Svi bi da druge mijenjaju, pa tek onda, eventualno, da sebe mijenjaju.sledge wrote:Kada se bosanski Hrvati i Srbi odreknu zastava susjednih zemalja i prihvate zvaničnu plavo-žutu kao svoju zastavu, tada ću se i ja odreći ljiljana i prihvatiti VARTU kao svoju jedinu zastavu!
To su rovovski polozaju i tu napretka nema.
Niko nece svojim licnim primjerom da povuche naprijed. A samo se tako dolazi do promjena na bolje.
Po nekima bi najbolje bilo da ukinemo "nametnutu" zastavu i da svako iz svog tora mashe "svojom" zastavom. Kao, tako cemo ici naprijed, a ne zajednicki pod jednom zastavom.
Mi bi da svi budu Bosanci i Hercegovci, da vole BiH i da je smatraju svojom, a mi se prvi bunimo kad se neko na popisu kaze da je Bosanac i Hercegovac, smatra se izdajnikom plemena. Na izborima se na pitanje "Koje ste nacionalnosti?" izjasnjavamo onim sto nam je etnicka pripadnost, a ne nacionalnost, tad nismo Bosanci i Hercegovci. Ne valja nam Bosansko Hrecegoacka zastava, ne valja nam himna, ne valja nam nishta sto je Bosanskohercegovacko, a hocemo da se Srbi i Hrvati zovu Bosancima i Hercegovcima.
Pa sta mi na kraju krajeva hocemo?
Ako necemo zajedno, ako hocemo u svadji i mrznji da nastavimo blejati iz svojih torova i propadati sve dublje u blato i siromastvo i beznadje, hajmo se onda dijeliti, hajmo spasavati ovu djecu i saljimo ih u svijet gdje ce moci napredovati i gdje ce stvoriti sebi nesto u zivotu vrijedno zivljenja i ljudskog dostojanstva. Hajmo pustiti da se ovo sve urushi i da ga nema vishe. Hajmo sve to dati djavolu.