Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#701 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Dolaze dva Hercegovca u općinu registrirati firmu. Službenica ih pita:
- Ime firme, molim.
- Šesto Čulo. - odgovaraju oni.
- O kako dobro ime ste smislili, ljudi često smišljaju za firme najgluplja imena. Molim vas sad imena osnivača firme.
- Jozo Šesto i Ante Čulo
- Ime firme, molim.
- O kako dobro ime ste smislili, ljudi često smišljaju za firme najgluplja imena. Molim vas sad imena osnivača firme.
- Jozo Šesto i Ante Čulo
- Streptokok
#702 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A oni vele to kad uradite u majoriziranom dijelu onda se javite. Tako da moramo od nekud poceti. A vi ste nekako pogodni, jadni i majorizirani.animals wrote:Tek kad to uradis u RS, onda imas pravo glasa..Better Man wrote:Herceg Bosna je fašistička tvorevina od strane najgorih fašista, ustaša i rasista oličenih u HDZ-u. Zločine koje su oni počinili su jednaki zločinima Karadžića i Mladića. Da je ovo pravna država svi oni koji su se okupili da obilježe tu fađističku tvorevinu bi bili po kratkom postupku uhapšeni i osuđeni na doživotnu robiju bez mpgučnosti pomilovanja.
- General War
#703 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Hercegovac je ranjen u rovu i moli drugog Hecegovca da ga ubije kako se ne bi više mučio.pici wrote:Dolaze dva Hercegovca u općinu registrirati firmu. Službenica ih pita:
- Ime firme, molim.
- Jozo Šesto i Ante Čulo
- Ne mogu, pajdo!
Ovaj ga ponovo poče preklinjati da ga ubije.
- Ne mogu, pajdo, nemam metaka više.
Ranjenik ispali kao iz topa:
- "Imam ja. Marka komad!"
- SkyLimit
#704 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Zašto se Herceg - Bosanci uvijek poistovjećuju sa Hercegovcima? Rat u centralnoj Bosni protiv dakle Hrvata - Bosanaca je bio čak i žešći od onog u Hercegovini.
- Streptokok
#705 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Mozda zato sto su ovi iz kamenjara rukovodili zlocinackim poduhvatom. Ovi u srb su bili samo topovsko meso.
-
palermo
#706 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Misliš Dario Kordić. Tihomir Blaškić, Lozančić........bili topovsko meso.....hm....Streptokok wrote:Mozda zato sto su ovi iz kamenjara rukovodili zlocinackim poduhvatom. Ovi u srb su bili samo topovsko meso.
- Streptokok
#707 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Tanko je to. Kapitalci su iz kamenjara.palermo wrote:Misliš Dario Kordić. Tihomir Blaškić, Lozančić........bili topovsko meso.....hm....Streptokok wrote:Mozda zato sto su ovi iz kamenjara rukovodili zlocinackim poduhvatom. Ovi u srb su bili samo topovsko meso.
-
palermo
#708 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Hrvatska politika koja dijeli Bosnu i Hercegovinu nema puno veze sa geografskom odrednicom. Ona ima svoje pristalice i zapadnoj Hercegovini, i u srednoj Bosni, i u Posavini......to pokazuje ovih zadnjih 25 godina.Streptokok wrote: Tanko je to. Kapitalci su iz kamenjara.
Kao što i pristalice cjelovite Bosne i Hercegovine nalaziš među Hrvatima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.
-
DonieBrasco
#709 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Steta sto je ovim u Hagu drugostepenska presuda tek u novembru 2017., a tada ako se potvrde zlocini mogu da ga cuclaju i u Zagrebu a potovo Dragan ni njegovi istomisljenici.
- Streptokok
#710 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Bojim se da zliocinci sta ne izmuljaju. Ne bi me cudilo ni da ih oslobode.DonieBrasco wrote:Steta sto je ovim u Hagu drugostepenska presuda tek u novembru 2017., a tada ako se potvrde zlocini mogu da ga cuclaju i u Zagrebu a potovo Dragan ni njegovi istomisljenici.
-
DonieBrasco
#711 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Cudan je taj sud na sve treba biti spreman.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#712 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Bice "treceg"-u Grudama i malo okoline, ali vecina Hrvata ce ostati u Bosni i Hercegovini. 
- animals
#713 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Niko nije jadan,osim forumasa..Streptokok wrote:A oni vele to kad uradite u majoriziranom dijelu onda se javite. Tako da moramo od nekud poceti. A vi ste nekako pogodni, jadni i majorizirani.animals wrote:Tek kad to uradis u RS, onda imas pravo glasa..Better Man wrote:Herceg Bosna je fašistička tvorevina od strane najgorih fašista, ustaša i rasista oličenih u HDZ-u. Zločine koje su oni počinili su jednaki zločinima Karadžića i Mladića. Da je ovo pravna država svi oni koji su se okupili da obilježe tu fađističku tvorevinu bi bili po kratkom postupku uhapšeni i osuđeni na doživotnu robiju bez mpgučnosti pomilovanja.
ili smo svi jadni, kako se uzme..
- animals
#714 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A treba i Srbe utrati u BIH, a istjerati ideju RS..Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Bice "treceg"-u Grudama i malo okoline, ali vecina Hrvata ce ostati u Bosni i Hercegovini.
- Point.
#715 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Koji su jadj ovi herceg bosancerosi, nema ih ni tisucu dusa jadnih majoriziranih a htjeli bi treci entitet. E sad necete dobiti ni kanal na hrvatskom.
- animals
#716 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A ko si ti da nesto odredjujes..Point. wrote:Koji su jadj ovi herceg bosancerosi, nema ih ni tisucu dusa jadnih majoriziranih a htjeli bi treci entitet. E sad necete dobiti ni kanal na hrvatskom.
mozes jedino po forumu da s,,,
- Point.
#717 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ja i stotine tisuca Bosnjaka kao ja i eto ti ga. Moze nam se, sta da ti kazem. Jednom su nas herceg bosanjerosi preveslali 93, nece vise nista preko bosnjackil ledja. Hocete treci? Trazite ga prvo u okupiranoj Posavini, do tada, nej placu i kmece koliko hoce.animals wrote:A ko si ti da nesto odredjujes..Point. wrote:Koji su jadj ovi herceg bosancerosi, nema ih ni tisucu dusa jadnih majoriziranih a htjeli bi treci entitet. E sad necete dobiti ni kanal na hrvatskom.
mozes jedino po forumu da s,,,
- animals
#718 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ti samo malo smanjis dozivljaj i vidjeces da nema nikoga oko tebe 
- Point.
#719 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ima, ima. Ovo kmecanje prerasta u bezobrazluk.
-
Ripicipi
#720 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A meni nije jasno kako neko uopste moze porediti BiH sa Hr. ili Srbijom, osnovno nepoznavanje stanja, realnosti, proslosti i buducnosti.LBVIEW wrote:A meni nije jasno zasto isto pravo nemaju Srbi u Hrvatskoj ili Bosnjaci u Srbiji,a kad bolje razmislim bilo koja grupacija koja cini 12-14 posto stamovnistva bilo gdje?Dalje,to je sam izgovor,a stvarni cilj je isti,od rata naovamo-Erceg Bosna,kako god to upakovali.Ripicipi wrote:Meni jos nije jasno zasto se Bosnjaci toliko odupiru mogucnosti da Hrvati ne mogu biti preglasavani?
Stvarno bih volio znati.
Ta Bosnjacka ufuranost da su u situaciji Srba iz Srbije ili Hrvata iz Hrvatske vodi samo u jos vece destabilizacije zemlje.
Ako neko misli de se moze i metra naprijed tako, grdno se vara, a sto je najgore BiH ce ispastati.
Te prijetnje natalitetom su maloumne, pa i da je to cilj, o tome se ne prica, a pogotovo ne prijeti, nego suti i radi.
Prijetnje nekim vojnim ciscenjima su jos debilnije i samo idu na ruku onima koje bi kao cistio.
Trebas ocistiti 70% teritorije i oko 50% stanovnistva da vi vase zelje bile ispunjene, u kojim filmovima vi zivite
Cuj ono... ej, zale se jer ih preglasavam, ko su oni da se zale jer im ja biram koga hocu...
Takav stav ne samo da je pogresan, drzak i bezobrazan, vec je i vrlo opasan PO OVU ZEMLJU.
Cesto pomislim da je i bosnjacima u cilju zemlju drzati u statusu quo ako treba jos 50 godina, sve dok ne ostvare neke svoje ciljeve, zelje, mokre snove.
A onda se isto tako i bojim da ce sa takvim stavovima ova zemlja tesko prezivjeti i narednih 5 godina, a ne 50
- animals
#721 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Imaju pravo dok god postoji RS..Point. wrote:Ima, ima. Ovo kmecanje prerasta u bezobrazluk.
- SkyLimit
#722 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Hrvate treba proglasiti nacionalnom manjinom i dati im prava koliko i Romima, ni više ni manje.Ripicipi wrote:
A meni nije jasno kako neko uopste moze porediti BiH sa Hr. ili Srbijom, osnovno nepoznavanje stanja, realnosti, proslosti i buducnosti.
Ta Bosnjacka ufuranost da su u situaciji Srba iz Srbije ili Hrvata iz Hrvatske vodi samo u jos vece destabilizacije zemlje.
Ako neko misli de se moze i metra naprijed tako, grdno se vara, a sto je najgore BiH ce ispastati.
Te prijetnje natalitetom su maloumne, pa i da je to cilj, o tome se ne prica, a pogotovo ne prijeti, nego suti i radi.
Prijetnje nekim vojnim ciscenjima su jos debilnije i samo idu na ruku onima koje bi kao cistio.
Trebas ocistiti 70% teritorije i oko 50% stanovnistva da vi vase zelje bile ispunjene, u kojim filmovima vi zivite![]()
Cuj ono... ej, zale se jer ih preglasavam, ko su oni da se zale jer im ja biram koga hocu...
Takav stav ne samo da je pogresan, drzak i bezobrazan, vec je i vrlo opasan PO OVU ZEMLJU.
Cesto pomislim da je i bosnjacima u cilju zemlju drzati u statusu quo ako treba jos 50 godina, sve dok ne ostvare neke svoje ciljeve, zelje, mokre snove.
A onda se isto tako i bojim da ce sa takvim stavovima ova zemlja tesko prezivjeti i narednih 5 godina, a ne 50
- Point.
#723 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
I ti si Bosnjak, doces tobe ako Bog da.Ripicipi wrote:A meni nije jasno kako neko uopste moze porediti BiH sa Hr. ili Srbijom, osnovno nepoznavanje stanja, realnosti, proslosti i buducnosti.LBVIEW wrote:A meni nije jasno zasto isto pravo nemaju Srbi u Hrvatskoj ili Bosnjaci u Srbiji,a kad bolje razmislim bilo koja grupacija koja cini 12-14 posto stamovnistva bilo gdje?Dalje,to je sam izgovor,a stvarni cilj je isti,od rata naovamo-Erceg Bosna,kako god to upakovali.Ripicipi wrote:Meni jos nije jasno zasto se Bosnjaci toliko odupiru mogucnosti da Hrvati ne mogu biti preglasavani?
Stvarno bih volio znati.
Trebas ocistiti 70% teritorije i oko 50% stanovnistva da vi vase zelje bile ispunjene, u kojim filmovima vi zivite![]()
- Point.
#724 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Slazem se. Brojcano spadaju u nacionalne manjine.SkyLimit wrote:Hrvate treba proglasiti nacionalnom manjinom i dati im prava koliko i Romima, ni više ni manje.Ripicipi wrote:
A meni nije jasno kako neko uopste moze porediti BiH sa Hr. ili Srbijom, osnovno nepoznavanje stanja, realnosti, proslosti i buducnosti.
- animals
#725 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Kako tebi daju da pises uopce ovdje..SkyLimit wrote:Hrvate treba proglasiti nacionalnom manjinom i dati im prava koliko i Romima, ni više ni manje.Ripicipi wrote:
koji si ti plivadon