Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AcaLukas

#701 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

Malo o BiH

Image

Ali ne, nepoznata osoba NN nije iz vehabijske sekte :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#702 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

mali_balon wrote:Kato Kato koliko si zapjenila nisi dobro ni procitala, nisam ja prosao obuku nego sam bio prisutan kada sipe i ostali specijalici treniraju, teoretski i prakticno.
A ja sam bio u minkenu u ratu jedina puska koju sam ja dirao je ticarka na casu dsz i ono. Bjez ba Kato neozbiljna si :lol: :lol: :lol: :lol:
Dakle od specijalca i "tri dodira" do neznanja šta su doblete dođosmo do "Bjež ba Kato neozbiljna si". Mislila sam o tebi da si ozbiljniji forumaš. I da svatko zna pucat iz kalašnjikova :-) :-) Ne možemo kalašnjikovim, al hajdemo na Pašino u Visoko u Suhodol, pa da vidimo koliko ih zna sklopit pištolj, koliko zna metu pogodit. Ne znam zašto se netko upušta u diskusiju o nečem o čemu pojma ne zna. Ja ne pišem o muzici, o s,likarstvu, o autima rijetko, jer jednostavno ne znam. Tvrditi da ovi nisu profi je pojma nemati. Način kako trče dovoljno govori. Fizička sprema.. pa da nisu ne bi pobjegli pobogu. Ja uopće ne kažem da oni nisu Al Kaida, ja ne znam ko su, ja ne kažem da nisu ni ti sa lične karte, ni to ne znam, ali da znaju pucati znaju i da tvoja "tri dodira" nije dobleta o kojoj sam govorila , nije. Ali, evo tražim nik @Dozer da ga zamolim za mišljenje, jer je jedini na forumu koji o pucanju zna, bar po onome šta ko piše.
dječak sa šibicama

#703 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Hajde ne pravi se prepametan i sveznajuci, nadmen... bar sam ja iks puta na forumu pisao o dablfejs politici zapadnih politicara.

Vi ovdje ulijecete sa tezama kako je haman pariska policija isplanirala napad na casopis... nebuloza u rangu one "Amerikanci su sami srusili tornjeve, minirali ih".
Naslovnica

#704 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Naslovnica »

Hugh Schofield
BBC News, Paris

The two suspects, Cherif and Said Kouachi, were spotted in a light grey Renault Clio north east of Paris. One witness at a petrol station told police they were masked and armed, and the the car's registration plates were masked. Police believe they may be heading back to Paris, and armed officers are being posted at access points into the capital. The fear is that the brothers may be determined to die in another bloody attack.
nosara

#705 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
The two main suspects in the Islamist attack on Charlie Hebdo magazine in Paris are said to have robbed a service station in the north of France.
To kao usput... Ko biva, hoce nece moraju ih pohvatat... Ili je i ovo dio obuke dzihadista... Tacka pet c: "Nakon teroristickog napada opljackat trafiku jal' granap"...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#706 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

sumirprimus wrote:
KatarinaKosaca wrote: Da, specijalac zaboravih, glede "tri dodira", jesi li čuo za izraz doblete? :-) :-) Ti prošao obuku u SIPA-e. Pa sad se vidi ko je sa nanom Šemsom pleo čarape.
kato ne zajeb.frkaji,i ne pucaj...ziva bila...ima razlike izmedju profija i obuke...
dakle evidentna je neka vrsta obuke,i nije vojni objekt..
a ovo se moze isplanirat i u podrumu,stanu,dzamiji,sto su vec pisali...ti isti mediji..
Pucanje se ne može vježbat ni u stanu, ni u podrumu ni u džamiji. Da je tako ne bi ljudi plaćali strelišta. Kad se ne zna, glavni je "argument"... "Daj, ba, nemoj".. sve SIPA specijalci :lol: :lol: :lol:
OldMayor

#707 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Opetja033 wrote: :thumbup:

Zapad nije perfektan, Zapad ima problem sa islamofobijom. Medjutim Zapad je ipak najbolje sto nam je sad za sad dala evolucija kompletne ljudske civilizacije u ovom trenutku. Gdje je to trenutno muslimanima bolje nego na Zapadu? Gdje se to vise postuju njihova prava? Pa veca prava muslimani imaju na Zapadu nego u islamskom svijetu.
Sa problemima (a koji postoje i koji su evidentni) se mora boriti kroz institucije, kroz sistem. Tekovine ove civilizacije se ne trebaju rusiti nego evolucionarno mijenjati, dogradjivati, usavrsavati. Nikako revolucionarno, nikako rusenjem tih vrijednosti. Muslimani su dio Zapada, dio Europe. Tu su da ostanu. Muslimani moraju naci svoje mjesto UNUTAR te civilizacije i najveca odgovornost je upravo na muslimanima. Ni Jevreji, ni crnci, ni Talijani, ni Irci nisu nista dobili servirano na pladnju. Za sve su se izborili. A sve ijedna skupina koju sam pobrojao bila je u gorem polozaju nego muslimani danas. Dakle - do nas je.
Bravo :thumbup:

Upravo to, Evropa je njima dala prst, oni hoce rame da ti izvale.

Pa zamisli da sad dodju evropljani u iran, arabiju i da traze svoje slobode koje su navikli da imaju. Kao sto ovi traze svoje nekakve obicaje po evropi.

Ej, dodjes, daju ti ljudi posao, sve i ti bi jos da nameces svoje. Ok, ali onda hocu i ja kad dodjem u Iran da otvorim klipacu i da vodam curu u dopicnjaku. Ili da vidim u teheranu da se dvojica likova zvalje...gadi mi se, ali hocu eto da vidim tu slobodu.
Last edited by OldMayor on 08/01/2015 13:19, edited 1 time in total.
sumirprimus

#708 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

KatarinaKosaca wrote:
mali_balon wrote:Kato Kato koliko si zapjenila nisi dobro ni procitala, nisam ja prosao obuku nego sam bio prisutan kada sipe i ostali specijalici treniraju, teoretski i prakticno.
A ja sam bio u minkenu u ratu jedina puska koju sam ja dirao je ticarka na casu dsz i ono. Bjez ba Kato neozbiljna si :lol: :lol: :lol: :lol:
Dakle od specijalca i "tri dodira" do neznanja šta su doblete dođosmo do "Bjež ba Kato neozbiljna si". Mislila sam o tebi da si ozbiljniji forumaš. I da svatko zna pucat iz kalašnjikova :-) :-) Ne možemo kalašnjikovim, al hajdemo na Pašino u Visoko u Suhodol, pa da vidimo koliko ih zna sklopit pištolj, koliko zna metu pogodit. Ne znam zašto se netko upušta u diskusiju o nečem o čemu pojma ne zna. Ja ne pišem o muzici, o s,likarstvu, o autima rijetko, jer jednostavno ne znam. Tvrditi da ovi nisu profi je pojma nemati. Način kako trče dovoljno govori. Fizička sprema.. pa da nisu ne bi pobjegli pobogu. Ja uopće ne kažem da oni nisu Al Kaida, ja ne znam ko su, ja ne kažem da nisu ni ti sa lične karte, ni to ne znam, ali da znaju pucati znaju i da tvoja "tri dodira" nije dobleta o kojoj sam govorila , nije. Ali, evo tražim nik @Dozer da ga zamolim za mišljenje, jer je jedini na forumu koji o pucanju zna, bar po onome šta ko piše.
kato sta je to profesionalac?kako bi ti to onako dobletski definirala :D
kako to trce? ko profesionalci?profesionalci alteticari,il profesionalci vojnici?:D
il profesionalci obavjestajci?
il priuceni profesionalci? :D
nosara

#709 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote:Hajde ne pravi se prepametan i sveznajuci, nadmen... bar sam ja iks puta na forumu pisao o dablfejs politici zapadnih politicara.

Vi ovdje ulijecete sa tezama kako je haman pariska policija isplanirala napad na casopis... nebuloza u rangu one "Amerikanci su sami srusili tornjeve, minirali ih".
To uopste nije nebuloza... Dokazano nezavisnom ekspertizom...
IcedMFEarth

#710 Re: Terorizam u Parizu!

Post by IcedMFEarth »

Specijalan pozdrav za SAFF. Popušite mi kurac fašistička gamad.
Havatar

#711 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

OldMayor wrote:

Zapad nije perfektan, Zapad ima problem sa islamofobijom. Medjutim Zapad je ipak najbolje sto nam je sad za sad dala evolucija kompletne ljudske civilizacije u ovom trenutku. Gdje je to trenutno muslimanima bolje nego na Zapadu? Gdje se to vise postuju njihova prava? Pa veca prava muslimani imaju na Zapadu nego u islamskom svijetu.
Sa problemima (a koji postoje i koji su evidentni) se mora boriti kroz institucije, kroz sistem. Tekovine ove civilizacije se ne trebaju rusiti nego evolucionarno mijenjati, dogradjivati, usavrsavati. Nikako revolucionarno, nikako rusenjem tih vrijednosti. Muslimani su dio Zapada, dio Europe. Tu su da ostanu. Muslimani moraju naci svoje mjesto UNUTAR te civilizacije i najveca odgovornost je upravo na muslimanima. Ni Jevreji, ni crnci, ni Talijani, ni Irci nisu nista dobili servirano na pladnju. Za sve su se izborili. A sve ijedna skupina koju sam pobrojao bila je u gorem polozaju nego muslimani danas. Dakle - do nas je.

Pa zamisli da sad dodju evropljani u iran, arabiju i da traze svoje slobode koje su navikli da imaju. Kao sto ovi traze svoje nekakve obicaje po evropi.

Ej, dodjes, daju ti ljudi posao, sve i ti bi jos da nameces svoje. Ok, ali onda hocu i ja kad dodjem u Iran da otvorim klipacu i da vodam curu u dopicnjaku. Ili da vidim u teheranu da se dvojica likova zvalje...gadi mi se, ali hocu eto da vidim tu slobodu.
Ili da vidis da u Sarajevu muslimani ne smiju da imaju vecinu u vijecu..
sumirprimus

#712 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

KatarinaKosaca wrote:
Pucanje se ne može vježbat ni u stanu, ni u podrumu ni u džamiji. Da je tako ne bi ljudi plaćali strelišta. Kad se ne zna, glavni je "argument"... "Daj, ba, nemoj".. sve SIPA specijalci :lol: :lol: :lol:
ko kaze da su vjezbali pucanje? :D
nisi nikad cula za osnovnu obuku...
drvena puska,pa pa,stani ne valja,ponovo..pa pa...
ko pravi profesionalci kad se zna:D
nosara

#713 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

OldMayor wrote:

Evo, gledaj...

Image

Teheren, vjerovao ili ne...
OldMayor

#714 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

KatarinaKosaca wrote:
jao ala lupas...haha...

Jel ti fakat mislis da ove nase sume sluze samo za izletista....

hahahaha...izadji malo iz kuce...
Opetja033

#715 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

north wrote:@Opetja, slažem se sa dobrim i najvećim dijelom posta, da je muslimanima mjesto na Zapadu i treba da se svojim znanjem i usavršavanjem, pametnom i mudrom politikom da se izbore i opstanu....ali nećemo pretjerivati kada pominjemo irce, talijane u kontekstu nekih davnih vremena i sada kada su to što jesu i da su imali teži položaj u odnosu na muslimane...pa jesu li irci ili talijani imali jednu Gazu, pa Gaza je jedna od najvećih, ako ne i najveća svjetska nepravda u istoriji čovječanstva na koju niko qrcem da mrdne, samo se posmatra kao da se tamo festival održava....da ne otvaramo naše ovdje rane koje su još friške...Pa nisam baš siguran da umjesto Izraela sa druge strane na granici stoji Turska li neka druga zemlja gdje dominiraju muslimani da ne bi bilo reakcije toliko godina, decenija..ali da se složimo, najjače oružje svakog muslimana treba da bude znanje, vjera i lokalpatriotizam u sredini gdje živiš i gedje treba da se dokazuješ, a nikako kalaš i eksploziv na prsima....
Tu se opet vracamo na pricu da su muslimani slabi. Zapad interesuje samo real politika. Jevreji su jaki, beton. Naravno da ne upravljaju svijetom ali imaju jak lobi, pozicionirani su, gaje svoje interese. Dodajmo tu jos i prejake protestantske crkve i njihovo vjerovanje o povratku Isusa nakon sto se Jevreji okupe u Palestini i imas dva super jaka i bogata lobija ciji se interesi poklapaju.
Pa geostrateski mag Henry Kissinger (a i sam Jevrej) je prije koju godinu izjavio da ce doci vrijeme kada SAD nece vise biti u interesu drzati ledja Izraelu i da ce ih otresti k'o slinu zarad veceg interesa kojeg ce SAD imati kod muslimana/Arapa. Cak se iz tog teksta moze vidjeti da i sam gura tu opciju.
Muslimani moraju braniti i zastupati svoje interese. Glasno i jasno. Putevima i sredstvima kojima i drugi traze i brane svoje interese. Na Zapadu se sve svodi na sukobe interesa i lobija, nikada (ili gotovo nikada) na sukobe ideologija.
dječak sa šibicama

#716 Re: Terorizam u Parizu!

nosara wrote:
dječak sa šibicama wrote:Hajde ne pravi se prepametan i sveznajuci, nadmen... bar sam ja iks puta na forumu pisao o dablfejs politici zapadnih politicara.

To uopste nije nebuloza... Dokazano nezavisnom ekspertizom...
I ovdje zavrsavam raspravu sa tobom :-)
AcaLukas

#717 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

IcedMFEarth wrote:Specijalan pozdrav za SAFF. Popušite mi kurac fašistička gamad.
Poceli su i verbalni napadi na Kavazovica.

Intelektualac Nuriz Mehmedovic
Viste naj veci izdajnici islama a gledas u kuran sram te bilo ti hodza umjesto da osudujes te sto vrijedaju kuran i islam ti hi podrzavas oni su sami sebi donijeli ovu nesrecu sram te bilo i tebi i oni svim koji gledate u kuran a stitite te sto pljuju po kuranu
Slike intelektualca:
Image
Image

https://www.facebook.com/magazinsaff?fref=ts

Inace, borbu protiv kjafirksog Kavazovica vodi iz Svicarske. :oops:
moke_31

#718 Re: Terorizam u Parizu!

Post by moke_31 »

Joj preseravanja sa slobodom govora. Ispade sad na zapadu imaš neograničenu slobodu govora da sereš koliko god hoćeš o bilo čemu ?! :? A hajde se usudi pa dovedi u pitanje broj žrtava holokausta, o negiranju ne treba trošiti riječi, pojest ćete mrak dok rekneš keks.

Mosad je od 1945. rokno dosta ljudi koji su samo pokušali smanjiti broj žrtava holokausta ili dovesti njihov "zvanični" broj u pitanje. Neki od ovih su čak išli u bivše koncologore na lice mjesta i radili istraživanja i objavili ih. Naravno, nestali su bez traga i oni i njihovi radovi.

Isto tako, već je čini mi se neko pomenuo, reci javno heil Hitler u Njemačkoj pa ćeš vidjeti kako ćeš završiti.

Postoje neke stvari koje su civilizacijske tekovine i koje se jednostavno ne dovode u pitanje i izvrću ruglu i ljudi koji to rade ne "koriste" pravo slobode govora već ispadaju nekulturnim, bolesnim,isfrustriranim idiotima koji zloupotrebljavaju slobodu govora i krše višemileniske civilizacijske tekovine vrijeđajući najintimnije osjećaje milijarde ljudi.

Ja zaista ne vidim u ovim postupcima nikakvu odbranu slobode govora već njenu blatantnu zloupotrebu. Od bezbroj aktuelnih tema današnjice (krenuti od politike pa dalje) o kojima možeš da pišeš i ismijavaš ih crtežima oni se naklatili na ismijavanje religijskih ličnosti. I jedini hebeni argument koji imaju za to je sloboda govora?! :? :? Za sve postoje granice pa i za slobodu govora.

Koliko god se ne slagao sa njihovim ubijanjem, niti mislim da istinski muslimani tako trebaju reagovati, u ideološkom smislu nisu oni daleko od fanatika ISIS-a. Samo druga strana medalje.

Kolikogod ateistima to išlo na živce, višemilenijske religije su postale svojevrsni civilizacijski aksiomi koji se ne dovode u pitanje!!!
Stjui

#719 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Stjui »

It_is_a_Leclerc wrote:
Iskazujem punu solidarnost sa francuskim narodom i državom u borbi protiv terorističkog nasilja i stradanja nevinih ljudi i najoštrije osuđujem one koji planiraju i provode teror i siju strah. Sloboda mišljenja i medija te poštivanje ljudskog dostojanstva su neporecive vrijednosti i nužni uslovi napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unapređivati.

Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha i zato je neuništiva. Stoga, iako postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i vjeru za opravdanje svojih akata nevjere, ipak ti sebični manipulatori ne mogu uništiti vrijednost slobode i plemenitost iskrene vjere
.
Iznimno sam sretan što mi u BiH imamo čast da slijedimo ovakvog čovjeka kao što je reis-l-ulema Kavazović.

Ovo što je on rekao treba kopirati cijeloj ovoj hordi "ja osuđujem, ali" forumaša, čim progovore.
jel te sad imalo stid što si sinoć onako brutalno vrijeđao svetinju ovog čovjeka i ostalih bih mulimana postavljajući one odurne slike?
Red Wolf

#720 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

OldMayor wrote:

Pa nije da nedodju,dodju ti evropljani i u irak i libiju i afganistan,da uzmu naftu podjele koju lekciju iz demokratije nadju nepostojece nuklearno oruzje otvore po koji kazamat i tu se izivljavaju na ljudima ono zvjerski,tu i tamo bude po koja kolateralna steta,nema veze,popisa se po kojem mrtvom i to se selfira,ma zapozeliti,dodju oni dodju,i nikom nista
sema911s

#721 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sema911s »

OldMayor u teheranu ces u nekim dijelovima grada vidjet dopicnjake, sifone ali taj dio grada je zabranjen za ostatak irana, ima i alkohola droge ali sitni iranac tu nema pristup, iransko drustvo je zatucano ali ne u tolikoj mjeri koliko mi saznamo(istina je da imaju dijlove zemlje koje su zapeli u 1535g),

sumirprimus hodaju ko ljudi koji su navikli da nose oruzje,oklop, municiju, glava je ko radar trazi potencijalnu metu, opasnost, pogledaj dok puca u policajca da ne cilja duze od par sekundi i nastavlja dalje skenirat podrucje nebil nasao opasnost,

kada se krecu, jedanm stoji drugi par metara napreduje, pogledaj kako su obuceni, da jeneki ne obuceni terorista sav bi bio istrpan, odjeca bi bila sarena ovaj se naslagao uniformi i uniformi,

tu iskaznicu sto su nasli pa morali su imati neki dokumet jer u gradu sta znas gdje i kada ce iskocit neki policajac i ako nemas nesto da te indetifikuje plan propada(to sto je imao svoju iskaznicu njemu na cast),.
hladan.preminger

#722 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hladan.preminger »

Kata = expert za sve i svasta.

A u biti jedan od najneinteligentnijih i neobrazovanijih forumasa.
dječak sa šibicama

#723 Re: Terorizam u Parizu!

AcaLukas wrote:
IcedMFEarth wrote:Specijalan pozdrav za SAFF. Popušite mi kurac fašistička gamad.
Poceli su i verbalni napadi na Kavazovica.

Intelektualac Nuriz Mehmedovic
Viste naj veci izdajnici islama a gledas u kuran sram te bilo ti hodza umjesto da osudujes te sto vrijedaju kuran i islam ti hi podrzavas oni su sami sebi donijeli ovu nesrecu sram te bilo i tebi i oni svim koji gledate u kuran a stitite te sto pljuju po kuranu
Slike intelektualca:
Image
Image

https://www.facebook.com/magazinsaff?fref=ts

Inace, borbu protiv kjafirksog Kavazovica vodi iz Svicarske. :oops:
Pa internet je otisao u pm kad su ovakvi dobili pristup istome.

Ili bolje receno, kad su ovakvi frulu zamijenili tastaturom.
Idemedosumom

#724 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

"Ja se uopće ne distanciram!
Ja uopće neću da osuđujem terorizam!

Ne tiče me se terorizam! Kakve on ima veze sa nama?!
Ja tražim od zapadnih medija da nam se izvine zato što vezuju Islam i terorizam... Jer to je uvreda! Ne postoji islamski terorizam!

:thumbup: Koji hadžija :thumbup: Domaći ateisti i balij-kmetovi, crknite od muke :D
dječak sa šibicama

#725 Re: Terorizam u Parizu!

Evo burazera ubica, slika iz Sirije

Image
Last edited by dječak sa šibicama on 08/01/2015 13:32, edited 1 time in total.
Post Reply