trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zeljoooo
#701 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#702 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne bih se slozio. U bodovnom smo deficitu, moraju se sve utakmice dobiti do kraja (uglavnom) i opet je pitanje hoces li se plasirati. Imperativ pobjede je za svaku utakmicu. Ako se plasiramo sa Mesom, to je veliki uspjeh. Ako ne, treba covjeku dati jos jednu priliku u kvalifikacijama za SP. Nije realno pricati o bilo cemu kad se zna u kakvom smo sosu.trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
- trcicu trceci
#703 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mesa preuzima rezentaciju puno jacu nego kad je preuzimao (najveci trener svih vremena nase reprezentacije i najuspjesniji u historiji) Susic, e pa vidjet cemo hoce li on nas plasirati negdje.LSD wrote:pa što "znalac" Safet ne pobjedi te "dosta slabije timove"trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
- trcicu trceci
#704 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja kazem da ne pobijediti Vels, Izrael, Andoru i Kipar u svih pet utakmica nije ocekivano, vec realno isti rezultat kao i Pape kojeg ste kritikovali.Tomahawk11 wrote:Ne bih se slozio. U bodovnom smo deficitu, moraju se sve utakmice dobiti do kraja (uglavnom) i opet je pitanje hoces li se plasirati. Imperativ pobjede je za svaku utakmicu. Ako se plasiramo sa Mesom, to je veliki uspjeh. Ako ne, treba covjeku dati jos jednu priliku u kvalifikacijama za SP. Nije realno pricati o bilo cemu kad se zna u kakvom smo sosu.trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
- ultima_palabra
#705 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kako to? Recimo da se plasira na Euro i ode u drugi krug, onda se plasira na SP - kvalifikacije se završavaju na jesen 2017. Već bi ga stigao i prestigao za 2,5 godineluckylaka wrote:Uspjeh predhodnog ne moze ponoviti bar za osam godina
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#706 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Cekaj malo, trebas pobjediti Vels i Izrael koji vec imaju vise bodova od tebe i nemaju imperativ pobjede....logicno da ce igrati povucenije i cekati svoju priliku. Pokazalo se da tesko igramo kad se protivnik zatvori.
Opet, ocjenjivati covjeka koji jos ni jednu utakmicu nije vodio reprezentaciju je neadekvatno. Zasto si prekrizio Mesu u startu? Izabran je za selektora, treba mu dati priliku.
Opet, ocjenjivati covjeka koji jos ni jednu utakmicu nije vodio reprezentaciju je neadekvatno. Zasto si prekrizio Mesu u startu? Izabran je za selektora, treba mu dati priliku.
-
LSD
#707 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I sad nas je taj "najveci trener svih vremena nase reprezentacije i najuspjesniji u historiji" u svega 4 kola - uvalio u toliko duboka govna, da nas ne može niko izvaditi....taman da su selektori Guardiola i Fergusontrcicu trceci wrote:Mesa preuzima rezentaciju puno jacu nego kad je preuzimao (najveci trener svih vremena nase reprezentacije i najuspjesniji u historiji) Susic, e pa vidjet cemo hoce li on nas plasirati negdje.LSD wrote:pa što "znalac" Safet ne pobjedi te "dosta slabije timove"trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
-
LSD
#708 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I sad nas je taj "najveci trener svih vremena nase reprezentacije i najuspjesniji u historiji" za svega 4 kola protiv velesila poput Kipra, Velsa i Izraela - uvalio u toliko duboka govna, da nas ne može niko izvaditi....taman da su selektori Guardiola i Fergusontrcicu trceci wrote:Mesa preuzima rezentaciju puno jacu nego kad je preuzimao (najveci trener svih vremena nase reprezentacije i najuspjesniji u historiji) Susic, e pa vidjet cemo hoce li on nas plasirati negdje.LSD wrote:pa što "znalac" Safet ne pobjedi te "dosta slabije timove"trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
- trcicu trceci
#709 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja ga podrzavam od pocetka, ali ne mozes reci treba produziti ugovor, a ako uradi nesto u kvalifikacijama, ako, nema veze. Sam je rekao da ne bi preuzeo reprezentaciju da ne vjeruje da se mozemo plasirati, kazem mozemo i neuspijeh bi bilo ne pobijediti ove reprezentacije, to moras priznati.
17 bodova ce biti dovoljno za prolaz, ali da nabijemo gol razliku, i da pobijedimo sa malo vise razlike Izrael
17 bodova ce biti dovoljno za prolaz, ali da nabijemo gol razliku, i da pobijedimo sa malo vise razlike Izrael
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#710 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Eto, u cemu je onda problem? Covjek rekao vjeruje u uspjeh, zamisli da si ti selektori dodje neko i kaze ti, a tek si poceo raditi:''dobices otkaz ne dobijes li sve utakmice!'' Zasto unaprijed pricati o nekim stvarima, hajde da vidimo sta Mesa moze.trcicu trceci wrote:Ja ga podrzavam od pocetka, ali ne mozes reci treba produziti ugovor, a ako uradi nesto u kvalifikacijama, ako, nema veze. Sam je rekao da ne bi preuzeo reprezentaciju da ne vjeruje da se mozemo plasirati, kazem mozemo i neuspijeh bi bilo ne pobijediti ove reprezentacije, to moras priznati.
- trcicu trceci
#711 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
logika tije karinadirektni wrote:O kakvom istom rezultatu pišeš. kada je prethodnik protiv boldiranih osvojio cijeli jedan bod. Dogovori se prvo sam sa sobom.trcicu trceci wrote:Ja kazem da ne pobijediti Vels, Izrael, Andoru i Kipar u svih pet utakmica nije ocekivano, vec realno isti rezultat kao i Pape kojeg ste kritikovali.Tomahawk11 wrote:
Ne bih se slozio. U bodovnom smo deficitu, moraju se sve utakmice dobiti do kraja (uglavnom) i opet je pitanje hoces li se plasirati. Imperativ pobjede je za svaku utakmicu. Ako se plasiramo sa Mesom, to je veliki uspjeh. Ako ne, treba covjeku dati jos jednu priliku u kvalifikacijama za SP. Nije realno pricati o bilo cemu kad se zna u kakvom smo sosu.
- wickerman
#712 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Trener svih trenera kad je preuzimao repku nije imao -7, ako sadasnji se uspije plasirati pa ni Fabio Capello mu nije ravan.trcicu trceci wrote:Mesa preuzima rezentaciju puno jacu nego kad je preuzimao (najveci trener svih vremena nase reprezentacije i najuspjesniji u historiji) Susic, e pa vidjet cemo hoce li on nas plasirati negdje.LSD wrote:pa što "znalac" Safet ne pobjedi te "dosta slabije timove"trcicu trceci wrote:i ako nas Mesa ne plasira na EP sa ovom ekipom, i ako ne moze pobijediti 5 utakmica protiv dosta slabijih timova, realno velika je neznalica.
- trcicu trceci
#713 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Sretno mu. Vjeruj da ja tako i razmisljam, pa i razmisljao sam u tome tonu da nas ne treba ni plasirati, moze produziti ugovor.Tomahawk11 wrote:Eto, u cemu je onda problem? Covjek rekao vjeruje u uspjeh, zamisli da si ti selektori dodje neko i kaze ti, a tek si poceo raditi:''dobices otkaz ne dobijes li sve utakmice!'' Zasto unaprijed pricati o nekim stvarima, hajde da vidimo sta Mesa moze.trcicu trceci wrote:Ja ga podrzavam od pocetka, ali ne mozes reci treba produziti ugovor, a ako uradi nesto u kvalifikacijama, ako, nema veze. Sam je rekao da ne bi preuzeo reprezentaciju da ne vjeruje da se mozemo plasirati, kazem mozemo i neuspijeh bi bilo ne pobijediti ove reprezentacije, to moras priznati.
Ali da te pitam: sta ti mislis kada se zavrse kvalifikacije i on ako ne uspije, kako ce o njemu pricati?
govorit ce sto puta gore nego o Papetu.
Ili cemo biti tako ostri da se zna, neuspijeh je svakog selektora buduceg ako nas ne plasira na takmicenje, ili cemo davati sansu da stvara tim. Hocemo li mu sacuvati familiju ako slucajno ne uvede nekoga koga mi mislimo da treba? Cisto sumnjam, ja sam ti mala maca od onoga sta njega ceka
-
LSD
#714 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ma ko ce brate govorititrcicu trceci wrote:Sretno mu. Vjeruj da ja tako i razmisljam, pa i razmisljao sam u tome tonu da nas ne treba ni plasirati, moze produziti ugovor.Tomahawk11 wrote:Eto, u cemu je onda problem? Covjek rekao vjeruje u uspjeh, zamisli da si ti selektori dodje neko i kaze ti, a tek si poceo raditi:''dobices otkaz ne dobijes li sve utakmice!'' Zasto unaprijed pricati o nekim stvarima, hajde da vidimo sta Mesa moze.trcicu trceci wrote:Ja ga podrzavam od pocetka, ali ne mozes reci treba produziti ugovor, a ako uradi nesto u kvalifikacijama, ako, nema veze. Sam je rekao da ne bi preuzeo reprezentaciju da ne vjeruje da se mozemo plasirati, kazem mozemo i neuspijeh bi bilo ne pobijediti ove reprezentacije, to moras priznati.
Ali da te pitam: sta ti mislis kada se zavrse kvalifikacije i on ako ne uspije, kako ce o njemu pricati?
Ili cemo biti tako ostri da se zna, neuspijeh je svakog selektora buduceg ako nas ne plasira na takmicenje, ili cemo davati sansu da stvara tim. Hocemo li mu sacuvati familiju ako slucajno ne uvede nekoga koga mi mislimo da treba? Cisto sumnjam, ja sam ti mala maca od onoga sta njega ceka
samo pakosnici i provokatori
Meša je preuzeo selekciju koja je na petom mjestu sa svega 2 boda iz 4 utakmice, svako realan ce skontati neke stvari....bice podvig ako se uopšte plasiramo na Euro
- trcicu trceci
#715 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
zivi bili pa vidjeli, zapamti ovaj post da ne bude kasnije 
- luckylaka
#716 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Razmisljanje nidje veze.U svim arhivama pisat ce,,Reprezentacije BiH se prvi put od svog postojanja kvalifikovala na S.P. 2014 sa selektorom Safetom Susicem,,Kraj.Vratimo se Mesi.LSD wrote:Možda ce tvoja djeca, unucad i praunucad mantrati pricu da je odlazak na SP prvenstvo iskljucivo radi zasluga bivšeg selektora.....ali druga djeca i unucad ce znati da smo otišli na SP zahvaljujuci nikad jacoj generaciji fudbalera i nikad slabijoj kvalifikacionoj grupi, a da smo ispali sa tog SP (vec poslije drugog kola grupne faze) iskljucivo zbog neznanja tadašnjeg selektora.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#717 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mozda. Mozda, a vjerovatno ce mu mnogi jebavati majku i familiju. Mozda ce ga kovati u zvijezde. To je nas mentalitet i oko toga ne treba raspravljati. Meni je zapelo da se giljotina spusta, presuda legla, a covjeka se nema za sta okriviti.trcicu trceci wrote:Sretno mu. Vjeruj da ja tako i razmisljam, pa i razmisljao sam u tome tonu da nas ne treba ni plasirati, moze produziti ugovor.Tomahawk11 wrote:Eto, u cemu je onda problem? Covjek rekao vjeruje u uspjeh, zamisli da si ti selektori dodje neko i kaze ti, a tek si poceo raditi:''dobices otkaz ne dobijes li sve utakmice!'' Zasto unaprijed pricati o nekim stvarima, hajde da vidimo sta Mesa moze.trcicu trceci wrote:Ja ga podrzavam od pocetka, ali ne mozes reci treba produziti ugovor, a ako uradi nesto u kvalifikacijama, ako, nema veze. Sam je rekao da ne bi preuzeo reprezentaciju da ne vjeruje da se mozemo plasirati, kazem mozemo i neuspijeh bi bilo ne pobijediti ove reprezentacije, to moras priznati.
- wickerman
#718 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ako se i ne plasira nema se sta kriviti.
- luckylaka
#719 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ako vjeruju oni moramo I mi vjerovati.Nema druge.Baždarević obavio razgovore sa Džekom i Begovićem: Nas trojica vjerujemo u plasman na Europsko prvenstvo
14.01.2015. | Rubrika: A selekcijaKomentara:
0
Mehmed Baždarević, selektor nogometne selekcije BiH, jučer je boravio u Engleskoj, gdje se sreo sa kapitenom zmajeva Edinom Džekom, te golmanom Stokea Asmirom Begovićem, piše “Goal.com”.
“Sa Džekom i Begovićem sam razmijenio informacije o svemu. O radu, o onome šta je bilo prije, o onome šta nas čeka i vidim da su obojica puni samopouzdanja. Čeka nas težak period i svi zajedno moramo napraviti još veći napor kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve. Moramo vjerovati da možemo, a vidio sam da Džeko i Begović, baš kao i ja, vjeruju u naš plasman na Euro. Moramo pronaći energiju i dati sve od sebe, a rezultat će doći”, naglasio je Baždarević
14.01.2015. | Rubrika: A selekcijaKomentara:
0
Mehmed Baždarević, selektor nogometne selekcije BiH, jučer je boravio u Engleskoj, gdje se sreo sa kapitenom zmajeva Edinom Džekom, te golmanom Stokea Asmirom Begovićem, piše “Goal.com”.
“Sa Džekom i Begovićem sam razmijenio informacije o svemu. O radu, o onome šta je bilo prije, o onome šta nas čeka i vidim da su obojica puni samopouzdanja. Čeka nas težak period i svi zajedno moramo napraviti još veći napor kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve. Moramo vjerovati da možemo, a vidio sam da Džeko i Begović, baš kao i ja, vjeruju u naš plasman na Euro. Moramo pronaći energiju i dati sve od sebe, a rezultat će doći”, naglasio je Baždarević
-
LSD
#720 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa ja ne kažem da nece biti i takvih komentara....ali jarane, to je za mene gluposttrcicu trceci wrote:zivi bili pa vidjeli, zapamti ovaj post da ne bude kasnije
Meša je preuzeo "vruc krompir", zavaljen totalno u samom startu i nerealno je ocekivati da napravi neka cuda (iako sam Meša ponavlja kako je optimista i slicna prica)....jedno su nadanja i optimizam, a drugo realnosti ....mi nismo Njemacka kvalitetom, pa da se možemo nadati svim pobjedama....to samo nerealni ljudi mogu ocekivati....pitace se i protivnici nešto na terenu, a njima odgovaraju i neriješeni rezultati protiv nas - tako ce se i postaviti na terenu.
Mi smo ove kvalifikacije završili onom potopom u Izraelu
Što se mene tice Meši bi najbolje bilo da iskoristi ostatak kvalifikacija (i ostale prijateljske utakmice) da podmladi ekipu, da daje šansu novim mladim igracima, da nađe neka nova imena, da pripremi ekipu za naredne kvalifikacije za Mundijal u Rusiji.
- luckylaka
#721 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mi ove kvalifikacije tek pocinjemo I zadatak Mesi je jasan...E.P.inace I on sam zna sta ga ceka.Nema se tu sta raspravljati.Bez europskog Mesa leti 100% jer je znao u sta se upusta.
- Point.
#722 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bolan ljudi, kakve vi ultimatume ovdje pisete? Jeste li svjesni kakvo je trenutno stanje u nasoj grupi? Mesi treba dati jedne citave kvale pa onda ocjenjivati. Nije njegova krivica sto je Pape upropastio pola kvalifikacija vec. Pape je poceo sa 0 bodova, Mesa ima u startu -7.
- luckylaka
#723 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma daj bolan nema tu sta pametovati. .,imas rezultate ostajes nemas ides sta je tu novost Sto bi Mesa bio izuzetakPoint. wrote:Bolan ljudi, kakve vi ultimatume ovdje pisete? Jeste li svjesni kakvo je trenutno stanje u nasoj grupi? Mesi treba dati jedne citave kvale pa onda ocjenjivati. Nije njegova krivica sto je Pape upropastio pola kvalifikacija vec. Pape je poceo sa 0 bodova, Mesa ima u startu -7.
- Point.
#724 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kakav bolan izuzetak? Jesi li ti svjestan da mi vec zaostajemo 7 bodova za vodecim Izraelom, a pola kvalifikacija proslo? Mesa treba da krene ko i Pape sto je, dakle od nula bodova a ne minus sedam. Nije fer prema Mesi da mu se daje imperativ prolaza na EP, kada je preuzeo situaciju kakva je. Cista podmuklost.luckylaka wrote:Ma daj bolan nema tu sta pametovati. .,imas rezultate ostajes nemas ides sta je tu novost Sto bi Mesa bio izuzetakPoint. wrote:Bolan ljudi, kakve vi ultimatume ovdje pisete? Jeste li svjesni kakvo je trenutno stanje u nasoj grupi? Mesi treba dati jedne citave kvale pa onda ocjenjivati. Nije njegova krivica sto je Pape upropastio pola kvalifikacija vec. Pape je poceo sa 0 bodova, Mesa ima u startu -7.
- luckylaka
#725 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Niko Mesu nije tjerao da preuzme ovu funkciju. Mesi je zadatak vrlo jasan na kraju i Sam izjavljuje da mu je cilj Francuska. Zaostajali smo 7bodova I prije nego sto je Mesa preuzeo mjsto selektora zato Mesa Bujrum I vidimo se u Francuskoj ABDPoint. wrote:Kakav bolan izuzetak? Jesi li ti svjestan da mi vec zaostajemo 7 bodova za vodecim Izraelom, a pola kvalifikacija proslo? Mesa treba da krene ko i Pape sto je, dakle od nula bodova a ne minus sedam. Nije fer prema Mesi da mu se daje imperativ prolaza na EP, kada je preuzeo situaciju kakva je. Cista podmuklost.luckylaka wrote:Ma daj bolan nema tu sta pametovati. .,imas rezultate ostajes nemas ides sta je tu novost Sto bi Mesa bio izuzetakPoint. wrote:Bolan ljudi, kakve vi ultimatume ovdje pisete? Jeste li svjesni kakvo je trenutno stanje u nasoj grupi? Mesi treba dati jedne citave kvale pa onda ocjenjivati. Nije njegova krivica sto je Pape upropastio pola kvalifikacija vec. Pape je poceo sa 0 bodova, Mesa ima u startu -7.