Makedonija

Post Reply
bh.tornjak

#701 Re: Makedonija

Post by bh.tornjak »

Bodkin wrote:
bh.tornjak wrote:
Bodkin wrote: Ok ali realno makedonci nikakav drugi izbor nisu imali osim da bace sve u nadi da ce ih amerika podrzati. Mogli su jos loviti u mutnom 90ih i pokusati sebi rijesiti neke stvari u tom haosu. Ili 99 ali tad je vec bilo kasno
mislim da je Grcka daleko vaznija Americi.....a Grcka se sluzbeno protivi nazivu drzave Makedonije...nesluzbeno bi voljeli da je nema
Grcka danas americi vrijedi otprilike koliko i makedonija. Turska je tu neprikosnovena. Makedonci su mogli igrati na kartu pravoslavlja sa grcima i da se odreknu imena. Realno, u danasnjim uvjetima, sve i da im je grcka prijatelj sumnjam da bi pomoglo

Turska polako gubi svoj znacaj i upravo se trazi novi partner...pogotovo zbog "lajavog Erdogana" (prozivanje EU i njenih politicara) i pokusaja da sjede na dvije stolice NATO i RUS ali mu je i Putin "sukno" izjavom o Armencima....
Bodkin

#702 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:Potpuna podrska teritorijalnom integritetu Republike Makedonije. Nadam se da ce vlade dvije prijateljske drzave, vlada Republike Makedonije i vlada Republike Kosovo, stati u kraj provokatorima. Ovo nikome ne treba, Albancima ponajmanje.
odakle ti da su to prijateljske drzave? mislim odakle ista vise od neutralnosti. realno je postojanje kosova prijetnja teritorijalnom integritetu makedonije.
Bodkin

#703 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

bh.tornjak wrote:
Bodkin wrote:
Grcka danas americi vrijedi otprilike koliko i makedonija. Turska je tu neprikosnovena. Makedonci su mogli igrati na kartu pravoslavlja sa grcima i da se odreknu imena. Realno, u danasnjim uvjetima, sve i da im je grcka prijatelj sumnjam da bi pomoglo

Turska polako gubi svoj znacaj i upravo se trazi novi partner...pogotovo zbog "lajavog Erdogana" (prozivanje EU i njenih politicara) i pokusaja da sjede na dvije stolice NATO i RUS ali mu je i Putin "sukno" izjavom o Armencima....
grcka to ni u ludilu ne moze biti
Opetja033

#704 Re: Makedonija

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:Potpuna podrska teritorijalnom integritetu Republike Makedonije. Nadam se da ce vlade dvije prijateljske drzave, vlada Republike Makedonije i vlada Republike Kosovo, stati u kraj provokatorima. Ovo nikome ne treba, Albancima ponajmanje.
odakle ti da su to prijateljske drzave? mislim odakle ista vise od neutralnosti. realno je postojanje kosova prijetnja teritorijalnom integritetu makedonije.
A sta mislis o tome da me pustis da trolam na miru? :mrgreen:
Salu na stranu, sada ozbiljno. Izbaci ovo "prijateljske" i imaces moje misljenje po ovom pitanju. Teritorijalni integritet Makedonije je od vitalnog znacaja i za BiH.
Martinez_

#705 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

vivaldi wrote:
Martinez_ wrote:Ni najmanje čudne, Amerika i dalje, gde je bila i pre, štiti svoje pulene Albance
ne bih se slozio da su americki puleni, niti da ih ameri grcevito stite
Aračinovo 2001.

Danas, pozivi za ''obe strane da se uzdrže od nasilja''. Albanski teroristi su jedna od legitimnih strana za njih.
Bodkin

#706 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:
A sta mislis o tome da me pustis da trolam na miru? :mrgreen:
Salu na stranu, sada ozbiljno. Izbaci ovo "prijateljske" i imaces moje misljenje po ovom pitanju. Teritorijalni integritet Makedonije je od vitalnog znacaja i za BiH.
:lol: oke :D :thumbup:
radostan dan

#707 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:
Bodkin wrote:
Ok ali realno makedonci nikakav drugi izbor nisu imali osim da bace sve u nadi da ce ih amerika podrzati. Mogli su jos loviti u mutnom 90ih i pokusati sebi rijesiti neke stvari u tom haosu. Ili 99 ali tad je vec bilo kasno
bravo...

edit -

jesam li pozdravio uvaženog kiru?
Ne znam sta bih ti rekao. Danas sa distance mozemo posmatrati neke stvari. Po meni su iz devedestih samo hrvati u hr izasli kao pobjednici. I oni su u bih probali loviti u mutnom pa su dobili po usima...mislim da makedonci nisu mogli puno bolje. Jedino da su ostali u SRJ pa morali ginuti po bih i hr
upitno je kako bi se stvari razvijale da su odlučili da odlože odlazak iz jugoslavije...kao i c. gora.
da su ostali, da li bi bilo rata u bih? ne znam...
vivaldi

#708 Re: Makedonija

Post by vivaldi »

Martinez_ wrote:
vivaldi wrote:
Martinez_ wrote:Ni najmanje čudne, Amerika i dalje, gde je bila i pre, štiti svoje pulene Albance
ne bih se slozio da su americki puleni, niti da ih ameri grcevito stite
Aračinovo 2001.

Danas, pozivi za ''obe strane da se uzdrže od nasilja''. Albanski teroristi su jedna od legitimnih strana za njih.
pa to je pickin dim naspram rijeka krvi koji su se u ex yu prosipali 92-99, a sve te godine tim istim amerima slobo je bio partner.

ako je amerima u tako dramaticnim okolnostima tako dugo trebalo vremena da promjene "partnera" koliko im onda tek treba u miru!?

albanci vec odavno trose americki kredit, ali to moze potrajat jako dugo.

to americko ponasanje naravno vazi samo regionu gdje nemaju nikakvog direktnog interesa. tamo gdje je njihov interes stvari se mogu i preko noci promjenit
zunazu

#709 Re: Makedonija

Post by zunazu »

Zviz wrote:Mogao bi prostor bivse YU, minus Slovenija, da opet plane kao 1991 na 1992. Albaniju kao drzavu treba ukoniti, u tome bi i Italija i Grcka pripomogle. I gotova prica.
Koje razmišljanje jbt... :roll:
radostan dan

#710 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

bh.tornjak wrote:
a mlake reakcije ili gotovo nikakve MZ nagovjestavaju nesto.....sta...???
pokazat ce se....pred nama je...
ovo je baš indikativno...
Last edited by radostan dan on 11/05/2015 00:13, edited 1 time in total.
Danguba

#711 Re: Makedonija

Post by Danguba »

Martinez_ wrote: Aračinovo 2001.

nista novo. :D
megaman4

#712 Re: Makedonija

Post by megaman4 »

Ma kakav novi rat? :-) Pa zapad je uložio previše novca i vremena u ovaj region, da bih to samo tako bacio pod noge. :-)

EU nam je svima budućnost.
bh.tornjak

#713 Re: Makedonija

Post by bh.tornjak »

vivaldi wrote:
pa to je pickin dim naspram rijeka krvi koji su se u ex yu prosipali 92-99, a sve te godine tim istim amerima slobo je bio partner.

ako je amerima u tako dramaticnim okolnostima tako dugo trebalo vremena da promjene "partnera" koliko im onda tek treba u miru!?

to americko ponasanje naravno vazi samo regionu gdje nemaju nikakvog direktnog interesa. tamo gdje je njihov interes stvari se mogu i preko noci promjenit

gdje imaju direktni interes tu uimaju stvari u svoje ruke...
Martinez_

#714 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

vivaldi wrote: pa to je pickin dim naspram rijeka krvi koji su se u ex yu prosipali 92-99, a sve te godine tim istim amerima slobo je bio partner.

Kakav ''pičkin dim'' i kakve sad veze sa ovim što sam ustvrdio ima 92 - 99? Dakle oni su intervenisali u Makedoniji i evakuisali preko granice preostalu grupu terorista iz ANA kad su bili pred potpunim slomom. Dakle kao da su njihovi marinci bili u opasnosti, tako su ih spasavali.

Danas i juče pozivi da se obe strane uzdrže od nasilja. Pa halo gde to ima? Mislim ok je ali nemojmo se praviti blesavi i sad prosipati tu o objektivnosti ili nezainteresovanosti NATO-a. Pa barem Makedonci sve to nisu nikad zaslužili i uvek su bili lojalni toj Americi. Logično, više neće biti niti treba da budu.
Steph

#715 Re: Makedonija

Post by Steph »

Izdržite makedonska braćo!
insomnia78

#716 Re: Makedonija

Post by insomnia78 »

Ko Staljingrad jbt
Je l' osnovano spomenuti nesposobnost makedonske policije u ovom teroristickom cinu
Image
Image
Bodkin

#717 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

Kakva nesposobnost? Pa neutralisali su antidrzavni upad bez civilnih zrtava. Kazu 70 ih je bilo. Nije to malo ba. Jos im je lokalno stanovnistvo u najboljem slucaju bilo neutralno
radostan dan

#718 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Martinez_ wrote:
Danas i juče pozivi da se obe strane uzdrže od nasilja. Pa halo gde to ima? Mislim ok je ali nemojmo se praviti blesavi i sad prosipati tu o objektivnosti ili nezainteresovanosti NATO-a. Pa barem Makedonci sve to nisu nikad zaslužili i uvek su bili lojalni toj Americi. Logično, više neće biti niti treba da budu.
neće kurac...kome će da se obrate?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#719 Re: Makedonija

Post by Truba »

puno mrtvih policajaca
sve preko 0 je puno

sto nisu vojsku zvali
po meni ovo je neuspjeh makedonije
nije bilo civilnih zrtava kazu...to je zato jel terori to nisu htjeli :?
samo da makedonija ne bude nova ukrajina
onda je sranje granicu od nas udaljeno
bas nam se ne da :cry:
vivaldi

#720 Re: Makedonija

Post by vivaldi »

Martinez_ wrote:Pa halo gde to ima?
toga ima u cijelom svijetu u svakom trenutku. svijet pociva na jebanju u zdrav mozak, a sa tvojim poimanjem politike, ti bi tek najebo da imas moc
Bodkin

#721 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
Martinez_ wrote:
neće kurac...kome će da se obrate?
Druze radosni, od pocetka im je tako. Stavili sve na crveno ali izaslo crno. Jebiga
Bodkin

#722 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

Black swan wrote:puno mrtvih policajaca
sve preko 0 je puno

sto nisu vojsku zvali
po meni ovo je neuspjeh makedonije
nije bilo civilnih zrtava kazu...to je zato jel terori to nisu htjeli :?
samo da makedonija ne bude nova ukrajina
onda je sranje granicu od nas udaljeno
bas nam se ne da :cry:
Pa zvali su. Barem su bila vojna vozila i uniforme na onim slikama. A i kako mislis neutralisati 70 ljudi bez zrtava? Jako tesko
drastic

#723 Re: Makedonija

Post by drastic »

zunazu wrote:
Zviz wrote:Mogao bi prostor bivse YU, minus Slovenija, da opet plane kao 1991 na 1992. Albaniju kao drzavu treba ukoniti, u tome bi i Italija i Grcka pripomogle. I gotova prica.
Koje razmišljanje jbt... :roll:
u pravu je zviz, ako pukne u makedoniji uletice bugari grci I albanci a mozda madjari I italijani
Steph

#724 Re: Makedonija

Post by Steph »

#DržavaSarajevo
radostan dan

#725 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
Druze radosni, od pocetka im je tako. Stavili sve na crveno ali izaslo crno. Jebiga
to nek vide sa kirom, koga ja ovom prilikom pozdravljam... :D
Post Reply