O tempora o mores
BRUKA U DUBLINU
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#701 Re: BRUKA U DUBLINU
Covjeku koji je bio u armiji neko objasnjava sta je hrabrost. I to, pazi sad, na tribinama.
O tempora o mores
O tempora o mores
- karanana
#702 Re: BRUKA U DUBLINU
vazda kontam nesto se desilo u bruklinu kad vidim naziv teme na prvoj strani foruma.
-
kakavdanakneiskustvu
#703 Re: BRUKA U DUBLINU
_BataZiv_0809 wrote:Covjeku koji je bio u armiji neko objasnjava sta je hrabrost. I to, pazi sad, na tribinama.
O tempora o mores
-
miss_gemini
#704 Re: BRUKA U DUBLINU
Istookaranana wrote:vazda kontam nesto se desilo u bruklinu kad vidim naziv teme na prvoj strani foruma.
- BHCluster
#705 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa gdje ta hrabrost ovih 20 godina nakon da povede narod i omladinu u guzicu da lupi ako treba da se usmjeri na pravi put? Bice isprdila se po forumima_BataZiv_0809 wrote:Covjeku koji je bio u armiji neko objasnjava sta je hrabrost. I to, pazi sad, na tribinama.
O tempora o mores
- Point.
#706 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa eto frajeru mijenjaj svijet. Ali ne ispred tv-a ili cekati da neko drugi to radi. Jebote, da meni nesto smeta u zivotu toliko, ja bi bar nesto preduzeo po tom pitanju._BataZiv_0809 wrote:Covjeku koji je bio u armiji neko objasnjava sta je hrabrost. I to, pazi sad, na tribinama.
O tempora o mores
- uglavnomja
#707 Re: BRUKA U DUBLINU
elk wrote:bio sam ja mlad kažem. a i glup. malo.
- BHCluster
#708 Re: BRUKA U DUBLINU
Sta sad otkrio cari frizidera, mikrovalne i interneta.elk wrote:bio sam ja mlad kažem. a i glup. malo.
-
Keiko
#709 Re: BRUKA U DUBLINU
_BataZiv_0809 wrote:Pa i navijao sam. Sa zvanicnom zastavom ove drzave i rukom na srcu i cutanjem kad ide zvanicna himna. I nikad necu skandirati ime druge drzave, pa bila to i Palestina, gaziti tudju zastavu i ici u rat protiv bilo kojeg reprezentativca zato jer mi se ne svidja njegov politicki stav.Point. wrote: Pa navijaj, je li to neko brani?
- BHCluster
#710 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa sto ti onda smetaju politicki stavovi drugih ovdje? Licemjerno._BataZiv_0809 wrote:Pa i navijao sam. Sa zvanicnom zastavom ove drzave i rukom na srcu i cutanjem kad ide zvanicna himna. I nikad necu skandirati ime druge drzave, pa bila to i Palestina, gaziti tudju zastavu i ici u rat protiv bilo kojeg reprezentativca zato jer mi se ne svidja njegov politicki stav.Point. wrote: Pa navijaj, je li to neko brani?
- Point.
#711 Re: BRUKA U DUBLINU
Ma pusti ga, vidis da se malo pogubi. Nece meni niko nametati ljiljane al cu ja njima nametati trokut zastavu. To je ta prica. I to je sve od likova koji gledaju repku preko tv-a.
- piupiu
#713 Re: BRUKA U DUBLINU
Na ovoj temi su već tri bana dodijeljena karakterizatorima lika i djela sagovornika. Samo kažem.Walther wrote:svakako neuporedivo bolje od cetnicke_BataZiv_0809 wrote:Kao i dijasporskaWalther wrote:
salonska prica je prepoznatljiva
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#714 Re: BRUKA U DUBLINU
BHCluster wrote:
Pa sto ti onda smetaju politicki stavovi drugih ovdje? Licemjerno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#715 Re: BRUKA U DUBLINU
Oj Tito i PartijoPoint. wrote:Ma pusti ga, vidis da se malo pogubi. Nece meni niko nametati ljiljane al cu ja njima nametati trokut zastavu. To je ta prica. I to je sve od likova koji gledaju repku preko tv-a.
Cuj ja namecem nesto sto je zvanicno i legalno
P.S. Ne bi vjerovao koliko ima iskrenih i vatrenih navijaca koji nemaju mogucnosti ici na utakmice , tako da prestani prozivati ljude.
- Point.
#716 Re: BRUKA U DUBLINU
Ja prozivam tebe. Ti ne ides na utakmice al bi pametovao sta pjevati i cime mahati na utakmicama._BataZiv_0809 wrote:Oj Tito i PartijoPoint. wrote:Ma pusti ga, vidis da se malo pogubi. Nece meni niko nametati ljiljane al cu ja njima nametati trokut zastavu. To je ta prica. I to je sve od likova koji gledaju repku preko tv-a.![]()
Cuj ja namecem nesto sto je zvanicno i legalno![]()
P.S. Ne bi vjerovao koliko ima iskrenih i vatrenih navijaca koji nemaju mogucnosti ici na utakmice , tako da prestani prozivati ljude.
P.S. Prestani prozivati iskrene i vatrene navijace koji idu na utakmice i koji masu ljiljanima.
-
kakavdanakneiskustvu
#717 Re: BRUKA U DUBLINU
bio bi red da i @Bati prestanu spominjati četnistvo,jer to nema veze sa zdravom pameti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#718 Re: BRUKA U DUBLINU
To od izraela.Point. wrote:Ja prozivam tebe. Ti ne ides na utakmice al bi pametovao sta pjevati i cime mahati na utakmicama._BataZiv_0809 wrote:Oj Tito i PartijoPoint. wrote:Ma pusti ga, vidis da se malo pogubi. Nece meni niko nametati ljiljane al cu ja njima nametati trokut zastavu. To je ta prica. I to je sve od likova koji gledaju repku preko tv-a.![]()
Cuj ja namecem nesto sto je zvanicno i legalno![]()
P.S. Prestani prozivati iskrene i vatrene navijace koji idu na utakmice i koji masu ljiljanima.
-
prog321
#719 Re: BRUKA U DUBLINU
Batino pisanje ipak malo tukne na prekodrinsko guslanje.
Vjerovatno nenamjerno.
Pih, ljiljani da nekome smetaju ko nije oplodjen velikosrpskim mitom ?
Vjerovatno nenamjerno.
-
vade_mecum
#720 Re: BRUKA U DUBLINU
licno bih rekao da mi ne smetaju nego su suvisni. kao i pjevanje pjesama tokom intoniranja drzavne himne.prog321 wrote:Batino pisanje ipak malo tukne na prekodrinsko guslanje.
Vjerovatno nenamjerno.
-
maida95
#721 Re: BRUKA U DUBLINU
Smetaju i mom ocu, koji je od prvog dana rata bio na prvoj liniji. Smetaju mu i ljiljani, i pjevanje Jedine tokom intoniranja trenutne himne, a eto nije preko Drine.
-
prog321
#722 Re: BRUKA U DUBLINU
Ne razumijem zasto se dodatno odvajati ? Ljiljani nikoga ne ugrozavaju ko postuje ovu drzavu.
Niko ne brani tvom ocu da nosi trokut ako zeli. Isto tako ne smije mu smetati ljiljani, zasto bi ? . Mnogi ljudi su sentimentalno vezani za nju.
Niko ne brani tvom ocu da nosi trokut ako zeli. Isto tako ne smije mu smetati ljiljani, zasto bi ? . Mnogi ljudi su sentimentalno vezani za nju.
- Point.
#723 Re: BRUKA U DUBLINU
Je li pucao na grad ili je pucao iz grada? Cisto da znamo na cijoj je strani bio.maida95 wrote:Smetaju i mom ocu, koji je od prvog dana rata bio na prvoj liniji. Smetaju mu i ljiljani, i pjevanje Jedine tokom intoniranja trenutne himne, a eto nije preko Drine.
- uglavnomja
#725 Re: BRUKA U DUBLINU
prog321 wrote:Ne razumijem zasto se dodatno odvajati ? Ljiljani nikoga ne ugrozavaju ko postuje ovu drzavu.
ooo tito ....
ko postuje ovu drzavu onda postuje i njene zvanicne simbole.
ljiljani su simbol, nazalost prisvojen i prihvacen samo od jednog konstitutivnog naroda, koji ne priznaju ostala dva naroda, kao sto ni ovi prvi ne prihvacaju njihove simbole.
a to sentimentalno vezani - ne pije vode kod onoga ko je proveo 4 godine u rovovima, bio gladan, zedan, bjezao od snajpera, granata ... dapace, ima kontraefekat.
pije vode samo kod nedoraslih osoba koje idoliziraju rat, bosnjastvo itd ... a rata vidjeli nisu.