U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Towelie

#701 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Towelie »

raoul duke wrote:
Towelie wrote: Bez obzira. Postoji nesto sto se zove mainstream Islam, i to je ovaj sunijski koga zastupa 85% muslimana. Ako ti sam smatras ISIS sektom u odnosu na standardno islamsko ucenje, zasto ocekujes da se Islam brani od necega za sta ni sam ne verujem da predstavlja Islam?
Ma ja sam siguran da si ti toliko zbunjen da ni sam ne znas u sta vjerujes.
A kako bi ti to znao da sam ja zbunjen?
L u c i f e r

#702 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

Towelie wrote: Bez obzira. Postoji nesto sto se zove mainstream Islam, i to je ovaj sunijski koga zastupa 85% muslimana. Ako ti sam smatras ISIS sektom u odnosu na standardno islamsko ucenje, zasto ocekujes da se Islam brani od necega za sta ni sam ne verujem da predstavlja Islam?
Bas me briga hoce li se braniti ili nece

Isis je jedna od islamskih struja

To nesto govori i o samom islamu
Towelie

#703 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Towelie »

L u c i f e r wrote:
Bas me briga hoce li se braniti ili nece

Zasto ispravljas sebe? Zar nisi rekao
L u c i f e r wrote:

Oni su po meni islamska sekta

Sekta, ali islamska
Dakle, sekta.
I ne govori to puno o Islamu, vec o njegovom tumacenju. I to od strane minornog broja ljudi, svega 0.02% muslimana.
harač

#704 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by harač »

raoul duke wrote:
klixo wrote: Sekte su zabranjenu u Islamu, toliko...
Al' je legalno kamenovati zene i vjesati homoseksualce.
detalji :D

u mjeri u kojoj isto prakticiraju ili podržavaju "mainstream" muslimani, s ISIL-ovcima su u pet deka
L u c i f e r

#705 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

Taveli

Sta hoces da dokazes ziv bio

I oko cega mislis da diskutujemo
insomnia78

#706 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

Joj komentara na fejsbuku, miroljubivih bosnja koji prakticiraju "umjereni bosanski islam", na avazov tekst u kojem J.Finci kaze kako se nada da bosanski jevreji nece prihvatiti Bibijev poziv evropskim jevrejima da dodju u Izrael :D
Covjek izjavi
No, predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci kaže za "Dnevni avaz" da je terorizam opasan i da je razumljivo da izaziva reakcije. - Međutim, teško je cijelu Evropu staviti u jedan lonac, jer je Evropa i ono što se zove EU, a ima i drugih država koje nisu uključene u EU. Naprimjer, ja vjerujem da je BiH vrlo sigurna država i da ovdje niti ima opasnosti za Jevreje niti za ostale građane - kaže Finci.

I onda u komentarima dobije takvo pljuvanje, prizivanje Hitlera, istrebljenja, protjerivanja da me tacno bude stid sto dijelim ime sa nekim
Svi potpisani imenom i prezimenom sa slikama
Sta mislite kako se osjecaju bosanski jevreji kad citaju to
Nama, bosancima, jevreji nikad nisu bili neprijatelji cak smo ih spasavali i krili u WWII

Fuj, fuj
Stjui

#707 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

insomnia78 wrote:
I onda u komentarima dobije takvo pljuvanje, prizivanje Hitlera, istrebljenja, protjerivanja da me tacno bude stid sto dijelim ime sa nekim
Nama, bosancima, jevreji nikad nisu bili neprijatelji cak smo ih spasavali i krili u WWII
u pravu si,bošnjaci im jesu pružili utočište i opet bi,jer su bošnjaci jednostavno,narodski rečeno-duša od naroda.oni to vraćaju bošnjacima,tako što svako malo pošalju onoga libermana da se slika po genocidnoj tvorevini,tzv rs i sklapa prijateljske veze sa genocidašima.
i naravno,određeni stepen animoziteta prema državi i nosiocima države na čijoj teritoriji se nalazi koncentracioni logor "gaza" je razumljiv.
insomnia78

#708 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

Stjui wrote:
insomnia78 wrote:
u pravu si,bošnjaci im jesu pružili utočište i opet bi,jer su bošnjaci jednostavno,narodski rečeno-duša od naroda.oni to vraćaju bošnjacima,tako što svako malo pošalju onoga libermana da se slika po genocidnoj tvorevini,tzv rs i sklapa prijateljske veze sa genocidašima.
i naravno,određeni stepen animoziteta prema državi i nosiocima države na čijoj teritoriji se nalazi koncentracioni logor "gaza" je razumljiv.
Pa kad vide kakvo raspolozenje prema njima vlada u federaciji nista drugo nije ni ocekivati

Sto se tice Gaze
Da taj koncentracioni logor "gaza" drze Turci niti jedan bosnjak se ne bi ni poceso, da se ne lazemo
Prema Palestini se empatija pokazuje samo i jedino zbog druge strane, jevreja
razonoda

#709 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by razonoda »

insomnia78 wrote:Joj komentara na fejsbuku, miroljubivih bosnja koji prakticiraju "umjereni bosanski islam", na avazov tekst u kojem J.Finci kaze kako se nada da bosanski jevreji nece prihvatiti Bibijev poziv evropskim jevrejima da dodju u Izrael :D
Covjek izjavi
No, predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci kaže za "Dnevni avaz" da je terorizam opasan i da je razumljivo da izaziva reakcije. - Međutim, teško je cijelu Evropu staviti u jedan lonac, jer je Evropa i ono što se zove EU, a ima i drugih država koje nisu uključene u EU. Naprimjer, ja vjerujem da je BiH vrlo sigurna država i da ovdje niti ima opasnosti za Jevreje niti za ostale građane - kaže Finci.

Fuj, fuj
Bosanski jevreji su '92 kao VIP osobe prvi napustili napadnuto Sarajevo. Njima se ne zamjera svima drugima DA.Onda su se nakon 4 god, odmorni puni elana vratili da ''vrate'' svoju imovinu.
insomnia78

#710 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

razonoda wrote:
insomnia78 wrote:Joj komentara na fejsbuku, miroljubivih bosnja koji prakticiraju "umjereni bosanski islam", na avazov tekst u kojem J.Finci kaze kako se nada da bosanski jevreji nece prihvatiti Bibijev poziv evropskim jevrejima da dodju u Izrael :D
Covjek izjavi

Fuj, fuj
Bosanski jevreji su '92 kao VIP osobe prvi napustili napadnuto Sarajevo. Njima se ne zamjera svima drugima DA.Onda su se nakon 4 god, odmorni puni elana vratili da ''vrate'' svoju imovinu.
Kako je to povezano sa ovim pljuvanjem, prizivanjem hitlera i istrebljenja?
Nisu oni, sarajevski jevreji, zbrisali na brda iznad, k'o pojedin, pa odozgo derali po gradu
razonoda

#711 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by razonoda »

Da su ostali u gradu ---mozda ovi sa brda ne bi 'derali'
insomnia78

#712 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

razonoda wrote:Da su ostali u gradu ---mozda ovi sa brda ne bi 'derali'
Kud se prije ne sjetiste, mogli ste ih pripet' za bandere
raoul duke

#713 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by raoul duke »

razonoda wrote:Bosanski jevreji su '92 kao VIP osobe prvi napustili napadnuto Sarajevo. Onda su se nakon 4 god, odmorni puni elana vratili da ''vrate'' svoju imovinu.
Pametni.
razonoda

#714 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by razonoda »

insomnia78 wrote:
razonoda wrote:Da su ostali u gradu ---mozda ovi sa brda ne bi 'derali'
Kud se prije ne sjetiste, mogli ste ih pripet' za bandere
:-) Ne bih bas za --bandere,
S4mpion

#715 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by S4mpion »

L u c i f e r wrote:

Ovo je lično, subjektivno mišljenje upitne tačnosti.
L u c i f e r

#716 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

S4mpion wrote:
L u c i f e r wrote:

Hvala ti kao objektivnoj i mjerodavnoj instanci

Sto si to razjasnio
raoul duke

#717 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by raoul duke »

S4mpion wrote:
L u c i f e r wrote:

A sta je to Islam nego ^^ licno, subjektivno tumacenje imaginarnog prijatelja?
Stjui

#718 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

insomnia78 wrote: Sto se tice Gaze
Da taj koncentracioni logor "gaza" drze Turci niti jedan bosnjak se ne bi ni poceso, da se ne lazemo
važno je da ti priznaješ da je to koncentracioni logor,a ko će i šta osjećati prema činjenici da izrael drži jedan takav logor govori o nekome dal' je čovjek ili nečovjek.odnosi se i na bošnjake,naravno.
insomnia78

#719 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

Pa sto ne bih priznav'o, ima takodje i masu Izraelaca koji to priznaju
Ja ti samo kazem da je empatija kod bosnja samo i jedino izazvana cinjenicom da se radi o zidovima protiv muslimana
Stjui

#720 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

insomnia78 wrote:Pa sto ne bih priznav'o, ima takodje i masu Izraelaca koji to priznaju
Ja ti samo kazem da je empatija kod bosnja samo i jedino izazvana cinjenicom da se radi o zidovima protiv muslimana
znači bošnjaci su neosjetljiva pakosna đubrad koja bi zažmirila na patnju aboriđina,npr?
insomnia78

#721 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

Stjui wrote:
insomnia78 wrote:Pa sto ne bih priznav'o, ima takodje i masu Izraelaca koji to priznaju
znači bošnjaci su neosjetljiva pakosna đubrad koja bi zažmirila na patnju aboriđina,npr?
Nista vise, nista manje nego ostatak "licemjerne" planete
Stjui

#722 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

insomnia78 wrote: Pa kad vide kakvo raspolozenje prema njima vlada u federaciji nista drugo nije ni ocekivati
Bosna i Hercegovina je najsigurnija zemlja na svijetu za Jevreje

Njemački portal Artikel-Presse objavio je rezutate istraživanja sprovedenog u Izraelu i Evropi o najsigurnijoj zemlji na svijetu za Jevreje. Prema rezultatima spomenutog istraživanja najsigurnija zemlja na svijetu za Jevreje je Bosna i Hercegovina, odnosno Sarajevo. “Oko 2000 Jevreja napustilo je Sarajevo tokom rata u Bosni i Hercegovini. Sada se većina njih želi vratiti u Sarajevo. Od 2000 njih 1400 je još zadržalo bosansko državljanstvo, a 600 Jevreja je u procesu povratka u Sarajevo. Prema istraživanjima Bosna je u pogledu sigurnosti za jevreje dobila najvišu ocjenu”, navodi portala Artikel-Presse. Prema ovom portalu Izrael i Bosna i Hercegovina su zemlje koje bi evropski jevreji najradije birali za život.
Ajatolah_

#723 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Ajatolah_ »

Stjui wrote:
Nisu đubrad, "daleko od oka - daleko od srca" je sasvim normalna matrica razmišljanja čovjeka, kako god nam se to ružno činilo.

A vezano za ovo iznad, na osnovu čega je rađeno istraživanje? Čujem ja kako tipični Bošnjak govori o Židovima, a i ovi zaista brojni komentari po Facebooku i portalima su valjda nekakav pokazatelj, je l'. Ne može to nekakav Švabo iz Artikel-Pressa znati bolje od mene.
Last edited by Ajatolah_ on 24/02/2015 13:30, edited 1 time in total.
cyprus

#724 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by cyprus »

Stjui wrote:
insomnia78 wrote: Pa kad vide kakvo raspolozenje prema njima vlada u federaciji nista drugo nije ni ocekivati
Bosna i Hercegovina je najsigurnija zemlja na svijetu za Jevreje

Njemački portal Artikel-Presse objavio je rezutate istraživanja sprovedenog u Izraelu i Evropi o najsigurnijoj zemlji na svijetu za Jevreje. Prema rezultatima spomenutog istraživanja najsigurnija zemlja na svijetu za Jevreje je Bosna i Hercegovina, odnosno Sarajevo. “Oko 2000 Jevreja napustilo je Sarajevo tokom rata u Bosni i Hercegovini. Sada se većina njih želi vratiti u Sarajevo. Od 2000 njih 1400 je još zadržalo bosansko državljanstvo, a 600 Jevreja je u procesu povratka u Sarajevo. Prema istraživanjima Bosna je u pogledu sigurnosti za jevreje dobila najvišu ocjenu”, navodi portala Artikel-Presse. Prema ovom portalu Izrael i Bosna i Hercegovina su zemlje koje bi evropski jevreji najradije birali za život.
Image
It_is_a_Leclerc

#725 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by It_is_a_Leclerc »

Dirljivo. BIH, kao ulazni portal za bliskoistočni radikalizam, ekstremizam i terorizam Islamske države, se sviđa Jevrejima. Dobro, sviđala im se i Njemačka neko vrijeme, pa eno šta se desi. To i dalje ne mijenja problem da smo imali, imamo i tek ćemo imati, kao društvo, ponajveću sigurnosnu prijetnju za nestabilan mir u ovoj zemlji, upravo u selefističkom terorizmu...

Dobar dio Bošnjaka gaji antisemitizam, mržnju i fašizam kao dio svog nacionalnog bića. Evo, kolega Cyprus navede dva primjera.
Post Reply