Arteta wrote:
Vec sam par puta i na ovoj temi napisao da je BiH smetljiste, isto tako sam napisao da je i Juga smetljiste.
I jedna i druga imaju svoje prednosti u odnosu na drugu, ali imaju nedostatke, mada sve je to lose od sporta, kulture, zdravstva, obrazovanja itd.
To sto BiH ima puno parazita je uglavnom nasljedstvo SFRJ, ljudi navikli na drzavnu sisu 50 godina i ti bi da odjednom budu poduzetnici?
Nama je potrebno prvo politicki urediti zemlju pa je onda potrebno obrazovati narod da drzavni posao ne moze da postoji i tek poslije dvadeset i nesto godina moze krenuti napredak.
Nazalost, danas je politicki sistem veoma los i i mi napredak necemo dozivjeti ni za 20 godina.
ok. znaci sistem koji je vladao drzavom 50 godina ne moze se izbrisati cak ni 25 godina poslije nestanka tog sistema. to je sto tvrdis? to je pola vremena u kojem je bosna i hercegovina provela u socijalistickom sistemu. i uz to tvrdis da treba jos toliko vremena da se socijalizam "izbaci" iz svjesti ljudi. aha. ok. shvatio sam.
mozemo li danas uztvrditi, uzimajuci sve u obzir ovdje ispricano da je bosna i hercegovina danas bolje mjesto za zivjeti nego prije 30 godina? pocev od sloboda govora, otimanja privatne zemlje (danas reket), sigurnosti na ulici, tad i sad, izgradjenih fabrika, muzeja, pozorista, ocuvanju kulturne i istorijske bastine, sporta... i ostalog?
odgovori mi molim te na zadnje pitanje pa da zavrsimo pricu.