VCorp wrote:U Sarajevu je sigurno bilo teško, biti u okruženju tolike godine je posebno herojstvo i sa te strane su građani Sarajeva, kao i borci pogotovo, svi su oni posebna priča i svaka im čast. Sarajevo je i jednoj i drugoj strani sigurno bilo motiv više da se odbrani odnosno da se zauzme, i tu je bilo žestoko nema sumnje.Moje izvinjenje, možda sam pretjerao malo u osudi, ali nije bilo iz mržnje prema bilo kome, moj duboko uvažavanje prema svakom borcu nikada nije prestalo.sarajevoxxxx wrote:Ma ja ba, dok se u cijeloj BiH krvarilo, u Sarajevu se raja zajebavala i cekala Dejton. I ovo sto je izginulo, sami se pobili. Aferim, brada ti se pozlatila. Nemoj da te cuju ovi advokati karadzica i mladica, taman i pricas njihovu pricu, potencijalni si svjedok odbrane. No, sto bi moja nana rahmetli rekla, brada=brada.joint union wrote:
Aha, a tvoji su crkvali od smijeha dok su ispisivali grafite ''Srbe...'', ponekad se zabavljali gurajući starce od 70 godina u duboke jame, a kasnije se između sebe ubijali ono vojnik na vojnika, baš kako to i dolikuje ''pravoj Armiji''.I onda još ne znaju je li im taj što je ubijao i mučio civile heroj ili je zločinac.Još uvijek su u dilemi.
Čitav rat ste u Sarajevu na jedno prosto pitanje odgovaraš oslobodili smo Žuč.I još eto više je granata palo na Žuč nego na sve te mudžahedinske linije.Ono toliki broj vojnika u Sarajevu, 4 godine rata, toliko teritorije, i opet sve što ste oslobodili stane vam u jedno manje brdo.
Šta je sa linijama u Sarajevu? Šta ste tu uradili? Ono VRS bio jak u Sarajevu, a na drugim mjestima sami puštali linije.Gdje ste probili linije, jeste li se ikada spojili sa nekim drugim korpusom, kolika je površina tog brda Žuči? Kakav crni broj granata? Misliš na Vozući se nije ginulo, nije bilo teških linija, malo zapucaš i svi pobjegnu![]()
Na Vozućoj su se spojili korpusi, naneseni veliki gubici neprijatelju, nakon dugo vremena ostvaren napredak na frontu, poginulo stotine boraca, stotine ranjeno (a moglo je vala bez toga ha ja.Sjediš kući i čekaš neki ''Dejton''.Bože moj, jednog dana će ga potpisati, čuj da gineš tamo za neke čuke, neka brda, umjesto da ko Sarajlije, izvališ se i čekaš da sve to pregovorima dobiješ) gomila oružja zarobljeno.Bogati šta je to Prvi korpus zauzeo, koliko oružja su zarobili, koje to stotine kvadratnih kilometara je tih 40 000 vojnika Prvog korpusa oslobodilo, a dobili su Dejtonom sve baš kao da su crkavali i ginuli za te linije, a nikada za 4 godine rata jednog metra se niste pomjerili.I vi pljujete na nekoga.Na koga ti možeš pljuvati bogati.Mislim, realno RS-u su trebale pripasti sve te sarajevske opštine, kojom logikom je to prepušteno Federaciji?
Al' hajde, znas kako kazu, ne pada snijeg da pokrije brijeg...
A šta je to džoint slagao ? Možda se izrazava na malo napadan način, ali je odgovorio sve onako kako jest. Taj korpus se nije pomaknuo ni metra, a da ne spominjemo da je sigurno jedan od najgorih ( ne zbog samih Sarajlija ) već jer je to grad u kojem se pored stvarnog rata vodio drugi rat za pozicije, komandu i ostale funkcije. Dovoljno je reći samo o podmetnutim bombama za familiju od Sefera Halilovića, pa masa lokalnih kabadahija kao što je Juka. Taj korpus nikad zapravo nije bio korpus u pravom smislu jer je tu bilo mnogo komandanata, vođa vodova koji su radili po svom sve dok ne dođe do sukoba sa onim moćnijim od njih a sve su to plaćale Sarajlije svojim glavama, i vojnici i civili. I kad ti imas takav korpus i vodstvo a jos si okupiran sa brda od strane četničke bande i divljaka ne možeš ništa ni napraviti već se boriti da ti ne uđu u grad i to je to. I ne mozemo mi zamjerati tim vojnicima toliko jer nisu oni bili sami krivi, bilo je dobrih i vaznih akcija Sarajlija a mnogo hrabrih i poštenih ljudi je tu izginulo za našu Bosnu. Siguran sam da bi u obrnutoj situaciji dosle Sarajlije pomagati nama, u to nema sumnje. A sad vam pamet u glavu, ako se pocne opet sta koskati iste sekunde idite gore i zauzmite plato da ne bi opet bilo kmečanja kako vas Ćetnici gađaju jadne vec im se najebite matere za sva vremena.
Isto tako moram napomenuti da iz ove pozicije trebao bi drugi kolega iz diskusije da ušuti i ne pljuje po drugima jer sam si kriv za ovaj njegov post koji ti se obio u glavu kao bumerang. Vec sam pisao o tome jednom i ponovit cu, gdje god nisu upravljali SDA jataci direktno, pogotovo gdje su korpusi bili odsječeni od Sarajeva kao mi gore u Krajini ispalo je na kraju bolje za naš narod. Kod nas se sve isplanira, niko nije imao muda da ne dođe na spajanje kad se ide u akciju i ispomoć jer je znao da ako ko od nas prezivi da će ga naći i da će zajebantu četnici biti najmanji problem. Zato smo i imali najviše akcija od svih korpusa a da ne spominjem onda je general Alagić poslao 17.vitešku krajišku brdsku brigadu nazad svojim kućama. Iako je van teme, ako koji od njih čita šaljem im pozdrave gdje god mi bili i nikad necu zaboraviti kad smo skupa pjevali Oj Krajino noćas si daleko govoreći kako ćemo piti kafu u Banja Luci. Nazalost upravo u tim danima mnogima od njih poklaše familije po logorima. Živjeli vi meni, pozdravlja vas vaš brat iz 503će ![/quote]
Dobri Krajisnici, Cazinjani,503 i rhm. Izet.