ovo je doslo kasnije....medju poslednjim su se oglasili.......kupili hrabrost sta li............nisu jedini....evo HDZ jos uvijek cuti..kao i SNSDInnovation wrote:spreca wrote:Sve stranke su se oglasile osim HDZa i SDA......Bakire ...kolko je leglo na racun ili sta si dobio za uzvrat![]()
http://sdasa.ba/?p=7902
MURIJA TRKELJA KLIX
- spreca
#701 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Last edited by spreca on 30/12/2014 11:37, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#702 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Nema razlike potrebno je samo da potpše sudijaNaslovnica wrote:Obzirom na novonastalu situaciju, logično je da se može komotno očekivati da se MUP RS pojavi na sarajevskim adresama Jove Divjaka, Ganića, i stotina drugih patriota s nalogom za pretres, privođenje ili hapšenje.
Zašto da ne, koja je razlika?!
- O'zone
- Globalni moderator
#703 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Učili gradivo "Kako se osvetiti novinarima koji iznose tvoje afere na svjetlo dana"spreca wrote:ovo je doslo kasnije....medju poslednjim su se oglasili.......kupili hrabrost sta li............nisu jedini....evo HDZ jos uvijek cuti..kao i SNSDInnovation wrote:spreca wrote:Sve stranke su se oglasile osim HDZa i SDA......Bakire ...kolko je leglo na racun ili sta si dobio za uzvrat![]()
http://sdasa.ba/?p=7902
Predavači SNSD,Željka Cvijanović, Milorad Dodik, MUP rs-a, počasni gost Igor Todorović
- armin071
#704 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
al interesantno kako se Bake i Dodo podrzavaju "ispod stola" a ovamo drvlje i kamenje jedan na drugog. Koliko li je Igo jadni usicario sa ovim?
- bach
#705 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Sada kada MUP RS počne praviti racije po Doglodima, selima oko Vogošče ( tipa Blagovac) selim oko Ilijaša ( Malešići, Lješevo), svu tamo gdje žive Podrinjci i preživjeli iz SrebreniceO'zone wrote:Nema razlike potrebno je samo da potpše sudijaNaslovnica wrote:Obzirom na novonastalu situaciju, logično je da se može komotno očekivati da se MUP RS pojavi na sarajevskim adresama Jove Divjaka, Ganića, i stotina drugih patriota s nalogom za pretres, privođenje ili hapšenje.
Zašto da ne, koja je razlika?!

Kad dođu u Mihatoviće kod Tuzle i počnu istraživati zločine protiv Srba...Kako će srebreničke majke reagovati kad im kuću opkole trobojnice i četnički orlovi?
- OldMayor
#706 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Zasto je ovo ovako odigrano - ne znam. Ocito Dodik zelio pokazati malo misice i u federaciji.
Mene samo zanima, i ovo pitanje je upuceno svim dusebriznicima - Sta da je kojim slucajem FMUP upao u redakciju i odnio ovo sve u Istocno S svojim kolegama?
Jer koliko vidim po komentarima, ovdje je manji problem to sto je policija upala u news portal, ovdje je glavni i osnovni problem sto je rs policija upala u news portal.
Da se odigralo onako kako sam gore napisao, niko A ne bi pisnuo.
I moze klix pisat do sutra i dizat frku, ponavljam, neka se drze nestalih aviona i crne hronike. Vidjevsi ih na press konfereniji, pa covjece se sasrali su se ko zecevi i simic i onaj drugi. Nista njima nije jasno u sta su se uvalili i shvatam ih.
P.S. Sjetimo se malo afere Reket. Je li bilo o tome ista na klixu?
Mene samo zanima, i ovo pitanje je upuceno svim dusebriznicima - Sta da je kojim slucajem FMUP upao u redakciju i odnio ovo sve u Istocno S svojim kolegama?
Jer koliko vidim po komentarima, ovdje je manji problem to sto je policija upala u news portal, ovdje je glavni i osnovni problem sto je rs policija upala u news portal.
I moze klix pisat do sutra i dizat frku, ponavljam, neka se drze nestalih aviona i crne hronike. Vidjevsi ih na press konfereniji, pa covjece se sasrali su se ko zecevi i simic i onaj drugi. Nista njima nije jasno u sta su se uvalili i shvatam ih.
- jao_situacije
#707 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Čeka se MZ i OHR. Možda ovo ispadne na kraju dobro za BiH, možda klix bude taj koji će pokrenuti lavinu.. možda ovaj njihov pravi novinarski potez pokrene neku promjenu u svakodnevnici ostaje da vidimo. Zamislite sad da oni stalno ovako nešto rade ako mi ne bi za 5 godina bila Švabija. 
-
zenit dozic
#708 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Osim Ustava BiHspreca wrote:MUP rs nije nista prekrsio ,ja njima nemam nikakvih pitanja nisu oni nasilno usli..........pitanje treba postaviti kantonalnom MUPu i sudiji.........znajuli oni raditi svoj posao za sta su placeni....i dali ce biti nekih sankcija za odgovorne
Po meni ovdje nije ključno pitanje zašto policija pretresa klix, nego kako policija koja nema ovlaštenje po ustavu i zakonskim normama da pretresa, je mogla vršiti pretres
Znači moguća su dva scenarija da svi koji su bili umješani u ovaj nezakonit i protuustavni pretres budu suspendirani i optuženi za grubo kršenje Ustava i zakona ili da se mjenja Ustav i zakoni i omogući djelovanje ovih policija na cijelom teritoriju BiH.
Ali poznavajući naše zakonodavce biće nešto treće- izjeo vuk kenjca i nikom ništa.
Last edited by zenit dozic on 30/12/2014 12:00, edited 1 time in total.
- spreca
#709 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
pa o cemu sam ja pisao......jesul nasilno usli ovi iz rsa?..nisuzenit dozic wrote:Osim Ustava BiHspreca wrote:MUP rs nije nista prekrsio ,ja njima nemam nikakvih pitanja nisu oni nasilno usli..........pitanje treba postaviti kantonalnom MUPu i sudiji.........znajuli oni raditi svoj posao za sta su placeni....i dali ce biti nekih sankcija za odgovorne![]()
Po meni ovdje nije ključno pitanje zašto policija pretresa klix, nego kako policija koja nema ovlaštenje po ustavu i zakonskim normama da pretresa, je mogla vršiti pretres![]()
- jao_situacije
#710 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Slažem se 100% ali treba imati damu pa objaviti ovako nešto.. novinari kod nas uzimaju pravo na slobodu izvještavanja zdravo za gotovo, a sjetimo se samo šta se desilo ne tako daleko u BE novinarima koji su slične stvari objavljivali.. ipak smo mi mlada demokratija i još se dugo moramo učiti, mnogi još uvijek računaju na represiju sistema prema novinarima i nisu odmakli od udbe puno. Uvijek sam napominjao nismo ni probali provesti lustraciju, a Njemačka je primjera radi otpustila 10 000 PROSVJETNIH RADNIKA i zabranila im rad u obrazovanju poslije ujedninjenja.OldMayor wrote:Zasto je ovo ovako odigrano - ne znam. Ocito Dodik zelio pokazati malo misice i u federaciji.
- OldMayor
#711 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kad neki medij, novine, portal, emisija krenu objavljivati SVE onda imaju moju podrsku. Objavljivati ono sto tebi odgovara tj. selektivno birati vijesti, meni nije novinarstvo.
Ponavljam, klix je presutio mali milion stvari. Zasto, ne znam, mozda nenamjerno, ali je presutio. Ocekivati sad da oni budu ko nekakav pokret preokreta... Mislim, dajte ljudi.
Naravno, bez obzira na sve osudjujem upad drotova i prestrasivanje na ovaj nacin. Drzava funkcionise ocito samo kada je to u interesu vladajucih glavesina feudalaca, o cemu obicni gradjanin kmet moze sanjati.
Ponavljam, klix je presutio mali milion stvari. Zasto, ne znam, mozda nenamjerno, ali je presutio. Ocekivati sad da oni budu ko nekakav pokret preokreta... Mislim, dajte ljudi.
Naravno, bez obzira na sve osudjujem upad drotova i prestrasivanje na ovaj nacin. Drzava funkcionise ocito samo kada je to u interesu vladajucih glavesina feudalaca, o cemu obicni gradjanin kmet moze sanjati.
Last edited by OldMayor on 30/12/2014 12:07, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#712 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
svakacastkovovodiNaslovnica wrote:
- @mba
#713 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
O'zone wrote:OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO evo nam i Fatmira![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fatmir-a ... /141230034
Fatmire news flash Beograd je nas davno okupiro
o tome fatmir vec godinama prica!
- MedenoSrce
#714 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
ako su pametni sad ce im novinarka i urednistvo klixa kopulisati sa mamom
ne mora to biti na sva zvona niti sa pratecim video sadrzajem
ali lijepo je znati i dati do znanja kako se mozemo i fakinski igrati 
bilo bi mi u najmanju ruku deibilno da klix do sada nije stekao neke "interesne" krugove u raznim nivoima drzavnog aparata i ako ih sada ne
iskoriste da se vrate razne usluge tokom ovih godina "izvjestavanja" onda stvarno nista nema smisla
ne mora to biti na sva zvona niti sa pratecim video sadrzajem
bilo bi mi u najmanju ruku deibilno da klix do sada nije stekao neke "interesne" krugove u raznim nivoima drzavnog aparata i ako ih sada ne
iskoriste da se vrate razne usluge tokom ovih godina "izvjestavanja" onda stvarno nista nema smisla
- jao_situacije
#715 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Kako sam ja upratio, barem koliko čitam klix, ti koji bi ih eventualno zaštitili su u opoziciji stranka im puca po šavovima i počeli su da ih hapse, tako da...MedenoSrce wrote:ako su pametni sad ce im novinarka i urednistvo klixa kopulisati sa mamom
ne mora to biti na sva zvona niti sa pratecim video sadrzajemali lijepo je znati i dati do znanja kako se mozemo i fakinski igrati
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#716 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ako se sve ovo zataska i za koji dan zaboravi, sljedeci ko dodje sa "snimkom", od kliksa ce cuti ovo:

-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
- kamen spoticanja
#718 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Neće neće
Ovim se klix pozicionirao kao bastion protiv bh nixona
A i uduplao je broj posjeta
Ja sad samo jedva čekam sljedeću sjednicu nsrs pa da se borenovic i govedarica popnu na kicmeni stub premijerki
Btw ko je ovaj sudija igor?
Lik mi je sad pravo zanimljiv, jel nalog potpisao po defaultu ili je dio igranke
Ukratko ako braća simici budu imali muda i pameti imamo Watergate
Ja sad samo jedva čekam sljedeću sjednicu nsrs pa da se borenovic i govedarica popnu na kicmeni stub premijerki
Lik mi je sad pravo zanimljiv, jel nalog potpisao po defaultu ili je dio igranke
- jao_situacije
#719 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
kamen spoticanja wrote:Neće neće
Ja sad samo jedva čekam sljedeću sjednicu nsrs pa da se borenovic i govedarica popnu na kicmeni stub premijerki![]()
-
FreakyStyley
#720 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Ma ja mislim da ce sve ovo, manje-vise izac na - nista. Kakav watergate.
Evo vec su poceli federalni politicari sa osudama.
Jedva cekam medjunarodnu zajednicu i kojekakva novinarska udruzenja, bilo internacionalna bilo domaca, da "ostro osude", "apeuluju" itd. Kad ispucaju sve te izlizane floskule i obave svoje i ljudi ce zaboravit da se ovo ikad desilo.
Pa ce nam Inzko opet malo o pomirenju, euroatlanskim integracijama, medjuentitetskoj saradnji...Pojmovi koje i djeca od 10 godina ponavljaju, a nemaju pojma sta znace.
Onda ce nam malo Bakir o radnim mjestima i zaposljavanju onih koji se "nisu snasli" od strane ovih koji su se "snasli". Da ne pominjem nacionalne interese.
Ako za koju deceniju ljudima opet dopizdi i zapale neko sjediste debelih burzuja na drzavnoj sisi, svi ovi isti koji ovo osudjuju ce ih nazvati huliganima ili ce mozda i tu bit kakav arhiv koji ce gorit. Ko zna. Jer, jebi ga, u drzavi gdje se muzeji zatvaraju a faklutetlije iz Travnika, Kiseljaka, Viteza sjede u vladama, kulturna i historijska bastina se pravo cijene. Kako da ne.
Ovo siledzijstvo iz RS-a je aminovano iz federacije tj. kantona, sluzbeno i nesluzbeno i iluziorno je ocekivati neke ozbiljne posljedice.
Evo vec su poceli federalni politicari sa osudama.
Pa ce nam Inzko opet malo o pomirenju, euroatlanskim integracijama, medjuentitetskoj saradnji...Pojmovi koje i djeca od 10 godina ponavljaju, a nemaju pojma sta znace.
Onda ce nam malo Bakir o radnim mjestima i zaposljavanju onih koji se "nisu snasli" od strane ovih koji su se "snasli". Da ne pominjem nacionalne interese.
Ako za koju deceniju ljudima opet dopizdi i zapale neko sjediste debelih burzuja na drzavnoj sisi, svi ovi isti koji ovo osudjuju ce ih nazvati huliganima ili ce mozda i tu bit kakav arhiv koji ce gorit. Ko zna. Jer, jebi ga, u drzavi gdje se muzeji zatvaraju a faklutetlije iz Travnika, Kiseljaka, Viteza sjede u vladama, kulturna i historijska bastina se pravo cijene. Kako da ne.
Ovo siledzijstvo iz RS-a je aminovano iz federacije tj. kantona, sluzbeno i nesluzbeno i iluziorno je ocekivati neke ozbiljne posljedice.
Last edited by FreakyStyley on 30/12/2014 13:16, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#721 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Sudija ne može odobiti prelazak entitetske linije, nikad i nijednom policajcu. To je činjenica. Procedura je takva da bi MUP RS-a trebao da se obrati Agenciji za koordinaciju policijskih tijela, koja onda dalje postupa.VjecitiStudent wrote:Da sudija odobri akciju policije po zahtjevu tužilaštva, da,to mu jeste u opisu posla, ali ne bih rekao da je posao sudije da policiji crta i na koji će način i s kojim snagama organizovati akciju.It_is_a_Leclerc wrote: Osnovni problem je činjenica da je sudija kantonalnog suda u Sarajevu (Igor Todorović, neka se zna ime tog čovjeka, što da ne), je stavio svoj paraf na odluku o, de facto, suspenziji člana Ustava BiH. Ustav BiH i Zakon o unutrašnjim poslovima ne poznaju model koji smo danas vidjeli. Za to imamo nešto što se zove Agencija za koordinaciju policijskih tijela. Šta se danas uradilo, kud nas sve to vodi, ja ne znam.
Znam samo da nije moguće vidjeti situaciju u kojoj policajac iz FBiH može isposlovati da pređe entitetsku granicu, pa taman i samo da piša u obližnjem šumarku.
Vidim da su se i federalni i državni zvaničnici uključili u osude, strane ambasade, novinari i iz RS-a i iz FBiH. Klix opravdano pumpa hype oko svega.
A da sam upravu dokazuje i činjenica da kantonalna tužiteljica zahtjeva hitnu reviziju i pravno tumačenje jučerašnjeg akta kojeg je potpisao nekakav Igor Todorić/Todorović.
- karanana
#722 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
je li se ocitovao klixov odvjetnik od jutros?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#723 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Od-doFreakyStyley wrote:Ma ja mislim da ce sve ovo, manje-vise izac na - nista. Kakav watergate.![]()
Evo vec su poceli federalni politicari sa osudama.Jedva cekam medjunarodnu zajednicu i kojekakva novinarska udruzenja, bilo internacionalna bilo domaca, da "ostro osude", "apeuluju" itd. Kad ispucaju sve te izlizane floskule i obave svoje i ljudi ce zaboravit da se ovo ikad desilo.
Pa ce nam Izko opet malo o pomirenju, euroatlanskim integracijama, medjuentitetskoj saradnji...Pojmovi koje i djeca od 10 godina ponavljaju, a nemaju pojma sta znace.
Sa napomenom da entitetske policije i te kako surađuju. Često nije u političkom interesu da se objavi, ali ovo niti je prvi, niti drugi niti usamljen slučaj. Što nije za osudu da se ne radi o zaštiti političkih fotelja u konkretnom slučaju.
-
Nomo
#724 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
klix je dobio na poularnosti bez daljnjeg . braca simici ce izvuci debelu korist i popularnost . tako i treba . pravi bosanci pravi ljudi . mozda jednog dana budu i politicari pa ovu bandu pohapse . a stranka bi bila napravljena od forumasa koji godinama zagovaraju ideju Republike Bosne i Hercegovine drzave svih njenih postenih gradjana . priroda i biologija imaju svoj tok . oni ljudi koji su srusili nasu jednu i jedinu Bosnu i pri izazvali genocid i tragediju epskih razmjera moraju odgovarati . smrt fasizmu sloboda novinarstvu i mojoj R BiH . nemam ljiljane da mahnem pa cu sa ovom krpomkamen spoticanja wrote:Neće neće
Ja sad samo jedva čekam sljedeću sjednicu nsrs pa da se borenovic i govedarica popnu na kicmeni stub premijerki![]()
- mushkile chibira
#725 Re: MURIJA TRKELJA KLIX
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 20:43, edited 1 time in total.