Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#701 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

seoBIH wrote:
Image

Bogati? Extra izgleda! Kako se zove, tj kako da trazim :D :D
Probaj sa "guzoper". Meni uspjelo.
Gojeni H

#702 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

Muhaaaaaaa! Evo legende.
Gojeni H

#703 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

Zviz wrote:Ajmo djaci nedelja je bila jucer, ko se kupo neka digne ruku :D :lol: - osnovna skola godina 1977, negdje u Sarajevu.
Zviz

Peru li Danci guzice?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#704 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Matijevic_Vlado »

Zviz wrote:
spreca wrote:
Zviz wrote:Ajmo djaci nedelja je bila jucer, ko se kupo neka digne ruku :D :lol: - osnovna skola godina 1977, negdje u Sarajevu.
sta :shock: ...i tad su se ljudi kupali? :lol: :lol: :lol:
Nikakva zezancija, mozda slabo ko pamti, pa bilo nadgledanje noktiju da su cisti i fino odrezani... ono postavljanje prstiju na stol... ili ucitalj sjedi gore a mi hajmo jedan po jedan.. na ispekciju - sjecam se i kazni, zabrana igranja klikera na pauzama, cucjenje na kokuruzu u cosku, ili stojanje u cosku, sjedenje poslje skole, pa i onaj prut je zno da radi, zine i sta progovoris dobijes keca, ono ako sjedis u zadnjem redu propal si skroz na skroz, rokade se "igrali" u skoli ko da smo odbojkasi prve lige... Titina slika visila i to malo nako nakoso, i ja jadne prilike e jes reko herv ispo na slici, jadna mi mati bila, drzavna uzbuna bila... :D :D :D itd. To kupanja jednom nedeljom i to pogotovo djece ko haj djeca se ne znoje to je u Jugi bio trend mjera stednje ili sta vec :lol: :lol: :lol: ... ja se kao klinac kupo 3-4 sedmicno pa smo bili nenormalni ali eto. a klasika je bila ko ako operes kosu nemozes vani ono ovo :lol: :lol: ja se zimi na otvorenom bazenu kupam i po janvara dok snjeg pada pola sata do sat fino a onda skocis u jaGuzi :D pijuckas pivo i zaboli te ne stvar...
Inace?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#705 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Zviz »

Zviz

Peru li Danci guzice?
Slabo se ceskaju za gujicu pa predpostavljam da imaju ribace cetke na nivou.

Matijevic_Vlado wrote:
Zviz wrote:
Nikakva zezancija, mozda slabo ko pamti, pa bilo nadgledanje noktiju da su cisti i fino odrezani... ono postavljanje prstiju na stol... ili ucitalj sjedi gore a mi hajmo jedan po jedan.. na ispekciju - sjecam se i kazni, zabrana igranja klikera na pauzama, cucjenje na kokuruzu u cosku, ili stojanje u cosku, sjedenje poslje skole, pa i onaj prut je zno da radi, zine i sta progovoris dobijes keca, ono ako sjedis u zadnjem redu propal si skroz na skroz, rokade se "igrali" u skoli ko da smo odbojkasi prve lige... Titina slika visila i to malo nako nakoso, i ja jadne prilike e jes reko herv ispo na slici, jadna mi mati bila, drzavna uzbuna bila... :D :D :D itd. To kupanja jednom nedeljom i to pogotovo djece ko haj djeca se ne znoje to je u Jugi bio trend mjera stednje ili sta vec :lol: :lol: :lol: ... ja se kao klinac kupo 3-4 sedmicno pa smo bili nenormalni ali eto. a klasika je bila ko ako operes kosu nemozes vani ono ovo :lol: :lol: ja se zimi na otvorenom bazenu kupam i po janvara dok snjeg pada pola sata do sat fino a onda skocis u jaGuzi :D pijuckas pivo i zaboli te ne stvar...
Inace?
Image
muha_sa

#706 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by muha_sa »

Zviz wrote:
spreca wrote:
sta :shock: ...i tad su se ljudi kupali? :lol: :lol: :lol:
šta je bilo kad si se probudio :?
Zviz

#707 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Zviz »

muha_sa wrote:
Svako jutro dorucak par excellence i to u krevetu su mi ga starci ili mama ili stari donosili...
a zatim bi se polako setao kroz kucu u tusiranje mantilu dok u pozadini bi nesto vrtilo iz Detroit, Chicago ili New York - muzicki underground, a poslje tusiranja bi stari dok mama pravi uzinu te xxl milk shake chocolate malt za na put, na brzake procitao sta ima najnovojega u the Washington post u novinama, da sam up to date u skoli, a zatim vozac bi me ko malog princa od odbacio do skole, ipak ni je za mene bilo da se guzvam po javnom transportu.
Gojeni H

#708 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

@Zviz

Koliko puta mjesecno se Danci kupaju? Mislim napredan je to narod, pa kontam kako oni tako bi i mi trebali.
muha_sa

#709 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by muha_sa »

Zviz wrote:
muha_sa wrote:
Svako jutro dorucak par excellence i to u krevetu su mi ga starci ili mama ili stari donosili...
a zatim bi se polako setao kroz kucu u tusiranje mantilu dok u pozadini bi nesto vrtilo iz Detroit, Chicago ili New York - muzicki underground, a poslje tusiranja bi stari dok mama pravi uzinu te xxl milk shake chocolate malt za na put, na brzake procitao sta ima najnovojega u the Washington post u novinama, da sam up to date u skoli, a zatim vozac bi me ko malog princa od odbacio do skole, ipak ni je za mene bilo da se guzvam po javnom transportu.
fino :thumbup: mašta može svašta.
Zviz

#710 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Zviz »

Gojeni H wrote:@Zviz

Koliko puta mjesecno se Danci kupaju? Mislim napredan je to narod, pa kontam kako oni tako bi i mi trebali.
Ovih zadnji dana hava nije cemu, pa koliko sam upratio u tri vode ih operu da su cisti. Sta ja znam, Danci se dnevno tusiraju a koliko cesto kosu peru pojma nemam, zene zasigurno ne svaki dan, zene se kao i svugdje po svijetu jedan dan tusiraju odnosno tijelo peru da bi sutradan samo kosu prale i bezveze okupirale kupatilo a ti muze idi brij u umivaj se u ono 1 kvadrat cumuzu-wc za goste.
Better Man

#711 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Better Man »

alkalna_baterija wrote:Svako ko se ne kupaa bar 2 puta sedmicno, a tusira bar jednom u dva dana, mora se usmrdit taman da je prelezao sve vrijeme.

Sto se mene tice, kupanje svako drugi, treci dan. Tusiranje jednom dnevno, nerijetko dva put.
Nije tačno...Kupanje dva puta sedmično je dovoljno + tuširanje po potrebi. Ako nemate neku fizičku aktivnost tokom sedmice, onda je dovoljno da se po potrebi operete ispod pazuha ako ste se učutili od spavanja i da operete stopala ako se učute od čarapa i obuće. Đaba vama što se svaki dan dva puta dnevno tuširate ako ne vodite brigu o drugim stvarima kao npr.: da svaki dan prozračite sobu gdje spavate, sobu gdje boravite, kancelariju na poslu, da vam je obuća čista i prozračna, veš, odjeća itd.
Cherry-Cherry

#712 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

Better Man wrote:
alkalna_baterija wrote:Svako ko se ne kupaa bar 2 puta sedmicno, a tusira bar jednom u dva dana, mora se usmrdit taman da je prelezao sve vrijeme.

Sto se mene tice, kupanje svako drugi, treci dan. Tusiranje jednom dnevno, nerijetko dva put.
Nije tačno...Kupanje dva puta sedmično je dovoljno + tuširanje po potrebi. Ako nemate neku fizičku aktivnost tokom sedmice, onda je dovoljno da se po potrebi operete ispod pazuha ako ste se učutili od spavanja i da operete stopala ako se učute od čarapa i obuće. Đaba vama što se svaki dan dva puta dnevno tuširate ako ne vodite brigu o drugim stvarima kao npr.: da svaki dan prozračite sobu gdje spavate, sobu gdje boravite, kancelariju na poslu, da vam je obuća čista i prozračna, veš, odjeća itd.
Meni nije jasno ovo pranje u dijelovima. Čuj samo ispod pazuha, noge... Skineš se skroz i uđeš u kadu ko čovjek. :)
A naravno da treba izračiti svoj životni prostor, prati garderobu, usisavati, brisati prašinu, pa to se sve valjda podrazumijeva...
York Light 100`s

#713 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by York Light 100`s »

Better Man wrote:

Baš kao i u bivšoj Jugi dok ovima što su boravili u dijaspori nisu komplekse nabili pa našli nama ovdje prditi
Better Man

#714 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Better Man »

Cherry-Cherry wrote:
Better Man wrote:

Meni nije jasno ovo pranje u dijelovima. Čuj samo ispod pazuha, noge... Skineš se skroz i uđeš u kadu ko čovjek. :)
A naravno da treba izračiti svoj životni prostor, prati garderobu, usisavati, brisati prašinu, pa to se sve valjda podrazumijeva...
Poznato je da se čovjek učuti ispd pazuha kad ujutro ustane nakon spavanja i logično je da to opereš. Isto tako se stopala znaju učutiti od obuće i čarapa i logično je da to opereš. Nema potrebe da se peru ostali dijelovi tijela koji nisu skloni tome da se učute, a svakako se komplet kupate dva puta sedmično. Nedavno sam čitao da glavni dijelovi tijela koji se trebaju prati su upravo stopala i ispod pazuha.
muha_sa

#715 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by muha_sa »

ko drži do licne higijene ne može se UŠcut preko noci.
Bosanac sa dna kace

#716 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Bosanac sa dna kace »

....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine :izet:
P308

#717 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by P308 »

Bosanac sa dna kace wrote:....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine :izet:
a onda dodje utorak i vise ne bude tako fino :D
JohnnyS

#718 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by JohnnyS »

Better Man wrote:
Poznato je da se čovjek učuti ispd pazuha kad ujutro ustane nakon spavanja i logično je da to opereš. Isto tako se stopala znaju učutiti od obuće i čarapa i logično je da to opereš. Nema potrebe da se peru ostali dijelovi tijela koji nisu skloni tome da se učute, a svakako se komplet kupate dva puta sedmično. Nedavno sam čitao da glavni dijelovi tijela koji se trebaju prati su upravo stopala i ispod pazuha.

Ko što rekoh, lakše mi je stati pod tuš i pustiti vodu nego nišaniti odabrane dijelove tijela. Nema veze ako mi se i lakat smoči iako se ne uščuje...
Bosanac sa dna kace

#719 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Bosanac sa dna kace »

P308 wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:....je'le jes' lijepo ponediljkom, citav dan keud trces, letis za poslom u finom cistom nuternjem vesu....mirise sve...nista ljevse izutra ustat iz miruhave posteljine :izet:
paaaaaa neki ce se otkiselit podobro, neki brzinski saprat....a neki ce se samo mozda malo podaprat ispod pazuha nakon sto se probude....a neki ce tokom dana zavisno o zovu prirode da se podaperu i po intimnijim dijelovima tijela....neki ce promijenit samo ponutrace i potkosulju....a neki nece nista....neki ce poput pravih picajzli promijenit i posteljinu.....
kako ko.....ponediljak nam je startni dan gdje startamo svi podjednako namiruhani, oprani, podaprani, u cistoj odjeci i posteljini :izet:
P308

#720 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by P308 »

Bosanac sa dna kace wrote:
P308 wrote:
paaaaaa neki ce se otkiselit podobro, neki brzinski saprat....a neki ce se samo mozda malo podaprat ispod pazuha nakon sto se probude....a neki ce tokom dana zavisno o zovu prirode da se podaperu i po intimnijim dijelovima tijela....neki ce promijenit samo ponutrace i potkosulju....a neki nece nista....neki ce poput pravih picajzli promijenit i posteljinu.....
kako ko.....ponediljak nam je startni dan gdje startamo svi podjednako namiruhani, oprani, podaprani, u cistoj odjeci i posteljini :izet:
:lol:
Koliko mrzim ponedjeljak jer je pocetak radne sedmice, toliko ga i volim upravo iz tog razloga, svi uredni, cisti, lijepi :D
alkalna_baterija

#721 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by alkalna_baterija »

Ja ne znam za vas, ali ja se pokrivam sa dekom i jorganom iako je u stanu uvijek preko 20 stepeni :D
kad bi mi ko zabranio da se istuširam poslije spavanja, pa ja bih crkla :-)

a što neko reče, održavanje higijene prostora i garderobe je nešto što se ne raspravlja, već podrazumijeva. Mada, ja sam mislila da se i održavanje lične higijene podrazumijeva, kad ono... :D ljudi te napadaju ako ih tjeraš da se kupaju :D
Brkooo

#722 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Brkooo »

i ovako malo vode u svijetu, a mi se pitkom kupamo...

ogranicit kupanje samo za praznike..! ZA BOLJE SUTRA :sax: :D
kosava

#723 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Mrzi me pocinjati novu temu pa da pitam pranje zuba svaki dan da ili ne? :D
Bambi_na_kofeinu

#724 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Bambi_na_kofeinu »

I režite nokte ljudi, djevjčice, djevojke, žene, režite nokte! :(
muha_sa

#725 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by muha_sa »

kosava wrote:Mrzi me pocinjati novu temu pa da pitam pranje zuba svaki dan da ili ne? :D
hefticno.

Image
Post Reply