Novi rat
- Mister Yes
#701 Re: Novi rat
Nisu još ni rezultati popisa izašli a oni bi da ratuju. Nemojte prekoreda. Prvo rezultati popisa pa onda ratovanje 
-
Moenx
#702 Re: Novi rat
Pa tacno Bakir nije vrhunski advokat niti neka mitska licnostGeneral War wrote:...Ovo o cemu pricamo je trebalo odavno jebat mater Dodiku koji godinama koristi vokabular koji eto danas nesto vise smeta nego ranije...Sta je SDA (i ostale bosansko bosnjacke stranke uradlii)...rahat patnja?L u c i f e r wrote:@general
Kako je Bakir ucestvovao u stvaranju ratne atmosfere?
Tako sto je spasio Nasera od izrucenja Srbiji?
Tako sto je u Britaniji odrzao drzavnicki i pomirljiv govor, ali u kojem je odlicno istakao da nikad necemo dozvoliti vlastitu getoizaciju i palestinizaciju.
Nisam njegov fan, dapace, ali zasad u ovoj partiji vuce mudre poteze.
...rat je uvjek zadnja politicka metoda...koja je bila predzadnja?
Otkud sad Bakir spasio Nasera?...to on neki vrhunski advokat ili sta?
...ne radeci nista na procesuiranju zlocina i zlocinaca, ne reagovati na zapaljive govore...je dovoljan pokazatelj.
Znamo da je babin sin
O njegovoj politici bilo je i dobrih fazona i poteza
Ali dolazimo i do nekih kontroverzi recimo stranacki izbori u SDA
I da vam nesto kazem ako ce Bosnjaci biti toliko tihi i hvaliti Bakira sto je rekao kako su Srebrenica Prijedor bosnjacki i da necemo odustati ods njih a da Bosnjaci sute ostali i da nemamo svoj glas mislim cestitam ja na tome Bakiru bez rezervi ali to moze i treba svako da kaze
Mislim iam on i dobrih poteza ali ne smatram ga za nesto posebno
- tandmand
#703 Re: Novi rat
On treba da što efikasnije radi ono što mu je funkcija. Danas su Bakir i Reis Kavazović u Londonu više uradili za bošnjački narod, nego da su u borbi ubili 100 četnika. Dakako da i njegova funkcija nije bez rizika i u eventualnom ratu rizikuje glavu. Sjetimo se otmice prvog predsjednika na aerodromu.dječak sa šibicama wrote:Hoce li Bakir uzeti oruzje u ruke?
-
mg
#704 Re: Novi rat
PM72 wrote:Nek se malo djeca i dijaspora iživljavajuNijedan od ovih što prizivaju rat ne smiju otići do Brusa a kad bi im ko petardu bacio usrali bi se ko grlice.RS nema para da podjeli penzije a kamoli da se ocjepi kao što ni mi nemamo čime ostvariti ove Bakirove nebuloze - ćaća ga jebo mahniti.Za rat trebaju ogromne pare,logistika,oružje,obučeno ljudstvo,planovi,podrška u svijtu i komšiluku itd a mi nemamo goriva za svo ratno vazduhoplovstvo koje čine ukupno tri ispravna helikoptera a ono malo vojnika OSBiH puštaju na vikend da kući jedu jer nemaju hrane u kasarni.
Posebna priča je odsustvo volje i želje nas koji smo već ratovali jer ne mislim ni čizme obući zarad "cjelovite Bosne".Trebao bih svoje dijete založiti da Budnjo preuzme frtalj RS kad bi je "oslobodili"da gledam kako bi SDA i njeni klošari zametnuli kavgu koja će familija preuzeti hidroelektrane na Drini ili u Trebinju.Ja da opet krvarim a bravče Sarajlić ili onaj neandertalac Zukić prave kadrovske križaljke u koje će udomiti svoje poltrone.E malo morgen.Ganićeva kćerka (koju je ispalio na početku rata) prije neki dan se udala i najveći problem joj je bio isprobati 60 haljina koje je dobila pa je odabrala Diorovu -babo joj se uvalio u najbolji vilu u Sarajevu iz koje je istjerao vlasnika u bolnicu za psihičke bolesnike u Fojnici i osigurao mu doživotni smještaj a vilu otkupio za 13 000 KM certifikata.Jel trebam za njih da ratujem i proširujem im dvorište?Jel treba Radeljašu još jedan rat ( u prošlom od portira iz Zraka postao načelnik logistike) da završi još jedan doktorat u Kiseljaku a ni srednje škole nema...
Kad sve saberem,oduzmem i podvučem...sirotinja u rat šalje sinove a bogati volove.Jednom baka u drenje ide.
A tema je zrela za ključanje!
Puna je raspirivanja rasne i nacionalne mržnje.
-
Moenx
#705 Re: Novi rat
Ma dosta je bilo vise ratova za tudje fotelje
-
ULTRAK
#706 Re: Novi rat
Onaj ko kontrolise Trebevic kontrolise taj teritorij iza Lukavice i Pala. Do Trebevica vode dva puteljka kojima se moze gore izvuci tesko oruzije. Njhov put presjecava FBIH i mnogo je duzi od onog puta koji ide od Sarajeva. Pored toga; vjerovatnoca da bi Srbi, u ovom odnosu snaga oko Sarajeva, mogli zadominirati Trebevicem je ravna nuli.Moenx wrote: Dakle ratne operacije u pravc uistocno od SArajeva to bi bilo bas ono udarac -- ovo ostalo cuvati i samo vrsiti pritisak -- postigao bi se efekat pritiska i mi bi diktirali uslove rata. Ali jebi ga ispali isti ko cetnici 92 pritiskali bi nesto ko Srbe i opet i oni nesto dobili i podjele bi bile prisutne
Onog momenta kada bi Bosnjaci izasli na trebevic sa tezim naoruzanjem (haubicama, eventualno tenkovima, PVC-ima, navodecim protu oklopnim sistemima) i ukopali se; to se nebi moglo vise zauzeti. Jer da je se moglo zauzeti to bi Bosnjaci uradili 92-95 iz pravca Sarajeva. Sa Trebevica bi se blokirale sve ceste koje vode ka Istocnom Sarajevu i Lukavici imajuci ih pod vatrom.Nakon toga mozes raditi u zaledju Lukavice, Pala, Kijeva sta hoces jer imas ogromnu vaterenu podrsku.
-
junior3
#707 Re: Novi rat
Kakav potencijal ima Ultrak, pod hitno ga u OSBiH i odma rat objavit. 
-
L u c i f e r
#708 Re: Novi rat
Narocito rasne...mg wrote:
- GeeTnT
#709 Re: Novi rat
Tema o mogucem sukobu/ratu uzrokovana je referendumom....ne popisom.Mister Yes wrote:Nisu još ni rezultati popisa izašli a oni bi da ratuju. Nemojte prekoreda. Prvo rezultati popisa pa onda ratovanje
....jes' dobar? Vrucina a' ?
- Mister Yes
#710 Re: Novi rat
Ma nisi skonto. I prošli rat je počeo nakon popisa. Mora prvo biti popis jer na osnovu njega se onda crtaju karte u DaytonuGeeTnT wrote:Tema o mogucem sukobu/ratu uzrokovana je referendumom....ne popisom.Mister Yes wrote:Nisu još ni rezultati popisa izašli a oni bi da ratuju. Nemojte prekoreda. Prvo rezultati popisa pa onda ratovanje
....jes' dobar? Vrucina a' ?
-
Moenx
#711 Re: Novi rat
Ma sve je to tako ali sta nakon togaULTRAK wrote:Onaj ko kontrolise Trebevic kontrolise taj teritorij iza Lukavice i Pala. Do Trebevica vode dva puteljka kojima se moze gore izvuci tesko oruzije. Njhov put presjecava FBIH i mnogo je duzi od onog puta koji ide od Sarajeva. Pored toga; vjerovatnoca da bi Srbi, u ovom odnosu snaga oko Sarajeva, mogli zadominirati Trebevicem je ravna nuli.Moenx wrote: Dakle ratne operacije u pravc uistocno od SArajeva to bi bilo bas ono udarac -- ovo ostalo cuvati i samo vrsiti pritisak -- postigao bi se efekat pritiska i mi bi diktirali uslove rata. Ali jebi ga ispali isti ko cetnici 92 pritiskali bi nesto ko Srbe i opet i oni nesto dobili i podjele bi bile prisutne
Onog momenta kada bi Bosnjaci izasli na trebevic sa tezim naoruzanjem (haubicama, eventualno tenkovima, PVC-ima, navodecim protu oklopnim sistemima) i ukopali se; to se nebi moglo vise zauzeti. Jer da je se moglo zauzeti to bi Bosnjaci uradili 92-95 iz pravca Sarajeva. Sa Trebevica bi se blokirale sve ceste koje vode ka Istocnom Sarajevu i Lukavici imajuci ih pod vatrom.Nakon toga mozes raditi u zaledju Lukavice, Pala, Kijeva sta hoces jer imas ogromnu vaterenu podrsku.
Pa to su i cetnici uradili 92
To bi bilo u principu neko se popne na binu pozornicu diktira uslove a ustvari sve posere to su nam cetnici uradili i sada je zemlja zemlja apsurda uz ove ogromne valova cuda korupcija i lopovluka
-
Cybernetic
#712 Re: Novi rat
Skoro 30 stranica kolektivnog svrsavanja na gluposti.
-
muzicar_iz_parka
#713 Re: Novi rat
Niko ne uzima 3 miliona ilegalnih Kineza u obzir, ima ih više od 3 konstitutivna naroda + ostali bez Čajneza.L u c i f e r wrote:Narocito rasne...mg wrote:
A kad kineski marinci izvrše desant na Neum i padobranci na strateške čuke i glavne raskrsnice, žaliće ovi stratezi što su uopŠĆe krećali u rat.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#715 Re: Novi rat
PM72 wrote:Nek se malo djeca i dijaspora iživljavajuNijedan od ovih što prizivaju rat ne smiju otići do Brusa a kad bi im ko petardu bacio usrali bi se ko grlice.RS nema para da podjeli penzije a kamoli da se ocjepi kao što ni mi nemamo čime ostvariti ove Bakirove nebuloze - ćaća ga jebo mahniti.Za rat trebaju ogromne pare,logistika,oružje,obučeno ljudstvo,planovi,podrška u svijtu i komšiluku itd a mi nemamo goriva za svo ratno vazduhoplovstvo koje čine ukupno tri ispravna helikoptera a ono malo vojnika OSBiH puštaju na vikend da kući jedu jer nemaju hrane u kasarni.
Posebna priča je odsustvo volje i želje nas koji smo već ratovali jer ne mislim ni čizme obući zarad "cjelovite Bosne".Trebao bih svoje dijete založiti da Budnjo preuzme frtalj RS kad bi je "oslobodili"da gledam kako bi SDA i njeni klošari zametnuli kavgu koja će familija preuzeti hidroelektrane na Drini ili u Trebinju.Ja da opet krvarim a bravče Sarajlić ili onaj neandertalac Zukić prave kadrovske križaljke u koje će udomiti svoje poltrone.E malo morgen.Ganićeva kćerka (koju je ispalio na početku rata) prije neki dan se udala i najveći problem joj je bio isprobati 60 haljina koje je dobila pa je odabrala Diorovu -babo joj se uvalio u najbolji vilu u Sarajevu iz koje je istjerao vlasnika u bolnicu za psihičke bolesnike u Fojnici i osigurao mu doživotni smještaj a vilu otkupio za 13 000 KM certifikata.Jel trebam za njih da ratujem i proširujem im dvorište?Jel treba Radeljašu još jedan rat ( u prošlom od portira iz Zraka postao načelnik logistike) da završi još jedan doktorat u Kiseljaku a ni srednje škole nema...
Kad sve saberem,oduzmem i podvučem...sirotinja u rat šalje sinove a bogati volove.Jednom baka u drenje ide.
@Lucifer, ti ne brini, ja ću plakati nad punim tanjirom i skupljaću pomoć, ali ću reći i Jednu vreću za mog Lucifera
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#717 Re: Novi rat
muzicar_iz_parka wrote:Niko ne uzima 3 miliona ilegalnih Kineza u obzir, ima ih više od 3 konstitutivna naroda + ostali bez Čajneza.L u c i f e r wrote:Narocito rasne...mg wrote:
A kad kineski marinci izvrše desant na Neum i padobranci na strateške čuke i glavne raskrsnice, žaliće ovi stratezi što su uopŠĆe krećali u rat.
Neum ,oce ki@u ,nema mjesta sa pristane normalan brod.
Kada jos vide cijene , ostati ce kao turisti.
- bosan
#718 Re: Novi rat
Tek kad se pocnu nosati mosnje cara Lazara znak je za uzbunu
Do tad mozete vjezbati na X-boxu ili Playstation-u

-
ULTRAK
#719 Re: Novi rat
I tu ima istine...Moenx wrote:
Ma sve je to tako ali sta nakon toga
Pa to su i cetnici uradili 92
To bi bilo u principu neko se popne na binu pozornicu diktira uslove a ustvari sve posere to su nam cetnici uradili i sada je zemlja zemlja apsurda uz ove ogromne valova cuda korupcija i lopovluka
- Danguba
#720 Re: Novi rat
Zna li neko je li prevruce sada tamo?

Eto mene dole dok vi iskopate zemunice i povezete ih transeama.
p.s. ne zaboravite staviti najlon ispod zadnjeg sloja zemlje. jos me reuma handri od onih proslih zemunica sto su prokisnjavale.
dok se vratim mozete me komotno u bos

Eto mene dole dok vi iskopate zemunice i povezete ih transeama.
p.s. ne zaboravite staviti najlon ispod zadnjeg sloja zemlje. jos me reuma handri od onih proslih zemunica sto su prokisnjavale.
dok se vratim mozete me komotno u bos
-
Moenx
#721 Re: Novi rat
Ma sala na stranu dosta smo se gledali preko nisana
Idemo graditi mir osudjivati zlocince i praviti opstu perspektivu drustva boljom
Idemo graditi mir osudjivati zlocince i praviti opstu perspektivu drustva boljom
-
howdy
#722 Re: Novi rat
djeste borci
kako ide strategija oslobodjenja za 3 dana?

kako ide strategija oslobodjenja za 3 dana?
- animals
#723 Re: Novi rat
Jel poceo rat..
da ne dolazim na odmor..
ili barem sacekajte jesen, dok mi dijasporci se ne povracamo, za nase tastature da vas bodrimo..
bit ce mo uvijek sa vama, i u dobru i u zlu..
zivjeo forum,,,
da ne dolazim na odmor..
ili barem sacekajte jesen, dok mi dijasporci se ne povracamo, za nase tastature da vas bodrimo..
bit ce mo uvijek sa vama, i u dobru i u zlu..
zivjeo forum,,,
-
Moenx
#724 Re: Novi rat
DOsta je bilo ratova !!
Ho-ce-mo mir ne-ce-mo rat !!
I da se Camil vrati iz kuhinje
Ho-ce-mo mir ne-ce-mo rat !!
I da se Camil vrati iz kuhinje