Ako Bog da rijesti ce se ovaj problem lijepo sintore dovest a ako niko za mjesec dva ne rijesi problem lijepo cemo se sami snaci a znaju svi kako treba
Ja cu prvi braniti sintore ako vidim to. A tim aktivistima mogu k samo dati.
mogu nabrojati još xy stvari koje mi svi plaćamo apsolutno nepotrebno, ali post bi zaista bio pre, pre, preeeedugačakAmirBaa wrote: Kao i obicno problem pasa lutalica prenosis odjednom na neke druge probleme. U normalnim drzavama postoje zatvori ali zato ne postoji 11.000 lutalica u glavnom gradu
Nece sintori odgovoriti, nisu GRASovi revizori (u ovom slucaju nazalost nisu)Black swan wrote:jbt imat ćemo novi problem
kad razularene tinejdžerice krenu, po naredbi iz štaba, napadat šintore
pazi šta sam rekao
šintori odgovore onda stižu prijave i policija
Black swan wrote:jbt imat ćemo novi problem
kad razularene tinejdžerice krenu, po naredbi iz štaba, napadat šintore
pazi šta sam rekao
šintori odgovore onda stižu prijave i policija
ili izdati upute šintorima da si imidž prilagode izgledu ovog gospodina(hvala na ideji g.emkoCyrax wrote: Nece sintori odgovoriti, nisu GRASovi revizori (u ovom slucaju nazalost nisu)![]()
Zato ce murija ici pa kad krenu krivicne prijave aktivizam ce se drasticno smanjiti.
Time bi se paznja usmjerile na kolovodje i lovu koju sisaju paypalom, mogli bi sa Lijanom celiju da dijele

Od necega se mora poceti,neposredna opasnost po gradjane su ovi psi,rijesit to pa onda idemo prema stampanju tablica u zatvorima..eluna wrote:mogu nabrojati još xy stvari koje mi svi plaćamo apsolutno nepotrebno, ali post bi zaista bio pre, pre, preeeedugačakAmirBaa wrote: Kao i obicno problem pasa lutalica prenosis odjednom na neke druge probleme. U normalnim drzavama postoje zatvori ali zato ne postoji 11.000 lutalica u glavnom gradu
u normalnim država u zatvorima zatvorenici prave registarske tablice recimo, ali jok - mi plaćamo firme da to rade, u normalnim država kaznu za prekršaj, u vrijednosti od 40 KM odradite u bolnici ili staračkom domu, nekome pomognete, a ne sjedite 3 godine kukći dok dođete na red da odležite 3 dana u zatvoru (ili 2, ne znam više tačno koliko je po danu) ...
hajmo dalje kako se šta radi u normalnim državama??? ............ samo to nam nije tema
ako nije frka ovima što se protive smanjenju broja pasa lutalica da nas prosvijetle pa nam objasne kako se to radi u normalnim državama .................. dakle nije problem kako zbrinuti pse utalice, problem je kako se riješiti prekomjernog broja pasa lutalica
Rekla si vec da ne kontas, pa mi se ne da objasnjavatieluna wrote:znači nije ti u interesu da svoga psa, za kojeg, osim što ga voliš i paziš, imaš i finansijski trošak - dakle baš ti nije u interesu da ga TI SAMA zaštitiš od pasa lutalica, nego ga rađe vodaš bez brnjice pa da se sam štiti, ali usput može i povreijediti nekoga nevinog - ali jebo to - bitno da pas sam sebe može da brani?? ..... koji ćeš mu ti klinac onda???pakica_ wrote:Ako mene licno pitas, psi bi mi ostali kuci ali bih ja otisla na spomenuti cosak i sklonila to sto stave.. Pici je objasnio zasto u nekom od proteklih komentara..
Alfons Kauders wrote:Eksplodirao je u zadnje cetiri godine, jer su izlobirali zakon koji je nemoguce provoditi.Zviz wrote:uglavnomja wrote:Zviz nije trol
Ali ne kontam kako je pao s marsa na ovu temu ... Ocito nije bio u sarajevu zadnjih 5 gidina.
Zvanicmo prije dvije godine je bilo 11.000 ulicnoh pasa, sada je jos vise.
Glupavi zakon po kojem su pascad vaznija od ljudi su isforsirali dog trust placeni funtama, tacnije 5 miliona eurra da naprave haos i situaciju da su sinteri ukinuti.
U zadnjih 5 daba u sarajevu naoadnute 3 zene, krvnicki.
Imas prije uzbjestaje iz hitne pomoci, bice 1000 ujeda ove godine. A racunaj da se ne prijave svi napadi.
Ljudi zive kao u zatvoru kad oadne noc jer ne smiju od oascadi uzaci. Djeca imaju traume.
Nije to oar lokalnih cukica, to su copori po 15 komada velicine teleta
A bolesti, govna, smece ...
Bio sam u SA prije tri godine te u kvartu gdje navodno danas ne mozes opstati... Tad sam u periodu od 7 dana vidio 5 pasa u grupi i to je sve bilo. Istih pet se druzilo. 2007 god u istom kvartu nisam vidio ni jednog kao ni 2009. Nesto puno se nakotilo pasa u izuzetno kratkom vremenu, a postavljam pitanje sto danasnji scenario nije postojao 2001 god.? Zasto se bjezi od mogucnosti da ipak veci broj je doveden iz nekih trecih razloga.. Nije rijec da nema problema, ali ovaj problem je "explodirao" u zadnje tri godine, a manje vise odjednom.
Zapravo moguce je, samo sto bi onda kanton na azile morao trositi par desetina miliona godisnje, izmedju 3% i 5% budzeta. To jednostavno nije moguce i to narod nece dopustiti.
Trebaju psi dobiti vise love od porodilja, socijalnih slucajeva, djece bez roditelja itd. Nece moci.
klasika - ustaljeno tipičan odgovor kada ljudi ostanu bez argumenata, i naročito kada ne žele da preuzmu odgovornost, baš kao i političari našipakica_ wrote:Rekla si vec da ne kontas, pa mi se ne da objasnjavatieluna wrote:znači nije ti u interesu da svoga psa, za kojeg, osim što ga voliš i paziš, imaš i finansijski trošak - dakle baš ti nije u interesu da ga TI SAMA zaštitiš od pasa lutalica, nego ga rađe vodaš bez brnjice pa da se sam štiti, ali usput može i povreijediti nekoga nevinog - ali jebo to - bitno da pas sam sebe može da brani?? ..... koji ćeš mu ti klinac onda???pakica_ wrote:Ako mene licno pitas, psi bi mi ostali kuci ali bih ja otisla na spomenuti cosak i sklonila to sto stave.. Pici je objasnio zasto u nekom od proteklih komentara..sorry, malo bi mi vise vremena trebalo za takve slucajeve, a tog vremena nemam
Zviz wrote: Ako je problem 4% onda se pitam u sta ide ostalih 96% i kome? I sa 2% bi problem bio rijesen u 95% slucaja. Koliko iz budzeta se trosi na sam grad/kanton a koliko na necije licne beneficije i sam znas. Dok Lagumdjija, Izetbegovic, Tihic, Dodik i ostali imaju vecu platu nego slovenacki ministar - narod mora da pregovara sa cukama oko kretanja. Ovo ni Owen nebi znao opisati u romanu.
Zviz wrote:
Eksplodirao je u zadnje cetiri godine, jer su izlobirali zakon koji je nemoguce provoditi.
Zapravo moguce je, samo sto bi onda kanton na azile morao trositi par desetina miliona godisnje, izmedju 3% i 5% budzeta. To jednostavno nije moguce i to narod nece dopustiti.
Trebaju psi dobiti vise love od porodilja, socijalnih slucajeva, djece bez roditelja itd. Nece moci.
Cuci, nisi u toku. Znam da ti je mrsko citati sve postove na ovu tematiku, ukljucujuci i one iz zakljucanih tema, ali nemas pojma o cemu pises. Ovako samo ispadas budala i troll. Vjerovatno ima situacija kada si na svom terenu, ali ovo nije jedna od njih.Ako je problem 4% onda se pitam u sta ide ostalih 96% i kome? I sa 2% bi problem bio rijesen u 95% slucaja. Koliko iz budzeta se trosi na sam grad/kanton a koliko na necije licne beneficije i sam znas. Dok Lagumdjija, Izetbegovic, Tihic, Dodik i ostali imaju vecu platu nego slovenacki ministar - narod mora da pregovara sa cukama oko kretanja. Ovo ni Owen nebi znao opisati u romanu.
18.01.2011 17:00
Opština Novi Grad Sarajevo
100.000 KM za napuštene životinje
Opština Novi Grad Sarajevo iz budžeta za 2011. izdvojit će 100.000 KM za izgradnju azila za napuštene životinje te za sterilizaciju i kastraciju pasa.
Piše: N24
Veličina teksta: A A A
Na inicijativu načelnika Opštine Novi Grad Damira Hadžića, krajem prošle godine organiziran je sastanak s predstavnicima Grada Sarajeva, Ministarstva privrede KS-a, kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, MUP-a KS-a i opština Stari Grad, Centar, Novi Grad i Ilidža, na kojem se raspravljalo o izgradnji azila za pse.
"Cilj sastanka bio je da sve lokalne zajednice u svoje budžete ugrade stavke za izgradnju azila za pse. Prema zaključcima sa sastanka u Novom Gradu, pet većih opština Kantona izdvojiti će u budžetima između 50 i 70 hiljada maraka, a s tim novcem gradnja počinje ove godine", rekao je načelnik Hadžić.
Planirano je da do polovine januara treba biti izmijenjen projekat radi proširenja kapaciteta smještaja za napuštene pse i preciziran iznos potreban za izgradnju.
Prema zaključcima sa sastanka sve opštine, Grad i Kanton treba da planiraju sredstva za izgradnju, a Grad će biti nosilac aktivnosti.
Također, Opština Ilidža treba da Vladi Kantona Sarajevo podnese molbu za promjenu namjene zemljišta za azil u Rakovici. Sredinom janura bit će održan još jedan sastanak na kojem će biti predstavljeni konkretni podaci uz pomoć kojih će biti planirana izgradnja, najavljeno je iz Opštine Novi Grad.
Ima budzet kantona online, a znaju se i plate kako su bili protesti. Neprofesionalni zastupnici imaju 550KM mjesecno, profesionalni i oni na nekim pozicijama u skupstini oko 2100KM ako se ne varam. Kanton je od prosle godine poceo zavrtati pipu nevladinom sektoru i kojekakvim projektima i to ce se nastaviti u narednih 4-5 godina, ako ne i vise. Zanimljivo je da je otprilike u isto vrijeme planula zgrada kantona - nisu se nehljebi bunili dok su isle pare za grantove i sl.Zviz wrote:Alfons Kauders wrote:Eksplodirao je u zadnje cetiri godine, jer su izlobirali zakon koji je nemoguce provoditi.Zviz wrote:
Bio sam u SA prije tri godine te u kvartu gdje navodno danas ne mozes opstati... Tad sam u periodu od 7 dana vidio 5 pasa u grupi i to je sve bilo. Istih pet se druzilo. 2007 god u istom kvartu nisam vidio ni jednog kao ni 2009. Nesto puno se nakotilo pasa u izuzetno kratkom vremenu, a postavljam pitanje sto danasnji scenario nije postojao 2001 god.? Zasto se bjezi od mogucnosti da ipak veci broj je doveden iz nekih trecih razloga.. Nije rijec da nema problema, ali ovaj problem je "explodirao" u zadnje tri godine, a manje vise odjednom.
Ako je problem 4% onda se pitam u sta ide ostalih 96% i kome? I sa 2% bi problem bio rijesen u 95% slucaja. Koliko iz budzeta se trosi na sam grad/kanton a koliko na necije licne beneficije i sam znas. Dok Lagumdjija, Izetbegovic, Tihic, Dodik i ostali imaju vecu platu nego slovenacki ministar - narod mora da pregovara sa cukama oko kretanja. Ovo ni Owen nebi znao opisati u romanu.
i bolje sto nisu eno ja sam stavio par strana unazad...klixoris wrote:vlada-kantona-sarajevo-donijela-odluku-u-ponedjeljak-pocinje-uklanjanje-pasa-lutalica-s-ulica
Objavljeno na depou
Interesantno da klix ovo nije nikako objavio... Slucajno mozda ???
sve mu na kamaru ono lopovsko i lazljivo...ONO ce uraditi posao, ko sa vodom...nemoj tako ti Allaha i boga...Zlatko Petrović, resorni ministar u izjavi za agenciju Patria kazao je da je još davno rekao da mu daju nadležnosti i da će on uraditi posao.
uglavnomja wrote:Zviz wrote:
Eksplodirao je u zadnje cetiri godine, jer su izlobirali zakon koji je nemoguce provoditi.
Ako je problem 4% onda se pitam u sta ide ostalih 96% i kome? I sa 2% bi problem bio rijesen u 95% slucaja. Koliko iz budzeta se trosi na sam grad/kanton a koliko na necije licne beneficije i sam znas. Dok Lagumdjija, Izetbegovic, Tihic, Dodik i ostali imaju vecu platu nego slovenacki ministar - narod mora da pregovara sa cukama oko kretanja. Ovo ni Owen nebi znao opisati u romanu.
postpji jedna vrlo bitna stvar, u BiH ne postoje slobodni mediji. postoje placenicki ili vlasnicki (avaz, oslobodjenje, politika) i ovi podobni koji su tu u ulozi glasila koje na prvu ne izgleda ko da radi za nekoga. nazalost klix je jedan od takvih.klixoris wrote:vlada-kantona-sarajevo-donijela-odluku-u-ponedjeljak-pocinje-uklanjanje-pasa-lutalica-s-ulica
Objavljeno na depou
Znaci OPLAKAHpici wrote:i bolje sto nisu eno ja sam stavio par strana unazad...klixoris wrote:vlada-kantona-sarajevo-donijela-odluku-u-ponedjeljak-pocinje-uklanjanje-pasa-lutalica-s-ulica
Objavljeno na depou
sve mu na kamaru ono lopovsko i lazljivo...ONO ce uraditi posao, ko sa vodom...nemoj tako ti Allaha i boga...Zlatko Petrović, resorni ministar u izjavi za agenciju Patria kazao je da je još davno rekao da mu daju nadležnosti i da će on uraditi posao.
Ali ne placaju se iz kantonalnog budzeta druze. Kao sto rekoh, jednostavno se radi o tolikim ciframa da to sto zagovaras nije moguce implementirati.Zviz wrote: Normalno da se placaju iz budgeta... Samo sto je perfidno zapakovano. Svota koja se prije razdije na sta ide, iz te se odsteka njima, a onda se isto odsteka za razne stanice inkl. Budget. E kad bi oni imali manje plate, a i admnistracija isto, ne samo da bi budget u samom startu bio veci, nego bi i podjela sta za sta bila drugacija ondnosno pokrivala bi siri pojam i vise sredstava bi se priustilo za rijesavanje "more bit bidne problema".
DA, ali lovac za odstrel 1 jelena plaća sumu, kako koje lovište, ali cca 3000 Eura, + što plaća smještaj i vanpansionsku potrošnju jer lov ne traje 2-3 sata koliko treba da se obiđe sarajevo, nego 4-5 ili više dana .... zato to i ne predstavlja problem jer "lovni turizam" je grana turizma u usponu i dostupna samo finansijski dobro potkovanim osobama (znate li koliko košta samo optika za lovačku pušku, bez puške municije i ostale opreme????)LieToMe wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/jedinstv ... /140912042
![]()
I sad kao ovo je jel humano i sport, fazoni... a zatvoriti ili eutanizirati cuku je nehumanobraca Turci finasirali, to se jos i placa za trofej a majko draga
![]()
E tacno ko u vicu...probudi se zmaj jednu jutro i rece: a u PM gdje ja to zivim
Nisi ti skontala moju poentu ali nebitno ba skroz, ne da se meni vise iz supljeg u prazno.eluna wrote:DA, ali lovac za odstrel 1 jelena plaća sumu, kako koje lovište, ali cca 3000 Eura, + što plaća smještaj i vanpansionsku potrošnju jer lov ne traje 2-3 sata koliko treba da se obiđe sarajevo, nego 4-5 ili više dana .... zato to i ne predstavlja problem jer "lovni turizam" je grana turizma u usponu i dostupna samo finansijski dobro potkovanim osobama (znate li koliko košta samo optika za lovačku pušku, bez puške municije i ostale opreme????)LieToMe wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/jedinstv ... /140912042
![]()
I sad kao ovo je jel humano i sport, fazoni... a zatvoriti ili eutanizirati cuku je nehumanobraca Turci finasirali, to se jos i placa za trofej a majko draga
![]()
E tacno ko u vicu...probudi se zmaj jednu jutro i rece: a u PM gdje ja to zivim
odstrel prekomjernog broja pasa lutalica nikome ne donosi profit, naprotiv, kako mi objsniše ovdje ne temi, samo umanjuje profit određenim sivim eminencijama
što znači da moramao sami rješavati problem