Ajme, purger...teodolit wrote:tko tu kome brani kaj?
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- nosara
#701 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
teodolit
#702 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa kaj?nosara wrote:Ajme, purger...teodolit wrote:tko tu kome brani kaj?
Barem nemam plemenske sentimente tak tipične za Bosnu.
- nosara
#703 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kucam "Noga licka a cipela becka",a google izbaci "purger"...teodolit wrote:Pa kaj?nosara wrote:Ajme, purger...teodolit wrote:tko tu kome brani kaj?
Barem nemam plemenske sentimente tak tipične za Bosnu.
-
Naslovnica
#704 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
NMK je, kako već rekoh, prilagođena i napravljena za HR tržište. Da je Đuro pravio seriju za HR tržište sa njegovim izvornim humorom, ništa bum susedi levo skontali, kaj ne?!Ajatolah_ wrote:Kome se cerekaš? NMK je Đurin proizvod.Naslovnica wrote:Džaba se smiješ, Mućke nisu smiješne levim susedima.sumirprimus wrote:i ono pitanje oklen boja?
pa pa farbali tunele![]()
Za njih je njihova mala klinika urnebesna...
- Ajatolah_
#705 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma da, sigurno kad je Đuro skontao da radi za Hrvate skrenuo rad u totalno drugom pravcu, jer ovi ne bi razumjeli Đurin suptilni humor.Naslovnica wrote:NMK je, kako već rekoh, prilagođena i napravljena za HR tržište. Da je Đuro pravio seriju za HR tržište sa njegovim izvornim humorom, ništa bum susedi levo skontali, kaj ne?!Ajatolah_ wrote:Kome se cerekaš? NMK je Đurin proizvod.Naslovnica wrote: Za njih je njihova mala klinika urnebesna...
-
Naslovnica
#706 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Naravno, drago mi je da si skontao.

-
Kitrona
#707 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
enko 1964 wrote:Kitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.
Nije samo Hrvatska u pitanju. U pitanju je zabrana izvoza u EU.
Razmisli prije nego pritisneš "submit"!
Ako je ukupan promet najvece 30 milja - otkud onda 'stotine'
Razmisli prije nego stisnes
-
Kitrona
#708 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Matematika ti je stvarno jaca strananosara wrote:Kitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.Evo ga: Lumen koji u pet minuta demantuje darvina i samog sebe...Kitrona wrote:Evo ga: Milkos cjelokupni promet 30 milijuna eura 2007(dakle B&H uljucena)...
- nosara
#709 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nije, ali tebe jebu osnovne stvari... Ako je par milijuna, onda nije 30... A s druge strane samo milkos 30, a milkos je pao kurcu za usi... Dakle stotine su sasvim realna cifra...Kitrona wrote:Matematika ti je stvarno jaca strananosara wrote:Kitrona wrote:Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.Evo ga: Lumen koji u pet minuta demantuje darvina i samog sebe...Kitrona wrote:Evo ga: Milkos cjelokupni promet 30 milijuna eura 2007(dakle B&H uljucena)...
Kako god, najebat cete... Niste trebali bez kurca u svadbu... Opet ce, ovaj put kitarovicka, doc da kmeci kad vas blokiramo...
-
nikimostar
#710 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dino_noDi wrote:Zasto BiH ne povuce ambasadora iz Zagreba radi ovog mlijeka?
- animals
#711 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kakve se gluposti ovdje valjaju..najbolje da se objavi rat Hrvatskojnikimostar wrote:Dino_noDi wrote:Zasto BiH ne povuce ambasadora iz Zagreba radi ovog mlijeka?![]()
zvao bi se mlijecni rat..
-
nikimostar
#712 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
animals wrote:Kakve se gluposti ovdje valjaju..najbolje da se objavi rat Hrvatskojnikimostar wrote:Dino_noDi wrote:Zasto BiH ne povuce ambasadora iz Zagreba radi ovog mlijeka?![]()
![]()
evo ne mogu sebi da dodjem
-
Kitrona
#713 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kitrona wrote:Matematika ti je stvarno jaca strananosara wrote:[Članak je histerično intoniran - "stotine milijuna eura"... Jesu li oni pri sebi? Stotine milijuna eura u mlijeku - pa Hrvatska cijela ukupno ne popije "stotine milijuna eura" mlijeka valjda u cijeloj godini od svih proizvođača a ne da se spominju 4 B&H mljekare kojima je vjerojatno cjelokupni turnover par milijuna eura.Evo ga: Lumen koji u pet minuta demantuje darvina i samog sebe...Kitrona wrote:Evo ga: Milkos cjelokupni promet 30 milijuna eura 2007(dakle B&H uljucena)...
Tesko je razgovarat sa nekim ko ne zna osovne pojmove. Za pocetak-ukupan promet nije isto sto i prihod ili prodaja
Ako savladas tu lekciju prelazimo na slijdecu a to su razlike izmedju prodaje i izvoza.
A ako i to savladas onda slijedi udio izvoza u EU
Moja gruba procjena 3-4 milje za najvecu mljekaru. Pomnozi to sa 4 mljekare pa izracunaj koliko treba do 'stotina'
To cak ni tebi ne bi trebalo biti tesko
- nosara
#714 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tjesi se ti... Ne bi gorilanovic stavio blokadu zbog par tona mlijeka godisnje... Protumjere... 
- animals
#715 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A na desavanjima o Srbiji i protumjerama nema te nigdje..nosara wrote:Tjesi se ti... Ne bi gorilanovic stavio blokadu zbog par tona mlijeka godisnje... Protumjere...
- nosara
#716 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sta, ne kontam...?animals wrote:A na desavanjima o Srbiji i protumjerama nema te nigdje..nosara wrote:Tjesi se ti... Ne bi gorilanovic stavio blokadu zbog par tona mlijeka godisnje... Protumjere...
- Danguba
#717 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
...i tu ne bi imali sanse. potopili bi ih za 24 sata.animals wrote:Kakve se gluposti ovdje valjaju..najbolje da se objavi rat Hrvatskojnikimostar wrote:Dino_noDi wrote:Zasto BiH ne povuce ambasadora iz Zagreba radi ovog mlijeka?![]()
![]()
meggle sa pljesavice a usorac po slavoniji i ozezi.
- and
#718 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
slabo si ti to skontao.teodolit wrote:Pa jesi ti nepismen ili kaj? Bosna na hrvatske proizvode lupa carinu i zaštitni porez a svoje bi prodavala u hrvatskoj bez carine i poreza.Naslovnica wrote:PA KO VAMA BRANI DA PRODAJETE ROBU PO BOSNI I HERCEGOVINI, LAŽLJIVČE??!?!!?teodolit wrote: Tko se buni? Meni se čini da se bune bosanci koji ni nakon godinu i pol dana ne shvaćaju da im nitko neće dati da prodaju slobodno svoju robu ako to istovremeno i oni ne dopuste drugima.
I nema to veze sa Bosnom posebno, da se bilo tko drugi tako ponaša prošao bi isto.
Jel teško za shvatiti tko tu kome brani kaj?
bih proizvode iz hrvatske tretira kao i sve iz eu.nema carina.ali nema ni povlastica koje je hrvatska imala dok je bila u cefti.
hrvatska bi da zadrži te povlastice i izvozi pod cefta povlaštenim uslovima,a da uvozi pod eu uslovima
- mirsek
#719 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
and wrote:slabo si ti to skontao.
bih proizvode iz hrvatske tretira kao i sve iz eu.nema carina.ali nema ni povlastica koje je hrvatska imala dok je bila u cefti.
hrvatska bi da zadrži te povlastice i izvozi pod cefta povlaštenim uslovima,a da uvozi pod eu uslovima
- mirsek
#720 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
PolaHko sine.Kitrona wrote:Tesko je razgovarat sa nekim ko ne zna osovne pojmove. Za pocetak-ukupan promet nije isto sto i prihod ili prodaja
Ako savladas tu lekciju prelazimo na slijdecu a to su razlike izmedju prodaje i izvoza.
Moja gruba procjena 3-4 milje za najvecu mljekaru. Pomnozi to sa 4 mljekare pa izracunaj koliko treba do 'stotina'
Ti si sam naveo i komentarisao turnover a onda sam sebe demantovao o tom istom turnoveru za Milkos.
Turnover je u prevodu promet a samo ti spominjes neki prihod i prodaju koji niko drugi ne spominje.
-
Kitrona
#721 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
mirsek wrote:PolaHko sine.Kitrona wrote:Tesko je razgovarat sa nekim ko ne zna osovne pojmove. Za pocetak-ukupan promet nije isto sto i prihod ili prodaja
Ti si sam naveo i komentarisao turnover a onda sam sebe demantovao o tom istom turnoveru za Milkos.
Turnover je u prevodu promet a samo ti spominjes neki prihod i prodaju koji niko drugi ne spominje.
To sto je tebi tesko pratiti pojmove ne znaci da se onaj drugi pogubio.
Mogu ti pomoci, koji diio tocno ti nije jasan?
- trcicu trceci
#722 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mozda je vama mala stvar to sto ne mozemo izvoziti mlijeko, jer sta je to, a ustvari milioni maraka su u pitanju
mrs hrvatskim proizvodima
mrs hrvatskim proizvodima
- animals
#723 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kako vam nije jasno da svaka drzava treba da stiti svoje trziste..
jadna drzava gdje gradjani pokusavaju bojkotima spasavati trziste..
- trcicu trceci
#724 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
to je najveca glupost na koju si ti nasjeo, a to dolazi od clanice EU koja se zasniva na otvorenom trzistu, kakav paradoksanimals wrote:Kako vam nije jasno da svaka drzava treba da stiti svoje trziste..
i kako se to stiti trziste, tako sto ces zatvoriti granice, sto onda ne zatvore skroz granicu
- and
#725 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
jadna je država koja zloupotrebama uništava susjeda, a ne štiti tržišteanimals wrote:Kako vam nije jasno da svaka drzava treba da stiti svoje trziste..