Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ado-šampion wrote:Amare 2.0 benzinac koji ima strasnih 200 Nm u 2015. godini je za podsmijeh. Svi evropski proizvodjaci danas imaju turbo-benzince, koji taj obrtni moment izvace iz 1.4 zapremine bez ikakvih problema. Pa cak i Korejanci. A to da ce 2.0 atmosferski motor trositi manje od 1.4 turbo je prica za djecu, kakva god da je toboze tehnologija u njemu.
Mazda je dobro auto, ali se tjesiti da je ona u bilo kojoj varijanti ravna Audiju, BMW ili Mercedesu je samo tjesenje.
Pouzdanost je relativna, bas me zanima u kakvom je stanju jedna takva Mazda posle 150-200 k predjenih, mislim mogu pretpostaviti.
A ti ces skontati koliko je ta Mazda bila dobra kupovina najkasnije kad je budes prodavao. Ako si je ti platio.
U BiH sigurno da malo vrijede,al me ne interesuje jer se nece prodavati,niko ne kaze da je ravna,al ni ne zaostaje toliko,1.4t je marketing cisti,kao eto trosi i do 50% manje,pa radije cu astru nego golf,a3,bmw je prica za sebe,al nista posebno u zadnje vrijeme,opet govorim,ljudi su jednostavno navikli,svabo pa svabo,ja ga nikad uzet necu jer mi se njihova filozofija ne svidja,al to je moje misljenje,
Probaj trojku 2.0 165
kako se samo nissan GTR smije u lice: M6,R8,SLS i 911
ovi porezi i carina na auta iz japana je znak slabosti eu proizvodjaca,dosad bi ih zgazila honda i toyota
direstraits0078 wrote:
Tehnološki, Mazdin n/a 1.6 je dragulj u usporedbi s motorima istih performansi u narodnjačkim autima i sličnim konkurentima.
Ostalo su predrasude.
Dragulj sa strasnih 150 Nm obrtnog momenta.
Daj nemoj me nasmijavati, od Amara bih to ocekivao ali ti si ipak ozbiljniji.
Daj performanse i potrosnju tog motora na nekom testu u usporedbi recimo s 1.4 TSI 122 KS ili TCe motorom slicne snage. Ta njihova satro tehnologija je u praksi samo reklama. Dobitak u odnosu na klasicni atmosferski benzinac je mizeran. I BMW 116i E87 2.0 trosi neznatno vise od 1.4 TSI iste snage ali ide ko da ima 20 konja manje.
Gledaj dvolicnosti.
Znaci,analogijom stvari BMW 3.0 R6 iz E60 sa 320 nm je qrac (a ne dragulj),jer motor iz Golfa GTI 2.0 ima 300nm. Ili za BMW vazi jedni,a za Mazdu drugi arsini.
Dobro,sad bar znamo da su maske pale.
direstraits0078 wrote:
Tehnološki, Mazdin n/a 1.6 je dragulj u usporedbi s motorima istih performansi u narodnjačkim autima i sličnim konkurentima.
Ostalo su predrasude.
Daj performanse i potrosnju tog motora na nekom testu u usporedbi recimo s 1.4 TSI 122 KS ili TCe motorom slicne snage. Ta njihova satro tehnologija je u praksi samo reklama. Dobitak u odnosu na klasicni atmosferski benzinac je mizeran. I BMW 116i E87 2.0 trosi neznatno vise od 1.4 TSI iste snage ali ide ko da ima 20 konja manje.
amar1994 wrote:kako se samo nissan GTR smije u lice: M6,R8,SLS i 911
ovi porezi i carina na auta iz japana je znak slabosti eu proizvodjaca,dosad bi ih zgazila honda i toyota
A sto je japan stavio porez na uvoz auta, jel to znak slabosti, sto iran ima porez na uvozna auta, isto ima koreja, kina, usa.. Sta mislis sto svi otvarau fabrike po mini....
A po cemu se GTR smije M6, sls,,911
A sto je japan stavio porez na uvoz auta, jel to znak slabosti, sto iran ima porez na uvozna auta, isto ima koreja, kina, usa.. Sta mislis sto svi otvarau fabrike po mini....
Sta mislis sto je vag otvorio TAS u vogosci
sve isto,boje se jedni drugih
otvaraju fabrike zbog jeftine radne snage,truhli kapitalizam
kako po cemu,po perfomansama za novac,jedino je novi Turbo S brzi
ali cast novom GT3 RS,kakav stroj
Last edited by amar1994 on 06/12/2015 18:56, edited 1 time in total.
Neko pomenu u kontekstu ovog volvo ili bmw i giuliettu, koja je po meni vanjskim izgledom ispred oba navedena vozila, medjutim unutra mi je totalno lose uradjena, istina nisam licno sjedio jos u giulietti pa ne znam kakav je kvalitet izrade, ali cisto sumnjam i tu da moze biti konkurent kecu ili v40ci.
direstraits0078 wrote:
Ostalo su predrasude.
Sorry, mislio sam na novi 1.5 motor sa 100-115 KS i 150 Nm. Ide veoma solidno, a trosi jako malo. Ili uzmi 2.0 sa 120-165 KS i do 210 Nm. Oba su tehnoloski dragulji u usporedbi s narodnjackim motorima klasicne konstrukcije. Nema veze sto imaju direktno ubrizgavanje i turbokompresor
tutku wrote:Neko pomenu u kontekstu ovog volvo ili bmw i giuliettu, koja je po meni vanjskim izgledom ispred oba navedena vozila, medjutim unutra mi je totalno lose uradjena, istina nisam licno sjedio jos u giulietti pa ne znam kakav je kvalitet izrade, ali cisto sumnjam i tu da moze biti konkurent kecu ili v40ci.
Slabije nego na BMW 1 i V40.
Rekao bih cak losije i od Golfa 7.
Sve je to dobro spakovano,ne skripi i sl gluposti,ali kvalitet plastike nije na razini navedenih.
P.S.
Golf VII 1.4 125 KS
200nm
204 max
9.1 do 100
5.3 prosjek potrosnje
122gr co2
Mazda 3 2.0 Skyactiv sa 120 KS
210 nm
195 max
8.9 do 100
5.1 prosjek potrosnje
119gr co2
Last edited by mali_milojica on 06/12/2015 19:05, edited 2 times in total.
Sta mislis sto je vag otvorio TAS u vogosci
sve isto,boje se jedni drugih
otvaraju fabrike zbog jeftine radne snage,truhli kapitalizam
kako po cemu,po perfomansama za novac,jedino je novi Turbo S brzi
ali cast novom GT3 RS,kakav stroj
boje se oni, ali svi hoce nesto svoje da imaju i razvijaju svoj proizvod,. guraju sebe a ostale gaze,.
jeftina radna snaga je,. ali ako otvoris fabriku u toj zemlji dobijes poreske olaksice(procitaj koliko honda dobije u UK, toyota, reno u turskoj olaksica)
u rukama pro vozaca je,. ali iskreno trebas bas bit slucaj pa izabrat GTR pored 911 turbo,., te sekunde u stvarnom zivotu ne znace nista,.,
tutku wrote:Neko pomenu u kontekstu ovog volvo ili bmw i giuliettu, koja je po meni vanjskim izgledom ispred oba navedena vozila, medjutim unutra mi je totalno lose uradjena, istina nisam licno sjedio jos u giulietti pa ne znam kakav je kvalitet izrade, ali cisto sumnjam i tu da moze biti konkurent kecu ili v40ci.
Slabije nego na BMW 1 i V40.
Rekao bih cak losije i od Golfa 7.
Sve je to dobro spakovano,ne skripi i sl gluposti,ali kvalitet plastike nije na razini navedenih.
P.S.
Golf VII 1.4 125 KS
200nm
204 max 9.1 do 100
5.3 prosjek potrosnje
122gr co2
Mazda 3 2.0 Skyactiv sa 120 KS
210 nm
195 max 8.9 do 100
5.1 prosjek potrosnje
119gr co2
eto,hahah,pod teretom ovi mali benzinci se vuku ko prebijena macka
Pa amerikanci su davno rekli da nema zamjene za zapreminu. Uvijek bi prije izabrao 2.0 Mazdu SA sa 120 ks nego ovog nekog malog turbaka. Duze ce trajati a u stvarnim uslovima sigurno trosi manje goriva.
Prije se znalo sta je premijum, turis V12 i transaxle eventualno, i znas sta je. Sad premijum moze da bude i neki hibrid s cetverocilindricnim turbobenzincem... Da ne spominjemo trocilindrase u premijum markama... Zato, kupis nekog starog benzinca i ne cudis se kad nakon malo zivlje voznje pocuga rezervoar od 90 litara benzina. Ali se zato vozis i ne trza te onaj turbo i silni momenti iz mlinova za kahvu.
direstraits0078 wrote:Prije se znalo sta je premijum, turis V12 i transaxle eventualno, i znas sta je. Sad premijum moze da bude i neki hibrid s cetverocilindricnim turbobenzincem... Da ne spominjemo trocilindrase u premijum markama... Zato, kupis nekog starog benzinca i ne cudis se kad nakon malo zivlje voznje pocuga rezervoar od 90 litara benzina. Ali se zato vozis i ne trza te onaj turbo i silni momenti iz mlinova za kahvu.
Na zalost ne moze aktuelna Giulietta kvalitetom enterijera (materijala) je na razini Megana Generation
Nadam se da ce najavljeni redizajn za 2016 to bitno popraviti. Imao sam priliku na sajmu u BG 2013. isprobati Giuliettu i Deltu i koliko me Delta pozitivno iznenadila enterijerom, Giulietta me toliko razocarala.
Nema tu nikakve filozofije, filozofija je za forumske filozofe i forumske ratnike.
Sva filozofija se svodi na to da ce onaj koji kupuje Seriju 1 ili A3 dodati 3-4 hiljade i imati isti motor i opremu kao u Mazdi, a te 3-4 hiljade mu ne cine neku razliku posebno ako uzima na obrocnu otplatu, recimo lizing. A i da cine, nadoknadice ih kad to auto bude prodavao ili mijenjao jer A3 i kec neuporedivo bolje drze cijenu od Mazde. Kod god ima para za premium auto spreman je platiti vise.
U prilog ovoj tvrdnji ide i cinjenica da se na najvecem automobilskom trzistu u Evropi godisnje proda 2 do 3 puta vise precijenjenih Audija A3 i BMWa 1 ponaosob od postenih Mazdi 3.
Ovaj klip trazi najbolju kupovinu po unaprijed definisanoj cijeni. Isto bi se desilo da su za cijenu do 35 k eura stavili BMW 3, Audi A4 i Mazdu 6, Passat i slicno, tj. Mazda i Passat bi bili bolja kupovina. Glup je format totalno.
Mazda 3 se moze porediti s P 308, Focusom i slicno. To je njen domet. S njemackim triom u toj klasi ako se i jedno auto moze porediti to moze biti samo Golf, jer je u sedmoj generaciji fakat dobro uradjen i ima neke opcije koje nisu bas konfekcija poput DSG mjenjaca. Ali Mazda koja u 2015. godini i dalje fura atmosferske benzince 1.6, daleko je sunce.
Ti ove tri stavke vrtiš u krug godinama. Ajd malo iskoči iz šablona pa nam reci još nešto.
Evo ja ću ti reći da Mazda 3 po svemu prikazanom ako nije bolja od Golfa, nije ni gora pa ni za sitnicu.
Ako je Golfu jedina prednost DSG mjenjač i turbo motor koji drugi koriste decenijama, onda nemamo o čemu pričati. Usput se ne pamti da neko ima toliko problema sa mehanikom koliko ima VW sa DSG mjenjačima i TSI motorima.
Mazda donosi nove tehnologije kroz skajaktiv i ako vi zaslijepljeni švapskim proizvodima to ne primjetite, ima ljudi koji to itekako uviđaju ipoštuju.
Ovde je ova Mazda 3 u skoro svakom segmentu bolje auto od A3 i keca, a vi se držite i dalje gubitka vrijednosti i broja prodatih primjeraka.
Last edited by citroen xm on 06/12/2015 20:36, edited 1 time in total.
Na zalost ne moze aktuelna Giulietta kvalitetom enterijera (materijala) je na razini Megana Generation
Nadam se da ce najavljeni redizajn za 2016 to bitno popraviti. Imao sam priliku na sajmu u BG 2013. isprobati Giuliettu i Deltu i koliko me Delta pozitivno iznenadila enterijerom, Giulietta me toliko razocarala.
Vozio sam Megane Generation jednu dobru turu i ne bih se slozio je isti kvalitet plastike,ali dobro,svako ima pravo na misljenje. Na pojedinim dijelovima Giuliette ima kriminalne plastike,ali opceniti utisak je da je dosta bolje nego na Meganu.
Delta je cudo od auta,iako je dizajnerski ista Bravo unutra. Sve je bolje za dvije klase.
Nema tu nikakve filozofije, filozofija je za forumske filozofe i forumske ratnike.
Sva filozofija se svodi na to da ce onaj koji kupuje Seriju 1 ili A3 dodati 3-4 hiljade i imati isti motor i opremu kao u Mazdi, a te 3-4 hiljade mu ne cine neku razliku posebno ako uzima na obrocnu otplatu, recimo lizing. A i da cine, nadoknadice ih kad to auto bude prodavao ili mijenjao jer A3 i kec neuporedivo bolje drze cijenu od Mazde. Kod god ima para za premium auto spreman je platiti vise.
U prilog ovoj tvrdnji ide i cinjenica da se na najvecem automobilskom trzistu u Evropi godisnje proda 2 do 3 puta vise precijenjenih Audija A3 i BMWa 1 ponaosob od postenih Mazdi 3.
Ovaj klip trazi najbolju kupovinu po unaprijed definisanoj cijeni. Isto bi se desilo da su za cijenu do 35 k eura stavili BMW 3, Audi A4 i Mazdu 6, Passat i slicno, tj. Mazda i Passat bi bili bolja kupovina. Glup je format totalno.
Mazda 3 se moze porediti s P 308, Focusom i slicno. To je njen domet. S njemackim triom u toj klasi ako se i jedno auto moze porediti to moze biti samo Golf, jer je u sedmoj generaciji fakat dobro uradjen i ima neke opcije koje nisu bas konfekcija poput DSG mjenjaca. Ali Mazda koja u 2015. godini i dalje fura atmosferske benzince 1.6, daleko je sunce.
Ti ove tri stavke vrtiš u krug godinama. Ajd malo iskoči iz šablona pa nam reci još nešto.
Evo ja ću ti reći da Mazda 3 po svemu prikazanom ako nije bolja od Golfa, nije ni gora pa ni za sitnicu.
Ako je Golfu jedina prednost DSG mjenjač i turbo motor koji drugi koriste decenijama, onda nemamo o čemu pričati. Usput se ne pamti da neko ima toliko problema sa mehanikom koliko ima VW sa DSG mjenjačima i TSI motorima.
Mazda donosi nove tehnologije kroz skajaktiv i ako vi zaslijepljeni švapskim proizvodima to ne primjetite, ima ljudi koji to itekako uviđaju ipoštuju.
Ovde je ova Mazda 3 u skoro svakom segmentu bolje auto od A3 i keca, a vi se držite i dalje gubitka vrijednosti i broja prodatih primjeraka.