FK Sarajevo Akademija.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mond
#701 Re: FK Sarajevo Akademija.
Psiha. Dječaci koji su impresionirani svakakvim rivalima čim napuste državu nisu za FKS.
-
svi u napad
#702 Re: FK Sarajevo Akademija.
Dobro da izadjoh vani da se ne sikiram. Vidim zijanise 6:1. Ono vremena sto sam gledao vidio sam puno nedostataka koji ukazuju na jako los rad trenera sa momcima. Gledam Plocu centarfora na oko visok jak momak al tanko brate pretanko iako je dao gol. Momak ni jedan duel nije dobio. O gradjenju lopte i drzanju igraca iza sebe necu da pricam jer to je visa matematika za njega. Kad sam ja trenirao fudbal jedna od prvih stvari je bila da mi je trener objasnio da ja kao centarfor moram napraviti trzaj u stranu kako bi se odbrambeni izbacio u tu stranu a ja onda trkom na prvu stativu jer sam korak ispred njega. Naravno drugo krilo ide na drugu stativu a prednji vezni na vrh sesnesterca. Na zalost ovo ih ne nauce pa onda kad su seniori ne znaju ( jedino Zrinjski to radi u ligi). Odbrambeni igraci kao i seniori stoje i cekaju i niko od njih ne prilazi napadacu a kamo li da pomisli da uklize u sut. Golman je poprilicno tanak i to me najvise cudi jer u zadnjih 10-ak godina smo izbacivali solidne golmane. Vidim da treneri forsiraju nekadanju englesku varijantu fudbala (koju su i oni napustili zahvaljujuci strancima) a to je daj dva grmalja na centarhalfove i jednog u napad. 70-ih i 80-ih godina Yuga, Italija i Njemacka su imale varijantu sa jednim centarhalfom grmaljem a drugi je bio tehnicar i brzinac tzv libero koji je ispravljao greske u odbrani. Ne znam sta da kazem vise. Iritiraju me price raje o forsiranju momaka bivsih igraca, bogatasa i rodbine ali moram priznati da polako idem i ja u tom pravcu pogotovo kad procitas prezimena djece koja igraju. Ne znam sta se desava ali ne mirise na dobro. Evo kad pogledas kod nas Celika guraju za nekog extra igraca a kone Muftica i dovoljno ti je to da vidis svu bijedu sarajevskog fudbala mada mislim da ce Muftic biti dobar golman. Zivjeli.
PS: je li ovaj mali Muftic kod kona nesto u rodu nasem slavnom golmanu Refiku Mufticu?
PS: je li ovaj mali Muftic kod kona nesto u rodu nasem slavnom golmanu Refiku Mufticu?
- muha_sa
#703 Re: FK Sarajevo Akademija.
BItne su škole fudbala i može se svašta nešto tamo naucit--al ako nisi prošo ulicarsku školu fudbala od tebe nema hajra 
- SmokingMan
#704 Re: FK Sarajevo Akademija.
Nema stamine dok ovi omladinci ne poderu kožu na asfaltu, barem jednom iskrenu skočni zglob, ne zarade grdnu posjekotinu na tijelu, igraju fudbala sa 4-5 godina starijim momcima. Kada vidim recimo Rocka, dođe mi da se ozbiljno išamaram što sam odustao u 20.toj od fudbala. Pa sigurno sam po kvaliteti za klasu bio bolji golman od njega. KAda stalno nisliš da nikada nije dovoljno dobro i nikada neće biti, pa sam završio u omladinskom pogonu kantonalca. A nema ko me nije zvao da branim, niko se nije smio bacati po betonu kao ja
. Branio za svoju mahalu, školu, klub, i u to vrijeme niko nije trenirao reflekse sa teniskom lopticom. Dođi kući, iz škole, ili recimo neposredno nakon doručka, ručka, prostru se dva dušeka na pod sobe, na 1.5 metar od zida, i onda 20-30 minuta bacaj lopticu od zid, parada desno - lijevo, dok se loptica ne uhvati sa obje ruke.
-
svi u napad
#705 Re: FK Sarajevo Akademija.
Vidi ovih mojih starohana (Muha i Smoking)
sto se sjecaju starih dobrih vremena. Tada su sport i raja bili najvazniji u zivotu. Jos kad igras za skolu pa svi dodju navijati za tebe i ekipu nema ti ravnog. Jebes lovu jos kad pobjedis onda si cijelu heftu glavni a trebice dolaze da ti cestitaju pa sreci nigdje kraja. Ja prestao sa fudbalom (iako sam mogao imati solidnu karijeru) jer stari rekao trenerima da ja moram skolu zavrsiti. Bio ljut na starog godinama. Otisao na kosarku i onda nakon 2-3 godine prestao sa sportom. U ono doba starci nisu isli na tekme niti su se brinuli za opremu. Sve od opreme dobijes od kluba a treneri u oba sporta te pitaju malo malo imas li keceva u skoli i ne do bog pusis li? Zamisli poslije svjetskog prvenstva u kosarci u Ljubljani 1970 godine svaka osnovna skola u Banjaluci tj. kosarkaska sekcija dobila ime po nekom reprezentativcu i tako moja skola se zvala Ljubodrag Duci Simonovic a dva puta nedeljno ti trener bude g. Tosic koji je bio pomocni trener selektora Zeravice. Eto kako se sportu tada pristupalo. Izvinjavam se sto odlutah od teme ali ovi staruhani me podsjetise na lijepe nostalgicne trenutke.
PS u osnovnoj skoli Petar Djokic mi profesor fizickog bio Miroslav Rag jedan od velikih kosarkaskih trenera u Sarajevu.
PS u osnovnoj skoli Petar Djokic mi profesor fizickog bio Miroslav Rag jedan od velikih kosarkaskih trenera u Sarajevu.
- muha_sa
#706 Re: FK Sarajevo Akademija.
svi u napad wrote: ↑11/12/2024 17:08 Vidi ovih mojih starohana (Muha i Smoking)sto se sjecaju starih dobrih vremena. Tada su sport i raja bili najvazniji u zivotu. Jos kad igras za skolu pa svi dodju navijati za tebe i ekipu nema ti ravnog. Jebes lovu jos kad pobjedis onda si cijelu heftu glavni a trebice dolaze da ti cestitaju pa sreci nigdje kraja. Ja prestao sa fudbalom (iako sam mogao imati solidnu karijeru) jer stari rekao trenerima da ja moram skolu zavrsiti. Bio ljut na starog godinama. Otisao na kosarku i onda nakon 2-3 godine prestao sa sportom. U ono doba starci nisu isli na tekme niti su se brinuli za opremu. Sve od opreme dobijes od kluba a treneri u oba sporta te pitaju malo malo imas li keceva u skoli i ne do bog pusis li? Zamisli poslije svjetskog prvenstva u kosarci u Ljubljani 1970 godine svaka osnovna skola u Banjaluci tj. kosarkaska sekcija dobila ime po nekom reprezentativcu i tako moja skola se zvala Ljubodrag Duci Simonovic a dva puta nedeljno ti trener bude g. Tosic koji je bio pomocni trener selektora Zeravice. Eto kako se sportu tada pristupalo. Izvinjavam se sto odlutah od teme ali ovi staruhani me podsjetise na lijepe nostalgicne trenutke.
Nisi odluto od teme--nek omladina cuje kako smo mi odrastali
Zato kad gledam ove današnje vazda kažem--Da im je trener Pepe, Murinjo, Anceloti dzaba
Vrijedi preslušat pa makar malo a ja sam tuto kompleto u dahu bez treptaja preslušo
-
mond
#707 Re: FK Sarajevo Akademija.
Da prenesem sa drugog foruma. Dječaku sretno
- GandalfSivi
#708 Re: FK Sarajevo Akademija.
Ne znam sta da mislim o ovome. S jedne strane, decko bas mora vjerovati u svoje kvalitete da preskoci college scholarship, gdje bi vjerovatno mogao igrati za relativno dobar tim, a diploma je diploma. S druge strane, ako je toliko dobar, gdje su sve akademije (Liverpool/City/Barca/Juve) koje vrsljaju po Sj. Americi.
Decku sretno u svakom slucaju…
Decku sretno u svakom slucaju…
-
mond
#709 Re: FK Sarajevo Akademija.
Da čestitam momcima na deklasiranju graCkog rivala sa 3:0 
- muha_sa
#710 Re: FK Sarajevo Akademija.
Mali Arman