Post godine!Mister Yes wrote:Kako državotvornom kad mu države više nema (da ne govorimo o tome da je država bila prije njega)? Šta je njegovo nasljeđe? Šta je njegova ostavština?
Više je ostalo iza Tome Zdravkovića ili Davorina Popovića. Iza njih su ostale barem njihove pjesme. A šta je ovaj ostavio osim problema?
Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
-
jefferson
#701 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
-
Mohamad Sissoko
#702 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ostavio nakaradnu tvorevinu formiranu na truhlim temeljima i laznom bratstvu te neefikasno i blago retardiranom ekonomskom sistemu, koja je zavrsila na genocidu kao posljednjem cinu.Mister Yes wrote:Kako državotvornom kad mu države više nema (da ne govorimo o tome da je država bila prije njega)? Šta je njegovo nasljeđe? Šta je njegova ostavština?
Više je ostalo iza Tome Zdravkovića ili Davorina Popovića. Iza njih su ostale barem njihove pjesme. A šta je ovaj ostavio osim problema?
- Chisum
#703 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Zasto te to cudi od ovog trola?jefferson wrote: Post godine!
Mister Yes wrote: Pa sumnjam da bi Nijemcima neko zamjerio da veličaju nekoga ko je dobio američki orden posthumno:
Mi živimo u svijetu kojim dominira USA kao svjetski policajac i najdominantnija zemlja. Njihova istina je ISTINA.
Pobjednici pišu istoriju a u Jugoslaviji Tito je pobjedio Dražu. I osudio ga na smrt. Logično. Da li vjerovati Titovoj istoriji protiv svog glavnog neprijatelja ili USA istoriji? Niko od nas nije tada bio živ niti je prisustvovao lično tim događajima. Ne možemo biti 100% sigurni šta se dešavalo.
Gledajući po faci/licu rekao bih da je ovo dobar čovjek:
Ima pogled dobrog čovjeka. Plemenit pogled. Naivan izraz lica dobričine.
Sa druge strane ovaj ima facu lošeg čovjeka:
Prefrigan, lukav, zao.
Ovaj drugi je pobjedio i napisao svoju istoriju.
Moja je porodica stradala i od jednih i od drugih. Sa očeve strane od četnika a sa majčine strane od partizana. I jedni i drugi potpuno nevini. Istina je da su i četnici i partizani činili strašne zločine ali ne možemo biti sigurni koliko su njihovi lideri u to bili involvirani. Tito je težio (često besmislenoj) borbi protiv okupatora kako bi dobio naklonost saveznika dok je Draža izbjegavao borbu čuvajući ljude od odmazde. Tito je naravno bio i protiv srpske hegemonije dok je Draža bio za srpsku hegemoniju. Ali kao i uvijek veliki su odlučili a ne mi ovdje. Jugoslavija je po dogovoru pripala Staljinu (komunista) i zato je Tito (komunista) dobio prednost nad Dražom (rojalista). Da je dogovoreno da Jugoslavija pripadne zapadu vjerovatno bi Draža streljao Tita. Splet okolnosti i ništa drugo.
Ponavljam, meni po fotografijama Draža djeluje kao bolji čovjek od Tita. A rijetko se kada varam u tim procjenama. U svakom slučaju, USA mu dala orden a USA je saveznik i antifašistička zemlja zar ne? Zar je toliko teško povjerovati da USA zna bolje nego Titini istoričari koji su naravno imali razloga da što je moguće više ocrne Dražu?
Ja sam proamerički nastrojen i uvijek navijam za USA. Rekao sam to više puta na raznim temama. Ako USA smatra da Draža Mihailović zaslužuje orden onda mi nije jasno zašto se neko čudi da sud u Beogradu donese ovakvu odluku. Kao Srbi fašisti zbog ove odluke a USA nisu fašisti što su mu dali orden?
Ocrnise Drazu i cetnike, majku im fakinsku komunjarsku...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- XXS
#705 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ja kontao da me glupost vise nemere iznenaditi.Mister Yes wrote: Pa sumnjam da bi Nijemcima neko zamjerio da veličaju nekoga ko je dobio američki orden posthumno:
Mi živimo u svijetu kojim dominira USA kao svjetski policajac i najdominantnija zemlja. Njihova istina je ISTINA.
Pobjednici pišu istoriju a u Jugoslaviji Tito je pobjedio Dražu. I osudio ga na smrt. Logično. Da li vjerovati Titovoj istoriji protiv svog glavnog neprijatelja ili USA istoriji? Niko od nas nije tada bio živ niti je prisustvovao lično tim događajima. Ne možemo biti 100% sigurni šta se dešavalo.
Gledajući po faci/licu rekao bih da je ovo dobar čovjek:
Sa druge strane ovaj ima facu lošeg čovjeka:
Prefrigan, lukav, zao.
Ovaj drugi je pobjedio i napisao svoju istoriju.
Moja je porodica stradala i od jednih i od drugih. Sa očeve strane od četnika a sa majčine strane od partizana. I jedni i drugi potpuno nevini. Istina je da su i četnici i partizani činili strašne zločine ali ne možemo biti sigurni koliko su njihovi lideri u to bili involvirani. Tito je težio (često besmislenoj) borbi protiv okupatora kako bi dobio naklonost saveznika dok je Draža izbjegavao borbu čuvajući ljude od odmazde. Tito je naravno bio i protiv srpske hegemonije dok je Draža bio za srpsku hegemoniju. Ali kao i uvijek veliki su odlučili a ne mi ovdje. Jugoslavija je po dogovoru pripala Staljinu (komunista) i zato je Tito (komunista) dobio prednost nad Dražom (rojalista). Da je dogovoreno da Jugoslavija pripadne zapadu vjerovatno bi Draža streljao Tita. Splet okolnosti i ništa drugo.
Ponavljam, meni po fotografijama Draža djeluje kao bolji čovjek od Tita. A rijetko se kada varam u tim procjenama. U svakom slučaju, USA mu dala orden a USA je saveznik i antifašistička zemlja zar ne? Zar je toliko teško povjerovati da USA zna bolje nego Titini istoričari koji su naravno imali razloga da što je moguće više ocrne Dražu?
Ja sam proamerički nastrojen i uvijek navijam za USA. Rekao sam to više puta na raznim temama. Ako USA smatra da Draža Mihailović zaslužuje orden onda mi nije jasno zašto se neko čudi da sud u Beogradu donese ovakvu odluku. Kao Srbi fašisti zbog ove odluke a USA nisu fašisti što su mu dali orden?
Sto se tice logike, pa barem malo progooglaj prije nego sto kliknes "submit":
Josip Broz Tito, Yugoslav president and statesman, sorted by continents and Cold War bloc division. Josip Broz Tito received a total of 119 awards and decorations from 60 countries around the world (59 countries and Yugoslavia).
The most notable awards being the French Légion d'honneur and Ordre national du Mérite, the British Most Honourable Order of the Bath, the Soviet Order of Lenin, the Japanese Supreme Order of the Chrysanthemum, the German Federal Cross of Merit, and the Italian Ordine al Merito della Repubblica Italiana.
- Mister Yes
#706 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Međunarodna? Koja? Nesvrstani?sabina1 wrote: Pitaš o Titovim djelima![]()
Na koje misliš : međunarodna , privredna , građevinska , socijalna , kulturna , sportska , nacionalna , historijska...
Privredna? Pa mi smo svi danas najgori u evropi zahvaljujući toj budali
Građevinska? WTF?
Socijalna?
Kulturna? Mora da se šališ?
Sportska?
Nacionalna? Koje nacije? Bože ti sačuvaj.
I to je neki uspjeh? Ubiti zarobljenika nakon nepravilnog suđenja?sabina1 wrote:Evo ti samo jedan "čas iz historije" koji će biti opisan samo jednom rečenicom.
Zahvaljujći Titu Draža Mihajlović je mrtav.
- Mister Yes
#707 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Pa normalno. Tako je to kad si doživotni predsjednik zemlje nad kojom teže da imaju uticaj i istok i zapad. I još pola života ploviš i gostuješ raznoraznim afričkim i azijskim vukojebinama kojima je to vjerovatno jedina posjeta do tadaXXS wrote: Josip Broz Tito received a total of 119 awards and decorations from 60 countries around the world (59 countries and Yugoslavia).
Pobjednici uvijek pišu istoriju. I daju ordenje svojim saveznicima
Znaš li koliko ordenja je Staljin skupio? A nema većeg zločinca u istoriji planete zemlje.
- beniciodeltoro
#708 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Da nije bilo Tita već bi se prije 50 godina djed od Zvizdića i djed od Vučića rukovali i planirala bi se budućnost na koju bi se gledalo neutralno ili pozitivno kao kada bi se premijeri Njemačke i Austrije rukovali a ne kao danas gdje su mnogi skeptični zbog izjava Vučića nakon gorkog iskustva kojeg smo doživjeli od njegovog naroda samo radi nakaradne tvorevine Jugoslavije.
Mnogi koji kritikuju Aliju Izetbegovića su ljubitelji Tita i njegovog sistema a zaboravljaju da je upravo 50% problema Alija imao kao i zapad koji je htio naći rješenje koje je najbolje za sva 3 naroda upravo radi Tita i šta je ostavio iza sebe
Mnogi koji kritikuju Aliju Izetbegovića su ljubitelji Tita i njegovog sistema a zaboravljaju da je upravo 50% problema Alija imao kao i zapad koji je htio naći rješenje koje je najbolje za sva 3 naroda upravo radi Tita i šta je ostavio iza sebe
- madner
#709 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ovi su najbolji, do juce nije znao kada je nastala SHS, a danas ima teorije kada bi se rastala. 
- XXS
#710 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Hajde ti u potragu, po Srbiji, za Drazinim mostima da mu se poklonis i odas pocast.Mister Yes wrote: Pa normalno. Tako je to kad si doživotni predsjednik zemlje nad kojom teže da imaju uticaj i istok i zapad. I još pola života ploviš i gostuješ raznoraznim afričkim i azijskim vukojebinama kojima je to vjerovatno jedina posjeta do tada![]()
Pobjednici uvijek pišu istoriju. I daju ordenje svojim saveznicima![]()
Znaš li koliko ordenja je Staljin skupio? A nema većeg zločinca u istoriji planete zemlje.
- Chisum
#711 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Nemoj tako XXS...
Nego, cuj onog gore... rukovali bi se djed Zvizdicev i Vucicev, i planirali svjetlu nam buducnost, sta li...
... samo da ne bi mrskih komunjara.
Mozda... Djed Zvizdicev, kao predstavnik "Srba muslimanske vjere" ("Srba vere muhamedanske", kako su to Vucicevi pradjedovi i djedovi voljeli reci), i to jedan od onih pet preostalih, sto ih nisu s noge na nogu prognali, k'o sto su sistematski radili sa muslimanskim stanovnistvom Srbije - tako je organizovana, mocna i artikulisana bila politicka misao u Bosnjaka, i tako "neutralne, cak pozitivne" projekcije srpskih i hrvatskih aspiracija i politickih koncepata kojim se suprotstavio upravo taj isti Tito kojeg pljujete, a ne razne hodzice u koje se blejalo, s kojima se obicno moglo ili glavom na panj, ili medju Cvijece... a kad se pogleda danasnja politika ovih SDA minder-piljara i ono dva i po siromasna sreza na koja su, prvo agresijom, a onda konacno i fildzan politikom svedeni, ne cudi ova komedija u kojoj bi pojedini klovnovi i Drazi zanosili muda u okukama.
Frajer mu 'ladno pjesmicu sastavio...Mister Yes wrote:
Nego, cuj onog gore... rukovali bi se djed Zvizdicev i Vucicev, i planirali svjetlu nam buducnost, sta li...
Mozda... Djed Zvizdicev, kao predstavnik "Srba muslimanske vjere" ("Srba vere muhamedanske", kako su to Vucicevi pradjedovi i djedovi voljeli reci), i to jedan od onih pet preostalih, sto ih nisu s noge na nogu prognali, k'o sto su sistematski radili sa muslimanskim stanovnistvom Srbije - tako je organizovana, mocna i artikulisana bila politicka misao u Bosnjaka, i tako "neutralne, cak pozitivne" projekcije srpskih i hrvatskih aspiracija i politickih koncepata kojim se suprotstavio upravo taj isti Tito kojeg pljujete, a ne razne hodzice u koje se blejalo, s kojima se obicno moglo ili glavom na panj, ili medju Cvijece... a kad se pogleda danasnja politika ovih SDA minder-piljara i ono dva i po siromasna sreza na koja su, prvo agresijom, a onda konacno i fildzan politikom svedeni, ne cudi ova komedija u kojoj bi pojedini klovnovi i Drazi zanosili muda u okukama.
Last edited by Chisum on 07/11/2015 02:44, edited 3 times in total.
- XXS
#712 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Ocigledono je da on cak misli da je Yugoslovenstvo komunisticka ideja i projekat.Chisum wrote: Nego, cuj onog gore... rukovali bi se djed Zvizdicev i Vucicev, i planirali svjetlu nam buducnost, sta li...... samo da ne bi mrskih komunjara.
Draza je bio veci i bolji covjek od ovog komunjare Tesle.
- Mister Yes
#713 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Te mi je "stihove" Vučić šapnuo. Znaš onaj što je nekidan primljen u sred Sarajeva kao da je Hajle Selassie car Afrike i AzijeChisum wrote:Nemoj tako XXS...
![]()
Svirala se "Bože pravde" na sred Marindvora (550 metara od Vučićevog položaja na jevrejskom groblju).
Znači, ko tako misli o Draži najveći je gost u Sarajevu. Znači, znaš šta ti je raditi u mom prisustvu:
MIRNO!!!

Obukao sam bijelu kapicu
i crveni sal
ucitelj je rekao
dolazi nam' car
Puno ljudi cekalo je
gosta iz daljina
carsijom da prodje
crna limuzina
Haile Selasije
car Afrike i Azije
Haile, Haile
Haile Selasije
Prosao je mirno
gledajuci svijet
uhvativsi tek poneki
poklonjeni cvijet
Zbog njega su raste
zarasli u kraste
zbog njega su nene
sebi sjekle vene
Haile Selasije
car Afrike i Azije
Haile, Haile
Haile Selasije
Bio je to divan covjek
omiljenog' lika
mudar kao Gandi
i lijep kao slika
Od svih nasih prijatelja
bio je najveci
vodio svoj narod
bogatstvu i sreci
Haile Selasije
car Afrike i Azije
Haile, Haile
Haile Selasije
- nosara
#714 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Dzaba, provalio si se do kurca s ovim uvlacenjem cici... Cuj, plemenit pogled...!?Mister Yes wrote:Te mi je "stihove" Vučić šapnuo. Znaš onaj što je nekidan primljen u sred Sarajeva kao da je Hajle Selassie car Afrike i AzijeChisum wrote:Nemoj tako XXS...
![]()
![]()
Svirala se "Bože pravde" na sred Marindvora (550 metara od Vučićevog položaja na jevrejskom groblju).
Znači, ko tako misli o Draži najveći je gost u Sarajevu. Znači, znaš šta ti je raditi u mom prisustvu:
MIRNO!!!
-
Cartmane
#715 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Josip broz tito je bio dzelat bosnjackog naroda. Dzelat kao i svako crveno smece.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- seln
#717 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Respekt za temu, ni jedna nije skupila toliko opskurnih komentara.
Te Tito dzelat (spasilac je valjda bio Draza), pa Drazin lagi pogled, pa bili bismo Svicarska...
a na celu te kolone gariba, na belom magarcu, jase mister yes, a man named paranoia.
Dajte, koji vam je? Procitajte malo starije postove vrlih komentatora, svi imaju dugu istoriju gluposti. Ne postaje se opskurant preko noci.
mister yes je vec toliko puta promijenio stav, naciju i pol...prosto da povjerujes kako je rijec o vanzemaljskoj vrsti.
Te Tito dzelat (spasilac je valjda bio Draza), pa Drazin lagi pogled, pa bili bismo Svicarska...
a na celu te kolone gariba, na belom magarcu, jase mister yes, a man named paranoia.
Dajte, koji vam je? Procitajte malo starije postove vrlih komentatora, svi imaju dugu istoriju gluposti. Ne postaje se opskurant preko noci.
mister yes je vec toliko puta promijenio stav, naciju i pol...prosto da povjerujes kako je rijec o vanzemaljskoj vrsti.
- Mister Yes
#718 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Sta bi dao da si na mom mjestu
Da te mrze a da ti se dive
Sta bi dao
Sta bi dao za veliku gestu
Mjesto svoga da tvoj zivot zive
Sta bi dao
Ti budi srecan sad
Sto si preko puta
Ti sto nas strasni let
Nad provalijom dijeli
Jer ovo je mojih pet minuta
A pred tobom stoji zivot cijeli
Sta bi dao da mozes ovako
Dici ruke a puk da te slijedi
Sta bi dao
Da l bi I ti you svom srcu plako
Kao sto se moje srce ledi
Da l bi I ti
- dale cooper
#719 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
http://www.express.hr/drustvo/christoph ... tent=1101#
Ovo nisam znao, iako izgleda da nije nova vijest.
Ovo nisam znao, iako izgleda da nije nova vijest.
- ronnie
#720 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Inače Tito je obožavao gledati kaubojske filmove a partizanske je izbjegavao 
- kamberovica polje
#721 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
3 zatucane strane, 3 vjerom oprana mozga , 3 dupeuvlakačke nacije koje se međusobno mrze a imaju istu priču kad je u pitanju bravar. Nakon ovog mi odmah postaje jasno kakav je bio.
- pojedinac
#722 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Rekao bih 4 a ne 3. Zaboravio si bravarove.kamberovica polje wrote:3 zatucane strane, 3 vjerom oprana mozga , 3 dupeuvlakačke nacije koje se međusobno mrze a imaju istu priču kad je u pitanju bravar. Nakon ovog mi odmah postaje jasno kakav je bio.
- XXS
#723 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Sta bih dao da sam na tvom mjestu i da mi je Draza idol?Mister Yes wrote:![]()
Jes', ne mogu da docekam da budem Srbin Muhamedanske vEre!
PS- prosta logika, gdje je bolje biti na globalnoj svjetskoj sceni, madju 24 miliona Titovih Yugoslovena ili medju 2-3 miliona Alijinih Bosnjaka, 5-6 miliona Tudjmanovih Hrvata ili 9-10 miliona Milosevicevih Srba?
Gdje su tvoje pregovaracke mogucnosti sa ostakom svijeta???
- Mister Yes
#724 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Nije u tome poenta. Poenta je da ja nisam tema. Ali u nedostatku argumenata na zadatu temu, krenulo se od mene praviti tema.XXS wrote:Sta bih dao da sam na tvom mjestu i da mi je Draza idol?
Jes', ne mogu da docekam da budem Srbin Muhamedanske vEre!
To je već više puta viđeno i ne samo na ovom forumu. Kad ljudima nestane argumenata krene se sa "a vidi ti glave". A ideju za pjesmu Bijelog Dugmeta mi je dao onaj lik što me očigledno mrzi ali me smatra i vanzemaljcem (znači i divi mi se)
Post o Draži je izvučen iz konteksta a tada kad je napisan osnovna svrha mu je bila da naglasi kako oni koji veličaju USA na drugim temama, nazivaju Srbiju fašističkom jer je sud u Srbiji proglasio suđenje Draži nepravilnim (kao što i jeste bilo), a pri tome zaboravljaju da je njihova USA dala tom istom draži odlikovanje i nikad nije povukla to odlikovanje. Druga poenta tog posta je da pobjednici pišu istoriju i da mi ne možemo zaista znati ko je tu bio u pravu jer su pobjednici napisali svoju istoriju. U tom smislu poređenje lica i jednog i drugog u vakumu. Na istoj toj temi sam čini mi se napisao da su i Tito i Dražo najvjerovatnije zločinci pri čemu Tito vjerovatno veći. Ali ostajem pri tome da pravu istinu nikad nećemo saznati.
Posebno je smiješan lik (Chisum) koji po internetu "otkriva" četnike a u sred Sarajeva mu pravi pravcati četnik postrojava počasne jedinice. Pa ako si već takav patriota učini nešto protiv pravog pravcatog četnika. Budi bošnjački Gavrilo ili tako nešto. A ne na internetu glumiti patriotizam. Tako patetično i jadno.
Jasno je meni da je osnovni motiv Jugonostalgije u stvari nostalgija za time da si važniji/veći nego sada. Međutim, i tu se pogrešno usmjerava ljubav jer Jugoslavija je postojala i prije Tita a nije uopšte pretjerano reći da ju je upravo Tito uništio to jest stvorio predpostavke da se uništi. Od republika po etničkom principu (i imenu), preko brojanja krvnih zrnaca na popisima, do Ustava koji je ustvari trasirao put za uništenje Jugoslavije. Dakle, ako ti je žao što više nismo veliki kao nekada adresa za žalbe je upravo Josip Broz Tito i njegova zločinačka banda koja je uništila Jugoslaviju.XXS wrote:PS- prosta logika, gdje je bolje biti na globalnoj svjetskoj sceni, madju 24 miliona Titovih Yugoslovena ili medju 2-3 miliona Alijinih Bosnjaka, 5-6 miliona Tudjmanovih Hrvata ili 9-10 miliona Milosevicevih Srba?
-
VCorp
#725 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?
Normalno da će sud U SRBIJI rehabilitirati Mihailovića, pa predsjednik i premijer su i četničke vojvodeMister Yes wrote:Nije u tome poenta. Poenta je da ja nisam tema. Ali u nedostatku argumenata na zadatu temu, krenulo se od mene praviti tema.XXS wrote:Sta bih dao da sam na tvom mjestu i da mi je Draza idol?
Jes', ne mogu da docekam da budem Srbin Muhamedanske vEre!![]()
To je već više puta viđeno i ne samo na ovom forumu. Kad ljudima nestane argumenata krene se sa "a vidi ti glave". A ideju za pjesmu Bijelog Dugmeta mi je dao onaj lik što me očigledno mrzi ali me smatra i vanzemaljcem (znači i divi mi se)![]()
Post o Draži je izvučen iz konteksta a tada kad je napisan osnovna svrha mu je bila da naglasi kako oni koji veličaju USA na drugim temama, nazivaju Srbiju fašističkom jer je sud u Srbiji proglasio suđenje Draži nepravilnim (kao što i jeste bilo), a pri tome zaboravljaju da je njihova USA dala tom istom draži odlikovanje i nikad nije povukla to odlikovanje. Druga poenta tog posta je da pobjednici pišu istoriju i da mi ne možemo zaista znati ko je tu bio u pravu jer su pobjednici napisali svoju istoriju. U tom smislu poređenje lica i jednog i drugog u vakumu. Na istoj toj temi sam čini mi se napisao da su i Tito i Dražo najvjerovatnije zločinci pri čemu Tito vjerovatno veći. Ali ostajem pri tome da pravu istinu nikad nećemo saznati.
Posebno je smiješan lik (Chisum) koji po internetu "otkriva" četnike a u sred Sarajeva mu pravi pravcati četnik postrojava počasne jedinice. Pa ako si već takav patriota učini nešto protiv pravog pravcatog četnika. Budi bošnjački Gavrilo ili tako nešto. A ne na internetu glumiti patriotizam. Tako patetično i jadno.![]()
Jasno je meni da je osnovni motiv Jugonostalgije u stvari nostalgija za time da si važniji/veći nego sada. Međutim, i tu se pogrešno usmjerava ljubav jer Jugoslavija je postojala i prije Tita a nije uopšte pretjerano reći da ju je upravo Tito uništio to jest stvorio predpostavke da se uništi. Od republika po etničkom principu (i imenu), preko brojanja krvnih zrnaca na popisima, do Ustava koji je ustvari trasirao put za uništenje Jugoslavije. Dakle, ako ti je žao što više nismo veliki kao nekada adresa za žalbe je upravo Josip Broz Tito i njegova zločinačka banda koja je uništila Jugoslaviju.XXS wrote:PS- prosta logika, gdje je bolje biti na globalnoj svjetskoj sceni, madju 24 miliona Titovih Yugoslovena ili medju 2-3 miliona Alijinih Bosnjaka, 5-6 miliona Tudjmanovih Hrvata ili 9-10 miliona Milosevicevih Srba?
Jugoslavija je postojala prije Tita - istina. Hajmo sad reći kakva je bila ta Jugoslavija. Svaku vaznu poziciju koju si htio dobiti, za nju si morao biti podoban a zato si morao da odes i presaltas svoju vjeru u pravoslavlje u srpskim okvirima. Pravoslavlje je uvedeno kao drzavna religija, a katolike, muslimane i judeiste ko jebe. Šta je sa Šestojanuarskom diktaturom ? Kralj Aleksandar Karadjordjevic ukinuo parlament, samim tim prava ostalim narodima, sjebao Vidovdanski ustav i uveo diktaturu ? Pa ubijanja koja je naredjivao po Hrvatskoj ?
1906 već je bio napisan program Velike Srbije za kneza Karađorđevića , tek od 1918 je postajala SHS tako da je sve jasno.
Srbi su sa svojim zeljama ekspanizije unistili Jugoslaviju kao ideju svih Jugoslovana daleko prije Titove Jugoslavije, a onda su je devedesetih poslali zauvijek u zaborav radeći svojim dojucerasnjim komsijama, '' istom narodu '', najgore zlocine u Europi jos od 2.svj. rata. Nama kako god okrenes, bolje je americko govno nego srpska pita.