Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nasa

#701 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by nasa »

Better Man wrote:Mnogi rođeni sarajlije mrze Sarajevo, ne zato što ga ne vole, već zbog ljudi koji su se tu doselili i koji žele svoj primitivizam i nekulturu da nametnu , umjesto da se prilagode sredini u koju su se doselili. Ja nisam iz Sarajeva, ali radim tu i prije rata sam često dolazio i odgovorno tvrdim da Sarajevo danas nije kao nekad i da nema više onu magiju kakvu je imalo nekad.
Svijet se promijenio nismo samo mi plus sto mi jesmo prosli grozan rat i onda sve migracije te tako gledajuci sve zajedno sumnjam da bi i Londan ostao isti, a ne grad kao Sarajevo...
Medjuljudski odnosi su u krizi sirom svijeta, a upravo ni jesu ono sto tvori magiju jer nije da volis rodno mjesto, ulicu, skolu... zbog njene historije, arhitekture itd. vec zbog trenutaka koje si tu proveo i spakovao u lijepo sjecanje.

Ja ne mislim da smo mi generalno zazeli neki kurs koji vodi u pogresne odluke ili u neko namjensko urusavanje nekih ranijih vrijednosti vec zadesilo nas je previse, srusili su nam sigurnost koji smo osjecali jedni prema drugima i ovom gradu, promijenili komsije, poceli ispocetka, ekonomska situacija, svijet koji diktira novu dimenziju odnosa i prioriteta u zivotu itd.
mirza_15

#702 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

Energični leptir wrote:
Samo pisi, mislim forumaj, da vidimo krajnji domet!
Samo ti vrti očima. Možeš i vrtiti na onih 5, 6 baba, maksimalno 10tak što dolaze u te crkve.
Bice da su za to krivi oni koji su zagovarali razdvajanje naroda da bi stvorili etnicki ciste teritorije koje ce biti samo njihove. Neki su o tome javno pricali na nekim skupstinama, pa i sami to nazvali pravim imenom. Ti si istoricar pa vjerovatno znas ko su ti, koja je skupstina i kojeg dana. Njima je odgovaralo da srbi dodju kod njih, a da ostale protjeraju jer kako inace imati vlast u gradovima koje su zacrtali, a gdje su bosnjaci bili vecina.
direstraits0078

#703 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by direstraits0078 »

Energični leptir wrote:
1. Kad, gdje i ko je s bošnjačke strane zapalio punu kuću srpskih civila? Srbi to jesu napravili dva puta u režiji Milana Lukića!
Ja znam za slučaj Milinkladske. Ubijeni i zapaljeni, doduše. http://www.nytimes.com/1997/11/12/world ... ailed.html I oni na Grahovištu su, prema svjedočanstvima za koja ne znam koliko su pouzdana, zapaljeni. Ispravi me ako imaš neka druga saznanja o ovom slučaju. Naposlijetku, dokumenti IDC-a govore o 4075 civilnih srpskih žrtava koje su se, teško, same ubile.
2. Kad i gdje su to Bošnjaci strijeljali 100 srpskih zarobljenika, civila, žena i djece? Takvo šta je s druge strane bila gotovo redovna praksa srpskih vojnika, grobnica koliko hoćete.
Odsjecanje glava, maltretiranje po logorima, hajd dobro "vojnim zatvorima", pokolji u Trnovu i na Čemernom, sve ono što se događalo u Hercegovini '92 u režiji HOS-a. Ne mora se strijeljati 100 ljudi da bi nešto bio zločin. A još kad se sjetim one specijalne emisije 60 minuta o tome i onog famoznog čistača sela oko Visokog kad kaže "što mene optužujete, pa meni je Hasan Čengić naređivao da radim sve to".
U kojoj općini je A R BiH do temelja srušila sve vjerske objekte SPC? Na teritoriji pod kontrolom VRS su srušene SVE džamije osim jedne u nekom bezimenom selu u Bosanskoj Krajini!
Jednostavno zbog toga što za takvo nešto nije bilo potrebe i održavanja propagande o multietničnosti na teritorijama gdje je "drugih" ostajalo 1 ili 2 procenta. Kakve veze ima što te crkve nisu srušene kada nema ko u njih da ide, kada nema ekonomski jakih zajednica koje bi bile politički relevantne, a oko njih okupljene? Samo kao dekor, što i jesu bile. Pametan politički potez mora se priznati, za razliku od RS manijakalnih idiota. I pored toga, bilo je rušenja, demoliranja, paljenja pravoslavnih crkava. U knjizi Slobodana Mileusnića “Duhovni genocid 1991-1995” je navedeno da je u Bosni i Hercegovini porušeno 125 pravoslavnih crkava (Banjalučka eprahija 2, Bihaćko - petrovačka eparhija 26, Dabrobosanska eparhija 23, Zahumsko - hercegovačka 36, Zvorničko- tuzlanska 38), dok je oštećeno 172 crkve (Banjalučka eprahija 3, Bihaćko- petrovačka eparhija 68, Dabrobosanska eparhija 13, Zahumsko- hercegovačka 28, Zvorničko- tuzlanska 60). Naravno, ne smijemo ignorisati i porušena 67 parohijska doma i ostale objekta, dok ih je 64 u većoj ili manjoj mjeri oštećeno. Ne tvrdim da je postojalo sistematsko uništavanje kao u RS-u, ali 125 crkava, s obzirom da ih je sveukupno bilo manje nego džamija, opet nije mala cifra.
4. Postoji li zabilježen barem jedan slučaj da je neka starica, žena, djevojka ili djevojčica srpske nacionalnosti višestruko silovana, držana u ropstvu, a zatim prodata pripadnicima neke druge jedinice A R BiH?
Dokumentovano je 800 slučajeva silovanja žena - Srpkinja. Jedan od takvih slučajeva držanja u ropstvu koji si spomenuo znam privatno, žena je držana u stanu u Sarajevu i sistematski silovana. Ne mogu otkrivati identitet, a ti meni vjeruj ako želiš, ako ne želiš, baš me briga.
U Istočnoj Bosni ni dvanaestogodišnja curica nije bila pošteđena te sudbine! Gubi joj se svaki trag u ljeto 1992.g. kad je prodata crnogorskim četnicima! Da, dobro je napisano, DVANAESTOGODIŠNJA curica!
Nisam nasilan ali bih volio da mi takvi dospiju šaka, a da u ruci imam neku željeznu šipku.

Jagnje moje malo, u vucijoj kozi, da ti ponovo pokusamo objasniti notorne cinjenice:

1. Zlocina je bilo.
2. Na svim stranama.
3. Zlocini na strani koju ti bezuspjesno pokusavas da operes su bili:

a) planirani
b) podrzavani od crkvenih struktura spc
c) podrzavani od vojnih struktura srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije
d) podrzavani od policijskih struktura srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije
e) podrzavani od obavjestajnih struktura policje i vojske srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije
f) masovno vrseni (sto nije iznenadjujuce, kad se pogleda na mogucnosti logistike pod b, c, d, e)

4. zlocini koje su vrsili branioci Bosne i Hercegovine od agresije srbije i tzv. republike srpske NISU bili planirani, niti podrzavani od vojnih, politickih, vjerskih i obavjestajnih struktura Republike Bosne i Hercegovine (medjunarodno priznate drzave na koju je srbija, jugoslavija, crne gora, ili kako su se vec zvali, izvrsila brutalnu agresiju). Zlocini se u poredjenju s ovima iz tacke 3 mogu smatrati incidentima, izuzecima od pravila. Jedan broj tih zlocina u strukturama Armije Bosne i Hercegovine se desio uz podrsku struktura iz tacke 3.e), a jedan dio je djelo iz afekta. Naravno, bilo je i zlocinaca koji su zlocine cinili iz razloga iz kojih ih cine svi zlocinci: nerazumljivih normalnim ljudima.

Eh, kad smo ovako lijepo demontirali tvoj pokusaj da izjednacis zlocine i motive agresora s zlocinima i motivima branitelja, sad se mozemo vratiti na cifre, koje su tebi tako drage (lahko se njima manipulise, mnogo lakse nego sto se napise pametan status na facebooku).

Sa ove statistike se da iscitati da je cifra stradalih u Podrinju - a nadam se da si prepjesacio makar 300 kilometara po Podrinju, i da znas gdje se nalazi, koju teritoriju zauzima, kako su rasporedjena naselja (pa i po nacionalnosti, tebi veoma dragoj kategoriji, bar sto se tice strukturalnih analiza tvojih tekstova koji su dostupni na internetu) i koja je konfiguracija terena, ima li tenkoprohodnih pravaca, odakle je pogodno djelovati artiljerijskom vatrom, a odakle pjesackim naoruzanjem - nekih 849 srba, pravoslavnih Bosanaca i Hercegovaca. Vidim da si malo povukao kocnicu u odnosu na svoje prvobitne stavove, ali me interesuje zasto nisi komentarisao post nekoga ko je vec postavio statistiku civilnih gubitaka u tom regionu? Ne valja statistika institucija tzv. republike srpske u ovom slucaju? :lol: Vuce, vuce, bubo lijena i bezobrazna (da ne kazem lenja)...

Slovom i brojem 387 civila (Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa). A od ovih 387 civila ima i onih koji poginuse od seseljevih i arkanovih zlocinaca. Kao sto ti rece za onu silovanu sarajku pravoslavku, znam ih privatno, tj. znao sam ih privatno.

Od ovih 387 ih ima koji su morali biti podvedeni pod civile (Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa), jer ih niko nije smio prijaviti pod vojna lica. Jer nisu ni bili vojna lica: bili su pripadnici obavjestajnih struktura srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije.

Bili su ruski, ukrajinski, bugarski ili grcki dobrovoljci. Nisu na platnom spisku tzv. vrs. Oni su dosli gratis, kao dobar dio onih u paravojnim formacijama koje nisu htjele da se stave pod kontrolu Armije RBiH. Od ovih 387 ima i seseljevaca, arkanovaca i jos nekih koje je finansirala srbija, jugoslavija, crne gora, ili kako su se vec zvali, a ne tzv. republika srpska ili tzv. vrs.

I njih jeste povaljao Naser, neke licno, a vise njih borci koji su bili prinudjeni da se brane i da napadaju da bi sebe i svoju djecu nahranili. Ostali koje su Naser i lica pod njegovom komandom likvidirali se mogu zavesti pod legitimne mete, kao sto je i objasnjeno u presudi, ili pod kolateralnu stetu. Neumitnost rata: civilne zrtve.

I ti bi to (ljude koji se brane i koji svojoj djeci donose zitarice da prezive) da usporedis s hordama koje su masovno silovale, ubijale, klale, palile i unistavale? Po nalogu onih iz tacke 3. pod b, c, d, e??? Pa kazi mi od ovih crkava koje si nabrojao, koliko ih je djelomice osteceno djelovanjem artiljerije sa polozaja tzv. vrs??? Ja sam osobno svjedocio direktnim pogocima haubicke granate 122 mm u pravoslavnu crkvu. Ni blizu prve linije, ni blizu bilo kakvog vojnog objekta. Slali su po tri komada, onako iz cejfa, poslije rucka, prije vecere, kad im mahnitom mozgu padne na pamet. Jer su imali koliko su htjeli. Granata, raketa, i svega sto su im iz srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije, poslali.

Dodji sebi, covjece, nije kasno za tebe, ako ti ovo budu djeca citala, dignut ces ruku na sebe. Kao sinovi i kceri silovatelja i zlocinaca, generala, kapetana i majora. Kako im objasniti da si dao naredbu za strijeljanje djece i trudnih zena, samo zato sto nisu imali isto ime kao ti?

Dzaba ti ovi kerovi koji su dosli na temu da laju i da te brane. Kerovi laju, karavane prolaze, vuce. U jagnjecoj kozi. Nije '92. Nije srusen ni zauzet predajnik TVSA, ima interneta, ima knjiga u bibiliotekama, nisu sve srusili i popalili srbocetnicki agresori. Ima cojstva u Srba, ali ti, vuce, o tome ocito nista ne znas. Ti si, vuce, izabrao liniju manjeg otpora, pises po republickosrpskim kanalizacijskim glasilima, propagandnoj masineriji koja se koristila u Prijedoru kad su ljude poslali u logore, a sada im ne daju da obiljeze stradanje. Stavio si se u njihovu sluzbu, vuce, vuce u jagnjecoj kozi.
direstraits0078

#704 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

mirza_15 wrote:
Energični leptir wrote:
Samo pisi, mislim forumaj, da vidimo krajnji domet!
Samo ti vrti očima. Možeš i vrtiti na onih 5, 6 baba, maksimalno 10tak što dolaze u te crkve.
Bice da su za to krivi oni koji su zagovarali razdvajanje naroda da bi stvorili etnicki ciste teritorije koje ce biti samo njihove. Neki su o tome javno pricali na nekim skupstinama, pa i sami to nazvali pravim imenom. Ti si istoricar pa vjerovatno znas ko su ti, koja je skupstina i kojeg dana. Njima je odgovaralo da srbi dodju kod njih, a da ostale protjeraju jer kako inace imati vlast u gradovima koje su zacrtali, a gdje su bosnjaci bili vecina.

:lol: Historicar? Eeeeej, historicar? :lol: Ne postaje se historicar izdavanjem diplome, da je tako, napunili bi nam silni akademici Zetru, a i ovako ih ima koji su titulu dobili kao i nas vuk iz price diplomu: po nacionalnom kljucu, da se zivotinja iz basne ne naljuti.
Energični leptir

#705 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Energični leptir »

direstraits0078 wrote:
Energični leptir wrote:
1. Kad, gdje i ko je s bošnjačke strane zapalio punu kuću srpskih civila? Srbi to jesu napravili dva puta u režiji Milana Lukića!
Ja znam za slučaj Milinkladske. Ubijeni i zapaljeni, doduše. http://www.nytimes.com/1997/11/12/world ... ailed.html I oni na Grahovištu su, prema svjedočanstvima za koja ne znam koliko su pouzdana, zapaljeni. Ispravi me ako imaš neka druga saznanja o ovom slučaju. Naposlijetku, dokumenti IDC-a govore o 4075 civilnih srpskih žrtava koje su se, teško, same ubile.
2. Kad i gdje su to Bošnjaci strijeljali 100 srpskih zarobljenika, civila, žena i djece? Takvo šta je s druge strane bila gotovo redovna praksa srpskih vojnika, grobnica koliko hoćete.
Odsjecanje glava, maltretiranje po logorima, hajd dobro "vojnim zatvorima", pokolji u Trnovu i na Čemernom, sve ono što se događalo u Hercegovini '92 u režiji HOS-a. Ne mora se strijeljati 100 ljudi da bi nešto bio zločin. A još kad se sjetim one specijalne emisije 60 minuta o tome i onog famoznog čistača sela oko Visokog kad kaže "što mene optužujete, pa meni je Hasan Čengić naređivao da radim sve to".
U kojoj općini je A R BiH do temelja srušila sve vjerske objekte SPC? Na teritoriji pod kontrolom VRS su srušene SVE džamije osim jedne u nekom bezimenom selu u Bosanskoj Krajini!
Jednostavno zbog toga što za takvo nešto nije bilo potrebe i održavanja propagande o multietničnosti na teritorijama gdje je "drugih" ostajalo 1 ili 2 procenta. Kakve veze ima što te crkve nisu srušene kada nema ko u njih da ide, kada nema ekonomski jakih zajednica koje bi bile politički relevantne, a oko njih okupljene? Samo kao dekor, što i jesu bile. Pametan politički potez mora se priznati, za razliku od RS manijakalnih idiota. I pored toga, bilo je rušenja, demoliranja, paljenja pravoslavnih crkava. U knjizi Slobodana Mileusnića “Duhovni genocid 1991-1995” je navedeno da je u Bosni i Hercegovini porušeno 125 pravoslavnih crkava (Banjalučka eprahija 2, Bihaćko - petrovačka eparhija 26, Dabrobosanska eparhija 23, Zahumsko - hercegovačka 36, Zvorničko- tuzlanska 38), dok je oštećeno 172 crkve (Banjalučka eprahija 3, Bihaćko- petrovačka eparhija 68, Dabrobosanska eparhija 13, Zahumsko- hercegovačka 28, Zvorničko- tuzlanska 60). Naravno, ne smijemo ignorisati i porušena 67 parohijska doma i ostale objekta, dok ih je 64 u većoj ili manjoj mjeri oštećeno. Ne tvrdim da je postojalo sistematsko uništavanje kao u RS-u, ali 125 crkava, s obzirom da ih je sveukupno bilo manje nego džamija, opet nije mala cifra.
4. Postoji li zabilježen barem jedan slučaj da je neka starica, žena, djevojka ili djevojčica srpske nacionalnosti višestruko silovana, držana u ropstvu, a zatim prodata pripadnicima neke druge jedinice A R BiH?
Dokumentovano je 800 slučajeva silovanja žena - Srpkinja. Jedan od takvih slučajeva držanja u ropstvu koji si spomenuo znam privatno, žena je držana u stanu u Sarajevu i sistematski silovana. Ne mogu otkrivati identitet, a ti meni vjeruj ako želiš, ako ne želiš, baš me briga.
U Istočnoj Bosni ni dvanaestogodišnja curica nije bila pošteđena te sudbine! Gubi joj se svaki trag u ljeto 1992.g. kad je prodata crnogorskim četnicima! Da, dobro je napisano, DVANAESTOGODIŠNJA curica!
Nisam nasilan ali bih volio da mi takvi dospiju šaka, a da u ruci imam neku željeznu šipku.

Jagnje moje malo, u vucijoj kozi, da ti ponovo pokusamo objasniti notorne cinjenice:

1. Zlocina je bilo.
2. Na svim stranama.
3. Zlocini na strani koju ti bezuspjesno pokusavas da operes su bili:

a) planirani
b) podrzavani od crkvenih struktura spc
c) podrzavani od vojnih struktura srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije
d) podrzavani od policijskih struktura srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije
e) podrzavani od obavjestajnih struktura policje i vojske srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije
f) masovno vrseni (sto nije iznenadjujuce, kad se pogleda na mogucnosti logistike pod b, c, d, e)

4. zlocini koje su vrsili branioci Bosne i Hercegovine od agresije srbije i tzv. republike srpske NISU bili planirani, niti podrzavani od vojnih, politickih, vjerskih i obavjestajnih struktura Republike Bosne i Hercegovine (medjunarodno priznate drzave na koju je srbija, jugoslavija, crne gora, ili kako su se vec zvali, izvrsila brutalnu agresiju). Zlocini se u poredjenju s ovima iz tacke 3 mogu smatrati incidentima, izuzecima od pravila. Jedan broj tih zlocina u strukturama Armije Bosne i Hercegovine se desio uz podrsku struktura iz tacke 3.e), a jedan dio je djelo iz afekta. Naravno, bilo je i zlocinaca koji su zlocine cinili iz razloga iz kojih ih cine svi zlocinci: nerazumljivih normalnim ljudima.

Eh, kad smo ovako lijepo demontirali tvoj pokusaj da izjednacis zlocine i motive agresora s zlocinima i motivima branitelja, sad se mozemo vratiti na cifre, koje su tebi tako drage (lahko se njima manipulise, mnogo lakse nego sto se napise pametan status na facebooku).

Sa ove statistike se da iscitati da je cifra stradalih u Podrinju - a nadam se da si prepjesacio makar 300 kilometara po Podrinju, i da znas gdje se nalazi, koju teritoriju zauzima, kako su rasporedjena naselja (pa i po nacionalnosti, tebi veoma dragoj kategoriji, bar sto se tice strukturalnih analiza tvojih tekstova koji su dostupni na internetu) i koja je konfiguracija terena, ima li tenkoprohodnih pravaca, odakle je pogodno djelovati artiljerijskom vatrom, a odakle pjesackim naoruzanjem - nekih 849 srba, pravoslavnih Bosanaca i Hercegovaca. Vidim da si malo povukao kocnicu u odnosu na svoje prvobitne stavove, ali me interesuje zasto nisi komentarisao post nekoga ko je vec postavio statistiku civilnih gubitaka u tom regionu? Ne valja statistika institucija tzv. republike srpske u ovom slucaju? :lol: Vuce, vuce, bubo lijena i bezobrazna (da ne kazem lenja)...

Slovom i brojem 387 civila (Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa). A od ovih 387 civila ima i onih koji poginuse od seseljevih i arkanovih zlocinaca. Kao sto ti rece za onu silovanu sarajku pravoslavku, znam ih privatno, tj. znao sam ih privatno.

Od ovih 387 ih ima koji su morali biti podvedeni pod civile (Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa), jer ih niko nije smio prijaviti pod vojna lica. Jer nisu ni bili vojna lica: bili su pripadnici obavjestajnih struktura srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije.

Bili su ruski, ukrajinski, bugarski ili grcki dobrovoljci. Nisu na platnom spisku tzv. vrs. Oni su dosli gratis, kao dobar dio onih u paravojnim formacijama koje nisu htjele da se stave pod kontrolu Armije RBiH. Od ovih 387 ima i seseljevaca, arkanovaca i jos nekih koje je finansirala srbija, jugoslavija, crne gora, ili kako su se vec zvali, a ne tzv. republika srpska ili tzv. vrs.

I njih jeste povaljao Naser, neke licno, a vise njih borci koji su bili prinudjeni da se brane i da napadaju da bi sebe i svoju djecu nahranili. Ostali koje su Naser i lica pod njegovom komandom likvidirali se mogu zavesti pod legitimne mete, kao sto je i objasnjeno u presudi, ili pod kolateralnu stetu. Neumitnost rata: civilne zrtve.

I ti bi to (ljude koji se brane i koji svojoj djeci donose zitarice da prezive) da usporedis s hordama koje su masovno silovale, ubijale, klale, palile i unistavale? Po nalogu onih iz tacke 3. pod b, c, d, e??? Pa kazi mi od ovih crkava koje si nabrojao, koliko ih je djelomice osteceno djelovanjem artiljerije sa polozaja tzv. vrs??? Ja sam osobno svjedocio direktnim pogocima haubicke granate 122 mm u pravoslavnu crkvu. Ni blizu prve linije, ni blizu bilo kakvog vojnog objekta. Slali su po tri komada, onako iz cejfa, poslije rucka, prije vecere, kad im mahnitom mozgu padne na pamet. Jer su imali koliko su htjeli. Granata, raketa, i svega sto su im iz srbije, jugoslavije, crne gore, ili kako su se vec zvali u trenutku agresije, poslali.

Dodji sebi, covjece, nije kasno za tebe, ako ti ovo budu djeca citala, dignut ces ruku na sebe. Kao sinovi i kceri silovatelja i zlocinaca, generala, kapetana i majora. Kako im objasniti da si dao naredbu za strijeljanje djece i trudnih zena, samo zato sto nisu imali isto ime kao ti?

Dzaba ti ovi kerovi koji su dosli na temu da laju i da te brane. Kerovi laju, karavane prolaze, vuce. U jagnjecoj kozi. Nije '92. Nije srusen ni zauzet predajnik TVSA, ima interneta, ima knjiga u bibiliotekama, nisu sve srusili i popalili srbocetnicki agresori. Ima cojstva u Srba, ali ti, vuce, o tome ocito nista ne znas. Ti si, vuce, izabrao liniju manjeg otpora, pises po republickosrpskim kanalizacijskim glasilima, propagandnoj masineriji koja se koristila u Prijedoru kad su ljude poslali u logore, a sada im ne daju da obiljeze stradanje. Stavio si se u njihovu sluzbu, vuce, vuce u jagnjecoj kozi.

U ovom tvom postu ja opet vidim samo tonu agresivne histerije i ništa više. Nisi preodčio ni jedan jedin dokument kojim bi osporio rezultate do kojih je došao IDC, nego opet govoriš nešto iz glave, ko ni sebi ni svom. Opet ti kažem, izvoli predoči mi dokumente. Daj mi za tekst imenom i prezimenom izjavu kojom ćeš stati iza toga da je IDC izmanipuliran, da ima krive podatke o srpskim civilnim žrtvama u Podrinju za koje znam i šta je i gdje je, tako da me mani tog paternaslitičkog "sinko da te ja nešta naučim", pa ću ja lično napisati i potpisati tekst o tome. U vezi sistematičnosti zločina u RS, to nikada nisam sporio, štoviše upravo sam ja pored Kačavendine predofilije bio novinar koji je uvijek pdovlačio i njegovu ulogu u atu, tako da mi je vrlo jasna uloga svih nabrojanih struktura u etničkom čišćenju i drugim ratnim zločinima nad muslimanima, pa to predavanje drži onima koji to spore. Ja ne sporim. Jedino u čemu se ne slažemo su te tvoje teorije zavjere kako su zločini na teritoriji pod kontrolom ABiH vršeni zbog nekakvih ubačenih elemenata ili u afektu, osim ako ti Hasan Čengić i ekipa nisu ti "ubačeni elementi". Ako jesu, onda mu kompletna država dođe ubačeni element. Ajd pozdrav i dobaci mi te materijale.
mirza_15

#706 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

Zasto ne komentarises tekst Srdjana Puhala koji je postavljen i brojku koja je tamo spomenuta?
Energični leptir

#707 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

mirza_15 wrote:Zasto ne komentarises tekst Srdjana Puhala koji je postavljen i brojku koja je tamo spomenuta?
Već sam napomenuo da postoje na svim stranama slučajevi prijavljivanja civilnih žrtava kao vojnih od strane porodica da bi se dobile penzije. Time su mi istraživači tumačili variranje broja. vojnih i civilnih žrtava na svim stranama.
Energični leptir

#708 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Nije to bila nikakva propaganda to se zove civilizacijsko dostignuće. Misiš da bi bilo te sile i propagande koja bi zaustavila rušenje crkvi po Sarajevu recimo nakon Markala 1 i 2 ili nakon silnih masakara koji su se desili po Saraejvu ili nakon Srebrenice? Ne bi nam niko iz svijeta ni prigovorio u onakvoj situaciji. A ti pogledaj malo bolje, pogotovo na praznike te crkve su sve ispunjene do zadnjeg, ljudi stoji čak i vani.
Očigledo je da je te sile bilo i očigledno zbog čega je bilo. Da tačno, praznikom, kad navali raja iz Lukavice, baš kao što je i Ferhadija puna - al' na ljeto kad navali dijaspora. Valjda ja to puno bolje od tebe znam.
Neki su o tome javno pricali na nekim skupstinama, pa i sami to nazvali pravim imenom. Ti si istoricar pa vjerovatno znas ko su ti, koja je skupstina i kojeg dana. Njima je odgovaralo da srbi dodju kod njih, a da ostale protjeraju jer kako inace imati vlast u gradovima koje su zacrtali, a gdje su bosnjaci bili vecina.
Dakako da znam. Još me samo ubijedi da su u Sarajevu plakali radi toga.
desni

#709 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by desni »

Energični leptir wrote:Drugim riječima, tvrdiš li da ovo nije tačno?

Image

Ako imaš dokaze, predoči to, ja ću biti prvi novinar koji će to objaviti.
Nedostaje ti napomena da se ovi podaci odnose na cijelu regiju Podrinje u koju su svrstani Bijeljina,Ugljevik,Zvornik,Sekovici,Vlasenica,Rogatica,Gorazde,Foca,Rudo,Cajnice,Visegrad,Sokolac,Han Pijesak koje nisu u Naserovoj zoni odgovornosti.
    Glede rasprave bi se moglo govoriti o opcinama Srebrenica sa 158 civilnih zrtava srpske nacionalnosti i Bratunac sa 127 civilnih zrtava srpske nacionalnosti znaci ukupno 285 civilnih zrtava srpske nacionalnosti po podacima koje je prikupio IDC u Naserovoj zoni odgovornosti mada je jasno da tamo nisu postojale ni vojne i civilne strukture u pravom smislu te rijeci.
    direstraits0078

#710 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

E moj vuce u jagnjecoj kozi, materijali se ne dobacuju. :roll: Nije ovo podforum automobili pa da se dijeli znanje sakom i kapom. Pogotovo ne nekome ko je u sluzbi propagandne masinerije republickosrpskih tzv. medija (citaj: velikosrpske propagandne masinerije). Materijali se pronalaze, istrazuje se, mukotrpan posao, treba ponesto i potrositi, vremena, zivaca, novaca. Knjige se citaju, ide se po lokacijama, razgovara se s ljudima. To je put kojim se postaje historicar.

Covjek ti citirao i izvor i podatke. I sad se od tebe ocekuje da ih detaljnije proucis, nakon sto ih proucis i uvjeris se u njihovu autenticnost (mislim na ove koje ti je neko vec postavio u temi) da se javno izvinis ovdje na forumu, citaocima republickosrpskih novina (mada ti to nece objaviti, ne bi ni nekome drugom, ne shvataj to licno) i svim stradalim srpskim civilima.

Stradalim srpskim civilima jer manipulises njihovom boli, ostalima jer vrijedjas njihovu inteligenciju.
    Energični leptir

#711 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Nedostaje ti napomena da se ovi podaci odnose na cijelu regiju Podrinje u koju su svrstani Bijeljina,Ugljevik,Zvornik,Sekovici,Vlasenica,Rogatica,Gorazde,Foca,Rudo,Cajnice,Visegrad,Sokolac,Han Pijesak koje nisu u Naserovoj zoni odgovornosti.
    Napomenuo sam gore da se odnosi na šire Podrinje, sa napomenom, koju sam često dobijao da se civili često prikazuju kao vojne žrtve radi poratnih naknada.
    Drvosjeca iz Dejcica

#712 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Energični leptir wrote:
    Nije to bila nikakva propaganda to se zove civilizacijsko dostignuće. Misiš da bi bilo te sile i propagande koja bi zaustavila rušenje crkvi po Sarajevu recimo nakon Markala 1 i 2 ili nakon silnih masakara koji su se desili po Saraejvu ili nakon Srebrenice? Ne bi nam niko iz svijeta ni prigovorio u onakvoj situaciji. A ti pogledaj malo bolje, pogotovo na praznike te crkve su sve ispunjene do zadnjeg, ljudi stoji čak i vani.
    Očigledo je da je te sile bilo i očigledno zbog čega je bilo. Da tačno, praznikom, kad navali raja iz Lukavice, baš kao što je i Ferhadija puna - al' na ljeto kad navali dijaspora. Valjda ja to puno bolje od tebe znam.
    Možeš ti to zvati silom ali kao što rekoh to je civilizacijsko dostiguće a ne nikakva urota, podmukli plan ili propaganda. Jednostavno nije bilo želje ni volje da se rade takve stvari za koje je potreban sistem, za razliku od RS-a.

Pogledaj i džamije, pune su petkom i praznicima, ovo ostalo onako.
    Energični leptir

#713 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

direstraits0078 wrote:E moj vuce u jagnjecoj kozi, materijali se ne dobacuju. :roll: Nije ovo podforum automobili pa da se dijeli znanje sakom i kapom. Pogotovo ne nekome ko je u sluzbi propagandne masinerije republickosrpskih tzv. medija (citaj: velikosrpske propagandne masinerije). Materijali se pronalaze, istrazuje se, mukotrpan posao, treba ponesto i potrositi, vremena, zivaca, novaca. Knjige se citaju, ide se po lokacijama, razgovara se s ljudima. To je put kojim se postaje historicar.

Covjek ti citirao i izvor i podatke. I sad se od tebe ocekuje da ih detaljnije proucis, nakon sto ih proucis i uvjeris se u njihovu autenticnost (mislim na ove koje ti je neko vec postavio u temi) da se javno izvinis ovdje na forumu, citaocima republickosrpskih novina (mada ti to nece objaviti, ne bi ni nekome drugom, ne shvataj to licno) i svim stradalim srpskim civilima.

Stradalim srpskim civilima jer manipulises njihovom boli, ostalima jer vrijedjas njihovu inteligenciju.
    Znači nemaš i pričaš iz glave. Hvala lijepo, to sam želio čuti. Upravo sa ljudima na terenu i jesam pričao. :D
    direstraits0078

#714 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Energični leptir wrote:
    Neki su o tome javno pricali na nekim skupstinama, pa i sami to nazvali pravim imenom. Ti si istoricar pa vjerovatno znas ko su ti, koja je skupstina i kojeg dana. Njima je odgovaralo da srbi dodju kod njih, a da ostale protjeraju jer kako inace imati vlast u gradovima koje su zacrtali, a gdje su bosnjaci bili vecina.
    Ne samo da su plakali, neki svojim komsijama nisu dali da odu. Da bi onda svoje kose cupali kad bi im te iste komsije granata sa polozaja srbocetnickog agresora ubila u stanu, dvoje zlatne djece i oba roditelja. Te 4 zrtve su civilne zrtve srpske nacionalnosti, i one se broje u tu statistiku. A ovo nije usamljen slucaj, i nije samo u Sarajevu. Bosnjaci su naivno vjerovali da za rat treba dvoje.
    Energični leptir

#715 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Ne samo da su plakali, neki svojim komsijama nisu dali da odu...
    Jesi li ti ikako normalna osoba? Ko ovdje govori o ličnim primjerima čovječnosti i ljudskog ponašanja. Ja govorim o političkim strukturama. A to da je sve bilo tako, behari cvjetaju, ptičice pjevaju, možeš pričati nekome ko nije proveo djetinjstvo u ratu u istom istom gradu.
    Last edited by Energični leptir on 06/09/2015 22:32, edited 1 time in total.
    direstraits0078

#716 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Energični leptir wrote:
    direstraits0078 wrote:E moj vuce u jagnjecoj kozi, materijali se ne dobacuju. :roll: Nije ovo podforum automobili pa da se dijeli znanje sakom i kapom. Pogotovo ne nekome ko je u sluzbi propagandne masinerije republickosrpskih tzv. medija (citaj: velikosrpske propagandne masinerije). Materijali se pronalaze, istrazuje se, mukotrpan posao, treba ponesto i potrositi, vremena, zivaca, novaca. Knjige se citaju, ide se po lokacijama, razgovara se s ljudima. To je put kojim se postaje historicar.

Znači nemaš i pričaš iz glave. Hvala lijepo, to sam želio čuti. Upravo sa ljudima na terenu i jesam pričao. :D
    Citaj pazljivo, nisam ti ja student s filozofskog fakulteta koji docentu pise doktorsku disertaciju da bi profa zafrljacio desetku u indeks. Postavljeni su ti statisticki podaci. Zagrij stolicu, otidji u Banja Luku, trazi dokumenta, pa vidi kako tete na salteru okrecu telefon i pitaju sefa, smije li se ta dokumentacija izdati nekom vuku u jagnjecoj kozi ili je pristup zabranjen. Pa kad sidje sef sa sprata, i zovne te u kancelariju da poprica s tobom da vidi ko si i sta si i za sta ti treba ta dokumentacija. A u dokumentaciji sva imena. I sve se zna ko je pusku nosio, sta mu je pisalo u licnoj karti ili je imao pasos. Moj vuce u jagnjecoj kozi, zelen si. Zelen k'o zelena trava.
    mirza_15

#717 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by mirza_15 »

Energični leptir wrote:
    Hoces da kazes da je Sarajevu bilo u interesu da izgubi gradove u podrinju npr. iako Sarajevo nisu morali osvajati na takav nacin? Razumijes li sta ti govorim? Sarajevu je odgovaralo da nema protjerivanja i da se ne mjenja struktura stanovnistva bilo gdje u BiH jer tako ima kontrolu nad cijelom BiH. Rat i razdvajanje je projekat onih koji su zeljeli da to promjene.

Jesu li partizani cinili zlocine?
    Jesu li saveznici cinili zlocine?
    Da li ti zlocini mijenjaju karakter Drugog svjetskog rata?
    Da li su zbog toga saveznici i fasisti/nacisti isti?
    Energični leptir

#718 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

direstraits0078 wrote:
    Energični leptir wrote:

Citaj pazljivo, nisam ti ja student s filozofskog fakulteta koji docentu pise doktorsku disertaciju da bi profa zafrljacio desetku u indeks. Postavljeni su ti statisticki podaci. Zagrij stolicu, otidji u Banja Luku, trazi dokumenta, pa vidi kako tete na salteru okrecu telefon i pitaju sefa, smije li se ta dokumentacija izdati nekom vuku u jagnjecoj kozi ili je pristup zabranjen. Pa kad sidje sef sa sprata, i zovne te u kancelariju da poprica s tobom da vidi ko si i sta si i za sta ti treba ta dokumentacija. A u dokumentaciji sva imena. I sve se zna ko je pusku nosio, sta mu je pisalo u licnoj karti ili je imao pasos. Moj vuce u jagnjecoj kozi, zelen si. Zelen k'o zelena trava.
    A tebi su te tete dale dokumente? Pa daj brate, skeniraj, objavljuj, imamo bombu!
    Energični leptir

#719 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Hoces da kazes da je Sarajevu bilo u interesu da izgubi gradove u podrinju npr. iako Sarajevo nisu morali osvajati na takav nacin? Razumijes li sta ti govorim? Sarajevu je odgovaralo da nema protjerivanja i da se ne mjenja struktura stanovnistva bilo gdje u BiH jer tako ima kontrolu nad cijelom BiH. Rat i razdvajanje je projekat onih koji su zeljeli da to promjene.
    Apsolutno stojim kod tvrdnje da je SDA također priželjkivala razdvajanje stanovništva. O teritorijama, duga tema, možemo posebnu temu o tome otvoriti.
    direstraits0078

#720 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Energični leptir wrote:
    Ne samo da su plakali, neki svojim komsijama nisu dali da odu...
    Jesi li ti ikako normalna osoba? Ko ovdje govori o ličnim primjerima čovječnosti i ljudskog ponašanja. Ja govorim o političkim strukturama. A to da je sve bilo tako, behari cvjetaju, ptičice pjevaju, možeš pričati nekome ko nije proveo djetinjstvo u ratu u istom istom gradu.
    Ti ne govoris o politickim strukturama. Ti govoris o civilnim zrtvama. Ali s obzirom da vidis da si go*no pojeo i da ta suplja ne pije vode, sad si se rasplinuo k'o prdac od onog graha iz paketa koji su bacani iz aviona, padobranom, da nahrane one sto su ih srbocetnici gadjali i stavili u obruc. I razvlacili im pamet. E ti tako sad zelis da razvuces pamet ovdje na forumu postenom narodu. :lol:

Jadan ne bio, nije ti ovo '92. Nema tenkova preko Drine, nema barikade po Sarajevu postaviti, nema paralelnih struktura u MUP-u, nema pete kolone. Pardon, povlacim ovo za petu kolonu, ima poneki vuk u jagnjecoj kozi, ali to ce se srediti dok si rek'o keks, kad bude shishanje vune doslo na red. A kako si krenuo, doci ce, jer si izabrao put nedostojan covjeka. Izabrao si put koji su izabrali smradovi koji su gadjali Grad.
    direstraits0078

#721 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Energični leptir wrote:
    direstraits0078 wrote:
    A tebi su te tete dale dokumente? Pa daj brate, skeniraj, objavljuj, imamo bombu!

Ocito je citanje za tebe prezahtjevan zadatak, pa da probamo s malo prostijim sintaksickim konstrukcijama:

Radi, vuce, sam svoj posao. Ja svoj radim. Ja tebi necu pomoci, pomozi sam sebi.
    A_A_AKCIJA

#722 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by A_A_AKCIJA »

Eh, Vuče, teško će sitnozuba stoka (analogija vuk-stoka je namjera), razumjeti jednog nadaranog vizionara i revolucionara u pokušaju. Šta oni znaju o svjetskoj revoluciji, klasnim borbama, ili ratu, kako voliš reći.

Ne kontaju oni da bi ti zapravo mrzio svaki grad u kojem živiš, osim onoga koji bi se primio na tvoje oživljavanje starih ideologija.

Iskreno, nemoj da se sikiraš. Nađi kake cure ili momka. Dohakaće ti ta ljevica. Sigurno si čuo već taj savjet. Vidim, od silnog zamora, ponekad prebaciš i na desnicu (priča o izjednačavanju zločina, o 10 baba u crkvi...). Ne valja ti to, prava ljubav bi te usrećila puno više od žuljavih ruku profesora proletera. Ovako šištiš ko pretis na grad u kojem si odrastao. Nemoj da te brinu graDŽanke koje te odbijaju. Takođe, nauči da isključiš internet kad se pjan vratiš kući u zagrljaj vjerne ljevice. Ili otvori lažni račun na Fb.

Ili i ne moraš, eno kako Gatalo i Nino, ubiše pare od novih poslodavaca, jebo bruce lee-a.
    Ovaj tvoj alkoholni nokturno bi postigao dobru cijenu kod Rajka Vasića. Osim ako to nije previše kapitalistički za tebe.

Ma vala budala si ako se ne prodaš do kraja. Ti piješ, pa onda pljuješ i povraćaš, desnica ti aplaudira, gazde plaćaju po mililitrima pljuvačke (pitaj Sanju V. da te sjetuje), vole te jer mrziš, konačno se bar malo ostvariš. A ne ovako, ti bi da nas usrećiš, a mi ne kontamo. Mnogi su tako našli ljubav, možda nađeš i ti.

desničarski pozdrav (naslušaćeš se ovih kod novih poslodavaca) uz:

Fudo Bosna

#723 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

Ovdje je problem manipulisanje podacima i "mazanje" očiju od strane RS-a. Šta znači evidencija po eparhijama, ili reči : Na području sarajevsko -romanijske regije ili korpusa, ne mnogo. Može se raditi o zločinu koji je počinila ARBIH, ili HVO,može biti civil Srbin iz Tarčina ali i vojnik VRS-sa linije, znači ne zna se decidno ko je, a to nije isto , jer Vuk -istoričar,blati ARBIH, i iznosi neistine da je to nekakva , "ista" loša strana eto, kao bajagi i oni činili zločine, a to je LAŽ. Možda je u Milinkladskoj i bilo zločina, ako jeste osuđujem, samo se, npr u slučajevu grada Sarajeva ponekad radilo o "civilima" naoružanim poput Vikićeve specijalne jedinice, znači "civili", ali u "žutu",što opet jeste za osudu ako je bilo , ako je i vojnik srpski zarobljen pa ubijen, ali ne lažimo se, jer nije civil đedo sa M84 sijačem i 1000 komada municije, zar ne?

(Ako je poginuo vojnik VRS na Ilidži ona nije bila pod kontrolom ARBIH u ratu, i to nije civilna žrtva, kao oni kažuu "Sarajevsko romanijskoj regiji". Ili ako je srušena crkva dole iza Mostara to nije pod kontrolom ARBIH i ništa ne znači odrednica ta i ta eparhija, nije uradila ARBIH, nije bila na tom terenu, to je dejstvo HVO-a?)

Znači decidno i precizno, pod kontrolom VRS i HVO, do temelja poravnato 614 džamija, to je urbicid, e sada ne mogu naći link Rijaseta i fotografije svih , dotemelja srušenih džamija, ali evo 80 i kusur srušio HVO, sve ostalo VRS, znači planiran i stravičan zločin. ARBIH, držala n ajveče gradove u BiH, u Sarajevu, 100%, bio cijeli rat ni jedna -brojem-(1) pravoslavna crkva nije srušena, gotovo sam siguran i za Zenicu, Tuzlu, Bihać, Travnik, možda ponegdje oštečenje paljevina ali ne i miniranje i totalno odvoženje ostataka na smetljiššte i slično. Znači ništa eparhije, medžlisi i ostali , vjerski izrazi več decidno pod kontroloVRS ili pod kontrolom ARBIH ili HVO!

Masovni logori: Manjača, Keraterm, Omarska, Batković, ima toga nabrajati podosta ovo su veči, dio, evidentirani i dokazani u Hagu! Kažu ARBIH držala logore, to nisu logori nego vojni zatvori, a cifre ubijenih ili zatočenih su ,uslovno rečeno, neuporedive sa brojem ubijenih, mučenih i zlostavljanih u VRS konc logorima, a i to osuđujem ali to nije isto!

Kažu silovanja, pojedinačni slučajevi, ja 4 godine proveo u ratu u Sarajevu, to je, za BiH uslove, velegrad, Srba, koliko je god otišlo uvijek ih je bilo, u odnosu na sva sela Istočne Bosne, puno, veliki broj il Tuzla ili Zenica, to su gospodo tri velegrada, više stanovništva nego cijel a I Bosna, pa to je haman 1/4 svog BiH stanovništva, U Sarajevu je bilo možda neki pojedinačni slučaj, u nekoj otetoj/lancu komandovanja pojedinačnoj jedinici, dijelu bataljona, ali to ja ni čuo ni vidjeo, a kažem-moguće, masovno 100% nije bilo, a nije ni moglo, jer to vrh ARBIH nije tolerisao, kao ni rušenje crkava kao ni ubistva civila, znači neuporedivo sa, 20.000 tak hiljada, registrovano silovanih i planski zlostavljanih Bošnjakinja, a to nije mogao ne znati vojni vrh VRS ili civilna RS vlast!

Masovne grobnice: Srebrenica, Istočna Bosna , Tomašica, na desetine iskopanih, primarnih i sekundarnih, ima li i jedna (1) , slovom i brojem grobnica srpskih civila, da su je napravili ARBIH ili MUP RBIH, i približno slićna Tomašici pa i deset puta manjai koliki im je broj, smiješno i upoređivati?

Znači ne pravimo se mutavi, jedno je masovan zločin, planiran, odobren, sa elementima genocida npr Prijedor i Srebrenica a drugo poojedinačan i , od strane vrha ARBIH, ili vlasti RBIH, nennaređivan , zabranjen i čak i u ratu, djelimično sudski procesiran , koliko se moglo , zločin?
    Primjer Caco i dio tog bataljona u najtežim trenucima po grad Sarajevo, agresija, okruženje, pad Otesa i imaš obračun sa kriminalom i pojedinačnim ratnim zločinom. Je li iko dobio i prekršajnu kaznu za sve 16 srušenih džamija u Banja Luci , za sve protjerane i u logor dovedene stanovnike Prijedora i Kozarca, je li barem prekoren od vojne ili civilne RS vlasti? Nije, nego stimulisan?

P.S.
    Znači, mi znamo da sugrađanin/Sarajlija Vuk, nije dušmanin ove države ili da ne čini zlo Bošnjacima kao neki pojedinci osuđeni u Hagu, ačija smo nedjela nabrojali/citirao u gornjem postu. Da je Vuk kao sarajlija nebošnjak največi problem Bošnjaka, Sarajeva i BiH, lahko bi se mi Bošnjaci, njegovi sugrađani dogovorili i riješili nesporazum? Ali nije pošteno stvari ne nazvati pravim imenom, imputirati ARBIH ono što joj ne pripada, ili
    izjednačiti Aliju ili Nasera za onima koji su proglašeni zločincima zvanično, crno na bijelo, u Den Hagu !!! :bih:
    Last edited by Fudo Bosna on 07/09/2015 09:50, edited 2 times in total.
    almir_tz

#724 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by almir_tz »

Nevjerovatan je taj moment. Imam prijatelja, zajedno smo išli u ratu u tri razreda srednje škole. Pravoslavac,
    Srbin, sve petice, ranjen momak u ruku od četnika. Kad ono izjava negdje kraj 1995.:

"Strašno je ono što se desilo u Srebrenici, ali jesi li vidio gdje su ti ljudi živjeli?"
    Iza Srebrenice stavljati ali?

Vuče, postaješ statistika. 99,9% učinak Pravoslavaca, bili ljevičari ili desničari na temu:

Image
    Energični leptir

#725 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

A_A_AKCIJA wrote:Eh, Vuče, teško će sitnozuba stoka (analogija vuk-stoka je namjera), razumjeti jednog nadaranog vizionara i revolucionara u pokušaju. Šta oni znaju o svjetskoj revoluciji, klasnim borbama, ili ratu, kako voliš reći.

Ne kontaju oni da bi ti zapravo mrzio svaki grad u kojem živiš, osim onoga koji bi se primio na tvoje oživljavanje starih ideologija.

Iskreno, nemoj da se sikiraš. Nađi kake cure ili momka. Dohakaće ti ta ljevica. Sigurno si čuo već taj savjet. Vidim, od silnog zamora, ponekad prebaciš i na desnicu (priča o izjednačavanju zločina, o 10 baba u crkvi...). Ne valja ti to, prava ljubav bi te usrećila puno više od žuljavih ruku profesora proletera. Ovako šištiš ko pretis na grad u kojem si odrastao. Nemoj da te brinu graDŽanke koje te odbijaju. Takođe, nauči da isključiš internet kad se pjan vratiš kući u zagrljaj vjerne ljevice. Ili otvori lažni račun na Fb.

Ili i ne moraš, eno kako Gatalo i Nino, ubiše pare od novih poslodavaca, jebo bruce lee-a.
    Ovaj tvoj alkoholni nokturno bi postigao dobru cijenu kod Rajka Vasića. Osim ako to nije previše kapitalistički za tebe.

Ma vala budala si ako se ne prodaš do kraja. Ti piješ, pa onda pljuješ i povraćaš, desnica ti aplaudije ra, gazde plaćaju po mililitrima pljuvačke (pitaj Sanju V. da te sjetuje), vole te jer mrziš, konačno se bar malo ostvariš. A ne ovako, ti bi da nas usrećiš, a mi ne kontamo. Mnogi su tako našli ljubav, možda nađeš i ti.

desničarski pozdrav (naslušaćeš se ovih kod novih poslodavaca) uz:

Uvijek se fasciniram u kolikoj su mjeri ljudi svoja stanja u stanju preslikavati na druge. Jebga brate, znam da je najlakše po sebi sve suditi i biti presretan jer si svakog u svoje blatište ukaljao i nekoga mjeriti aršinima koje si za sebe izmjerio. Možebit, a ne samo možebit, nego sasvim sigurno ti fali upravo tog nečeg što drugima savjetuješ da im fali, jer tebi fali, pa bi volio da je tako i s drugima. Oh kako bi silno volio da me zaista vidiš isfrustrianog, samoga, tužnoga, nekoga ko nema nikoga sem ljevice i malo te desnice i oh kako ćeš me još više mrziti kad skontaš da to nema, niti je ikada imalo veze s mozgom, da to ti i slični tebi možete primijeniti jedino na svoje naprstke od... znate već čega i da ovo sve što je rečeno nije izrečeno zbog nekakvog gazde, nego da je jednostavno oproštaj sa ljudima koji toliko prostački vole lagati, da su se, zapravo, ubijedili u vlastitu anđeoskost, toliko, toliko, da im jedan pišljivi, pa kako ti kažeš pijani, status, napravi haos u mozgu, da zaboravljaju obaveze, da ne znaju šta će sa sobom nego danima, noćima, dolaze isfrustrirani, pijani... ne znaju šta će nego, daj da jebu mater nekom ko im je, navodno, nebitan... niko ništa nije čuo i vidio, niko nije zastrašivan, niko ubijen, niko silovan, niko sistematski terorisan, nikad nije bilo ni nacizma ni fašizma ustaše to su neki drugi, Sefer se mogao smjenjivati i dizati u zrak al "odmetnuti" Caco i slični nikako (bar dok nisu zaprijetili onima na vrhu)... koliko god da su anamooni bestijalni i nenormalni, vi anamoovi ste perfidne mutikaše, uljuljkane u svoje idiotsko autokolonijalno kopnjenje i kretenizaciju i nema ništa loše u tome da vas se sve skupa mrzi. I možda je bolje da vjrujete u svoje laži, jer bez njih, jedino što bi vam preostalo je da se ubijete, a možda ćete to i učiniti onda kad vam postane dosadno, onda kada ne bude više nekoga dovoljno ludoga, dovoljno spremnog na rat protiv sebe, da vam protiv njih govori. I tako sam sretan sada na svom putu za Njemačku, đe će se slagat cigle, paketi, čuvat djeca, ali opet imati toliko koliko je dovoljno, biti dovoljno sretan i toliko ispunjen, da vas i jedne i druge, nikada više ne vidim...
    Locked