Nisam znao da pamet ovisi o mjestu rodjenja, prebivalista ili nadmorskoj visinibaglama wrote:reci odakle pises pa cu ti onda probati objasniti
Pariz
-
bumerangss
#701 Re: Pariz
- tataćusak
#702 Re: Pariz
Ovo je vrlo bolno, pa ljudi sjetite se nije tako davno bilo kod nas, sjetite se, budite ljudi.insomnia78 wrote:Fejsbuk je veceras napravio finu gestu za sve one koji su registrovani u regiji Pariza
U zoni sam pogodjenoj napadima
Nalazim se na sigurnom
Nisam u zoni pogodjenoj napadima
Tako da se mogao steci uvid ko je sa tvoje liste prijatelja tamo, ko nije, ko je na sigurnom, ko se ne javlja
Inace na FB i Twitteru su osnovane grupe za trazenje prezivjelih i zrtava, ljudi jos uvijek nemaju sve informacije
Sve zrtve nisu identifikovane, u bolnicama je poprilicno haoticno...
- salik79
#703 Re: Pariz
Jedva cekam sljedece izdanje Charlie Hebdoa...Nadam se da ce se dobro potruditi, kao sto su i u posljednjem slucaju rusenja ruskog putnickog aviona iznad Sinaja:

Uzivam u njihovoj satiri

Uzivam u njihovoj satiri
- Putnik ali stvarno
#704 Re: Pariz
Bas tako, potpuno odsustvo svake mere.
- MyTao
#705 Re: Pariz
Illuminati??LSD wrote:Gotovo istu recenicu je izgovorio onaj lažni šejh Bagdadi, vođa ISIL-a, prije 10-tak dana....malte ne isto rekaomaraccana wrote:"Svima onima koji su svjedočili ovim groznim prizorima kažem da ćemo povesti rat koji će biti nemilosrdan." - kazao je na mjestu masakra predsjednik Hollandesamo što je još dodao da ce kao "osvetiti krv šehida" ili nešto slicno
...ono kada su ih bombardovali francuzi i rusi.
Kako ovo sve smrdi, nismo ni svjesni toga... i ove recenice i izjave neodoljivo podsjecaju jedna na drugu.
-
kakavdanakneiskustvu
#706 Re: Pariz
Honda Hondas wrote:MENI NIJE SAMO JASNO ODAKLE OVIM BRADONJAMA OVOLIKO MUNICIJE, GRANATA, BOMBI, SACMARICA, KALASNJIKOVA, EKSPLOZIVA? kako su oni to sve donijeli, kupili, dovezli u FRA?![]()
ono, da niko nije posumnjao.. nikakve sigurnosne sluzbe,niko nista
I MORAM SAMO OVO RECI:
Naravno da su svi ovi teroristi bili obrijani, nisu nosili nikakve vojnu uniformu, niti si se po necemu isticali
jer da jesu privukli bi paznju, i bili bi pohapseni.. bili su NORMALNI ljudi koje svaki dan mozemo vidjeti u metrou u restoranu itd itd
samo odakle im ovoliko oruzja nije mi to nikako jasno
kupili na crnom trzistu?
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- salik79
#709 Re: Pariz
O'zone wrote:U Engleskoj ima arapa haman koliko i u Francuskoj pa nema ovoliko sranja...
Plus sto su zastupljeni kako najradikalniji sunitski, tako i najradikalniji siitski elementi...Finansirani i medijski podrzani od strane MI6.
Jedino logicno objasnjenje bi bilo to da je cika Jacob (&co, naravno) za cirkus, ali ne i u svojoj kuci...
-
calculator
#710 Re: Pariz
U sirijskom ratu na strani sam legalne i legitimne vlasti Bašara Asada, sve dok Sirijsci na izborima ne odluče drugačije. Međutim, jedini koji od od pariškog terorističkog masakra ima koristi je upravo "vlast Asada", režim u Damasku, koji će sada dobiti snažnu svjetsku podršku u borbi protiv ISIL-a i radikalnih islamista - terorista.Izgleda da Francuska ide u rat. Nosioci aviona su u pokretu.
- insomnia78
#711 Re: Pariz
Vjeruj da hocesalik79 wrote:Jedva cekam sljedece izdanje Charlie Hebdoa...Nadam se da ce se dobro potruditi, kao sto su i u posljednjem slucaju rusenja ruskog putnickog aviona iznad Sinaja:
Uzivam u njihovoj satiri
"Salili" su se sa svakim napadom i svakom situacijom do sad, cak i sa napadom na njih same, tako da...propade ti fora
-
calculator
#712 Re: Pariz
Nakon sinoćnjeg "pariškog masakra", najprije predsjednik Francuske Hollande mora dati ostavku, a glavni francuski obavještajac i glavni - francuski i pariški policajc,i moraju dobiti otkaze i biti krivično odgovorni!
-
richard lavlje srce
#713 Re: Pariz
Ovo je više problem muslimana nego evrope.
Kako neko ko je normalan musliman i dolazi u džamiju zbog unutrašnje pobude na isti način na koji na idem u crkvu kad osjetim potrebu, kako takav neko ne osudi ili još bolje ne sprda se sa nečim što je novotarija u njegovoj religiji, što u npr. Bosni ili evropskim džamijama nikad nije bilo.
Ako osuda nije dovoljna, zar idući korak nije prezir ili podsmjeh.
Ovo isto vidjamo i u Federaciji. Muslimani kakvih barem se moji ne sjećaju nikad nije bilo.
Ako upreš prstom reći će vidi Srbi šta pričaju.
Ako musliman upre prstom reći će ne diraj ih to su pravi muslimani.
Kad će se nešto preduzeti da se ovo ludilo zaustavi.
Po meni je bolje da muslimani u mjestima gdje imaju vlast (normalnu-sekularnu) sasjeku svaki radikalizam ili zabrani tumačenje koje drugačije tretira kao nevjernike,svinje i majmune.
TO je bolje nego da evropa krene da čisti.
Tad će čistiti i što jeste i što nije, a "nemoj ćiko, nismo mi" neće značiti ništa.
Kako neko ko je normalan musliman i dolazi u džamiju zbog unutrašnje pobude na isti način na koji na idem u crkvu kad osjetim potrebu, kako takav neko ne osudi ili još bolje ne sprda se sa nečim što je novotarija u njegovoj religiji, što u npr. Bosni ili evropskim džamijama nikad nije bilo.
Ovo isto vidjamo i u Federaciji. Muslimani kakvih barem se moji ne sjećaju nikad nije bilo.
Po meni je bolje da muslimani u mjestima gdje imaju vlast (normalnu-sekularnu) sasjeku svaki radikalizam ili zabrani tumačenje koje drugačije tretira kao nevjernike,svinje i majmune.
Tad će čistiti i što jeste i što nije, a "nemoj ćiko, nismo mi" neće značiti ništa.
Last edited by richard lavlje srce on 14/11/2015 09:06, edited 1 time in total.
- MMM1977
#714 Re: Pariz
Oružje je vjerojatno sa Balkana, prije par dana je presječena ruta krijumcarenja u Srbiji a oružje je trebalo ići za Francusku.kakavdanakneiskustvu wrote:Honda Hondas wrote:MENI NIJE SAMO JASNO ODAKLE OVIM BRADONJAMA OVOLIKO MUNICIJE, GRANATA, BOMBI, SACMARICA, KALASNJIKOVA, EKSPLOZIVA? kako su oni to sve donijeli, kupili, dovezli u FRA?![]()
ono, da niko nije posumnjao.. nikakve sigurnosne sluzbe,niko nista
I MORAM SAMO OVO RECI:
Naravno da su svi ovi teroristi bili obrijani, nisu nosili nikakve vojnu uniformu, niti si se po necemu isticali
jer da jesu privukli bi paznju, i bili bi pohapseni.. bili su NORMALNI ljudi koje svaki dan mozemo vidjeti u metrou u restoranu itd itd
samo odakle im ovoliko oruzja nije mi to nikako jasno
kupili na crnom trzistu?
- doli bel
#715 Re: Pariz
Jutrosnja izdanja.Javljaju trenutno oko 130 mrtvih i 190 ranjenih!!!ETO.

- Rimad
#716 Re: Pariz
Malo je teško počistiti ovo smeće, kada iza njih stoje Kuća Sauda, Amerika i Izrael.richard lavlje srce wrote:Ovo je više problem muslimana nego evrope.
. . .
- Bloo
- Globalna šefica
#717 Re: Pariz
Jer to je prava satirainsomnia78 wrote: "Salili" su se sa svakim napadom i svakom situacijom do sad, cak i sa napadom na njih same, tako da...propade ti fora
Bez kompromisa
sve je ovo michel houllebecq predvidio
- salik79
#718 Re: Pariz
Zamolit cu te da postavis prvi, posto si na "izvoru"! Tek tada cu javno skinuti kapu i priznati da mi je "propala fora". Bujrum...insomnia78 wrote:Vjeruj da hocesalik79 wrote:Jedva cekam sljedece izdanje Charlie Hebdoa...Nadam se da ce se dobro potruditi, kao sto su i u posljednjem slucaju rusenja ruskog putnickog aviona iznad Sinaja:
Uzivam u njihovoj satiri
"Salili" su se sa svakim napadom i svakom situacijom do sad, cak i sa napadom na njih same, tako da...propade ti fora
-
calculator
#719 Re: Pariz
Ovo je globalni problem, problem terorizma, koji ne poznaje etničke, religiozne ili slične interese, već isključivo političke, ma kakvi god bili. Ovo je problem koji sada imaju svi, ali je problem za koji su glavni krivci upravo velesile, poput žrtvene Francuske, ili GB, USA, i sl. jer su nastali slijedom njihove imperijalističke ideologije.richard lavlje srce wrote:Ovo je više problem muslimana nego evrope.
- Kombat
#720 Re: Pariz
Do neba! Ali eto...tema izbjeglice iz Afrike i Azije u Evropi pocinje uvodnim postom grand moderatora / inkvizitora gdje se unaprijed odredjuje da bilo kakav negativan komentar znaci automatski da si ksenofob, fasista, ultra-desnicar, itd...te da se isti nece tolerirati.Njanjavi wrote:Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
Pa cim je krenulo ja sam svim svojima pricao x puta da to zestoko smrdi, da ima neka agenda iza toga.
Mislim ono, ratovi dole traju masu godina, i najednom exodus, najednom navala abnormalno velikog broja izbjeglica sa i ne bas ugrozenih prostora dole.
I to bas preko ovih prostora, preko siptarije, gdje ima masa exploziva i oruzja na crnom trzistu.
A te famozne obavjestajne agencije drkaju kurac i propustaju ih bez provjera.
I veceras cuh jednog analiticara na nekom kanalu da spominje albaniju i balkan kao mogucnost gdje se mogao nabavit exploziv za ovo sranje.
Sve me navodi na ideju da je namjerno pusteno toliko izbjeglica unutra da bi se desilo ovakvo sranje, i zatvorile se granice, ogranicila sloboda u eu, podigla agenda policijske drzave i vece kontrole drustva.
Prosto mi nevjerovatno i zamislit da te tolike sigurnosne agencije prst u uho i tek tako ignorisu sasvim realnu prjetnju o infiltraciji tih debila u eu medju tolikom masom izbjeglica.
I eto sad se pocinje pojavljivat ta prica da neke obavjestajne sluzbe misle da ih se ufiltriralo oko 20000.
I sto je najsmjesnije, tek nakon sranja pustaju tu info, jel jos kome to smrdi tako vam boga.
Ne mozes se malo jebati i malo ostati trudan...isto tako ne mozes malo koketirati sa islamskim fanaticima...pardon...umjerenom demokratskom opozicijom, te ocekivati da te nece nesto ovako zadesiti. Zao mi je neizmjerno nevinih ljudi, koji su se samo zelili zabaviti a sigurno jucer ujutro kada su se probudili nisu mogli pomisliti da ce se jutros naci na patologiji i cekati da ih diseciraju za svrhe istrage.
Planeri zapadnih strategija ce ovo znati dobro iskoristiti. U narednom periodu predvidjam direktnu intervenciju sila osovine u Siriji...vjerovatno i protiv Basarovog rezima i protiv kozojeba...a onda mozebitno dolazi do pravog rata...ne moram opisati izmedju koga...
- spreca
#721 Re: Pariz
Jebes i pretjeranu(zapadnu) demokratiju.......a narod gine
-
costacurta
#722 Re: Pariz
Sta Bosna sta Bosnjaci imaju sa svim ovim sta laprdas?richard lavlje srce wrote:Ovo je više problem muslimana nego evrope.
Milanovic legalno prodavao oružje Sirijcima a u Srbiji presjecen lanac krijumčarenja oruzjem koje je bilo namijenjeno francuskom "tržištu".
Sta s tim?
Sta cemo sa svastikom na Poljudu?
Sta sa Ravnogorcima?
SIPA je bezbroj puta bila i u Maoci i nonstop hvata i hapsi "bradonje". Sta su nasli osim telefona harddrajvova?
Sta sa onim kolekcionarom oruzja s Borika?
Ili onom sto mu nadjose u stali PAM u Zvorniku?
De ti se postaraj da preodgojis jungende u svojim redovima a evo mi se sa svojima "borimo".
Šabane
-
Ci-Nick
#723 Re: Pariz
Strah me je,.. da ću za par godina morati mjenjati imena djeci,...... jer ovo ne ide na dobro. 
- doli bel
#724 Re: Pariz
Cekajuci izlazak(nisu dnevne nego sedmicne novine)evo ti njihovo misljenje o izbjeglicama.ETO.salik79 wrote:Zamolit cu te da postavis prvi, posto si na "izvoru"! Tek tada cu javno skinuti kapu i priznati da mi je "propala fora". Bujrum...insomnia78 wrote:Vjeruj da hocesalik79 wrote:Jedva cekam sljedece izdanje Charlie Hebdoa...Nadam se da ce se dobro potruditi, kao sto su i u posljednjem slucaju rusenja ruskog putnickog aviona iznad Sinaja:
Uzivam u njihovoj satiri

Last edited by doli bel on 14/11/2015 09:33, edited 1 time in total.
- zateznistub
#725 Re: Pariz
Toliku etiketu ljepe na muslimanski svijet, da ta tvoja i nije tako daleko...Ci-Nick wrote:Strah me je,.. da ću za par godina morati mjenjati imena djeci,...... jer ovo ne ide na dobro.