Hajmo lagano.Nuclear Winter wrote:Hajde pročitaj još jedanput šta sam ja napisao a šta tvoj haver pa se onda javi.Zokipfc wrote:http://www.abrasmedia.info/arhiva/node/8998 Procitaj kako je fino bilo biti Srbin u Mostaru. Jos 'bolje' nego Hrvat ili BosnjakNuclear Winter wrote:Dragi PM 72 tebi je argument da je ovaj "woody" vojnik armije bih to što zna dosta toga??
Brate dragi saberi se malo,ponavljam poštujem te jer si stariji,ne da mi možeš biti otac,ali stariji od mene ,da si prošao dosta toga u ovih prokletih 20 godina,da si dao sve od sebe a nisi ništa dobio od ovog alijinog rezervata(ko i većina nas) ali daj ba jarane,čuo sam i ja svašta šta se dešavalo u ratu u banja luci,palama i to istinu koju ti mogu potvrditi pa me to ne čini četnikom pripadnikom vrs.
Evo ti jedna njegova nebuloza u odgovoru onom omladincu Waltheru koji sigurno rata nije vidio,i sa kojim ti bespotrebno diskutuješ:
"da je bih ostala u krnjoj jugoslaviji danas bi Bošnjacima bilo isto kao i srbima u travniku i mostaru" ????
Majke ti mile neka nam viršlica vudi objasni šta je to tako strašno bilo srbima u mostaru i travniku,u poređenju samo sa grbavicom,vogošćom.Srebrenicu,bijeljinu,omarsku neću ni da spominjem![]()
Woody Woody, nisam znao da se i u tebe krije ćetnik..
Gdje sam ja napisao da je bilo "fino" biti srbin u mostaru,ali nakon okupacije grada,prve otkrivene masovne grobnice u BiH, šta bi ti da vas neko časti limunadom,jel grobaru?
Dakle odgovori mi ti koliko je to srba pobijeno u Mostaru za razliku od recimo broja pobijenih bošnjaka u sarajevskim gradskim i prigradskim naseljima:grbavica,hadžići,ilidža,vogošća,semizovac, ilijaš? Evo i na tvom linku fino piše da je u pitanju 130 ljudi i da su uglavnom zločine činili pripadnici hvo-a i hos-a,pa fino i ti i vudi lagano na hercegbosna forum pa njih priupitajte.
Svako ko poslije pakla Sarajeva spominje Travnik i Mostar u kojima je zajedno ubijeno 5x MANJE srba nego bošnjaka u gore pobrojanim sarajevskim naseljima bez ijednog ispaljenog metka na te iste do zuba naoružane "komšije" srbe i ne zaslužuje drugi epitet.
I pošto si viršlin advokat hajde daj neki link za travnik.
1. Ti si taj koji pocinje uporedjivati zlocine pocinjene u raznim opstinama. Ja to nisam radio. Za tebe cu i ja vjerovatno biti 'padobranac' 'cetnik' 'salonac' itd itd, ali za mene je i jedna zrtva previse.
2. Zlocini nad Srbima su se tamo desavali i prije otkrice masovnih grobnica. Mislim, lokali letjeli u zrak 91'e..
3. Pitao si sta se strasno desavalo Srbima u Mostaru, ja sam samo odgovorio. Jos jednom, ti pocinjes uporedjivati.
4. Kazes da je ubijeno 130 ljudi. I to nije tacno. Jos se traga za 130 ljudi.
5. Kazes da su te zlocine uglavnom cinili pripadnici HVO-a i HOS-a. Koliko ja znam, bilo je i dosta Bosnjaka u tim formacijama. (Kazem ovo posto vidim da gadjas na to, samo da 'tvoji' to nisu radili. Bas me briga koje je nacionalnosti zlocinac. Reagovao sam samo na tvoje pitanje kako je bilo Srbima u Mostaru.
I jos nesto zelim da kazem: Na svakom 'nasem' forumu volim kontrirati. Ne iz inata, nego zato sto svaka od tri strane gledaju na stvari previse subjektivno (sto je i razumljivo). Zato sam i banovan na Banjaluckom forumu. Otvorio temu o zlocinima nad Bosnjacima/Hrvatima tamo a nakon 5 minuta su me stavili u voz za Banovice. Ovdje imas neki svoj stav, budes proglasen cetnikom i saloncem. Ali haj, bolje je to. Ovdje ipak ima dosta ljudi koji su spremni za zdrav dijalog