Sramote Kršćanstva i Islama!

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#701 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:Dobro, razumijem da je zabranjeno ali kako izgleda procedura pošto vidim da si dobro upućen. Je li se mora učiti nešto iz Kur'ana, koriste li se neki predmeti, možda tespih.

Jesam li dobro shvatio ali može se koristiti i najobičnija oiuja tabla iz supermaketa?
Dobro, razumijem da je zabranjeno ali kako izgleda procedura pošto vidim da si dobro upućen. Je li se mora učiti nešto iz Kur'ana, koriste li se neki predmeti, možda tespih.
procedura je jednostavna, sjedes uzmes abdest, zazmiris, opustis se i koncetrises se na ucenje odredjenih ajeti koji su namijenjeni za tu vrtu exorcizma. a moze se koristiti i ezani i mirisi i laser, maslinovo ulje, med itd

ali najjednostavnije je netreba nista samo sjedi, zazmiri , opusti se i koncetrisi na ucenje Kurana i to je to.
Jesam li dobro shvatio ali može se koristiti i najobičnija oiuja tabla iz supermaketa
pa ako hoces da nastradas koristi onda :lol:
mirzaaa33

#702 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by mirzaaa33 »

Možeš li navesti koje ajete treba proučiti, volio bih probati

A ovo drugo jednostavnije ne kontam. Zažmiriš, učiš Kuran(nisi specificirao koji dio) i prizoveš učenjem Kur'ana šejtane?
Smrcak15

#703 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote: Citam, i ti pises O SVOJIM ISKUSTVIMA. I ja ti govorim da su to iskustva koja nemaju nista misticno u pozadini vec se radi o psiholoskim mehanizmima kod ljudi koje bilo ko moze nauciti koristiti u svoju korist, i skoro svako ih moze iskusiti. Ti onda tvrdis da je to opce poznato, ocito, opipljivo, empirijski dokazano. Cim to kazes cisto sumnjam da razumijes sta ta rijec uopste znaci, ali evo, dajem ti sansu - gdje je taj empirijski dokaz? Ko je uradio studiju, napisao rad i dokazao djine/sejtane/demone kako god se zvali. Linkuj clanak, linkuj nesto da vidim ko i kako ih je dokazao. Pokazes to, bude uvjerljivo, i ja vjerujem. Ali takva stvar bi napravila ''bum'' u svijetu, cisti dokaz za religiju, bar neku vrstu drugog zivota, a niko ga nigdje ne spominje.. zasto li.

Jedva cekam da izbjegnes odgovor i davanje dokaza. Cisto da ne bude zabune ponavljam:

S obzirom da tvrdis da je postojanje djina/sejtana/demona kako god, EMPIRIJSKI DOKAZANO, molim te da mi pruzis dokaz, studiju, naucni rad ili bilo sta drugo sem tvojih iskuistava cime mozes potkrijepiti tu tvrdnju.
I ja ti govorim da su to iskustva koja nemaju nista misticno u pozadini vec se radi o psiholoskim mehanizmima kod ljudi koje bilo ko moze nauciti koristiti u svoju korist, i skoro svako ih moze iskusiti.
izivni ali nisi na toj poziciji da meni govoris i ubijedjujes sta sam to ja dozivio i vidio, nije realno.

Cim to kazes cisto sumnjam da razumijes sta ta rijec uopste znaci, ali evo, dajem ti sansu - gdje je taj empirijski dokaz?
pocni evo sa ovim videom

pa ako hcoes malo dublje, po meni najbolje exorcistu na balkanu , Alim Omerasevic

Knjiga u PDF o islamskom exorcizmu/rukji u detalje, prakticni primjeri iz njegovog zivota, kako se radi i sta se sve lijei

Knjiga Kuranska hamajlija
http://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=& ... 8211236254

Image
Smrcak15

#704 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:Možeš li navesti koje ajete treba proučiti, volio bih probati

A ovo drugo jednostavnije ne kontam. Zažmiriš, učiš Kuran(nisi specificirao koji dio) i prizoveš učenjem Kur'ana šejtane?
sjedi zazmiri, opusti se i koncetrisi na ucenje pola sahata barem

pa vidi hoce li sta biti
mirzaaa33

#705 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by mirzaaa33 »

Ma daj, oni sa youtubea to urade za 2 minute. Hoću tako. Jednostavnije sa ouija pločom :?
Dope_Man

#706 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Dope_Man »

Dovoljno si rekao, knjiga sa iskustvima nekoga drugog i price hodze. Toliko o EMPIRIJSKI DOKAZANOJ pojavi.

Ti vjeruj u sta zelis, ali nemoj tvrditi da je to stvarno ako nemas dokaze, a pokazao si da nemas. A s druge strane je psihologija, NAUKA koja ispituje nacin na koji um funkcionise i koja ce ti potanko objasniti kako i zasto dolazi do takvih iskustava, a ako nekad pogledas klipoe Derrena vidjeces i kako to lako covjek izvodi u praksi. So much mystery.
shbc

#707 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by shbc »

Cuj pola sata... Hocu da pricam sa menadzerom tih sejtana. Prespora im je usluga. Pa nisam narucio hranu sa Carsije na Dobrinju da toliko cekam :evil:
Smrcak15

#708 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Dovoljno si rekao, knjiga sa iskustvima nekoga drugog i price hodze. Toliko o EMPIRIJSKI DOKAZANOJ pojavi.

Ti vjeruj u sta zelis, ali nemoj tvrditi da je to stvarno ako nemas dokaze, a pokazao si da nemas. A s druge strane je psihologija, NAUKA koja ispituje nacin na koji um funkcionise i koja ce ti potanko objasniti kako i zasto dolazi do takvih iskustava, a ako nekad pogledas klipoe Derrena vidjeces i kako to lako covjek izvodi u praksi. So much mystery.

nevjerujes mojim iskustvima, nevjerujes tom dokumentarnom filmu sto sam postavio, nevjerujes covjeku koji je napisao knjigu na tu temu,

pa sta onda vjerujes?? kome vjerujes uopste? a ako mi nevjerujes, sta cu ti ja, nemoj mi onda vjerovati niti ja imam zelje i volje Tebe u nesto ubijedjivati, imam pametnijeg posla.
Smrcak15

#709 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:Ma daj, oni sa youtubea to urade za 2 minute. Hoću tako. Jednostavnije sa ouija pločom :?
jeli se to ti zahebavas ovdje samnom?
mirzaaa33

#710 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by mirzaaa33 »

shbc wrote:Cuj pola sata... Hocu da pricam sa menadzerom tih sejtana. Prespora im je usluga. Pa nisam narucio hranu sa Carsije na Dobrinju da toliko cekam :evil:
Aaa za menažera treba slušati El-En‘ām barem 45 minuta
Dope_Man

#711 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Dope_Man »

Smrcak15 wrote:
Dope_Man wrote:Dovoljno si rekao, knjiga sa iskustvima nekoga drugog i price hodze. Toliko o EMPIRIJSKI DOKAZANOJ pojavi.

nevjerujes mojim iskustvima, nevjerujes tom dokumentarnom filmu sto sam postavio, nevjerujes covjeku koji je napisao knjigu na tu temu,

pa sta onda vjerujes?? kome vjerujes uopste? a ako mi nevjerujes, sta cu ti ja, nemoj mi onda vjerovati niti ja imam zelje i volje Tebe u nesto ubijedjivati, imam pametnijeg posla.
Metodologiji, empirijskoj studiji koja rezultira objektivnim dokazima. Ti umjesto toga pruzas licna iskustva (sebe i drugih), iako si prethodno tvrdio da je to opce poznato i da je empirijski dokazano. Dakle, nisi pruzio dokaze koje sam trazio - empirijske, samo vise price. Cinjenica da NIJE opce poznato i prihvaceno postojanje duhova i slicnih pojava dodatno otezava da tvojim ''dokazima'' dam imalo kredibiliteta, pogotovo ne kad znam nesto o tome kako funkcionise um iz objektivnih istrazivanja.
Ne moras vise nista odgovarati, dovoljno si pokazao.
mirzaaa33

#712 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by mirzaaa33 »

Joj ja ako se već ne bi usro od straha išao ko malo dijete i ljudima pokazivao šta znam. za njih bi i slušao Kravu i učio samo da vide što sam ja vidio.
shbc

#713 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by shbc »

mirzaaa33 wrote:
shbc wrote:Cuj pola sata... Hocu da pricam sa menadzerom tih sejtana. Prespora im je usluga. Pa nisam narucio hranu sa Carsije na Dobrinju da toliko cekam :evil:
Aaa za menažera treba slušati El-En‘ām barem 45 minuta
Eh to je vec dzehenem. To me moze zastrasiti. Bosanska birokratija. Jos da ubace salteruse i klanjacu 10 vakata, a ne 5.
mirzaaa33

#714 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by mirzaaa33 »

Šta radite kada o nekom pitanju imate svoje mišljenje, način kako bi vi postupili ali vam vaša religija kaže da treba postupiti na drugačiji način. Dođe li do konflikta ikad, dešava li se da u dubini duše osjetite da nešto nije ispravno ali pošto Bog kaže da jeste onda je sigurno tako najbolje pa uradite protiv sebe. Bude li vas ikad sram?
Smrcak15

#715 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:Šta radite kada o nekom pitanju imate svoje mišljenje, način kako bi vi postupili ali vam vaša religija kaže da treba postupiti na drugačiji način. Dođe li do konflikta ikad, dešava li se da u dubini duše osjetite da nešto nije ispravno ali pošto Bog kaže da jeste onda je sigurno tako najbolje pa uradite protiv sebe. Bude li vas ikad sram?
sram cega?

Moje ubijedjenje je da BOg bolje poznaje nas nego mi sami sebe, i ono sto nam propise to je bolje za nas a ne za njega, nema on nikakve koristi od toga hocu li ja mlatarati glavom od pod njemu se klanjajuci ili jesti nejesti svinjetine, ili rokati se alkoholom ili drogom.

Ono sto propise to je korist za covjek, pa makar na prvi pogled izgledalo kao gorka pilula koja se moja popit da bi ti bilo bolje.
ABH017

#716 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by ABH017 »

mirzaaa33 wrote:Šta radite kada o nekom pitanju imate svoje mišljenje, način kako bi vi postupili ali vam vaša religija kaže da treba postupiti na drugačiji način. Dođe li do konflikta ikad, dešava li se da u dubini duše osjetite da nešto nije ispravno ali pošto Bog kaže da jeste onda je sigurno tako najbolje pa uradite protiv sebe. Bude li vas ikad sram?
Pitaš jer te interesuje ili samo da pokušaš nahraniti svoj ego i samoljublje?
Bude li tebe sram pitati druge za njihove postupke, ako te se njihovi postupci ne dotiču?
Zašto te interesuje kako neko drugi postupa, a sam ne možeš definisati svoje postupke?
patriot_1

#717 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by patriot_1 »

Probat ću odgovorit kao kršćanin I to protestant(a mi smo poznati po slobodoumlju zato nas I ima 500 vrsta :-D
Prvo , dali je ono što Bog zapovjeda I ono što moja religija uči,isto?Bog je nepogrešiv a crkva ne!
Npr imaš zapovjed "Ne ubij" ona je sasvim sigurno od Boga!Nema dileme!Ali onda crkva tumači neke da je grijeh ubiti bilo kad a neka da u samoobrani nije!Pa ima kršćana koji nebi ubili nikad jer to shvaćaju doslovno a ima ovakvih kao ja koji smatraju da ubiti u samoodbrani nije grijeh!Imam svoje mišljenje I kad bi bio član crkve koja uči da je ubiti grijeh u svakom slučaju ja bih I dalje ubio onog tko me napadne s namjerom da me ubije!Dakle,religija uči,ne prisiljava.
fatamorgana

#718 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
Probat ću odgovorit kao kršćanin I to protestant(a mi smo poznati po slobodoumlju zato nas I ima 500 vrsta :-D
Prvo , dali je ono što Bog zapovjeda I ono što moja religija uči,isto?Bog je nepogrešiv a crkva ne!
Npr imaš zapovjed "Ne ubij" ona je sasvim sigurno od Boga!Nema dileme!Ali onda crkva tumači neke da je grijeh ubiti bilo kad a neka da u samoobrani nije!Pa ima kršćana koji nebi ubili nikad jer to shvaćaju doslovno a ima ovakvih kao ja koji smatraju da ubiti u samoodbrani nije grijeh!Imam svoje mišljenje I kad bi bio član crkve koja uči da je ubiti grijeh u svakom slučaju ja bih I dalje ubio onog tko me napadne s namjerom da me ubije!Dakle,religija uči,ne prisiljava.
Pođi od premise da Bog ne postoji .... na ostalo ćeš nadoći vremenom! :wink:
tmnt

#719 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by tmnt »

deleted
Smrcak15

#720 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote: Pođi od premise da Bog ne postoji .... na ostalo ćeš nadoći vremenom! :wink:
evo kad bi sad sjeo i hipoteticki zamislio da nema Boga, odmah bi bila neka praznina u odgovoru na pitanje kako ovaj savrseni kosmos, ljudi, priroda , zivotinje da samo od sebe slucajnim dogadjajima nastane , tako komplexne stvari , nepojmljivo, isto kao sto je nepojmljivo ako bi bacao bezbroj puta veliku sacu pa kad se slomije na podu automatski se stvore 3 male case od tih komadica slomljenje case, nikad se ovo nece desiti i kad bi vjecno bacao casu i pokusavao da stvoris manje 3 ili barem jednu.

upravo nauka mi govori da se mora vjerovati u Boga jer previse ima i nerelgijskih dokaza za postojanje tvorca. uopste mi i netrebaju neke vjerske knjige i religije da covjek vjeruje u postojanje BOga jer dokazi su svuda prisutni i pusu u tom pravcu.
aurora313

#721 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aurora313 »

Ovdje saznaš da je kosmos nešto 'savršeno'. Blago onima kojima je sve tako jednostavno za shvatiti i prihvatiti.
Smrcak15

#722 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:Ovdje saznaš da je kosmos nešto 'savršeno'. Blago onima kojima je sve tako jednostavno za shvatiti i prihvatiti.
jarane, educiram se, slusam sta naucnici astronomi govore

ako mi nevjerujes, pogledaj sta oni kazu za to

kazu ako bi se konstante promijenille sasvim malo, univerzum bi nestao

kazu kada bi sva zrna sa Plaza svijeta predstavljale konstante , i ako bi samo jedno zrno sklonili univerzum bi nestao, eto kolika je preciznost u stvaranju.

1 naspram kvintilion, kvintilion je cifra sa 18 nula.

nije to tek tako iz moje glave izletio, da se izlegla ideja u mozgu samo tek tako, nego slusam sta strucnjaci govore i onda danosim zakljucke.
aurora313

#723 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote:Ovdje saznaš da je kosmos nešto 'savršeno'. Blago onima kojima je sve tako jednostavno za shvatiti i prihvatiti.
nije to tek tako iz moje glave izletio, da se izlegla ideja u mozgu samo tek tako, nego slusam sta strucnjaci govore i onda danosim zakljucke.
Ok, možda možeš sebe da farbaš, ali ne i mene.

Prvo i osnavno: ako bi ti slušao naučnike bez da izabiraš samo 'neke' od njih po vlastitom neznalačkom ćejfu, onda bi ti jaro drugačije vidio i shvatio svijet oko sebe. Ali ti to nećeš. Ne da ti zaslijepljenost u jednu knjigu i jednog nenaučnika.

Kosmos nije nikakvo savršenstvo. Daleko od toga. Tu nema savršenog reda i poretka, a to se dokazuje kada nas strefi kakav asteriod ili ako nas jednom sprži kakva nova. A ako su recimo crne rupe za tebe savršenstvo, onda dižem ruke od takvih razmišljanja.
aditon

#724 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aditon »

Čovjek se educira, još samo da se u pravopisu edukuje, bio bi ko pišća :thumbup:
Smrcak15

#725 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:
Ok, možda možeš sebe da farbaš, ali ne i mene.

Prvo i osnavno: ako bi ti slušao naučnike bez da izabiraš samo 'neke' od njih po vlastitom neznalačkom ćejfu, onda bi ti jaro drugačije vidio i shvatio svijet oko sebe. Ali ti to nećeš. Ne da ti zaslijepljenost u jednu knjigu i jednog nenaučnika.

Kosmos nije nikakvo savršenstvo. Daleko od toga. Tu nema savršenog reda i poretka, a to se dokazuje kada nas strefi kakav asteriod ili ako nas jednom sprži kakva nova. A ako su recimo crne rupe za tebe savršenstvo, onda dižem ruke od takvih razmišljanja.
ti pogresno razumijes savrsenstvo momce, savrsenstvo nije da ti Bog stvori ovaj univerzum kao Raj, gdje te niko nece mrko pogledati a kamoli da te spuca nekakav zalutali meteor.

savrsenstvo je u tome kao sto kazu naucnici da je univerzum kalibriran sa konstantama koje kad bi se samo jedna promijenila ucinilo da univerzum nestane. Zar preciznost 1/kvintilion nije savrsenstvo?

Naravno da i crne rupe su dio njegovog savrsenstva u stvaranju, jer po onome sto sam mogao da razumijem iz Kur'ana crne rupe imaju funkciju usisvaca u univerzumu, gdje cisti prostor od kosmiscke prasine i smeca.
Locked