Zaljevske monarhije + Jordan

Post Reply
insomnia78

#701 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#702 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by _BataZiv_0809 »

Niemand wrote:A saudi ne finansiraju? Niko tu nije neduzan, al je jedan krivac.

Uostalom, poslovicnu potrebu za raspravom trazi kod sebe, ti si mene citiro sa nekakvim pitanjima te gledas li al dzaziru, sacu ja tebi objasniti o al dzaziri, o gadafiju i tako ta prica, a ne ja tebe. Ako ti je vec do rasprava o al dzaziri, eno ti lijepo teme. Kazem ti da ne kontam sta uopste govoris sa svim tim kojekakvim isaretima, i na kraju hladno-poslovicna potreba za raspravom.

Mogul te zamoliti da mi se prestanes obracati? Nema smisla vise.
Naravno da finansiraju i Saudi. Nije ovo neka borba dobra i zla, kao i sve uostalom. U mnogo zajebanom svijetu zivimo :-?

Uglavnom Al Dzazira je bila propagandni megafon za ono sto joj je gazda, katarski suveren, finansirao. Mislim da je to valjda jasno.

A citiranje ne znaci nuzno poziv za raspravu. Ali dobro, ovdje se vec odavno uglavnom pise da bi se citiralo, ne daj boze da bi se sta i procitalo :wink:
Grean

#703 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Grean »

Niemand wrote:Jasta ce. Lupaju se nekakvim hepecima po ledjima, neka fala. :diva:
Ahhaaha :lol:

A tek kako otrese @batu :mrgreen:
salik79

#704 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Niemand wrote:Jasta ce. Lupaju se nekakvim hepecima po ledjima, neka fala. :diva:
Lazu te, duso, lazu! I to upravo ovi licemjeri koji se medjusobno optuzuju za finansiranje terorizma, teroristickih skupina i radikalizma...

Evo, sta prave sije rade:
Image
Niemand

#705 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Niemand »

Bata, o saudima, a i kataru i terorizmu sam bas sinoc pisala, nema tu neduznih, daleko od toga. Al su uprli prst u katar oni koji takodjer podrzavaju terorizam, a ne neka zapadna zemlja. I vec sam napisala, ne vidim neku vecu opasnost po sam katar i pored toga.

O al dzaziri sam isto vec rekla, nije ona mogla uticati na sve svjetske medije da ne znam ti kolko para ima.

Ako citiranje nije poziv na raspravu, s cim se slazem, ne shvatam ni zasto mene prozivas za nekakvu raspravu. Kao sto rekoh, ti si se meni obratio s nekakvim pricom koju uopste ne kontam u ovom kontekstu, tipa al dzazira, da bi mi kasnije reko da je to sve eto, poslovicna potreba za raspravom s moje strane. Jasta.

Nebitno. Nema potrebe za daljnjom prepiskom.
Niemand

#706 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Niemand »

salik79 wrote:
Lazu te, duso, lazu! I to upravo ovi licemjeri koji se medjusobno optuzuju za finansiranje terorizma, teroristickih skupina i radikalizma...
Joj. Zavirice mi cojk na temu pa ce zvocati :D al isla ti ja na kafe birvaktile sa jednim irancem, nije to sve bajno. Sliku o irancima sam stvorila iz njegove price, ima i pozitivnog, al daleko od toga da je sve normalno i pozitivno. Kakvi su suniti, nisu ni sije puno bolje, njegov otac je jos uvijek u iranu i to sto mu je dijete odjednom sunija je shvatio ko da mu je dijete ateista. :D

Helem nejse.
insomnia78

#707 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by insomnia78 »

:lol:
salik79

#708 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Niemand wrote:
salik79 wrote:
Joj. Zavirice mi cojk na temu pa ce zvocati :D al isla ti ja na kafe birvaktile sa jednim irancem, nije to sve bajno. Sliku o irancima sam stvorila iz njegove price, ima i pozitivnog, al daleko od toga da je sve normalno i pozitivno. Kakvi su suniti, nisu ni sije puno bolje, njegov otac je jos uvijek u iranu i to sto mu je dijete odjednom sunija je shvatio ko da mu je dijete ateista. :D

Helem nejse.
Ono je pjesma, nema cojk sta da se ljuti.

DakleM, ti si sliku o Iranu stvorila na osnovu kazivanja jednog coJka i to u Njemackoj?
insomnia78

#709 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by insomnia78 »

To neki saholjubac, izraelski spijun, pedofil i derpe
Sram t bilo s kim se druzis. Umjesto da pustis da ti Salih formira misljenje o sijama
Last edited by insomnia78 on 06/06/2017 01:28, edited 1 time in total.
salik79

#710 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:To neki saholjubac, iranski spijun, pedofil i derpe
Sram t bilo s kim se druzis. Umjesto da pustis da ti Salih formira misljenje o sijama

Vidis, Salik zna daleko vise sija, nego sto si ti mozes predstaviti. Znao je i njemacke Irance, sahovu raju, a zna i iranske Irance....Tako da mu je puno lakse stvoriti sliku.
insomnia78

#711 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by insomnia78 »

Ne sumLjam
salik79

#712 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Znam.
insomnia78

#713 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by insomnia78 »

Nego. Korzikanci su Hin davno provalili
Image
"Katar finansira PSG i terorizam" :lol:
Niemand

#714 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Niemand »

salik79 wrote: Ono je pjesma, nema cojk sta da se ljuti.

DakleM, ti si sliku o Iranu stvorila na osnovu kazivanja jednog coJka i to u Njemackoj?
O sijama, da. Nije to fino, znam ja to i sama, al sta cu, nije bas da srecem sije na svakom koraku :D Ostalo znam samo jos jednu zenu, al ona je iranka, ne nuzno sija, sunija, muslimanka, vatever, ne znam sta je zena uopste. Od nje sam mogla cuti samo o iranskoj kuhinji svakako, pa nju ni ne pikam.
salik79

#715 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :lol:

To im Saudi platili tri milijarde, da odrade pos'o na stadionu.
insomnia78

#716 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol:
Poodavno su oni ovo furali
Krokodajl

#717 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Krokodajl »

Ja znam samo Iranske Irance, a samo jedan šija :lol:
Jedan nije ni musliman.
salik79

#718 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Niemand wrote:
salik79 wrote: Ono je pjesma, nema cojk sta da se ljuti.

O sijama, da. Nije to fino, znam ja to i sama, al sta cu, nije bas da srecem sije na svakom koraku :D Ostalo znam samo jos jednu zenu, al ona je iranka, ne nuzno sija, sunija, muslimanka, vatever, ne znam sta je zena uopste. Od nje sam mogla cuti samo o iranskoj kuhinji svakako, pa nju ni ne pikam.
Hajde de, ako to amatras dovoljno velikim uzorkom...Ja ti preporucujem da nekada obidjes Iran i stvoris dosta realniju sliku.

Akomzivis u Minhenu, mogu ti preporuciti kafe-restoran, koji vodi iranska krscanka, s kojom rade i njene dvije kcerke. Mozda ti pomognu da stvoris realniju, neutralnu, sliku o Iranu i Irancima.
salik79

#719 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

insomnia78 wrote::lol: :lol: :lol:
Poodavno su oni ovo furali
Pa poodavno Saudi i platili.... Ko i Hizbullahu :lol: :lol: :lol: :lol:
So What!

#720 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by So What! »

Postoji velika mogućnost da je ovo samo jedan incident i kriza u moru njih.

Da se razumijemo, svi mi priželjkujemo spektakl i neki ozbiljan rat, jer ovi hladni Saudijsko - Iranski ratovi u Iraku, Siriji i Jemenu su samo raskusurivanja u kojima gine nedužan svijet.

Da li Katar može postati katalizator za veliki Islamski građanski rat, koji nikada nije ni prestao, jer čim je Poslanik s.av.s. umro, nedugo se desilo Kerbela.

U principu, ja bih volio da se to desi. Znam da zvuči ludo, u fazonu čuj budale priziva rat, ali to je realnost. Nek oni krenu jedni na druge pa kom opanci kom obojci.

Realno i ne zavisimo toliko od njih, što smo imali neku finansijsku korist i postojala je poslije samog rata, sada finansiraju i školuju očigledno dobro razne Peziće, Haliloviće, Ljakiće koji uz do sada neviđenu propagandnu kampanju na ovim prostorima šire ideje i nahuškavaju narod.

Dakle ako su isti krugovi u BiH, spremni instalirati toliku propagandnu mašineriju na kojoj bi i Coca Cola (iz Hadžića :D ) pozavidjela, a druga strana instalirati tako jak medij koji nema aposlutno nikakvu finansijsku korist. Eh zamislite onda šta mogu uraditi na terenu ...

Pa ja iščekujem da utakmica počne ...
salik79

#721 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:Ja znam samo Iranske Irance, a samo jedan šija :lol:
Jedan nije ni musliman.
Eh, cuj, zar smije bit nemusliman?! :oops: Zar ga nisu ziiikkk?!!! :lol: :lol:
Niemand

#722 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Niemand »

Svi se zaletite za nick, zivim u bosni. :D Oke su iranci, al Bgm daleko od toga da je to neka velika razlika od mentaliteta sunija, to je sve sto sam htjela reci. Ako izadjes iz porodicne tradicije, belaj. Nesto ko u nas kad skratis tole iako su i tvoji vjernici. :D

Mi muslimani smo kolektivno ograjisali, valja se pomiriti sa tim i prestati se tjesiti kako nedje postoji neki fini muslimanski svijet. Sta je tu je, zao je i meni, al to je realnost.
salik79

#723 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Niemand wrote:Svi se zaletite za nick, zivim u bosni. :D Oke su iranci, al Bgm daleko od toga da je to neka velika razlika od mentaliteta sunija, to je sve sto sam htjela reci. Ako izadjes iz porodicne tradicije, belaj. Nesto ko u nas kad skratis tole iako su i tvoji vjernici. :D

Mi muslimani smo kolektivno ograjisali, valja se pomiriti sa tim i prestati se tjesiti kako nedje postoji neki fini muslimanski svijet. Sta je tu je, zao je i meni, al to je realnost.
Kao sto rekoh - nekada u Iran i uvjeri se na licu mjesta u sve istine i zablude o Iranu, Irancima, sijama, sunijama, krscanima, jevrejima, zoroastrijancima,....
Niemand

#724 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by Niemand »

To ako ostavim cigare ikad u zivotu, dotad ako odem mogu jedino fasovati od one vjerske policije. :D

Helem nejse, vakat mi je za kafu i bjezanje. Valjda gojeni sutra sta detaljnije objasni na temi.

:cao:
salik79

#725 Re: Zaljevske monarhije + Jordan

Post by salik79 »

Niemand wrote:To ako ostavim cigare ikad u zivotu, dotad ako odem mogu jedino fasovati od one vjerske policije. :D

Helem nejse, vakat mi je za kafu i bjezanje. Valjda gojeni sutra sta detaljnije objasni na temi.

:cao:

Vidis, jos jedna zabluda. Pusenje nije zabranjeno u Iranu. A i ta "vjerska policija" ti je ubleha. :-D
Post Reply