Srbija prodala 282 tenkova Pakistanu
Beograd -- Ministarstvo odbrane Srbije prodalo je armiji Pakistana 282 tenka T-55
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1009076
ko je povukao te iste patriote i zasto je turska sada prisiljena da kupuje s400? zasto im saveznici nisu prodali?General War wrote:Streptokok wrote: U se i u svoje kljuse. Oni bi nasli milion nrazloga da ne intervenisu. Nato jos nikad nije branio neku clanicu.![]()
![]()
Koja je to clanica NATO-a napadnuta?
Ko je poslao Turcima Patriote kad su zaguzvali sa rusima? Ko salje avione i trupe u Poljsku, Estoniju, Latviju?
Otkud znas da nisu?Streptokok wrote:ko je povukao te iste patriote i zasto je turska sada prisiljena da kupuje s400? zasto im saveznici nisu prodali?General War wrote:Streptokok wrote: U se i u svoje kljuse. Oni bi nasli milion nrazloga da ne intervenisu. Nato jos nikad nije branio neku clanicu.![]()
![]()
Koja je to clanica NATO-a napadnuta?
Ko je poslao Turcima Patriote kad su zaguzvali sa rusima? Ko salje avione i trupe u Poljsku, Estoniju, Latviju?
sigurnoable wrote:Kakvo je vase misljenje u slucaju ne daj Boze rata opet na Balkanu slicnog kao od 92.do 95. da li Bosna i Hercegovine ima sanse da se odbrani? Mislim Hrvatska je u NATO savezu, Srbija ima podrsku Rusije, ipak su to dvije sile. Mi nismo nigdje ni sa cim. Ako neko misli Turska da nam moze pomoci, gadno se vara. Turska je mala maca za NATO i Rusiju. ...
ma jok, nema šanse, ne treba džaba vezat pertle, samo ćemo leći, stavit glavu na panj pa nas koljite ko 92-ge....nećeš taj film više gledat, nikadsigurnoable wrote:Kakvo je vase misljenje u slucaju ne daj Boze rata opet na Balkanu slicnog kao od 92.do 95. da li Bosna i Hercegovine ima sanse da se odbrani? Mislim Hrvatska je u NATO savezu, Srbija ima podrsku Rusije, ipak su to dvije sile. Mi nismo nigdje ni sa cim. Ako neko misli Turska da nam moze pomoci, gadno se vara. Turska je mala maca za NATO i Rusiju. ...
Bosna i Hercegovina se nece braniti nego napadati u sljedecem ratu.sigurnoable wrote:Kakvo je vase misljenje u slucaju ne daj Boze rata opet na Balkanu slicnog kao od 92.do 95. da li Bosna i Hercegovine ima sanse da se odbrani? Mislim Hrvatska je u NATO savezu, Srbija ima podrsku Rusije, ipak su to dvije sile. Mi nismo nigdje ni sa cim. Ako neko misli Turska da nam moze pomoci, gadno se vara. Turska je mala maca za NATO i Rusiju. ...
Sto se ismijah na ovaj kisni danGeneral War wrote:Sta kaze, Turska mala maca za NATO
madner wrote:Bosna i Hercegovina se nece braniti nego napadati u sljedecem ratu.sigurnoable wrote:Kakvo je vase misljenje u slucaju ne daj Boze rata opet na Balkanu slicnog kao od 92.do 95. da li Bosna i Hercegovine ima sanse da se odbrani? Mislim Hrvatska je u NATO savezu, Srbija ima podrsku Rusije, ipak su to dvije sile. Mi nismo nigdje ni sa cim. Ako neko misli Turska da nam moze pomoci, gadno se vara. Turska je mala maca za NATO i Rusiju. ...
HR u NATO i kakve to veze ima sa BiH. BiH nije u NATO-u ali je zato NATO u BiH.sigurnoable wrote:Kakvo je vase misljenje u slucaju ne daj Boze rata opet na Balkanu slicnog kao od 92.do 95. da li Bosna i Hercegovine ima sanse da se odbrani? Mislim Hrvatska je u NATO savezu, Srbija ima podrsku Rusije, ipak su to dvije sile. Mi nismo nigdje ni sa cim. Ako neko misli Turska da nam moze pomoci, gadno se vara. Turska je mala maca za NATO i Rusiju. ...
Samo luga u oci ako krenu slucajno.Vilajet_Bosna wrote:nema rata dok Srbi i Srbija ne budu jedno 30-tak puta jači (a trenutno još nisu) od komšija, on tek tada i samo ''na sigurno'' udaraju
Tako je a posle zlatnim kasikama jestijapin_mutapi wrote:'ta ce srbija, sve pickice i sminkerski pedercici
pa oni nisu u stanju sa siptarima da izadju na kraj a i djetici ih jebu zestoko
bosnjo je za njih crvena armija
MUP formira rezervni sastav
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je formiranje rezervnog sastava policije s ciljem efikasnog odgovora na migrantsku krizu i novi priliv migranata koji se realno može očekivati u narednim godinama.
"Formiranjem rezervnog sastava policije, MUP Srpske mogao bi efikasnije da odgovori na taj problem koji će u BiH biti izražen u narednih ne godinu, dvije, već i duže. U ovom trenutku mi možemo da izdvojimo više stotina policajaca Republike Srpske i da ih rasporedimo na našoj granici s ciljem njene zaštite i obezbjeđenja.
To nije problem da radimo mjesec, dva ili nekoliko mjeseci, ali ne možemo taj broj ljudi iz redovnog sastava policije da držimo godinu ili nekoliko godina na granici, dok realno narednih godina očekujemo novi priliv mogranata koji će ići dalje prema Evropi upravo preko teritorije BiH", istakao je ministar Lukač.
On je ocijenio da su MUP-u Srpske potrebni novi ljudi koji bi mogli da rade taj posao, jer ako se izuzmu policajci iz redovnog sastava policije i rasporede na granicu biće narušena bezbjednost u gradovima Republike Srpske što se, kako je istakao, ne smije dozvoliti.
"S toga moramo iznaći nove snage, nove mogućnosti da bi mogli efikasno da se borimo protiv migrantske krize s ciljem zaštite naših granica i jedna od najboljih mogućnosti je rezervni sastav policije", rekao je Lukač.
Pa sta ce kad skontaju?General War wrote:Nadam se da ce ovi sa certifikatom "probosanski" tokmaci skontat u cemu je fol![]()
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je formiranje rezervnog sastava policije s ciljem efikasnog odgovora na migrantsku krizu i novi priliv migranata koji se realno može očekivati u narednim godinama.
"Formiranjem rezervnog sastava policije, MUP Srpske mogao bi efikasnije da odgovori na taj problem koji će u BiH biti izražen u narednih ne godinu, dvije, već i duže. U ovom trenutku mi možemo da izdvojimo više stotina policajaca Republike Srpske i da ih rasporedimo na našoj granici s ciljem njene zaštite i obezbjeđenja.
To nije problem da radimo mjesec, dva ili nekoliko mjeseci, ali ne možemo taj broj ljudi iz redovnog sastava policije da držimo godinu ili nekoliko godina na granici, dok realno narednih godina očekujemo novi priliv mogranata koji će ići dalje prema Evropi upravo preko teritorije BiH", istakao je ministar Lukač.
On je ocijenio da su MUP-u Srpske potrebni novi ljudi koji bi mogli da rade taj posao, jer ako se izuzmu policajci iz redovnog sastava policije i rasporede na granicu biće narušena bezbjednost u gradovima Republike Srpske što se, kako je istakao, ne smije dozvoliti.
"S toga moramo iznaći nove snage, nove mogućnosti da bi mogli efikasno da se borimo protiv migrantske krize s ciljem zaštite naših granica i jedna od najboljih mogućnosti je rezervni sastav policije", rekao je Lukač.
Samo neka je seher siguran.Fudo387 wrote:Pa sta ce kad skontaju?General War wrote:Nadam se da ce ovi sa certifikatom "probosanski" tokmaci skontat u cemu je fol![]()
Zvat’ Incka i americku ambasadu da izraze zabrinutost?