FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#701 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by _BataZiv_0809 »

Hahaha, tacno sam znao.
O'zone
Globalni moderator

#702 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

rumenige_brajtner wrote:ono je već oformilo štrajkački odbor, eeej. pa suncetijebemžarko
Gledat i učit gledat i učit
karanana

#703 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by karanana »

i pogodite sta ce sad biti i na kome ce se ove prijetnje jednih i drugih prelomiti?
na onima koji shute.
rumenige_brajtner

#704 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by rumenige_brajtner »

karanana wrote:i pogodite sta ce sad biti i na kome ce se ove prijetnje jednih i drugih prelomiti?
na onima koji shute.
ipak struja poskupljuje :D
colt

#705 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by colt »

Treba se napraviti revizija poslovanja i u rudnicima. Stanje ne bi bilo ovakvo kako jeste da je tu sve kako treba. Sjetite se hapšenja portira i uprave zbog milionske krađe uglja u rudniku Kreka . . .itd. Koliko toga ima . Da ne pričamo o tenderima, velikom omjeru administracije, zaposljevanja ljudi koji su već penzioneri (ugovori o djelu) i koji rade ko neki savjetnici, lažnih invalida rada . . .

Meni je sad smiješno da radnici EP BIH trebaju solidarisati i uplatiti im penziju, zdravtveno . .mislim halo ba. Gdje to ima . . .
bingov buraz

#706 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bingov buraz »

sunceKOtepsija wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-elektr ... /150720078
Omer Sikira, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika u FBiH, kazao je za Klix.ba kako radnici u Elektroprivredi BiH neće prihvatiti smanjivanje plaća ni za jedan jedini fening.
“Smanjivanje plaća Vladi FBiH može prouzrokovati mnogo veću štetu nego korist. Napominjem da su se zaposleni u Elektroprivredi BiH već odrekli blizu 200 miliona KM koje su potraživali po osnovu ranijeg kolektivnog ugovora i ta sredstva su uložena u rudnike. Da su uslijedile tužbe mi bismo bili u istoj situaciji kao i rudnici. Iz tog razloga nije prihvatljivo bilo kakvo smanjivanje plaća, makar ono bilo i za jedan fening”, kaže Sikira.

On napominje da je već u Elektroprivredi BiH oformljen Štrajkački odbor i da je prvi sastanak sutra u Tuzli.

“Kada ljudi koji su doveli rudnike u ovakvu situaciju i koji su iz njih isisali milione budu u zatvoru mi smo spremni razgovarati i o smanjenju plaća. Ja se slažem da se uštede mogu postići, ali zašto niko ne govori o tenderima unutar rudnika preko kojih se izvlače milioni?”, pita Sikira.
Treba to sve mirno i dostojanstveno skrsiti,podijelite narodu palije!
"ni za fening ha?" pa po glavusi
hizo ramidovic

#707 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

trebalobi pored poskupljenja kojece sigurno bit uvest i redukcije 3 do 4 sata dnevno i stose tuj ustedi struje moglo bise prodat po visljoj cjeni u evropi i dase tako zaradzuju pare
Thorgerson

#708 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Thorgerson »

hizo ramidovic wrote:uvjek meje nervirali kadove fukare sto zaradzuju 4 do 5 joja pocmu kukat kakoje tasko pa jarane da zaradzujes 3 do 4 hiljadae lakse biti bilo pase zato malo potrudi
Potpis.

Meni je ova vodilja...
Image
kamen spoticanja

#709 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by kamen spoticanja »

rumenige_brajtner wrote:ono je već oformilo štrajkački odbor, eeej. pa suncetijebemžarko
Ne mogu dobiti ovu marisanu nema sanse
Tacno mislim da je prica o povecanju cijena struje bila patka za artikulisanje gnjeva na radnike ep-a
madner

#710 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Meni je tacno zao ljudi kada se nafuraju da vlada ima kicmu.

Budimo realni, cijene su niske. Mislim jesu niske i bice spika za mjesec dana. :D
sunceKOtepsija

#711 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sunceKOtepsija »

madner wrote:Meni je tacno zao ljudi kada se nafuraju da vlada ima kicmu.

Budimo realni, cijene su niske. Mislim jesu niske i bice spika za mjesec dana. :D

dobro imas obraza javit se nakon izjave da vlada fedracije nema veze s elektroprivredom :-)
Better Man

#712 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Better Man »

Samo budali nije jasno da je Novalić Ubleha i čovjek koji nema pojma o svom poslu. To treba zajedno sa silnim njegovim savjetnicima protjerati bejzbol palicom, a isto tako i ostale ministre. Još se jednom potvrdilo da od najgoreg ima i gore. Ova Vlada je već sad obezbjedila titulu najgore Vlade od kako postoji Federacija.
madner

#713 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

sunceKOtepsija wrote:

dobro imas obraza javit se nakon izjave da vlada fedracije nema veze s elektroprivredom :-)
Objasnio sam ti, ako nisu u stanju shvatiti sta je dionicarsko drustvo nije do mene.
GoldenSpoon

#714 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by GoldenSpoon »

Better Man wrote:Samo budali nije jasno da je Novalić Ubleha i čovjek koji nema pojma o svom poslu. To treba zajedno sa silnim njegovim savjetnicima protjerati bejzbol palicom, a isto tako i ostale ministre. Još se jednom potvrdilo da od najgoreg ima i gore. Ova Vlada je već sad obezbjedila titulu najgore Vlade od kako postoji Federacija.
On je izgubljen i u vremenu i prostoru, obećava na sve strane kako mu koji sindikat zaprijeti štrajkom ili dolaskom pred vladu, jučer je obećao rudarima, danas kaze nema poskupljenja idu plate dole, sutra će reći nema kresanja plata u EP-u, i naravno oni koji šute, a to je bijeda i fukara njima će se odbiti tj. dodati na račun, ta' je 20% na račun, može bošnjak sve podnjeti za račun svoje stranke SDA, a zauzvrat možemo očekivati šutanje bijede i fukare direktno u glavu :thumbup:
Haris.ba

#715 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Haris.ba »

Cijena struje ostaje ista, dodatni milioni se investiraju u rudnike, ne smanjuju se plate u Elektroprivredi, a racuni od struje ce se povecati.
:mrgreen:
Rijesi jednacinu.

P.S.
Na kraju ce ispasti debili iz Elektroprivrede sto nisu tuzili zbog povrede kolektivnih.
Kako iz federalne uprave su 95% tuzili, sto se nisu ugledali na njih?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#716 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Truba »

fadil ne zna jel poso il doso
Man of steel

#717 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Man of steel »

Black swan wrote:fadil ne zna jel poso il doso
Smanjivanje javne potrošnje, uvođenje moratorija na zapošljavanje i prije svega privatizaciju on najavljuje u skoro svakom intervju od kako je postao premijer.

Ne bi rekao da on baš ne zna je li pošao ili došao.

Nadam se samo da ga ova nesposobna crvena bagra šupljatora i tihićevog korova u vlastitoj stranci neće omesti u ovim stvarima koje je on zacrtao.
O'zone
Globalni moderator

#718 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

Pravilo je uvijek bilo: Jebi onog ko se najmanje buni.

Sa velikim zanimanjem ću da pratim reakcije vlade na ovo saopćenje expressno osnovanog stranačkog odbora.

PIK vlada popušta....
kamen spoticanja

#719 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Dok su plate i ep enormno visoke uz tople obroke od 20 maraka i to :mrgreen:
Idealna prica za zabavljat siroke narodne mase koje svakako najvise mrze dodika pa onda radnike ep i bhtelekoma... :mrgreen:
A posto su radnici ep-a crveni kmeri situacija je win-win :izet:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#720 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

GoldenSpoon wrote:
JoseMujica wrote:Družina od vješala preciznije opisuje Don Neonka i njegovu Famaliju i ovog premijera sa posebnim potrebama
Ali realno gledajući, Ćovjek ima viziju :mrgreen: :run:

Nakon poskupljenja ide se u razradu plana i programa za zaposljavanje 100.000

a njih planira plaćati kreditima komercijalnih banaka :D

Živeo vizionar!
O'zone
Globalni moderator

#721 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by O'zone »

Nešto kontam da bi ovaj mog'o bit dobar.

Koliko ne potrebno trojici radnika Elektroprivrede da zamjene sijalicu?

Više nego da sazovu štrajkajcki odbor. :D
Haris.ba

#722 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Haris.ba »

Man of steel wrote:
Black swan wrote:fadil ne zna jel poso il doso
Smanjivanje javne potrošnje, uvođenje moratorija na zapošljavanje i prije svega privatizaciju on najavljuje u skoro svakom intervju od kako je postao premijer.

Ne bi rekao da on baš ne zna je li pošao ili došao.
Lijepo zvuci populisticki. Izgleda da se razumije. Ali bas i ne kad se udje u sustinu. Citao sam njegove planove. Nije da nema tu dobrih sitnica. Ali on jednostavno ne zna put do cilja. Moratorij na zaposljavanje je ocajnicki potez. Pa ko daje saglasnost na Pravilnik o sistematizaciji? Da nije slucajno Vlada? Sta ce onda moratorij? Privatizacija kao privatizacija nije problem. Ali je odabrana jer se nista drugo i ne zna. I svela se nazalost na elektroprivredu i telekom.
Smanjivanje javne potrosnje je fin eufemizam, ali nema, niti ce biti poteza koji su doveli do budzetskih deficita, jer to znaci diranje u boracke naknade.
JThomas

#723 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

ma varaju jadnog bakira k'o što su mu i babu varali. on bi, ali mu suljo iz groba i crveni iz političkog groba sa 5% glasova ne daju :lol:
hizo ramidovic

#724 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by hizo ramidovic »

faco je dosad naj uspijesniji premier kace pogleda ukakim uslovima radi vidise da covijek ide polahko nezamijerase puno sljudima i kogod nrsza trazi dobije i sigurno ce takom tatikom uspijeti
kamen spoticanja

#725 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Ev pocelo je tipovanje :mrgreen:
Al klix postao rezimski :shock:
http://m.klix.ba/vijesti/bih/enormne-be ... /150720112
Post Reply