to je to. dijaspora najvise vani voli one tudje a kuci kad dodje pravo u rov. sjecam se jedne price gdje cura dolazi iz amerike avionom za zagreb i treba da kaze svojima kako se udaje za crnca. prica sa nekom bakicom u avionu kako ne zna kako ce roditelji reagovati kad cuju bla bla. i pita je bakica pa dobro jel propalica, kaze mala ma nije studira medicinu kao i ja. pa jel mu porodica losa, kaze ona ma nije pola ih doktori i ostali inzinjeri. pa jel musliman, ma nije katolik i ide u crkvu bla bla samo je eto crn. kaze bakica nakon par sekundi, ma ajde, dobro je dok nije srbingoran16v wrote:@dozer
Ma mi smo cudo, kad smo ovdje sve po Merlinovoj "pasa moj solidni iz svoje baste beri cvijet", a kad se scer iz dijaspore uda anamo za nekakvog Majkla ili Gintera, a sin dovede snahu koja se odaziva na Amanda ili Urlike onda je to ok!
Sarajevo u Ratu
-
Bodkin
#701 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
-
mahalas505
#702 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sve kontam kako moze covjek da ne sjeca za ovo da se ukopavala artiljerija i to od strane JNA, koja je maltene ispostavice se kasnije i drzala grad opkoljenim 3 godine, ne zna ovo. Mozda da nisu one silne granate uticale na pamecenje, ali malo sam pogledao ranije postove od gore citiranog pa je malo jasnije. Tako je ovo bila cista provokacija i ne kontam sta se htjelo postici sa time, nego da se sam obezvrijedi za buduce diskusije.Nedobrovoljac wrote:"Prije toga, tokom juna, jula i augusta '91, JNA je za racun SDS-a iskopala vecinu artiljerijskih polozaja oko Sarajeva (pravdajuci to "odbrambenom preventivom", ali bez detaljisanja o kakvoj vrsti odbrane, koga i od koga"
Imas li neki dokaz za to? Ja vjerujem da su to gluposti.
Ne bi mi bio problem priznati da je to istina, ali to nema veze sa mozgom.
Last edited by mahalas505 on 26/09/2013 12:50, edited 1 time in total.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#703 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ma đe si ti @LBVIEW, talibanu moj, otkad mi se nisi javio:
Treba da piše: "Vojska u kojoj si bio a pucao na ovoga sto mu se ovdje uvlacis k'o biva nista nije snimala, a i dan danas nalaze ostatke zrtava tik pored
naselja k'o prije par sedmica na gradskoj deponiji u Buća Potoku, gdje "ljudi" zive i odgajaju djecu k'o da se nista nije desilo."
Eto, ispravio sam ti. I to besplatno. A ti plati koliko i ako misliš da treba. Može i u robi.
Haj' živ ti meni bio
Ovdje mora da si napravio TippfehlerVojska u kojoj bio taj sto mu se ovdje uvlacis k'o biva nista nije snimala, a i dan danas nalaze ostatke zrtava tik pored
naselja k'o prije par sedmica u Tomasici, gdje "ljudi" zive i odgajaju djecu k'o da se nista nije desilo.
Treba da piše: "Vojska u kojoj si bio a pucao na ovoga sto mu se ovdje uvlacis k'o biva nista nije snimala, a i dan danas nalaze ostatke zrtava tik pored
naselja k'o prije par sedmica na gradskoj deponiji u Buća Potoku, gdje "ljudi" zive i odgajaju djecu k'o da se nista nije desilo."
Eto, ispravio sam ti. I to besplatno. A ti plati koliko i ako misliš da treba. Može i u robi.
Haj' živ ti meni bio
- karanana
#704 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
ja koliko znam do sada su na deponiji pronadjeni ostaci jedne osobe identifikovane kao muslimana koji je 93. ili 94. "nestao" iz dusevne bolnice na sokocu. eh sad ima li jos nestalih na deponiji ili nema, to cemo vidjeti.
-
PM72
#705 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Crveni i plavi listići,jedni ćirilicom a drugi latinicom sa pitanjima koje sam napisao.Usput da ogovorim da je taj četnički referendum raspisan na čitavoj teritoriji BiH uključujući i opštinu Novi Grad i školu Andrija Rašo u koju sam otišao i glasao PROTIV.Nedobrovoljac wrote:Na crvenom listiću pitanje nije glasilo bas tako, ali ajd.
A referendum o nezavisnosti BiH je raspisan na čitavoj teritoriji BiH ali nije održan u onim opštinama sa tvrdom strujom SDS-a poput opštine Šekovići,Drvar ili Pale.
-
PM72
#706 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
ma ne bi ja tebi zamjerio...Паша мој![]()
Нек си вала изашао на српски плебисцит, свака ти далаМожда ти и јеси Романијац чим их толико "волиш"
![]()
А паметне и љепше ствари су ти биле тражење калаша по пијаци на Ступу прије него што је пукло! На крају си га и купио, и нека си! Мојне ми невине шупље па зрели смо људи!
Копање плина по Неџарићима припрема за рат?![]()
Како то да су око својих кућа за плин копали сви, и Бошњаци , Хрвати и Срби заједно?
И мала исправка Бошњака и Хрвата прије рата није било око 70 % већ око 60%.
Драг си ти мени, немој шта замјерит
Na plebiscit jesam otišao ali iz čiste znatiželje jer su moje komšije srpske nacionalnosti išle kradom,kao da se kriju.Ko fol idu u šetnju onda šmugnu iza škole i "uljegnu". Kalaš sam morao kupiti (U MARTU 1992) za razliku od tebe i tvojih komšija koju su dobijali po pun gepek pješadijskog naoružanja - gratis minobacač,RB ili oklopnjak .Mojne meni šuplje!
Kopali plin u Nedžarićima jesu svi ali kako to da je u tim iskopima kasnije formirana linija a u onom dijelu Nedžarića prema Vojničkom i Dobrinji je bila tvrda hercegovačka struja naseljenika i šatro starosjedilaca porijeklom iz Crne Gore.Sve go četnik i ekstrem.Nije bilo tako?
Bošnjaka je bilo 42 % a Hrvata 17 %.To zajedno jeste oko 60% ali moraš računati i one ostale kojima je BiH draga.Protiv države BiH je bilo manje od 30% stanovništva.Naoružana manjina koja je htjela komandovati svijetom i nametati svoje mišljenje.
-
PM72
#707 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Jesam li možda slagao? Bio i zaokružio PROTIV.Nedobrovoljac wrote:Opet kazem da nisi dobro napisao pitanje sa crvenog listića.
E sad 30% bilo protiv BiH, trt!
Baš ti je onih 17% bilo za BiH, kao i danas, pa Fikretovi...
Odnos je bio negdje ‚‚dejtonski‚‚ odprilike.
Što se tiče onih 17% za BiH,oni su čekali mig iz crkve i Zagreba a kad je on došao - listom su zaokružili ZA. (ovaj put za nezavisnost BiH).Fikretovi su bili svi do jednog za nezavisnost BiH,referendum nije bio 1994 ili 1995.
-
goran16v
#708 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Isto kao sto je svih 30% bilo protiv. Trt! 
-
PM72
#709 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ja pišem kako je bilo.
- fantom slobode
#710 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
goran16v wrote:Nekima je sudija svir'o ignore u proljece 96!Nedobrovoljac wrote:Ignoregoran16v wrote:@nedobrovljac
U pravu si, nikakve pripreme nije bilo kad je pocelo za sve je iskopano, propokano, utvrdjeno, uvezano, povezano, artiljerija postavljena postavljena za jedno poslijepodne onog dana kad je puklo, a ljudi naruzani u roku od 2 sata. Jest al u qurcu...
Takve price mogu da pricaju, a pogotovo u njih da vjeruju oni sto su evoluirali od asfalta do opanaka u nekoj zabiti manjeg be-ha entiteta.
A za referendum...naravno da nisu svi Hrvati i Bosnjaci izasli tad na referendum, naravno da je bilo i dovoljan broj Srba koji su smatrali Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom i nisu podlegli pod strasnu propagandu Beograda. Nisu svi Srbi cetnici...cetalji su izasli na plebiscit. A rezultati istog su bas onako sjeverno-koreanski...
nego to bi proslost...ja sve cekam taj davno obecani ...
-
momče
#711 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
"Kopali plin u Nedžarićima jesu svi ali kako to da je u tim iskopima kasnije formirana linija a u onom dijelu Nedžarića prema Vojničkom i Dobrinji je bila tvrda hercegovačka struja naseljenika i šatro starosjedilaca porijeklom iz Crne Gore.Sve go četnik i ekstrem.Nije bilo tako?"
Daj PM ne provaljuj se sa plinom, nidje veze
Imali smo i tenkove, po vasoj prici, ukopane na prvoj liniji i na pritisak dugmeta hidraulikom izrone iz zemlje pa opale
par granata i opet dugme pa se sakriju pod zemlju

Daj PM ne provaljuj se sa plinom, nidje veze
Imali smo i tenkove, po vasoj prici, ukopane na prvoj liniji i na pritisak dugmeta hidraulikom izrone iz zemlje pa opale
par granata i opet dugme pa se sakriju pod zemlju
- muha_sa
#712 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
pusti ba tog provokatora PM72
mi smo bili do zuba naoružani--jebene zelene beretke
sve repetitore pod svojom kontrolom držali, u svijet poruke slali da vas ocrne a vi jadni goloruki, ne znam kako opstadoste 
mi smo bili do zuba naoružani--jebene zelene beretke
-
PM72
#713 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Momče,momče wrote:"Kopali plin u Nedžarićima jesu svi ali kako to da je u tim iskopima kasnije formirana linija a u onom dijelu Nedžarića prema Vojničkom i Dobrinji je bila tvrda hercegovačka struja naseljenika i šatro starosjedilaca porijeklom iz Crne Gore.Sve go četnik i ekstrem.Nije bilo tako?"
Daj PM ne provaljuj se sa plinom, nidje veze![]()
![]()
par granata i opet dugme pa se sakriju pod zemlju![]()
![]()
![]()
Vidim da si friško registrovan u namjeri da provociraš.Žao mi je što SVIMA nije vidljiva IP adresa pa da ustanovimo pod kojim se nick-om još javljaš.
Veliš da se provaljujem s plinom a sa ovim ostalim se slažeš? Moj školski kolega je imao ujaka u kućama preko puta Dobrinje V i dobro se sjećam kako je pred rat vođena akcija gasifikacije naselja.A svi redom ložili bukovinu.
Odosmo sa teme...otvori novu o Nedžarićima pa da ti svašta nešto "rečem",što bi rekli bivši stanovnici Nedžarića,stoka sitnog zuba naseljena iz hercegovačkih i crnogorskih vukojebina.
-
Ripicipi
#714 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Svojim ocima sam '91 gledao desetine slepera sa "bananama" kako tranzitom idu prema Palama, vjerovatno iz Lukavice.
- muha_sa
#715 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
nisi vidio kad su skrenuli na Darivi pa drito na Vratnik mejdan--djelili narodu "banane". naša narodna vojska.Ripicipi wrote:Svojim ocima sam '91 gledao desetine slepera sa "bananama" kako tranzitom idu prema Palama, vjerovatno iz Lukavice.
-
momče
#716 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
PM
Nemam namjeru da provociram ni tebe niti bilo koga, mozemo samo voditi normalan dijalog bez provociranja,
mada ti to pokusavas! Sto se plina tice, ponovicu, provaljujes se! Tvrdi samo ono sto pouzdano znas a ne " rekao
mi od mog drugara pa njegov ujak". Plin prosao 88-me. Nije bitno, rekoh nemam namjeru da se prepirem nego
volio bih da procitas moj 2-gi post i kazes mi ako znas nesto o tome.
Nemam namjeru da provociram ni tebe niti bilo koga, mozemo samo voditi normalan dijalog bez provociranja,
mada ti to pokusavas! Sto se plina tice, ponovicu, provaljujes se! Tvrdi samo ono sto pouzdano znas a ne " rekao
mi od mog drugara pa njegov ujak". Plin prosao 88-me. Nije bitno, rekoh nemam namjeru da se prepirem nego
-
Ripicipi
#717 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Jbg, nisam im pratio dalje kretanje, samo sam ih vidjao na mostu iznad bivse ulice Tome Masarika, tj. danasnje Cobanijemuha_sa wrote:nisi vidio kad su skrenuli na Darivi pa drito na Vratnik mejdan--djelili narodu "banane". naša narodna vojska.Ripicipi wrote:Svojim ocima sam '91 gledao desetine slepera sa "bananama" kako tranzitom idu prema Palama, vjerovatno iz Lukavice.
-
PM72
#718 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Momče,momče wrote:PM
Ja tvrdim ono što sam vidio svojim očima a to je da su se ,jeseni i zime 1991/1992 kopali kanali za plin u prvim kućama u Nedžarićima prema Dobrinji V.Poslije su isti iskorišteni za tranšeje i bunkere.Možda je plin ušao u Nedžariće 1988 ali su ove kuće prema Dobrinji V tek jeseni i zime 91/92 pripremale priključke.Ne reče ti meni ništa za onaj tamić.
-
momče
#719 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Zaboravih, ne salim se za tenk, za tu pricu sam cuo jos za vrijeme rata da se prica u gradu, a mislim i da je
Karanana, ili neko drugi, u jednom davnom postu postavijo isto pitanje pitajuci da li je to istina. Toliko, da ne
skrecemo sa ove teme.
Karanana, ili neko drugi, u jednom davnom postu postavijo isto pitanje pitajuci da li je to istina. Toliko, da ne
skrecemo sa ove teme.
-
PM72
#720 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
šta si pitao u svom drugom postu?
-
momče
#721 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Da ne skrecemo sa teme, baci oko brzinski na temu "Dobrinja" na stranu 87 i moj post u 20:28 i bice ti jasno sta
mogu da znam a sta ne.
mogu da znam a sta ne.
- karanana
#722 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
a sta je bilo pitanje za tenk? ne mogu da shvatim.
-
PM72
#723 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ne znam takvog.Ljudi su se tokom rata dovikivali,pričali normalno a bilo je i psovki.Tokom tih razgovora,slabo je koja strana govorila tačne podatke.Izmisliš ime pa mlatiš praznu slamu.I ja sam preko motorole razgovarao sa izvjesnim Šucom,navodnim arkanovcem na Ilidži pa sam nakon rata saznao da je fakat bio neki navijač delija ili grobara zvani Šuca a ja sam mislio da laže.
Nego ,reci ti nama,jesi li kroz PASP gledao po Vojničkom?
Nego ,reci ti nama,jesi li kroz PASP gledao po Vojničkom?
-
momče
#724 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Taj tamic je bio mozda na pocetku, ne znam. Od decembra, kad sam ja dosao, nije. A nisam gledao kroz PASP.
Samo herc i AK. Cak i ulazio u vojnicko 93-ce, nocu kad kisa pada, budala, zbog glupiranja glavu mogao izgubiti,
al ostala je citava, skoro citava. Odosmo sa teme, na drugoj temi cemo ako te nesto zanima.
Samo herc i AK. Cak i ulazio u vojnicko 93-ce, nocu kad kisa pada, budala, zbog glupiranja glavu mogao izgubiti,
al ostala je citava, skoro citava. Odosmo sa teme, na drugoj temi cemo ako te nesto zanima.
-
goran16v
#725 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Uglavnom prica ide da se ni niste ni slucajno, ne daj boze, spremali za rat jedno bar po' godine - godinu prije nego ste ga zapceli, ne bi vama obraz dovozlio da lazete ljude oko sebe da idete na obuke, podjele oruzja, glasanja, nego ste isli na selo kod rodbine, vikendice itd, kad je samo od sebe pocelo onda ste brze bolje za jedno poslijepodne skupili to jada od artiljerije, naoruzanja, veze, tehnike, goriva, prokopali transeje, rovove itd.