Ne izlazi narod skoro pa nikako. Jedva 50% glasackog tijela izadje na izbore. Jest tacno da su svi isti ali ja cu bar od dva zla izabrati manje. Plus sto mora doci momenat kada ce poceti hapsenje onih koji su odgovorni za ovo katastrofalno stanje. A to mozemo jedino ako skupimo dovoljno kriticnu masu da ih izbacimo iz vlasti.VjecitiStudent wrote:Izlazi narod na izbore, pokušava mijenjati, no kako god da izabere, na kraju bude prevaren i opljačkan.nightvision wrote:Uglavnom, izlazite na izbore, samo tako mozemo oboriti ove kriminalce s vlasti.
Prvo je povaljena bila SDA 2006., pa SBiH 2010., pa SDP 2014., nikada u FBiH dva ciklusa za redom nije ista stranka relativnu većinu osvojila.
No sve to uzalud, kad su svi oni ko jaje jajetu, odmah nakon izbora razlikovati ih ne možeš od prethodnika.
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
-
nightvision
#701 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- ILVIIR
#702 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ja tipujem, da bakir nema svoje prste umjesane u ovo hapsenje. prije da je mektic...Styling wrote:SDS-u je ovo doslo k'o "kec na deset" da bar neko vrijeme sklone jednog od Covicevih pomagaca za uvodjenje SNSD-a u drzavnu vlast.ILVIIR wrote:meni je cudno sto niko nije pomislio da nam braca srbi iz rs-a (tj. sds) koji drze i sipu i ministarstvo sigurnosti, nisu ovo pokrenuli.
jednostavno im previse "mirno, stabilno i prosperitetno" postalo u federaciji, pa da malo ubace akcije...
- zateznistub
- ILVIIR
#704 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
http://www.avaz.ba/clanak/216453/avaz-s ... -koaliciju"AVAZ" SAZNAJE: Rukovodstva SDA i SBB-a sutra o izazovu za koaliciju - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/216453/avaz-s ... DQshv.dpuf
mogu zamisliti ridjobradog na sastanku, kako se pravda: "nisam ja, tite mi. pojma nemam ko mi je ovo podmetnuo.."
- Banksy
#705 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Da, vjerovatno najhrabriji i najpametniji primjer poslijeratnog bosanskohercegovačkog istraživačkog novinarstva. Sve je tu rečeno i svi su tu.recto-verso wrote:
Ovdje je sve odavno receno.
https://m.youtube.com/watch?v=x8kFfWghK ... e=youtu.be
Podugo je, ali odlično.
Kome je lijeno, bar od 33:30 ->
Eto njega brzo vani, jer krenu li domine, a posebno progovori li sam, kompletan bošnjački poslijeratni politički vrh je unutra + kako se argumentirano tvrdi moguće istrage protiv 2/3 kadrova u pravosuđu i policiji.
- zateznistub
#706 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Banksy wrote:Da, vjerovatno najhrabriji i najpametniji primjer poslijeratnog bosanskohercegovačkog istraživačkog novinarstva. Sve je tu rečeno i svi su tu.recto-verso wrote:
Ovdje je sve odavno receno.
https://m.youtube.com/watch?v=x8kFfWghK ... e=youtu.be
Podugo je, ali odlično.
Kome je lijeno, bar od 33:30 ->
Eto njega brzo vani, jer krenu li domine, a posebno progovori li sam, kompletan bošnjački poslijeratni politički vrh je unutra + kako se argumentirano tvrdi moguće istrage protiv 2/3 kadrova u pravosuđu i policiji.
-
palermo
#707 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Vani, ali bez političke moćiBanksy wrote:
- Banksy
#708 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Bolje unutra, ali i svi ostali za njim, da prodišemo ...palermo wrote:Vani, ali bez političke moćiBanksy wrote:
edit: čestike Svjetlani Vučetić i Amarildu Gutiću, izvrstan posao
Nagradu Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini za najbolje izvještavanje o korupciji u 2013. godini dobila je novinarka Političkog magazina Crta BHT 1 Svjetlana Vučetić za najbolji audioprilog o korupciji i izvještavanje o vezama Nasera Keljmendija i političara iz regiona.
Njeno istraživanje trajalo je četiri mjeseca tokom kojih je ova novinarka bila izložena pritiscima i prijetnjama.
- Nisam krenula od Keljmendija. Sve je krenulo od jednog tužioca, a završilo se sa Keljmendijem – rekala je Svjetlana.
Last edited by Banksy on 26/01/2016 13:22, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#709 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Jel iko gledo ovaj prilog iz 2012 godine
gdje je sve dobro objašnjena sprega najvećih političkih i bezbjednosnih zvaničnika iz BiH, Crne Gore, Kosova sa Keljemendijem
izgleda nije Fahro jedini bio, čak su i Američki zvaničnici tu uključeni, i onda se mi čudimo što se ne hapse ovi političari
Kako će se hapsit kad jedan drugome leđa čuvaju u kriminalnim aktivnostima, i da amerikanci ne sude dole Keljemendiju ovaj bi ti još bio ovdje na slobodi jer ima naše političare u šaci.
Najtužnije od svega što je naše tužilaštvo u suđenju Turkoviću pozivalo kao svjedoke uber kriminalce poput Keljemendija i Orića.
Ovdje kad bi se klupko počeo odmotavati malo koji "Bošnjački" političar i činovnik osto neokrznut.
Svi o svakome sve znaju i svi šute da ne bi oni pali, ko Cosa Nostra
https://www.youtube.com/watch?v=x8kFfWg ... pp=desktop
Kako će se hapsit kad jedan drugome leđa čuvaju u kriminalnim aktivnostima, i da amerikanci ne sude dole Keljemendiju ovaj bi ti još bio ovdje na slobodi jer ima naše političare u šaci.
Najtužnije od svega što je naše tužilaštvo u suđenju Turkoviću pozivalo kao svjedoke uber kriminalce poput Keljemendija i Orića.
Ovdje kad bi se klupko počeo odmotavati malo koji "Bošnjački" političar i činovnik osto neokrznut.
Last edited by zenit dozic on 26/01/2016 13:25, edited 1 time in total.
- bruce lee
#710 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
koliko ja vidim iz clanka, sarovic nije direktno izjavio ovo iz naslova. bice prije da je avazov novinar naucio novu rijec, pa je upotrijebio da "preprica" izjavudječak sa šibicama wrote:Ali Saran je ubio![]()
http://www.avaz.ba/clanak/216384/sarovi ... -radoncica
Apsolutno vjerujem u presumpciju nevinosti gospodina Radoncica.
Prevedeno, on apsolutno vjeruje u pretpostavku nevinosti![]()
![]()
![]()
Ono kad nasi ministri nauce novu rijec.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#711 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
eh kako bi to bilo lijepo, da svi potonu zajednoBanksy wrote:
-
VjecitiStudent
#712 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ama izlazi narod, osim prvih poslijeratnih izbora, svake sljedeće izbore apsolutni broj onih koji su glasali je rastao. Ovaj kretenski procenat izlaznosti se izvodi na osnovu broja onih upisanih u birački spisak = broj onih koji imaju bh. dokumente, od kojih je jako puno vani, no svejedno ulaze u statistike.nightvision wrote:Ne izlazi narod skoro pa nikako. Jedva 50% glasackog tijela izadje na izbore. Jest tacno da su svi isti ali ja cu bar od dva zla izabrati manje. Plus sto mora doci momenat kada ce poceti hapsenje onih koji su odgovorni za ovo katastrofalno stanje. A to mozemo jedino ako skupimo dovoljno kriticnu masu da ih izbacimo iz vlasti.VjecitiStudent wrote:Izlazi narod na izbore, pokušava mijenjati, no kako god da izabere, na kraju bude prevaren i opljačkan.nightvision wrote:Uglavnom, izlazite na izbore, samo tako mozemo oboriti ove kriminalce s vlasti.
Prvo je povaljena bila SDA 2006., pa SBiH 2010., pa SDP 2014., nikada u FBiH dva ciklusa za redom nije ista stranka relativnu većinu osvojila.
No sve to uzalud, kad su svi oni ko jaje jajetu, odmah nakon izbora razlikovati ih ne možeš od prethodnika.
Ako se kao polazni broj uzmu oni preliminarno popisani, izlaznost je preko 60%, što je vrlo, vrlo pristojno, s obzirom na očajnu ponudu.
Sve ovdje piše
http://www.izbori.ba/Documents/2015/250 ... 2-2014.pdf
-
zenit dozic
#713 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Oligarh wrote:Uglavnom, ovo su dešavanja koja se mogu nazvati jednom vrstom epiloga operacije Balkanski ratnik.
Jučer su u Kelnu Nijemci oborili jednu veliku grupu iz tog miljea, što naravno "novinarskoj" struci u ovoj zemlji je promaklo.
Ako se pitate ko je Džonatan, radi se o Jonathanu Ratelu, kanadskom tužitelju koji je bio vrlo dugo tužitelj u Tužiteljstvu BiH, a onda je otišao za Kosovo gdje je bio na čelu SPRK (Special Prosecution Office) Unmika
Tako je, ovdje nešto više, nema teoriie da neše tužilaštvo ima muda da otvara pandorinu kutiju.
Jebote kad pogledah ovu emisiju, ovo ti je jebenije od onih najjačih krim romana, šta se dešava na potezu od Turske na ovamo
-
statixx
#714 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
A i to kada neko "propjeva" smo vec vidjeli, tresla se gora...

-
dječak sa šibicama
#715 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Pa dobro jutro, nebi da zvucim nadmeno ali ko ima tri klikera u glavi, sve mu je jasno odavno.zenit dozic wrote:Jel iko gledo ovaj prilog iz 2012 godine![]()
gdje je sve dobro objašnjena sprega najvećih političkih i bezbjednosnih zvaničnika iz BiH, Crne Gore, Kosova sa Keljemendijem
izgleda nije Fahro jedini bio, čak su i Američki zvaničnici tu uključeni, i onda se mi čudimo što se ne hapse ovi političari
![]()
Amerikanci, pa drze li oni Kosovo u svojim rukama ili neko treci, napravili su balkansku Kolumbiju dole, drzavu kojom vlada narko mafija i nije im prvi put. Samo neka se slusa americka ambasada, i mozes haraciti i raditi sta hoces. Tipicni primjer protektorata, kao sto je i Kurdistan (sjever Iraka), Irak, Afganistan, ili Rusima Kadyrov u Ceceniji, sve okoreli kriminalci, narko dileri, mutni tipovi na polozajima, ali dok slusaju velikog gazdu, niko ih ne dira. Pare koje se u tim kombinacijama uzimaju, radi se o basnoslovnim sumama.
Realno, da "medjunarodna zajednica" ne podrzava nase domace kriminalce aka politicare, davno bi oni na robiju. Bitno je da oni slusaju, i to je to.
Keljmendi, zemunski klan, Milo Djukanovic, Radoncic, cigarete, nafta, Peconi, Miskovic, Izetbegovic, sve je to u sprezi, isprepeleteni ko crijevca, danas ili u blizoj proslosti.
- Gojeni H
#716 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ultima_palabra wrote:Ono je neka @hizina rodica
- mO k3
#717 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Sada fahro , slijedeci dodik da ne ispadne samo da se srbi hapse..
-
Vidal89
#718 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Prijatelj koji je radio donedavno za Avaz, govori da Avaz i njegovi novinari imaju oko 300 do 400 laznih profila, pa tako nemoj da vas cude razno razni komentari podrske i lajkovi.
-
Samprotivsviju
#719 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ja sam davno znao za toVidal89 wrote:Prijatelj koji je radio donedavno za Avaz, govori da Avaz i njegovi novinari imaju oko 300 do 400 laznih profila, pa tako nemoj da vas cude razno razni komentari podrske i lajkovi.
E na sta ljudi trose vrijeme
- Oligarh
#720 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Izdale Zelene beretke saopštenje sa podrškom FahriJoseMujica wrote:da mi je vidit te borce što za tornjakom plaču
-
VjecitiStudent
#721 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Svaka naša ugledna stranka ima svoja boračka udruženja.
- dulekrele
#722 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
RADONČIĆEVO HAPŠENJE: Izetbegović bio upoznat sa akcijom, Čović nudio pomoć u odbrani!
http://zurnal.ba/novost/19636/radoncice ... -u-odbrani
http://zurnal.ba/novost/19636/radoncice ... -u-odbrani
- pumica
- O'zone
- Globalni moderator
#724 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Mene je stid....Zelene beretke: Zahtijevamo hitno puštanje Radončića na slobodu ili ćemo biti nosioci protesta
-
Samprotivsviju
#725 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
I ove zelene cirkus postaleO'zone wrote:Mene je stid....Zelene beretke: Zahtijevamo hitno puštanje Radončića na slobodu ili ćemo biti nosioci protesta