Reuf Bajrović - All About

VjecitiStudent

#701 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:
VjecitiStudent wrote: I opet, može Reuf svašta tražiti, ali to sve mora ići preko Vlade, ne može Reuf direktno slati nalog finansijskoj policiji da nešto radi, lijepo ti piše u Zakonu o finansijskoj policiji FBiH.
Kako ti nick savrseno pristaje to je nevjerovatno!!!!!
Hrasno, nisam ja proveo više od dvije decenije u državnoj službi, već ti.
Ovakve stvari bi ti morale biti kristalno jasne.

Međutim, ko što često biva kod našeg svijeta, navijanje lako pomuti zdrav razum.
lerdi

#702 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by lerdi »

VjecitiStudent wrote:
lerdi wrote:
privremeni wrote: Jesam i ja, al se to ne moze bas nazvati "anonimno".Eto, vec 15 godina proucavaju izuzetu dokumentaciju. :skoljka:
Dakle nije istina da ispekcija ne može ući u preduzeće na osnovu Reufove prijave. Što se tiče tog proučavanja nažalost tako je sve kod nas. Ipak mislim da je drugačije kada to zahtjeva jedan ministar koji ima mogučnost da preko vlade traži izvještaj o ulasku finansijske policije u preduzeća pod njegovim resorom. Puno brže bi se to riješilo jer je i sama prijava bila javna. Ipak nebitno. Ostaje nam da SDA i HDZ pročešljaju rad preduzeća. :skoljka:
U ovom slučaju Reufova prijava ima težinu ko i svaka druga prijava, "kad dođe na red", uopće nema težinu hitnog izvršnog naloga policiji, kakav bi imala u slučaju da ju je na Reufovu ministarsku inicijativu poslala Vlada.

Al' nek' im je rek'o.
Sada vjerovatno i ima. U trenutku kada je podnesena nije imala istu težinu kao i svaka druga jer je u tom trenutku Reuf bio član vlade kojoj ta inspekcija odgovara. Nije to ni približno isto svakoj drugoj prijavi. Ja da sam podnio prijavu mogao bi samo pismeno tražiti od inspekcije da me obavjeste o procesu, dok ministar može na mnogo višem nivou tražiti tu informaciju. Znaš i ti sam da nije isto ali valja ostati u tom nekom svom filmu.
privremeni

#703 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by privremeni »

VjecitiStudent wrote:
U ovom slučaju Reufova prijava ima težinu ko i svaka druga prijava, "kad dođe na red", uopće nema težinu hitnog izvršnog naloga policiji, kakav bi imala u slučaju da ju je na Reufovu ministarsku inicijativu poslala Vlada.

Al' nek' im je rek'o.
Sta mislis kad ce doci?? 8) sve opcije otvorene, mozes ih sviju (mislim i na druge stranke) zamisliti, razradjuju se strategije, ko ce gdje popustiti, a valja i "obraz" sacuvati. To je juce lijepo @haris obrazlozio.
Druga je stvar sto je Reuf zauzeo gard, koji se dopada narodu (ko je ko ja), pa on naredjuje, proziva, a meni se ucini kao djecarac sinoc, onako mlatarajuci rukama i upadajuci sagovorniku u rijec. Al sta ja znam, ja sam stara skola, nisam se obrazovao po zapadu. :zoka:
madner

#704 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by madner »

Dakle vlada, iz koje su zbog neslaganja izasli je trebala traziti to sto je ministar na svoju ruku trazio kako bi to imalo tezinu. :D
privremeni

#705 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by privremeni »

madner wrote:Dakle vlada, iz koje su zbog neslaganja izasli je trebala traziti to sto je ministar na svoju ruku trazio kako bi to imalo tezinu. :D
Odakle si to izvukao??? u svakom slucaju, kako funkcioniraju strucnjaci i depolitizovani kadar po svim ministarstvima, ja ocekujem izvjestaj u ponedjeljak. :oops:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#706 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote:
VjecitiStudent wrote: I opet, može Reuf svašta tražiti, ali to sve mora ići preko Vlade, ne može Reuf direktno slati nalog finansijskoj policiji da nešto radi, lijepo ti piše u Zakonu o finansijskoj policiji FBiH.
Kako ti nick savrseno pristaje to je nevjerovatno!!!!!
Hrasno, nisam ja proveo više od dvije decenije u državnoj službi, već ti.
Ovakve stvari bi ti morale biti kristalno jasne.

Međutim, ko što često biva kod našeg svijeta, navijanje lako pomuti zdrav razum.
Malo duze zato ti i govorim da nemas pojma!!!!
mirzadelibasic

#707 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mirzadelibasic »

Sada se špekulira da Novalić upravo preko kompromitiranog i krivičnim prijavama opterećenog Osmanagića i Samira Iskrića, šefa Ureda premijera FBiH, a koji je vodio finansije FK Zvijezda iz Gradačca u vrijeme dok je Novalić bio predsjednik ovog kluba i koji je vodio i finansijsku službu u kompaniji Cimos TMD te bio u Nadzornom odboru Pretisa želi ovladati namjenskom industrijom u FBiH.
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=12915

Ah gle čuda - uredba i tako to. :bih:
fosna2014

#708 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by fosna2014 »

mirzadelibasic wrote:Sada se špekulira da Novalić upravo preko kompromitiranog i krivičnim prijavama opterećenog Osmanagića i Samira Iskrića, šefa Ureda premijera FBiH, a koji je vodio finansije FK Zvijezda iz Gradačca u vrijeme dok je Novalić bio predsjednik ovog kluba i koji je vodio i finansijsku službu u kompaniji Cimos TMD te bio u Nadzornom odboru Pretisa želi ovladati namjenskom industrijom u FBiH.

Borba za narod. Ajooooooj :thumbup: :kiss:
HM 2011

#709 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by HM 2011 »

fosna2014 wrote:
mirzadelibasic wrote:Sada se špekulira da Novalić upravo preko kompromitiranog i krivičnim prijavama opterećenog Osmanagića i Samira Iskrića, šefa Ureda premijera FBiH, a koji je vodio finansije FK Zvijezda iz Gradačca u vrijeme dok je Novalić bio predsjednik ovog kluba i koji je vodio i finansijsku službu u kompaniji Cimos TMD te bio u Nadzornom odboru Pretisa želi ovladati namjenskom industrijom u FBiH.

Borba za narod. Ajooooooj :thumbup: :kiss:
Špekulira se nije zvanična vijest nego dezinformisanje javnosti....
mirzadelibasic

#710 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mirzadelibasic »

Kao i do sad, pa Unis propade. Da je Radoncic objavio ne bih vjerovao, ali ovima nekako vjerujem.
privremeni

#711 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by privremeni »

Slobodna Bosna prenosi.
Petak, 12. Juni 2015 u 11:39
RASPAD FEDERALNE KOALICIJE: Ministri DF- a danas podnose ostavke!

Ministri Demokratske fronte (DF) Reuf Bajrović, Aleksandar Remetić, Milan Mandilović i Snježana Soldat danas će podnijeti neopozive ostavke u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Aleksandar Remetić, koji je ujedno i potpredsjednik Vlade, predat će u pisanoj formi ostavke predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

To je za agenciju Fena izjavio generalni sekretar DF-a Sifet Podžić.
''Razlog što ove ostavke nisu podnesene i ranije formalno-pravne je prirode'' - rekao je Podžić.

Podsjeća da su DF-ovci proteklih dana bili angažirani na obraćanju sudu od kojeg su zatražili ocjenu ustavnosti, po njihovom mišljenju nezakonite i neustavne Vladine uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama.

To je potvrdio i lider DF- Željko Komšić koji je kazao da ga je predsjednik SDA Bakir Izetbegović pozvao da se vrati u koaliciju, ali Komšić ne vidi o "čemu bi više pričali, jer je to postalo prilično besmisleno"..

"Rekli smo da nismo više dio parlamentarne većine. Ne učestvujemo više u donošenju odluka i to je sada prvenstveno odgovornost SDA i HDZ-a", rekao je Komšić za "Dnevni avaz".

On smatra da se kriza u FBiH neće odraziti na nivo BiH.

"Ne znam kako će stvari funkcionisati na nivou BiH, ali nismo željeli da se ovo desi ni na federalnom nivou, ali desilo se mimo naše volje. Jedino što smo tražili jeste da se poštuje zakon, ništa više, a oni misle da zakone treba poštovati samo kada njima to odgovara", naveo je Komšić.

Komšićevu odluku o napuštanju federalne koalicije "ubrzao" je nepovoljan razvoj događaja u Zastupničkom domu Parlamenta BiH kod izbora Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Prije neka dva mjeseca komisija je izabrana, ali je Klub poslanika iz reda srpskog naroda u Domu naroda sve blokirao – poslanici iz SNSD-a i DNS-a Nebojša Radmanović, Sredoje Nović i Dragutin Rodić nisu htjeli doći na sjednicu pa nije ni održana u znak protesta što u tu Zajedničku komisiju nije izabran Nikola Špirić iz SNSD-a.

Protiv Špirića ustao je Savez za promjene u kojem su SDS, PDP i NDP s objašnjenjem da njegov sin radi u OSA-i i da bi bio u izravnom sukobu interesa. No, na posljednjoj sjednici prije dva dana, iz Komisije je eliminiran Željko Komšić i na njegovo mjesto postavljen Nikola Špirić, što je Komšića dodatno porvijedilo i učvrstilo njegovu raniju odluku da napusti federalnu koaliciju.
kad je bal nek je maskenbal.... :shock:
mirzadelibasic

#712 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mirzadelibasic »

Pukla tikva. :run:
Hafis

#713 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

sanjin_1 wrote:Prvi potez izvanredan...

Skidanje ustaških zastava sa objekata u vlasništvu Federacije.. :thumbup:

Sljedeći potez je izmjena imena javnog subjekta u vlasništvu Federacije.

:izet:
Da malo skinemo paučinu.

Je li ovog Refka pohvalio naš ćuveni prognostićar @ercegovac_pravi, nesta čovjeka u javnosti k'o da ga bog nikad nije dao.
JBT

#714 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JBT »

Hafis wrote:
sanjin_1 wrote:Prvi potez izvanredan...

Skidanje ustaških zastava sa objekata u vlasništvu Federacije.. :thumbup:

Sljedeći potez je izmjena imena javnog subjekta u vlasništvu Federacije.

:izet:
Da malo skinemo paučinu.

Je li ovog Refka pohvalio naš ćuveni prognostićar @ercegovac_pravi, nesta čovjeka u javnosti k'o da ga bog nikad nije dao.

Vjerovao ili ne, sto su politicari manje manekeni (nasminkane sjecikese) i lokalne nacionalisticke zvijezde, to bolje rade svoj posao, a za sta i jesu birani.
U suprotnom se glasaci valjaju u blatu, kao sto je to slucaj sa nama. Sve dubljem i dubljem.
Jos uvijek su pred kamerama oni koji unesrecuju upravo onaj tor koji ih je birao. Takav trend. Zato nema Reufa "u javnosti" tj. pred kamerama.
Kad se promjeni trend, kad sjecikese ne budu glavne "estrande zvijezde" u BiH, mozda ni tad nece biti Reufa "u javnosti" ovoliko koliko ima ovih sjecikesa. Ali je sigurno da se tad necemo vishe valjati u blatu kao sto to radimo danas.
almir90

#715 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by almir90 »

Čak je i Gospi laknula Reufova ostavka, jadnica se zabrinula da će i noj zabraniti ukazivanje. :lol:
Hafis

#716 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

Inače smo se svi ovdje sasrali od straha. Dobro smo prošli kako je moglo biti. Lik djeluje hladan k'o špricer....ono baš k'o sladoledžija
madner

#717 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by madner »

Pa jeste bilo glasno kmecanje, sto bi rekao Cova ili ja ili Reuf.
mudrac2

#718 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by mudrac2 »

almir90 wrote:Čak je i Gospi laknula Reufova ostavka, jadnica se zabrinula da će i noj zabraniti ukazivanje. :lol:
a bojim se da to nije moguće. jer da joj zabrani dolazak u međugorje ona bi došla negdje drugo, i to ako treba poslije radnog vremena da izradi poreznike.
Hafis

#719 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

madner wrote:Pa jeste bilo glasno kmecanje, sto bi rekao Cova ili ja ili Reuf.
Taktika.
Uglavnom Refko se sad može vratiti pročavanju utjecaja propuha na prdeže, a ja bih mu toplo preporučio otvaranje slastičarne...nekako mi ulijeva povjerenje i bio bih mu rado gost :)
madner

#720 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by madner »

Normalno, sta bi drugo bilo kmecanje. :D
Hafis

#721 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

Prave li još one indijanere...e jesam ih pojeo u onoj slastičarnici na starom mostu kao dijete...Slastičarna Stari most, vl. Sejdi Fetah i obitelj
ultima_palabra

#722 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ultima_palabra »

Jel iko konta ove slastičarske folove?
Hafis

#723 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

Ne kontate vi 90% folova, pa opet živi i zdravi :)
Hvalim čovjeka i mislim da bi znao obavljati kvalitetno i jednu staru i čuvenu profesiju...ne znam šta se tu ima kontati :?
ultima_palabra

#724 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ultima_palabra »

Valjda zato nema Hercegovaca humorista :mrgreen:
JThomas

#725 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JThomas »

kraj tolikih reufovih objektivnih falinki, doktor mora na facijalno - nacionalni nivo argumenata.
Post Reply