ja ovo cesto cujem u ovakvim raspravama. zanima me kako konkretno podrzava domacu?bumerangss wrote:Pusti te gatke, bingo~ lidl tj rekla-kazala! Bingo je sad trenutno nas domaci najpovoljniji TC i treba ga podrzati jer forsira domacu proizvode
Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Moderator: anex
- Ned071
#701 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
-
StupskaBitanga
#702 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
prevent a taj firma iz njemačke je paravanKvaziExpert wrote:vidio sam da su švabe kupile kapis. ko je u stvari kupac? Prevent? Sry, rečenica je malo nejasnaStupskaBitanga wrote:pojednostavljeno kao što je njemački kupac za Kapis Prevent tako je i ovaj AG paravan
-
StupskaBitanga
#703 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Završava se proces preuzimanja IKB banka Zenica koja će biti pripojena Mojoj banci Sarajevo tu je i željezara Ilijaš
sorry na off
sorry na off
- Skyfox
#704 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Zar po RP na mjestu strojorada nije trebala biti neka stambeno/poslovna zgrada? N.Sarajevo rekorder po broju t. centara...Banksy wrote:OT,StupskaBitanga wrote: U pitanju je bingovo zemljište objekat Strojorad Grbavica koju im je prodao H.Selimovic
Kako se Hilmo Selimović dočepao tog zemljišta, čije je to bilo prije?
- mokra_carapa
#705 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Odosmo u OT 
- Ciprol
#706 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
pa registrovali ljudi lidl.ba da im ne bi bilo k'o sa konzum.baOldMayor wrote:Ma ja ne sumnjam da ce oni doci jedan dan (lidl.ba je nedavno registrovanStupskaBitanga wrote:To za Lidl je nevjerovatna patka na koju se plae samo neupućeni), ali zasto bi to Lidl potajno ulazio u BiH, a to nisu uradili u Hrvatskoj ili evo Srbiji. Zna se da dolaze.
I po meni obicna suplja.
- OldMayor
#707 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Hahah...pa sta je ovo nema vise franje na konzum.ba, vodi direktno na klix i clanak o bingu hahaha...sto ih neko kara.Ciprol wrote:pa registrovali ljudi lidl.ba da im ne bi bilo k'o sa konzum.baOldMayor wrote:Ma ja ne sumnjam da ce oni doci jedan dan (lidl.ba je nedavno registrovanStupskaBitanga wrote:To za Lidl je nevjerovatna patka na koju se plae samo neupućeni), ali zasto bi to Lidl potajno ulazio u BiH, a to nisu uradili u Hrvatskoj ili evo Srbiji. Zna se da dolaze.
I po meni obicna suplja.
- Država
#708 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Psiho-trikovi KONZUM-a: Kako se u BiH obmanjuju kupci da ne kupe domaće mlijeko?!

Naizgled nevažan, ali zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, itekako utiče na svijest kupaca, tvrdi čitatelj koji je po zanimanju psiholog i koji nudi svoje objašnjenje…
Trgovački lanac Konzum predstavlja veliki problem za bosanskohercegovačke proizvode, jer im daje manje atraktivna mjesta na policama, ili ih u potpunosti potiskuje uvoznim artiklima, upozoravaju domaći proizvođači u BiH već godinama, ali vlasti ne čine ništa da im pomognu, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).
Na fotografiji koju je redakciji Patrie poslao čitatelj prikazan je paket neotvorenog mlijeka sarajevske mljekare „Milkos“, koji je poklopljen sa Konzumovim mlijekom.
Ovo je naizgled nevažan, ali je zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, tvrdi čitatelj, koji uz to dodaje da je psiholog, i da su u praksi ove metode utjecaja na svijest kupaca itekako rasprostranjene i uspješne.
U slučaju koji je prikazan na fotografiji, da bi kupac došao do Milkosovog mlijeka, prvo mora skinuti Konzumovo mlijeko, otvoriti kartonski paket, pa tek onda doći do mlijeka bh. proizvođača.
– Svjesni su iz Konzuma da najveći broj kupaca to neće uraditi, već će uzeti mlijeko do kojeg mu je lakše doći – tvrdi ovaj psiholog.
Ovo je samo jedan od trikova trgovačkog lanca Konzum, kojim guši bh. privredu, prenosi NAP.

Naizgled nevažan, ali zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, itekako utiče na svijest kupaca, tvrdi čitatelj koji je po zanimanju psiholog i koji nudi svoje objašnjenje…
Trgovački lanac Konzum predstavlja veliki problem za bosanskohercegovačke proizvode, jer im daje manje atraktivna mjesta na policama, ili ih u potpunosti potiskuje uvoznim artiklima, upozoravaju domaći proizvođači u BiH već godinama, ali vlasti ne čine ništa da im pomognu, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).
Na fotografiji koju je redakciji Patrie poslao čitatelj prikazan je paket neotvorenog mlijeka sarajevske mljekare „Milkos“, koji je poklopljen sa Konzumovim mlijekom.
Ovo je naizgled nevažan, ali je zapravo vrlo mudar trik Konzumovih aranžera, tvrdi čitatelj, koji uz to dodaje da je psiholog, i da su u praksi ove metode utjecaja na svijest kupaca itekako rasprostranjene i uspješne.
U slučaju koji je prikazan na fotografiji, da bi kupac došao do Milkosovog mlijeka, prvo mora skinuti Konzumovo mlijeko, otvoriti kartonski paket, pa tek onda doći do mlijeka bh. proizvođača.
– Svjesni su iz Konzuma da najveći broj kupaca to neće uraditi, već će uzeti mlijeko do kojeg mu je lakše doći – tvrdi ovaj psiholog.
Ovo je samo jedan od trikova trgovačkog lanca Konzum, kojim guši bh. privredu, prenosi NAP.
-
StupskaBitanga
#709 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
članak haj zdravo
Mislim ko djecca iz vrtića da se igraju novinarstva
Mislim ko djecca iz vrtića da se igraju novinarstva
-
StupskaBitanga
#710 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
kad sam zadnji put gledao jesteKvaziExpert wrote:i još K plus mlijeko koje se proizvodi kod nas (jel' ono baš u Milkosu?), može se naći i boljih primjera,....
-
rekla-kazala
#711 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Autor teksta tvrdi da tog milkosovog mlijeka nema na policama nego samo na paleti u neotvorenim paketima?
Ja sam u konzumu vrlo često kupujem meggle mlijeko i koliko znam mlijeko svih proizvođača je izloženo na policama.
Dalje šefovi su domaći. Oni vode glavninu posla
Nrpr. u Zenici u tržnom centru Džananović šefica je iz Zenice, uz to nije Hrvatica.
Na kraju krajeva glupo bi bilo da neki trgovac u ponudi ima proizvode koje istovremeno skriva od kupaca.
Imaš troškove po m2 i uposlenom a istovremno ne želiš da dio asortimana ide preko kase.
Roba je izložena po asortimanu a ne po proizvođačima.
Ja sam u konzumu vrlo često kupujem meggle mlijeko i koliko znam mlijeko svih proizvođača je izloženo na policama.
Dalje šefovi su domaći. Oni vode glavninu posla
Nrpr. u Zenici u tržnom centru Džananović šefica je iz Zenice, uz to nije Hrvatica.
Na kraju krajeva glupo bi bilo da neki trgovac u ponudi ima proizvode koje istovremeno skriva od kupaca.
Imaš troškove po m2 i uposlenom a istovremno ne želiš da dio asortimana ide preko kase.
Roba je izložena po asortimanu a ne po proizvođačima.
-
StupskaBitanga
#712 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
a nema radnika kojeg sam sreo rasptao se a da ne govori o značajnom padu prihoda u poslovnicama u kojima rade
- mokra_carapa
#713 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Svako iole pametan zna sta je konzum i na koji nacin guraju hrvatske proizvode i nekvalitetne K poluproizvode gradjanima. Nadam se da ce bingo, penny i ostali domaci trgovacki lanci izboriti svakodnevni izbor kupovine bosanaca
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#714 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Konzum mi je najbliži i kupujem samo u Konzumu!
Viva la Konzum!
I KPlus tuna je najbolja tuna.
Viva la Konzum!
- mokra_carapa
#715 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Velkoski wrote:Konzum mi je najbliži i kupujem samo u Konzumu!
Viva la Konzum!
U toj konzervi najmanje ima tune , procitaj sastav
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#716 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Boli me briga, najukusnija 
- Streptokok
#717 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
i ja sam isto čuo. A i narod dolazi do pameti, ne nešto prebrzo, ali ipak dolazi.StupskaBitanga wrote:a nema radnika kojeg sam sreo rasptao se a da ne govori o značajnom padu prihoda u poslovnicama u kojima rade
U mom selu, neki čiko otvorio granap 20m od konzuma i super radi. Ako ovako nastavimo za 5-6 godina ćemo se riješiti kolonizatora.
-
ludacha
#718 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
I ja bih ga bojkotirala da imam alternativu
-
StupskaBitanga
#719 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
gdje živišludacha wrote:I ja bih ga bojkotirala da imam alternativu
-
ludacha
#720 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Daleko od sarajeva, hercegovacki mali gradic
-
StupskaBitanga
#721 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
u Hercegovini definitivno je većinom konzum ima onaj namex i u Mostaru i Međugorju/Čitliku Bingo
Robot je u Mostaru i Čapljini
Prodex violeta ima isto 2 objekta
Ne znam za više ikog jačeg
Robot je u Mostaru i Čapljini
Prodex violeta ima isto 2 objekta
Ne znam za više ikog jačeg
- problemnatravunu
#722 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Juče ulazim u Konzum na socijalnom, kad vidim pise danas dvostruke PIKE, ajde super, kad na drugi pogled vidim , da je to samo u Intersportu i Modijani
Zna li iko, sta ce biti sa time dalje???
Zna li iko, sta ce biti sa time dalje???
- Halcyon
#723 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Ne bojkotujem ali vrlo, vrlo rijetko kupujem tamo, uglavnom odem ako nešto baš ne pronađem u domaćim supermarketima.
- mayab
#724 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Jucer odoh u taj Konzum bas jer sam trazio nesto odredjeno, a drugdje mi je upitno to naci, i onako usput gledam, uopće nema domaćeg Bimal ulja, a i kiselog kupusa, samo neki ogulinski 
- Skyfox
#725 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?
Forsirati domace da i zdravu konkurenciju, ali sta bi bilo sa svim radnicima koji rade u K. da se pocnu zatvarati prodavnice po BiH?
Zanimljivo bi bilo sprovesti anketu medju radnicima B. i K. u kojem lancu bi preferirali raditi!?
Zanimljivo bi bilo sprovesti anketu medju radnicima B. i K. u kojem lancu bi preferirali raditi!?