Probaj sa "guzoper". Meni uspjelo.seoBIH wrote:
Bogati? Extra izgleda! Kako se zove, tj kako da trazim![]()
Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- Gojeni H
#701 Re: Kupanje jednom sedmično
- Gojeni H
#702 Re: Kupanje jednom sedmično
Muhaaaaaaa! Evo legende.
- Gojeni H
#703 Re: Kupanje jednom sedmično
ZvizZviz wrote:Ajmo djaci nedelja je bila jucer, ko se kupo neka digne ruku![]()
- osnovna skola godina 1977, negdje u Sarajevu.
Peru li Danci guzice?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#704 Re: Kupanje jednom sedmično
Inace?Zviz wrote:Nikakva zezancija, mozda slabo ko pamti, pa bilo nadgledanje noktiju da su cisti i fino odrezani... ono postavljanje prstiju na stol... ili ucitalj sjedi gore a mi hajmo jedan po jedan.. na ispekciju - sjecam se i kazni, zabrana igranja klikera na pauzama, cucjenje na kokuruzu u cosku, ili stojanje u cosku, sjedenje poslje skole, pa i onaj prut je zno da radi, zine i sta progovoris dobijes keca, ono ako sjedis u zadnjem redu propal si skroz na skroz, rokade se "igrali" u skoli ko da smo odbojkasi prve lige... Titina slika visila i to malo nako nakoso, i ja jadne prilike e jes reko herv ispo na slici, jadna mi mati bila, drzavna uzbuna bila...spreca wrote:staZviz wrote:Ajmo djaci nedelja je bila jucer, ko se kupo neka digne ruku![]()
...i tad su se ljudi kupali?
![]()
![]()
![]()
![]()
itd. To kupanja jednom nedeljom i to pogotovo djece ko haj djeca se ne znoje to je u Jugi bio trend mjera stednje ili sta vec
![]()
![]()
... ja se kao klinac kupo 3-4 sedmicno pa smo bili nenormalni ali eto. a klasika je bila ko ako operes kosu nemozes vani ono ovo
![]()
ja se zimi na otvorenom bazenu kupam i po janvara dok snjeg pada pola sata do sat fino a onda skocis u jaGuzi
pijuckas pivo i zaboli te ne stvar...
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#705 Re: Kupanje jednom sedmično
Slabo se ceskaju za gujicu pa predpostavljam da imaju ribace cetke na nivou.Zviz
Peru li Danci guzice?
Matijevic_Vlado wrote:Inace?Zviz wrote:
Nikakva zezancija, mozda slabo ko pamti, pa bilo nadgledanje noktiju da su cisti i fino odrezani... ono postavljanje prstiju na stol... ili ucitalj sjedi gore a mi hajmo jedan po jedan.. na ispekciju - sjecam se i kazni, zabrana igranja klikera na pauzama, cucjenje na kokuruzu u cosku, ili stojanje u cosku, sjedenje poslje skole, pa i onaj prut je zno da radi, zine i sta progovoris dobijes keca, ono ako sjedis u zadnjem redu propal si skroz na skroz, rokade se "igrali" u skoli ko da smo odbojkasi prve lige... Titina slika visila i to malo nako nakoso, i ja jadne prilike e jes reko herv ispo na slici, jadna mi mati bila, drzavna uzbuna bila...![]()
![]()
itd. To kupanja jednom nedeljom i to pogotovo djece ko haj djeca se ne znoje to je u Jugi bio trend mjera stednje ili sta vec
![]()
![]()
... ja se kao klinac kupo 3-4 sedmicno pa smo bili nenormalni ali eto. a klasika je bila ko ako operes kosu nemozes vani ono ovo
![]()
ja se zimi na otvorenom bazenu kupam i po janvara dok snjeg pada pola sata do sat fino a onda skocis u jaGuzi

- muha_sa
#706 Re: Kupanje jednom sedmično
šta je bilo kad si se probudioZviz wrote:Nikakva zezancija, mozda slabo ko pamti, pa bilo nadgledanje noktiju da su cisti i fino odrezani... ono postavljanje prstiju na stol... ili ucitalj sjedi gore a mi hajmo jedan po jedan.. na ispekciju - sjecam se i kazni, zabrana igranja klikera na pauzama, cucjenje na kokuruzu u cosku, ili stojanje u cosku, sjedenje poslje skole, pa i onaj prut je zno da radi, zine i sta progovoris dobijes keca, ono ako sjedis u zadnjem redu propal si skroz na skroz, rokade se "igrali" u skoli ko da smo odbojkasi prve lige... Titina slika visila i to malo nako nakoso, i ja jadne prilike e jes reko herv ispo na slici, jadna mi mati bila, drzavna uzbuna bila...spreca wrote:staZviz wrote:Ajmo djaci nedelja je bila jucer, ko se kupo neka digne ruku![]()
...i tad su se ljudi kupali?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Zviz
#707 Re: Kupanje jednom sedmično
Svako jutro dorucak par excellence i to u krevetu su mi ga starci ili mama ili stari donosili...muha_sa wrote:
šta je bilo kad si se probudio
a zatim bi se polako setao kroz kucu u tusiranje mantilu dok u pozadini bi nesto vrtilo iz Detroit, Chicago ili New York - muzicki underground, a poslje tusiranja bi stari dok mama pravi uzinu te xxl milk shake chocolate malt za na put, na brzake procitao sta ima najnovojega u the Washington post u novinama, da sam up to date u skoli, a zatim vozac bi me ko malog princa od odbacio do skole, ipak ni je za mene bilo da se guzvam po javnom transportu.
- Gojeni H
#708 Re: Kupanje jednom sedmično
@Zviz
Koliko puta mjesecno se Danci kupaju? Mislim napredan je to narod, pa kontam kako oni tako bi i mi trebali.
Koliko puta mjesecno se Danci kupaju? Mislim napredan je to narod, pa kontam kako oni tako bi i mi trebali.
- muha_sa
#709 Re: Kupanje jednom sedmično
finoZviz wrote:Svako jutro dorucak par excellence i to u krevetu su mi ga starci ili mama ili stari donosili...muha_sa wrote:
šta je bilo kad si se probudio
a zatim bi se polako setao kroz kucu u tusiranje mantilu dok u pozadini bi nesto vrtilo iz Detroit, Chicago ili New York - muzicki underground, a poslje tusiranja bi stari dok mama pravi uzinu te xxl milk shake chocolate malt za na put, na brzake procitao sta ima najnovojega u the Washington post u novinama, da sam up to date u skoli, a zatim vozac bi me ko malog princa od odbacio do skole, ipak ni je za mene bilo da se guzvam po javnom transportu.
- Zviz
#710 Re: Kupanje jednom sedmično
Ovih zadnji dana hava nije cemu, pa koliko sam upratio u tri vode ih operu da su cisti. Sta ja znam, Danci se dnevno tusiraju a koliko cesto kosu peru pojma nemam, zene zasigurno ne svaki dan, zene se kao i svugdje po svijetu jedan dan tusiraju odnosno tijelo peru da bi sutradan samo kosu prale i bezveze okupirale kupatilo a ti muze idi brij u umivaj se u ono 1 kvadrat cumuzu-wc za goste.Gojeni H wrote:@Zviz
- Better Man
#711 Re: Kupanje jednom sedmično
Nije tačno...Kupanje dva puta sedmično je dovoljno + tuširanje po potrebi. Ako nemate neku fizičku aktivnost tokom sedmice, onda je dovoljno da se po potrebi operete ispod pazuha ako ste se učutili od spavanja i da operete stopala ako se učute od čarapa i obuće. Đaba vama što se svaki dan dva puta dnevno tuširate ako ne vodite brigu o drugim stvarima kao npr.: da svaki dan prozračite sobu gdje spavate, sobu gdje boravite, kancelariju na poslu, da vam je obuća čista i prozračna, veš, odjeća itd.alkalna_baterija wrote:Svako ko se ne kupaa bar 2 puta sedmicno, a tusira bar jednom u dva dana, mora se usmrdit taman da je prelezao sve vrijeme.
Sto se mene tice, kupanje svako drugi, treci dan. Tusiranje jednom dnevno, nerijetko dva put.
- Cherry-Cherry
#712 Re: Kupanje jednom sedmično
Meni nije jasno ovo pranje u dijelovima. Čuj samo ispod pazuha, noge... Skineš se skroz i uđeš u kadu ko čovjek.Better Man wrote:Nije tačno...Kupanje dva puta sedmično je dovoljno + tuširanje po potrebi. Ako nemate neku fizičku aktivnost tokom sedmice, onda je dovoljno da se po potrebi operete ispod pazuha ako ste se učutili od spavanja i da operete stopala ako se učute od čarapa i obuće. Đaba vama što se svaki dan dva puta dnevno tuširate ako ne vodite brigu o drugim stvarima kao npr.: da svaki dan prozračite sobu gdje spavate, sobu gdje boravite, kancelariju na poslu, da vam je obuća čista i prozračna, veš, odjeća itd.alkalna_baterija wrote:Svako ko se ne kupaa bar 2 puta sedmicno, a tusira bar jednom u dva dana, mora se usmrdit taman da je prelezao sve vrijeme.
Sto se mene tice, kupanje svako drugi, treci dan. Tusiranje jednom dnevno, nerijetko dva put.
A naravno da treba izračiti svoj životni prostor, prati garderobu, usisavati, brisati prašinu, pa to se sve valjda podrazumijeva...
- York Light 100`s
#713 Re: Kupanje jednom sedmično
Baš kao i u bivšoj Jugi dok ovima što su boravili u dijaspori nisu komplekse nabili pa našli nama ovdje prditiBetter Man wrote:Nije tačno...Kupanje dva puta sedmično je dovoljno + tuširanje po potrebi. Ako nemate neku fizičku aktivnost tokom sedmice, onda je dovoljno da se po potrebi operete ispod pazuha ako ste se učutili od spavanja i da operete stopala ako se učute od čarapa i obuće. Đaba vama što se svaki dan dva puta dnevno tuširate ako ne vodite brigu o drugim stvarima kao npr.: da svaki dan prozračite sobu gdje spavate, sobu gdje boravite, kancelariju na poslu, da vam je obuća čista i prozračna, veš, odjeća itd.alkalna_baterija wrote:Svako ko se ne kupaa bar 2 puta sedmicno, a tusira bar jednom u dva dana, mora se usmrdit taman da je prelezao sve vrijeme.
- Better Man
#714 Re: Kupanje jednom sedmično
Poznato je da se čovjek učuti ispd pazuha kad ujutro ustane nakon spavanja i logično je da to opereš. Isto tako se stopala znaju učutiti od obuće i čarapa i logično je da to opereš. Nema potrebe da se peru ostali dijelovi tijela koji nisu skloni tome da se učute, a svakako se komplet kupate dva puta sedmično. Nedavno sam čitao da glavni dijelovi tijela koji se trebaju prati su upravo stopala i ispod pazuha.Cherry-Cherry wrote:Meni nije jasno ovo pranje u dijelovima. Čuj samo ispod pazuha, noge... Skineš se skroz i uđeš u kadu ko čovjek.Better Man wrote:Nije tačno...Kupanje dva puta sedmično je dovoljno + tuširanje po potrebi. Ako nemate neku fizičku aktivnost tokom sedmice, onda je dovoljno da se po potrebi operete ispod pazuha ako ste se učutili od spavanja i da operete stopala ako se učute od čarapa i obuće. Đaba vama što se svaki dan dva puta dnevno tuširate ako ne vodite brigu o drugim stvarima kao npr.: da svaki dan prozračite sobu gdje spavate, sobu gdje boravite, kancelariju na poslu, da vam je obuća čista i prozračna, veš, odjeća itd.alkalna_baterija wrote:Svako ko se ne kupaa bar 2 puta sedmicno, a tusira bar jednom u dva dana, mora se usmrdit taman da je prelezao sve vrijeme.
A naravno da treba izračiti svoj životni prostor, prati garderobu, usisavati, brisati prašinu, pa to se sve valjda podrazumijeva...
- muha_sa
#715 Re: Kupanje jednom sedmično
ko drži do licne higijene ne može se UŠcut preko noci.
- Bosanac sa dna kace
#716 Re: Kupanje jednom sedmično
....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine 
- P308
#717 Re: Kupanje jednom sedmično
a onda dodje utorak i vise ne bude tako finoBosanac sa dna kace wrote:....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine
- JohnnyS
#718 Re: Kupanje jednom sedmično
Better Man wrote:
Poznato je da se čovjek učuti ispd pazuha kad ujutro ustane nakon spavanja i logično je da to opereš. Isto tako se stopala znaju učutiti od obuće i čarapa i logično je da to opereš. Nema potrebe da se peru ostali dijelovi tijela koji nisu skloni tome da se učute, a svakako se komplet kupate dva puta sedmično. Nedavno sam čitao da glavni dijelovi tijela koji se trebaju prati su upravo stopala i ispod pazuha.
Ko što rekoh, lakše mi je stati pod tuš i pustiti vodu nego nišaniti odabrane dijelove tijela. Nema veze ako mi se i lakat smoči iako se ne uščuje...
- Bosanac sa dna kace
#719 Re: Kupanje jednom sedmično
paaaaaa neki ce se otkiselit podobro, neki brzinski saprat....a neki ce se samo mozda malo podaprat ispod pazuha nakon sto se probude....a neki ce tokom dana zavisno o zovu prirode da se podaperu i po intimnijim dijelovima tijela....neki ce promijenit samo ponutrace i potkosulju....a neki nece nista....neki ce poput pravih picajzli promijenit i posteljinu.....P308 wrote:a onda dodje utorak i vise ne bude tako finoBosanac sa dna kace wrote:....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine
kako ko.....ponediljak nam je startni dan gdje startamo svi podjednako namiruhani, oprani, podaprani, u cistoj odjeci i posteljini
- P308
#720 Re: Kupanje jednom sedmično
Bosanac sa dna kace wrote:paaaaaa neki ce se otkiselit podobro, neki brzinski saprat....a neki ce se samo mozda malo podaprat ispod pazuha nakon sto se probude....a neki ce tokom dana zavisno o zovu prirode da se podaperu i po intimnijim dijelovima tijela....neki ce promijenit samo ponutrace i potkosulju....a neki nece nista....neki ce poput pravih picajzli promijenit i posteljinu.....P308 wrote:a onda dodje utorak i vise ne bude tako finoBosanac sa dna kace wrote:....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine
kako ko.....ponediljak nam je startni dan gdje startamo svi podjednako namiruhani, oprani, podaprani, u cistoj odjeci i posteljini
Koliko mrzim ponedjeljak jer je pocetak radne sedmice, toliko ga i volim upravo iz tog razloga, svi uredni, cisti, lijepi
- alkalna_baterija
#721 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja ne znam za vas, ali ja se pokrivam sa dekom i jorganom iako je u stanu uvijek preko 20 stepeni
kad bi mi ko zabranio da se istuširam poslije spavanja, pa ja bih crkla
a što neko reče, održavanje higijene prostora i garderobe je nešto što se ne raspravlja, već podrazumijeva. Mada, ja sam mislila da se i održavanje lične higijene podrazumijeva, kad ono...
ljudi te napadaju ako ih tjeraš da se kupaju 
kad bi mi ko zabranio da se istuširam poslije spavanja, pa ja bih crkla
a što neko reče, održavanje higijene prostora i garderobe je nešto što se ne raspravlja, već podrazumijeva. Mada, ja sam mislila da se i održavanje lične higijene podrazumijeva, kad ono...
- Brkooo
#722 Re: Kupanje jednom sedmično
i ovako malo vode u svijetu, a mi se pitkom kupamo...
ogranicit kupanje samo za praznike..! ZA BOLJE SUTRA

ogranicit kupanje samo za praznike..! ZA BOLJE SUTRA
-
kosava
#723 Re: Kupanje jednom sedmično
Mrzi me pocinjati novu temu pa da pitam pranje zuba svaki dan da ili ne? 
- Bambi_na_kofeinu
#724 Re: Kupanje jednom sedmično
I režite nokte ljudi, djevjčice, djevojke, žene, režite nokte! 
- muha_sa
#725 Re: Kupanje jednom sedmično
hefticno.kosava wrote:Mrzi me pocinjati novu temu pa da pitam pranje zuba svaki dan da ili ne?