Amel Tuka, dijamant bh atletike

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#701 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by shake69 »

Meni je pravi podvig i neshvatljivo za objasniti da neko ko trenira atletiku tek sest godina pa jos taj dolazi iz sirotice Bosne osvoji bronzu na SP!? Volio bih da neko to objasni, ima li slicnih primjera u svijetu?
sinuhe

#702 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by sinuhe »

U sportu uvijek ima underdogsa sto osvoje medalju.
dječak sa šibicama

#703 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by dječak sa šibicama »

shake69 wrote:Meni je pravi podvig i neshvatljivo za objasniti da neko ko trenira atletiku tek sest godina pa jos taj dolazi iz sirotice Bosne osvoji bronzu na SP!? Volio bih da neko to objasni, ima li slicnih primjera u svijetu?
Ne treba sad pretjerivati, sta mislis da ovi afrikanci imaju neke radikalno bolje uvjete treninga.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#704 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by pici »

Image
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Šveđanin

#705 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Šveđanin »

Cestitke Amele! :bih:
Nadzorna_ploca

#706 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Nadzorna_ploca »

Nema generala poslije bitke.
Postoje samo ljudi koji su zadovoljni i oni koji su manje zadovoljni jer su svjesni Amelove forme i kvaliteta. Ja sam u ovoj drugoj grupi. Ne mogu da se odam osjecaju blagog razocarenja jer Amer je zlatni momak, on je ovo mogao i trebao pobijediti. Steta.
pepeljara

#707 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by pepeljara »

Odlicna Bronza, imao sam osjecaj da su ga pravo blokirali, da bi mogao dotrcati do 2, al ovo je historijski uspijeh. Sto rece onaj na eurosportu Amel ce sigurno uzeti Europsko zlato kad ne bude kenijaca da ga blokiraju :D :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
spinel_

#708 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by spinel_ »

svaka cast, ali...
moglo se vise, sta cu kad su nam apetiti porasli.
zna se da je najbrzi ove sezone ali taktika u kojoj je bio zadnji nakon prvog kruga a kasnije i zatvoren za nesto vise ( barem srebro ) ga je kostala.
alphonse kauders

#709 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by alphonse kauders »

dječak sa šibicama wrote:
shake69 wrote:Meni je pravi podvig i neshvatljivo za objasniti da neko ko trenira atletiku tek sest godina pa jos taj dolazi iz sirotice Bosne osvoji bronzu na SP!? Volio bih da neko to objasni, ima li slicnih primjera u svijetu?
Ne treba sad pretjerivati, sta mislis da ovi afrikanci imaju neke radikalno bolje uvjete treninga.
Ne moraju ni imati, Kenijci (posebno iz plemena Kalenjin) imaju genetsku prednost i građu tijela koja im sve ovo omogućava.
pepeljara

#710 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by pepeljara »

Imaju prirodno okruzenje, lavove sto ih ganjaju :D
malo sale :D
susc_ovjek

#711 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by susc_ovjek »

trcicu trceci wrote:
Mustang1 wrote:Evo ovaj na EuroSportu (ne komentator nego strucni neki sa Greenom tamo na stadionu) kaze da je Tuka naivno trcao i da je morao biti brzi i da je blize bio zadnjih 300 metara da bi pobjedio jer nema boljeg na tih zadnjih 300 metara od njega
on je pogrijesio na samom startu, uvjeren sam da je zbog toga izgubio utrku, jednostavno covjek je bio zadnji, ali ubjedljivo zadnji, kao da je imao neki grc... i onda kada se znalo da ce on krenuti u finis, bio je zatvoren, a rudisi je bio otvoren prostor...

veliko razocarenje za mene, ali ima sljedeca godina neka uci na svojim greskama
baš me izpizdi sa svoja 2 zadnja komentara.
Ko jebe tovje razočarenje? Obično su razočarani oni koji nisu sporta očima vidjeli, a kamoli takmičenja i treme takmičarske.

Amele, svaka čast!!! Golemo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Labirint

#712 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Labirint »

Pa ja kontam da ovi kenijci i etiopljani i imaju, pogotovo što je to sport sa ogromnom tradicijom u njihovim zemljama i sa vrhunskim trenerima i stručnjacima. Naspram njih ovaj naš tip je liliputanac jer objektivno govoreći koje je to ime u balkanskim okvirima došlo iz naše zemlje a da ne pričam dalje... Hvale vrijedan rezultat, i što neko reče ako nastavi ovim tempom i ulaganjem u svoju karijeru moze samo da napreduje!
Silent.Hunter

#713 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Silent.Hunter »

Cestitke Amele, dobra je i bronza :bih:
SEYOboy

#714 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by SEYOboy »

mislim da je poljak u jednom trenutku bio izvan staze. ne znam kakva su pravila, moguce je da bude diskvalificiran
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#715 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by hrasno38 »

ima....mladi kosarkasi BiH U16 a boga mi i U18 iako su cetvrti :D :bih:
Fudo387

#716 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Fudo387 »

Svaka cast Amele ljudino!
Da mi je neko prije par mjeseci rekao da imamo momka koji moze do medalje na SP, rekao bih mu da se prestane opijat i drogirat.
No, ostaje gorak okus...mogao je do zlata, ovo je prenaivno bilo.
Previse se drzao rezervisano, vukovi ga zatvorili, i jebi ga...bice bolje na olimpijadi.
colt

#717 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by colt »

Iz ovog se vidi da je mogao pobijediti da je ranije počeo pojačavati. Jebiga. Da je staza bila duža za 10 metara, stigao bi Rudishu. Šteta
nema me tamo

#718 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by nema me tamo »

alphonse kauders wrote:
Ne moraju ni imati, Kenijci (posebno iz plemena Kalenjin) imaju genetsku prednost i građu tijela koja im sve ovo omogućava.

Rasisto! :lol: :lol: :lol:

Kad se sjetim kad je jedan rekao da ove uglješe imaju više organa od nas.. :D
trcicu trceci

#719 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by trcicu trceci »

vrijeme 1:46:30 daj ljudi nemojte me zajebavati i sad trebamo biti zadovoljni, znamo da amel moze puno bolje, a te gluposti oko blokiranja su djecija prica, da je krenuo brzo od pocetka bio bi prvi i ne bi ga imao ko blokirati, ako se takoo posmatra
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#720 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by hrasno38 »

kako nemaju kad se ganjaju sa lavovima....pa tu moras biti najbrzi na svijetu jer neces sigurno sutra doci na trening:)
Nadzorna_ploca

#721 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Nadzorna_ploca »

O kakvim vi uslovima pricate? Pa ko ce doci na SP a da nema odlicne uslove za trening? :roll:
spinel_

#722 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by spinel_ »

pa da se gledaju uvjeti ovom disciplinom bi vladali evropljani a njih ni na mapi ( izuzev 2-3 slucaja ili ti incidenta )

kenijci su genetski predodredjeni za srednje i duge pruge, ne trebaju im nikakvi uvjeti.

kad bijelac se pojavi i poremeti kenijce to je veliko iznenadjenje koje se ne dogadja tako cesto.
shake69

#723 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by shake69 »

I jos nesto, baska slava i medalja, milionski auditorij, aferim Amele na zaradjenih 20 000 dolara koje ce sigurno znati iskoristiti u karijeri sada kada ce biti zanimljiviji i sponzorima! Zasluzio si i 60 000, ali bit ce dana za megdana!
Last edited by shake69 on 25/08/2015 15:30, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#724 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by Murat Sabanovic »

SEYOboy wrote:mislim da je poljak u jednom trenutku bio izvan staze. ne znam kakva su pravila, moguce je da bude diskvalificiran
jeste,rudisha ga nenamjerno udario. vidjecemo sta ce odluciti sudije.
ultima_palabra

#725 Re: Amel Tuka, dijamant bh atletike

Post by ultima_palabra »

Čestitke Amelu, u teškim uslovima se izborio za bronzu :thumbup: Da nam je neko prije dva mjeseca rekao da ćemo imati bronzu na SP, rekli bi da je lud, a danas smo pomalo razočarani.

Presudilo je ipak neiskustvo, Kenijci su ga uspavali... prvi krug je trebao biti mnogo brži. Šteta što nije imao još koju trku u najboljoj konkurenciji osim Monte Carla, umjesto da ide u London on se zajebava po Bellinzonama i Velenjima :roll: Bitno je da je uzeo makar bronzu, jer da je sa ovakvom formom ostao bez medalje, mogao je psihički pasti.
Post Reply