31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#701 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Ima sad dva mjeseca do sljedeceg susreta, mozda i susreta koji nam moze i reci dosta toga. Za dva mjeseca se puno puno toga moze promjeniti i u formi igraca i u igrackom kadru. U igri je i Vrancic, pa onda ima i Mateo Susic, Pjanic ce se vratiti sigurno ali kako sam tvrdio poslije SP-a tako tvrdim i danas da on nikad nece biti Miske a nama treba jedan Miske sa ubitacnim zadnjim pasom. Takvog igraca vjerovatno nemamo koji ce konstantno praviti sanse napadacima ali postoji baza Pjanic, evo veceras smo vidjeli da Besic ima strahovite prodore sa tim zadnji pasom, Stilic i TSS to sasvim sigurno znaju raditi. Medjutim sad bi mogla biti i nova dimenzija igre ako zatreba sa dva gorostasa u napadu i ubitacnim krilima kojima opet trebaju te kvalitetne lopte da ih izbace u sprint. Po meni za sada su to Lulic i Visca. Ma ima tu raznih varijanti koje ce se mijenjati od zavisnosti od protivnika a baza postoji i siguran sam da ce se do juna jos prosiriti jer Mesa zna da ima talenata u izobilju samo ih treba traziti a boga mi i slusati sta javnost prica. Ovo do sad nije lose a za sve je potrebno vrijeme. Ja i dalje mislim da cemo mi u Francusku ici direktno....jebi ga nepopravljivi optimista.
- Ricken
#702 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Oni koji neznaju sabirati, prinuđeni su da djele.Raigor Stonehoof wrote:Pa jah, dijeljenje s nulom vodi u beskonacnost.Ricken wrote:
Toliko da ih nisi mogao ni prebrojati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#703 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
palermo wrote:Nikako da me shvatišTomahawk11 wrote:@palermo, i to sto kazesma meni se ne gleda utakmica, cim Avdiju vidim. Dzabe sve, znam da ce muciti i sebe i mene, odmah mi nije dobro.
Sto se tice sredine, sve zavisi kako Mesa postavi igru. Ako igra sa jednim napadacem, onda ce vjerovatno igrati sa dva krila. Evo spomenuse da Lulic ide vise u sredinu, onda bi tu bilo neko istureno krilo, da li Hajrovic ili Visca. Ne ide ni natrpati vezni red, a u napadu Dzeko odsjecen., nabrojao si 10 igrača a ne 11 .....fali jedan igrač u tvom timu
Dobro si. Samo nek nema Avdije, niko nije ni vidio da je 10 igraca
Prvobitno sam poslije Pjanica htio staviti zareza pa ??, jer ne vidim trenutno ko bi tu mogao igrati. Definitivno imamo problem sa tim veznim redom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#704 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
palermo wrote:Nikako da me shvatišTomahawk11 wrote:@palermo, i to sto kazesma meni se ne gleda utakmica, cim Avdiju vidim. Dzabe sve, znam da ce muciti i sebe i mene, odmah mi nije dobro.
Sto se tice sredine, sve zavisi kako Mesa postavi igru. Ako igra sa jednim napadacem, onda ce vjerovatno igrati sa dva krila. Evo spomenuse da Lulic ide vise u sredinu, onda bi tu bilo neko istureno krilo, da li Hajrovic ili Visca. Ne ide ni natrpati vezni red, a u napadu Dzeko odsjecen., nabrojao si 10 igrača a ne 11 .....fali jedan igrač u tvom timu
-
marschall
#705 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
u francusku idemo dal direktno ili preko baraza, svjedno.hrasno38 wrote:Ima sad dva mjeseca do sljedeceg susreta, mozda i susreta koji nam moze i reci dosta toga. Za dva mjeseca se puno puno toga moze promjeniti i u formi igraca i u igrackom kadru. U igri je i Vrancic, pa onda ima i Mateo Susic, Pjanic ce se vratiti sigurno ali kako sam tvrdio poslije SP-a tako tvrdim i danas da on nikad nece biti Miske a nama treba jedan Miske sa ubitacnim zadnjim pasom. Takvog igraca vjerovatno nemamo koji ce konstantno praviti sanse napadacima ali postoji baza Pjanic, evo veceras smo vidjeli da Besic ima strahovite prodore sa tim zadnji pasom, Stilic i TSS to sasvim sigurno znaju raditi. Medjutim sad bi mogla biti i nova dimenzija igre ako zatreba sa dva gorostasa u napadu i ubitacnim krilima kojima opet trebaju te kvalitetne lopte da ih izbace u sprint. Po meni za sada su to Lulic i Visca. Ma ima tu raznih varijanti koje ce se mijenjati od zavisnosti od protivnika a baza postoji i siguran sam da ce se do juna jos prosiriti jer Mesa zna da ima talenata u izobilju samo ih treba traziti a boga mi i slusati sta javnost prica. Ovo do sad nije lose a za sve je potrebno vrijeme. Ja i dalje mislim da cemo mi u Francusku ici direktno....jebi ga nepopravljivi optimista.
-
the_stick
#706 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
al' u tvom sastavu fakat ima 10 igracaTomahawk11 wrote:Jedino ako i Mujdza bude glumio Avdijupalermo wrote:Lulić.....valjda si ga smetnuo, inače to vjerovatno jsete naš najjači sastav.....plus, bilo bi dobro da igramo sa 11 igrača umjesto 10Tomahawk11 wrote:Dakle, imamo dobrog golmana, dobru odbranu, dobrog zadnjeg veznog, dobrog napadaca....los nam je ostatak veznog reda. Krila?? Hajrovic solidan, ali opet ostaje problem neigranja u klubu. Visca igra, ali realno nije ni na nivou Hajrovica.
Znaci, Pjanicu, dozovi se!
Begovic - Mujdza, Spahic, Sunjic, Kolasinac - Besic, Pjanic - Hajrovic, Visca - Dzeko....to je kao neka udarna. Nije lose....nije ni dobro.![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#707 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
@the_stick, vjerovatno ni Mesa nije siguran ko je taj 11.

- Raigor Stonehoof
#708 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
dijeljenje je teze od sabiranja ziv bioRicken wrote:Oni koji neznaju sabirati, prinuđeni su da djele.Raigor Stonehoof wrote:Pa jah, dijeljenje s nulom vodi u beskonacnost.Ricken wrote:
Toliko da ih nisi mogao ni prebrojati.
-
Tuzla111
#709 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
imal igdje mozda snimak tekme?
- It_is_a_Leclerc
#710 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
I ja sam se smijao Avdiji cijelo vrijeme, al' večeras sam skontao da se od njega insan može ogriješiti.
Jer - kolike su šanse da neko onako smotan i generalno neupotrebljiv, ostvari BILO KAKVU fudbalsku karijeru bez pomoći Svevišnjeg.
Jer - kolike su šanse da neko onako smotan i generalno neupotrebljiv, ostvari BILO KAKVU fudbalsku karijeru bez pomoći Svevišnjeg.
- MOSALJOZE
#711 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
A što je najgore nije da se ne trudi,Avdija se stvarno zalaže,i tu mu se ne može zamjeriti,ali jednostavno nije dovoljno kvalitetan.
-
Iker C
#712 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Biće na Face tv narednih mjesec dana 3 puta dnevno.Tuzla111 wrote:imal igdje mozda snimak tekme?
- plagijator1975
#713 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Nisam čitao ovo brdo postova, tako da ne repliciram nikome, ali ovo većeras je po meni bilo loše, Austrijanci nisu neka ekipa ali su nas izdominirali gledajući cjelokupnu utakmicu, šta onda očekivati 
-
Dead Man Walking
#714 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Jah, nisu. Ljudi ubjedljivo prvi, imaju jedan poraz u zadnjih hejbet utakmica, igrace koji su standardni u svojim klubovima po BL... Ko je neka ekipa hebote, Spanija i Njemacka? Nama su svi ostali qrac izgleda.ernadr wrote:Nisam čitao ovo brdo postova, tako da ne repliciram nikome, ali ovo većeras je po meni bilo loše, Austrijanci nisu neka ekipa ali su nas izdominirali gledajući cjelokupnu utakmicu, šta onda očekivati
- luckylaka
#715 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Sreca nasa sto nas Mesha probudi iz mrtvih inace bi se mucili sa Andorom i Austrijom.I pogodio je sa pojacanjima,najzad neko ko kao zamjena moze ekipu preokrenuti.Next.Mrski mi neprijatelj i traziti pod hitno da se utakmica sa cifutima igra pred 30-40.000 gledalaca.Ljeto je.Dijaspora stize.Harmonike spremne.KUD uvjezbavaju koreografiju.Sve nagovjestava spektakl.Ovo je za Meshu biti ili ne biti
P.S.jebo vas vise rasprava Mesha/Safet.
-
de balzac
#716 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Iker C wrote:Biće na Face tv narednih mjesec dana 3 puta dnevno.Tuzla111 wrote:imal igdje mozda snimak tekme?
- noiserr
#717 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Neznam jeste'l culi, ali kad Vedo udje, cuje se Mesa vice: "Edine, sad si desetka majstore" (a Vedo devetka). Vidi se da Mesa ima vise prijateljski nastup sa ekipom, bas ono sto nam je falilo pod Safetovom cizmom.
- RMD
#718 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
i fali jos jedanOfficer Crabtree wrote:samo zamjeni lulić - višća i to je to...Begovic - Mujdza, Spahic, Sunjic, Kolasinac - Besic, Pjanic - Hajrovic, Visca - Dzeko....to je kao neka udarna. Nije lose....nije ni dobro.
- Edin H.
#719 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
RMD wrote:
i fali jos jedan
-
Mustang1
#720 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Dobacio je vise u ove dvije utakmice igracima nego Safet za svog mandata ukupno .. A da ne spominjem ono nerviranje i "sukob" sa pomocnim sudijom ..noiserr wrote:Neznam jeste'l culi, ali kad Vedo udje, cuje se Mesa vice: "Edine, sad si desetka majstore" (a Vedo devetka). Vidi se da Mesa ima vise prijateljski nastup sa ekipom, bas ono sto nam je falilo pod Safetovom cizmom.
Safetu je ovo vrhunac uzbudjenja bio

- Logovan
#721 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
A inace dobacivanje ima uvijek nekog efekta, tako svi rade jelde? oops: Kod nas se treneri dijele na dvije vrste, oni koji dobacuju i oni koji ne dobacuju. To za vrhunac uzbudjenja nisi u pravu. Imao je Pape proslava, ali naravno zaboravlja se.Mustang1 wrote: Dobacio je vise u ove dvije utakmice igracima nego Safet za svog mandata ukupno .. A da ne spominjem ono nerviranje i "sukob" sa pomocnim sudijom ..
- luckylaka
#722 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Kako smarate glupostima i za divno cudo niko od moderacije da upozori da je bivsi bivsi.Inace Safetu je vrhunac bio Brazil samo sto si ti to prespavaoMustang1 wrote:Dobacio je vise u ove dvije utakmice igracima nego Safet za svog mandata ukupno .. A da ne spominjem ono nerviranje i "sukob" sa pomocnim sudijom ..noiserr wrote:Neznam jeste'l culi, ali kad Vedo udje, cuje se Mesa vice: "Edine, sad si desetka majstore" (a Vedo devetka). Vidi se da Mesa ima vise prijateljski nastup sa ekipom, bas ono sto nam je falilo pod Safetovom cizmom.
- pirmin
#723 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Alaba polomljen, bukvalno hodati ne moze...kaze.
Izgubili smo kreativnost definitivno, ko zna kad cemo dobiti novog Zvjezdana. Miralem je sjena samog sebe.
Edin i Emir kapitenski!
Muhamed nije normalan sekunde
, moze li neko ko ima HD-snimak napraviti gif kad odmah ustaje kraj linije, poslije pada na vrat? Ono je antologija! 
Izgubili smo kreativnost definitivno, ko zna kad cemo dobiti novog Zvjezdana. Miralem je sjena samog sebe.
Edin i Emir kapitenski!
Muhamed nije normalan sekunde
-
Ali_G
#724 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
Rano je govoriti o Mesinom ucinku, ali ono sto se vidi je da je donio makar stabilnost i popravila se atmosfera.
Mislim da ce se Mesa dobrom djelu igraca zahvaliti. Trenutno Stilic, Avdija, Cocalic, Cimirot, Hadzic nemaju sta traziti u reprezentaciji, eventualno jedan da ostane.
Begovic-Kolasinac, Spahic, Sunjic, ?-Lulic, Besic, Zukanovic, Pjanic, Hajrovic-Dzeko
Ibisevic, Vranjes, Visca, Medunjanin-Prcic-Tin (najspremniji da ostane), jedan od ovih gore pobrojanih, Djuric i desni bek taman da je iz nase lige
Mislim da ce se Mesa dobrom djelu igraca zahvaliti. Trenutno Stilic, Avdija, Cocalic, Cimirot, Hadzic nemaju sta traziti u reprezentaciji, eventualno jedan da ostane.
Begovic-Kolasinac, Spahic, Sunjic, ?-Lulic, Besic, Zukanovic, Pjanic, Hajrovic-Dzeko
Ibisevic, Vranjes, Visca, Medunjanin-Prcic-Tin (najspremniji da ostane), jedan od ovih gore pobrojanih, Djuric i desni bek taman da je iz nase lige
- omega369
#725 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina
prvo poluvrijeme ocajno lose, drugo puno bolje. tin za 3 min pokazao zasto mora igrati, pogotovo pored totalno nezainteresovanog pjanica.
besic - hajrovic - susic je sredina koju treba uigravati dok se primadona rome u neka doba ne dozove
sta "velika zvijezda poljske" radi u ovoj reprezentaciji fakat mi nije jasno
također, mahanje rukama pri najobicnijem govoru i arlaukanje iz petnih zila selektora je dno dna. selektor austrije objasnio kako se treba ponasati
kako god, ima ovdje jos puuuno puuuno posla. mozda i mozemo biti treci na kraju
besic - hajrovic - susic je sredina koju treba uigravati dok se primadona rome u neka doba ne dozove
sta "velika zvijezda poljske" radi u ovoj reprezentaciji fakat mi nije jasno
kako god, ima ovdje jos puuuno puuuno posla. mozda i mozemo biti treci na kraju