Problem pasa lutalica vol 2
-
MAN-lion's coach
#701 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Pas bez gospodara je divlja zivotinja.
-
nightvision
#702 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ma slobodno joj poruci sta hoces ovako, svi ti keroljubci sigurno citaju forum.lijepa u dusi wrote:Ova Amela Turalic svoj nos "tura" svugdje. Sve i jednu peticiju u gradu sa sumnjivim ciljevima ona je pokrenula. Ima li iko da je zna da joj prenese da smiri hormone zena?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#703 Re: Problem pasa lutalica vol 2
mene je ujeo u istocnoj ilidziMAN-lion's coach wrote:Mene kad je pas ujeo otisla sam u hitnu , poslije toga sa nalazom kod doktora svog u DZ , ides odmah preko reda nista ne cekas , tamo dobijes uputnicu da prijavis ujed u Vrazovu ili Ilidzu (DZ) tamo te pregledaju i procjene na osnovu povreda da li ti treba antirabicna zastita. Moras kupiti tetanus jer ga obicno nema u DZ , bio je oko 5KM ona flasica.Black swan wrote:sto uciniti kad te ujede pas
prvo hitna pa policija ili obratno?
koji su daljni koraci
ima li specijaliziran odvjetnik za to??
Pitaju te gdje te ugrizao , lokacija i detalji kako se desilo to , imaju evidencijske kartone mislim da to salju negdje , vise sam i zaboravila.
Kad sklepas papire potrazis advokata i tuzis. Bitno je i odmah napraviti par slika , ja tuzila nisam , od muke nisam se mogla pogledati u ogledalo , a dobro sam prosla jer me jedan ugrizao. Da je bio copor ne bi nikako dobro prosla. Ali treba tuziti svakako.
Sto se tice miroljubivih pasa veter.obradjeni to i nije istina , kolegu na poslu je prije dosta vremena copor pasa zaganjao u sitne sate kad se vracao iz trece smjene pao je na ulici i dobro lice razbio na ulici. Sjedio dugo na bolovanju.
Osim toga ja bas i ne vjerujem u realizaciju odluke jer je o tome bila pricai prosle godine pa nista.
ali i ja sam dogurao do vrazove...vrazova je samo izgleda evidencija i protiv epidemija
a meni nije bilo ni u apotekama anatea...
neka fina cura mi u dini rece ako je vlasnicki i ako je povrsinska ne moras se peglat
-
palestinka
#704 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Da. Bravo! Jednostavno, tačno rečeno. I oni koji vole pse, ne zele divlje životinje na ulici. Zahtijevamo da divlje životinje budu maknute, ubijene, šta god treba.MAN-lion's coach wrote:Pas bez gospodara je divlja zivotinja.
- KB9
#705 Re: Problem pasa lutalica vol 2
uh uze i otvori profil od ove na fejsuNanananana wrote:
Uh sto su se pomamili.
Treba njih prvo pohvatat i dat kakvo sredstvo za smirenje pa tek onda pse.
kakav nivo debilizma isijava iz nje
kakve su ono usluge traze se sponzori psima?
50 maraka mjesecno
pa nije ni cudo sto se bune toliko, odose odlicna primanja, mozda ce cak morat nac pravi poso
- kr0 0ss
#706 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ja sam protiv ubijanja!! Pas ne napada prvi bez razloga. Opet je tu čovjek kriv! Mnogi to ovdje ne prihvataju ali je to tako....palestinka wrote:Da. Bravo! Jednostavno, tačno rečeno. I oni koji vole pse, ne zele divlje životinje na ulici. Zahtijevamo da divlje životinje budu maknute, ubijene, šta god treba.MAN-lion's coach wrote:Pas bez gospodara je divlja zivotinja.
- Droog
#707 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
kr0 0ss wrote:Ja sam protiv ubijanja!! Pas ne napada prvi bez razloga. Opet je tu čovjek kriv! Mnogi to ovdje ne prihvataju ali je to tako....palestinka wrote:Da. Bravo! Jednostavno, tačno rečeno. I oni koji vole pse, ne zele divlje životinje na ulici. Zahtijevamo da divlje životinje budu maknute, ubijene, šta god treba.MAN-lion's coach wrote:Pas bez gospodara je divlja zivotinja.
-
Nanananana
#708 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Pa od koga ce primati tolike silne pare ako nema tuznih okica? Vecina od njih ne radi a vozaju se auta od par milja.KB9 wrote:
uh uze i otvori profil od ove na fejsu
kakav nivo debilizma isijava iz nje![]()
kakve su ono usluge traze se sponzori psima?![]()
50 maraka mjesecno![]()
pa nije ni cudo sto se bune toliko, odose odlicna primanja, mozda ce cak morat nac pravi poso
- shiny
#709 Re: Problem pasa lutalica vol 2
I ja sam protiv ubijanja pasa. Ja ih volim. Imam jednog u kući i brinem se o njemu kao o članu obitelji. Međutim, ja sa njim ne mogu normalno šetati cestom, da ne strahujem da će nas iza ugla napasti cijeli čopor, rastrgati i mene i njega. Također, poznajem ovdje u ulici jedno dijete koje se toliko boji, da ne smije do granapa samo. Uvijek čeka nekoga ko će je uhvatiti za rukicu i provesti pored čopora. Ona recimo mog psa voli i igra se sa njim, ne boji se. Ali da prodje cestom, gdje je njih 10 posmatraju, tu je problem. Znam i jednu ženu koju psi UVIJEK napadaju. Ne znam šta im je zgriješila. Ti ljudi imaju pravo na normalno kretanje cestom i iz tih razloga sam za rješenje problema, pa bilo kakvo.
Ispred zgrade je jedan rundo kojeg svi hrane. Drag je, miran i nikog nikada napao nije. Lokalni mahalac. Mislim da se njega niko ne plaši.
Ova udruženja od takvih pojedinih dragih pasa žele predstaviti sve pse u gradu. A to nije baš tako... Kad bi pokupili veći dio pasa, taj jedan što ostane ispred zgrade, nikom ne bi smetao i nikad ne bi bio gladan.
Ispred zgrade je jedan rundo kojeg svi hrane. Drag je, miran i nikog nikada napao nije. Lokalni mahalac. Mislim da se njega niko ne plaši.
Ova udruženja od takvih pojedinih dragih pasa žele predstaviti sve pse u gradu. A to nije baš tako... Kad bi pokupili veći dio pasa, taj jedan što ostane ispred zgrade, nikom ne bi smetao i nikad ne bi bio gladan.
-
Naslovnica
#710 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Psima bez vlasnika jednostavno nije mjesto na ulici, nema tu neke velike filozofije.
Ogromne pare su oprane i još uvijek se peru kroz experiment sa "sterilizacijom" i vraćanjem na ulicu.
To nigdje nema.
Većina ovih što su se zadale oko kerova su, ili profiteri, ili psihijatrijski slučajevi.
Ni momka, ni muža, ni djeteta, ni djevojke, kriza drma i glavi.
Poznajem iz viđenja nekoliko njij, totalno asocijalne osobe, u nekom svom filmu, kao da ne žive u ovom svijetu.
Ludo sve.
Ogromne pare su oprane i još uvijek se peru kroz experiment sa "sterilizacijom" i vraćanjem na ulicu.
To nigdje nema.
Većina ovih što su se zadale oko kerova su, ili profiteri, ili psihijatrijski slučajevi.
Ni momka, ni muža, ni djeteta, ni djevojke, kriza drma i glavi.
Poznajem iz viđenja nekoliko njij, totalno asocijalne osobe, u nekom svom filmu, kao da ne žive u ovom svijetu.
Ludo sve.
-
isx
#711 Re: Problem pasa lutalica vol 2
U čemu je problem? Ti iz Rogatice i slični istresaju pse po gradu, a kasnije su glavni zagovornici uklanjanja istih.simonese wrote:mnogo duhovitoisx wrote:Steta sto ne osta u Rogatici.
-
huxley
#712 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
U pravu si 100%.kr0 0ss wrote:Ja sam protiv ubijanja!! Pas ne napada prvi bez razloga. Opet je tu čovjek kriv! Mnogi to ovdje ne prihvataju ali je to tako....palestinka wrote:Da. Bravo! Jednostavno, tačno rečeno. I oni koji vole pse, ne zele divlje životinje na ulici. Zahtijevamo da divlje životinje budu maknute, ubijene, šta god treba.MAN-lion's coach wrote:Pas bez gospodara je divlja zivotinja.
Kažu da su se svih ovih 400 ugriženih (i registrovanih, + vjerovatno još 1000 neprijavljenih žrtava ugriza) bacali kamenjem na njih i poprijeko ih gledali.
-
AmirBaa
#713 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Meni nikad nece biti jasno kako stanari dopuste da im jedna-dvije budale hrane COPOR pasa ispred zgrade ? Sreca u kuci zivim, jednom zena iz kuce pored pocela hraniti 2-3 lutalice, i kulturno joj rekao da prestane to raditi jer ne zelim copor ispred kuce, ako hoce da ih hrani nek ih uvede u kucu i nek ih hrani. Prestala ih hraniti i oni otisli naravno. Jbt u neboderima desetine porodica ispastaju zbog jedne budale koja se ,,brine" o njima na javnoj povrsini...Ali dobro, takav nam je mentalitet, boli nas tuki za sve i moze nas ebati ko stigne 
- kr0 0ss
#714 Re: Problem pasa lutalica vol 2
U mojoj ulici sam licno posmatrao kako im neki daju kosti i hljeb. Kada se tako hrane onda su najagresivniji. Njihovo ponasanje je slicno vukovima. Zna se ko je alfa muzijak i ko predvodi copor.AmirBaa wrote:Meni nikad nece biti jasno kako stanari dopuste da im jedna-dvije budale hrane COPOR pasa ispred zgrade ? Sreca u kuci zivim, jednom zena iz kuce pored pocela hraniti 2-3 lutalice, i kulturno joj rekao da prestane to raditi jer ne zelim copor ispred kuce, ako hoce da ih hrani nek ih uvede u kucu i nek ih hrani. Prestala ih hraniti i oni otisli naravno. Jbt u neboderima desetine porodica ispastaju zbog jedne budale koja se ,,brine" o njima na javnoj povrsini...Ali dobro, takav nam je mentalitet, boli nas tuki za sve i moze nas ebati ko stigne
Do sad nisam nikad imao nikakvih problema niti su ikad rezali na mene... Njihovi signali su sasvim jednostavni, treba ih razumjeti i postovati. Ko voli zivotinje zna o cemu govorim. [emoji4]
Ocita greska koji ljudi prave je mrskanje i direktan pogled u oci! To je pretnja i pas se osjeca ugrozenim i napada.
- kr0 0ss
#715 Re: Problem pasa lutalica vol 2
huxley wrote:U pravu si 100%.kr0 0ss wrote:Ja sam protiv ubijanja!! Pas ne napada prvi bez razloga. Opet je tu čovjek kriv! Mnogi to ovdje ne prihvataju ali je to tako....palestinka wrote: Da. Bravo! Jednostavno, tačno rečeno. I oni koji vole pse, ne zele divlje životinje na ulici. Zahtijevamo da divlje životinje budu maknute, ubijene, šta god treba.
Kažu da su se svih ovih 400 ugriženih (i registrovanih, + vjerovatno još 1000 neprijavljenih žrtava ugriza) bacali kamenjem na njih i poprijeko ih gledali.
To je sve tako. Istina ponekad zna i da zaboli [emoji4]
Ne treba ih ubijati vec problem rijesiti na drugi nacin....
- madridist
#716 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kad izadjem na ulicu ne zelim da tumacim znakove kerova ili bilo koje zvijeri u bilo kom obliku ,zelim u miru izaci i odvesti se na biciklu bez kontanja o tome hoce li se nekoj zivotinji moje biciklo uciniti kao zgodna meta napada.kr0 0ss wrote:U mojoj ulici sam licno posmatrao kako im neki daju kosti i hljeb. Kada se tako hrane onda su najagresivniji. Njihovo ponasanje je slicno vukovima. Zna se ko je alfa muzijak i ko predvodi copor.AmirBaa wrote:Meni nikad nece biti jasno kako stanari dopuste da im jedna-dvije budale hrane COPOR pasa ispred zgrade ? Sreca u kuci zivim, jednom zena iz kuce pored pocela hraniti 2-3 lutalice, i kulturno joj rekao da prestane to raditi jer ne zelim copor ispred kuce, ako hoce da ih hrani nek ih uvede u kucu i nek ih hrani. Prestala ih hraniti i oni otisli naravno. Jbt u neboderima desetine porodica ispastaju zbog jedne budale koja se ,,brine" o njima na javnoj povrsini...Ali dobro, takav nam je mentalitet, boli nas tuki za sve i moze nas ebati ko stigne
Do sad nisam nikad imao nikakvih problema niti su ikad rezali na mene... Njihovi signali su sasvim jednostavni, treba ih razumjeti i postovati. Ko voli zivotinje zna o cemu govorim. [emoji4]
Ocita greska koji ljudi prave je mrskanje i direktan pogled u oci! To je pretnja i pas se osjeca ugrozenim i napada.
Ko zeli tako da zivi toplo preporucam preseljenje na bilo koju planinu gdje ce mu najblizi ljudski komsija biti na 20km a drugovi divlje zvijeri pred vratima.
Sav palamud o zastiti kerova je suplja kojom neko pokusava zamaskirati lovu koju nelegalno marise.
Kerove pohvatati sve do jednog i rijesiti to pitanje jednom zauvijek,humano,nehumano,lansirati na Mjesec ili kako god...
-
AmirBaa
#717 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ocito si ti jedan od tih sto ih hrani ondakr0 0ss wrote:U mojoj ulici sam licno posmatrao kako im neki daju kosti i hljeb. Kada se tako hrane onda su najagresivniji. Njihovo ponasanje je slicno vukovima. Zna se ko je alfa muzijak i ko predvodi copor.AmirBaa wrote:Meni nikad nece biti jasno kako stanari dopuste da im jedna-dvije budale hrane COPOR pasa ispred zgrade ? Sreca u kuci zivim, jednom zena iz kuce pored pocela hraniti 2-3 lutalice, i kulturno joj rekao da prestane to raditi jer ne zelim copor ispred kuce, ako hoce da ih hrani nek ih uvede u kucu i nek ih hrani. Prestala ih hraniti i oni otisli naravno. Jbt u neboderima desetine porodica ispastaju zbog jedne budale koja se ,,brine" o njima na javnoj povrsini...Ali dobro, takav nam je mentalitet, boli nas tuki za sve i moze nas ebati ko stigne
- kr0 0ss
#718 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kako si ti dosla do te ideje? [emoji849]AmirBaa wrote:ocito si ti jedan od tih sto ih hrani ondakr0 0ss wrote:U mojoj ulici sam licno posmatrao kako im neki daju kosti i hljeb. Kada se tako hrane onda su najagresivniji. Njihovo ponasanje je slicno vukovima. Zna se ko je alfa muzijak i ko predvodi copor.AmirBaa wrote:Meni nikad nece biti jasno kako stanari dopuste da im jedna-dvije budale hrane COPOR pasa ispred zgrade ? Sreca u kuci zivim, jednom zena iz kuce pored pocela hraniti 2-3 lutalice, i kulturno joj rekao da prestane to raditi jer ne zelim copor ispred kuce, ako hoce da ih hrani nek ih uvede u kucu i nek ih hrani. Prestala ih hraniti i oni otisli naravno. Jbt u neboderima desetine porodica ispastaju zbog jedne budale koja se ,,brine" o njima na javnoj povrsini...Ali dobro, takav nam je mentalitet, boli nas tuki za sve i moze nas ebati ko stigne
Ocita greska koji ljudi prave je mrskanje i direktan pogled u oci! To je pretnja i pas se osjeca ugrozenim i napada.![]()
-
Juliuscezar
#719 Re: Problem pasa lutalica vol 2
A sta ako nekoga ne zanima psihologija divljih zivotinja u ovom slucaju pasa i hoce mirno da seta ulicom
-
AmirBaa
#720 Re: Problem pasa lutalica vol 2
vidis da je neki trol u pitanju, kojem je mnogo dosadno u zivotubhnapoleon1 wrote:A sta ako nekoga ne zanima psihologija divljih zivotinja u ovom slucaju pasa i hoce mirno da seta ulicom
- kr0 0ss
#721 Re: Problem pasa lutalica vol 2
[quote="bhnapoleon1"]A sta ako nekoga ne zanima psihologija divljih zivotinja u ovom slucaju pasa i hoce mirno da seta ulicom[/
U tovom slucaju ce te prije auto udariti neko neki pas ugristi [emoji4]
Ja se vise bojim preci preko zebri " jer ti nece niko stati da mirno prodjes. A ko ti jos postuje prava pjesaka? " nego pored nekog copora koji mirno spavaju.
U tovom slucaju ce te prije auto udariti neko neki pas ugristi [emoji4]
Ja se vise bojim preci preko zebri " jer ti nece niko stati da mirno prodjes. A ko ti jos postuje prava pjesaka? " nego pored nekog copora koji mirno spavaju.
-
Nanananana
#722 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Mene jos nijednom nije auto udarilo, a napali su me 3 puta.
I taj copor sto posmatras sebi u stan pa napravi dokumentarac o signalima ako hoces.
Sta sad treba da hodam gradom i da razmisljam sta koje pasce misli? Dosta mi je sto kad svoju izvodim gledam ima li ih okolo pa se malo-malo okrecem lijevo, desno k'o budala. I jesam budala sto izlazim vani, treba se zatvoriti u kucu i pustiti tuzne okice da landaraju gradom bez ikakvih smetnji.
I taj copor sto posmatras sebi u stan pa napravi dokumentarac o signalima ako hoces.
Sta sad treba da hodam gradom i da razmisljam sta koje pasce misli? Dosta mi je sto kad svoju izvodim gledam ima li ih okolo pa se malo-malo okrecem lijevo, desno k'o budala. I jesam budala sto izlazim vani, treba se zatvoriti u kucu i pustiti tuzne okice da landaraju gradom bez ikakvih smetnji.
-
lijepa u dusi
#723 Re: Problem pasa lutalica vol 2
shiny wrote:I ja sam protiv ubijanja pasa. Ja ih volim. Imam jednog u kući i brinem se o njemu kao o članu obitelji. Međutim, ja sa njim ne mogu normalno šetati cestom, da ne strahujem da će nas iza ugla napasti cijeli čopor, rastrgati i mene i njega. Također, poznajem ovdje u ulici jedno dijete koje se toliko boji, da ne smije do granapa samo. Uvijek čeka nekoga ko će je uhvatiti za rukicu i provesti pored čopora. Ona recimo mog psa voli i igra se sa njim, ne boji se. Ali da prodje cestom, gdje je njih 10 posmatraju, tu je problem. Znam i jednu ženu koju psi UVIJEK napadaju. Ne znam šta im je zgriješila. Ti ljudi imaju pravo na normalno kretanje cestom i iz tih razloga sam za rješenje problema, pa bilo kakvo.
- P308
#724 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kod cvjecare Palma (u blizini Medicinskog fakulteta) ima 5-6 novih, tek sto su prohodali. S njima je broj na tom podrucju jos alarmantiji nego ranije.
- KB9
#725 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ko je ova trolcina sto copore lutalica brani prelaskom zebri?