Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Itakoto

#701 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Itakoto »

Raguz je moj odabir! :D
Hafis

#702 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
VjecitiStudent wrote:
Zašto kandidat ne bi smio biti popularniji od svoje stranke, pa Komšić je prošli put dobio više glasova nego SDP.
Komšić je dobio oko 10% više glasova od svoje stranke, što je sasvim ''normalno'', i valjda je očekivati da i Raguž u toj mjeri nadmaši svoju stranku.
U slučaju nekog ''nenormalnog'' skora, gdje bi Raguž ostvario dvostruki, trostruki, ili još veći rezultat od svoje stranke, bilo bi jasno da se ponavlja praksa iz 2006. i 2010.
pa necemo toliko

vec taman dovoljno da cisto uzme, recimo 10-15% razlike :D
A otkud takvih mozgova koji znaju to nariktati da bude onako...''podnošljivo'', a ne kao prošli put s onim ublehašem, pa nakantali nepotrebno 330 000 glasova.
To ti je kume nezgodan proces, a belegija kao što znamo nema ramena, pa hajd' je zaustavi kad treba.
ILVIIR

#703 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by ILVIIR »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Dosta ja bilo unitarizma :)

Ja molim moderatore da sve ove teme o predsjedničkim kandidatima raspodjele u tri zasebne.
Pa ćemo na prvoj dipliti o bošnjačkom, na drugoj o srpskom, a na trećoj o hrvatskom kandidatu
Bilo bi mnogo preglednije i da oprostite na izrazu - učinkovitije...a i ljepše vidjeti.
hafise, jel raguz legitiman?
Ovisi o izbornim rezultatima.
Ako mu stranka dobije 20 000 glasova, a on kao kandidat 200 000, hvala bogu da nije.
pa na proslim je imala raguzova stranka 50.000 a raguz 60.000
ovaj put cemo samo da malo rastegnemo tu razliku na 80.000 za stranku i 120.000 raguz. to je valjda ok?!?!
Itakoto

#704 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Itakoto »

Hafise, hoce li odmah nastupiti samouprava u 3. entitetu ukoliko Raguz postane clan Predsjednistva iz hrvatskog puka? :D
Alfons Kauders

#705 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa necemo toliko

vec taman dovoljno da cisto uzme, recimo 10-15% razlike :D
A otkud takvih mozgova koji znaju to nariktati da bude onako...''podnošljivo'', a ne kao prošli put s onim ublehašem, pa nakantali nepotrebno 330 000 glasova.
To ti je kume nezgodan proces, a belegija kao što znamo nema ramena, pa hajd' je zaustavi kad treba.
ma nece biti toliko, ne brini...

to ni nama ne godi... jer bi onda bilo da je izabran sa 250,000 bosnjackih glasova... cilj je da ga izabere 60,000 hrvata i 50,000 ovih... drugih...
StupskaBitanga

#706 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by StupskaBitanga »

Raguž će neminovno osvojiti vise glasova nego 90ka
madner

#707 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by madner »

Lozite covjeka bezveze, bas je htio glasat za Raguza a sada ce morat za Covica. :D
Hafis

#708 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

ILVIIR wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
hafise, jel raguz legitiman?
Ovisi o izbornim rezultatima.
Ako mu stranka dobije 20 000 glasova, a on kao kandidat 200 000, hvala bogu da nije.
ovaj put cemo samo da malo rastegnemo tu razliku na 80.000 za stranku i 120.000 raguz. to je valjda ok?!?!
To ti ga je tu otprilike. Samo treba dobar maher i jaka terenska ekipa. meni se čini da je to posao upravo za komšu i njegov tim. Nekako mi djeluju terenski najuigranije i to bi za njih bila sitnica.

Usput, sve i da Raguž prođe, jest on malo mekši po sarajevskim mjerilima, samo nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu. Što bi rekli - nije to više to.
Ne zaboravi recimo da u pregovorima S-F nije baš bio kooperativan za probosanski blok, i mogao bi i on vremenom vrlo lako evoluirati do zvanja ''herceg ćetnik''. Dosta je da samo jednom ''zariba''.
Alfons Kauders

#709 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Lozite covjeka bezveze, bas je htio glasat za Raguza a sada ce morat za Covica. :D
mos mislit :D
BHCluster

#710 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Lista v10.0

1. Martin Raguž - HDZ1990
2. Živko Budimir - SPP, DNZ BiH, SDU BiH, SPU BiH, SUND BiH i LDS BiH
3. Dragan Čović - HDZ BiH
4. Anto Popović - DF

=============================
1. Bakir Hadžiomerović - SDP
2. Bakir Izetbegović - SDA
3. Mustafa Cerić - Nezavisni kandidat
4. Fahrudin Radončić - SBB
5. Sefer Halilović - BPS
6. Emir Suljagić - DF
7. Adil Žigić - Nezavisni kandidat
8. Halil Tuzlić - Nezavisni kandidat
9. Mirsad Kebo - Nezavisni kandidat
10. Džebrail Bajramović - Stranka dijaspore BiH

1. Željka Cvijanović - SP, DNS, SNSD
2. Mladen Ivanić - PDP, SDS, SNS, NDP
3. Goran Zmijanjac - SPP

============================

To je lista \o/
Last edited by BHCluster on 16/07/2014 11:24, edited 1 time in total.
BHCluster

#711 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
ILVIIR wrote:
Hafis wrote: Ovisi o izbornim rezultatima.
To ti ga je tu otprilike. Samo treba dobar maher i jaka terenska ekipa. meni se čini da je to posao upravo za komšu i njegov tim. Nekako mi djeluju terenski najuigranije i to bi za njih bila sitnica.

Usput, sve i da Raguž prođe, jest on malo mekši po sarajevskim mjerilima, samo nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu. Što bi rekli - nije to više to.
Ne zaboravi recimo da u pregovorima S-F nije baš bio kooperativan za probosanski blok, i mogao bi i on vremenom vrlo lako evoluirati do zvanja ''herceg ćetnik''. Dosta je da samo jednom ''zariba''.
Sta kmechanje vec krenulo?
VjecitiStudent

#712 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by VjecitiStudent »

Hafis wrote:
ILVIIR wrote:
Hafis wrote:

Ako uporedimo Komšićev boravak u Predsjedništvu, u odnosu npr. na vladavinu Ive Mire Jovića, osim što su umjesto HDZ-ovih hrvatskih apartčika, u ambasadore odlazili SDP-ovi hrvatski apartčici, kakve su konkretne posljedice bile za hrvatski narod?
Mister Yes

#713 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:U slučaju nekog ''nenormalnog'' skora, gdje bi Raguž ostvario dvostruki, trostruki, ili još veći rezultat od svoje stranke, bilo bi jasno da se ponavlja praksa iz 2006. i 2010.
Pa ne baš.
2006. i 2010. je bilo ovo:

Image

2014. će biti ovo:

Image

Novi model T-1000. Značajno unaprijeđen, teže ga je prepoznati i mnogo fleksibilniji.
Hafis

#714 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Vama nitko živ od bošnjačkih kandidata ne valja.
Prošle izbore neće za mega-egotipa i dr orijentalistike, neće za babinog sina koji je proveo rat u trezoru, neće za kako kažu ''srbijanskog'' novinara kodnog imena Šćepo...ostalih se i ne sjećam. Hoće precjednika svih gradžana, doduše teškog šupljaka. Ok, ima logike, možda bih i ja tako postupio, mada je to ipak donijelo stanovite implikacije koje tek sada počinjemo osjećati.

Danas - neće opet lika iz trezora, neće opet Ščepu, neće režimsko duboko grlo s FTV, neće umirovljenog generala ABiH, neće umirovljenog reisa IZ, neće nervoznog bivšeg ministra i skupljača sličica s likom druga Zlatka, neće nekadašnjeg ljubimca javnosti Kebu....izgleda hoće opet Rvata (ja opet kažem da dajemo najbolje kadrove u Bih u zadnjih 30 godina).

Ovaj put to nije priprosti precjednik svih gradžana, već poprilično nedorečeni Raguž , popularno nazvan ''harmonizacija i funkcionalni balans'' što u prijevodu znači ''hojdi mi dojdi mi''.
Mister Yes

#715 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote: Usput, sve i da Raguž prođe, jest on malo mekši po sarajevskim mjerilima, samo nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu. Što bi rekli - nije to više to.
Bitna je simbolika i poruka da jedna stranka ne može imati ekskluzivno pravo na člana predsjedništva. Ti znaš da se ja zalažem da se zatvori ta rupa i da jedan član predsjedništva bude zaista volja Hrvata. Ali sve dok se rupa ne zatvori, alternativa je da jedna stranka ima ekskluzivno pravo na člana predsjedništva a protiv toga se treba boriti. Kada se rupa zatvori onda će se i kod Hrvata u BiH pojaviti demokratija što je jedan od glavnih razloga zašto želim da se rupa zatvori. Ali dok se ne zatvori nema ni demokratije u Hrvata pa zato vam mi moramo pomoći jer Čović je zlo.
Hafis

#716 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

VjecitiStudent wrote: Ako uporedimo Komšićev boravak u Predsjedništvu, u odnosu npr. na vladavinu Ive Mire Jovića, osim što su umjesto HDZ-ovih hrvatskih apartčika, u ambasadore odlazili SDP-ovi hrvatski apartčici, kakve su konkretne posljedice bile za hrvatski narod?
Stvarno mi se ne da ispočetka.
Pisao sam o tome već stotine postova...jebote da sam to malo konceptir'o, uobličio, uteg'o, lektorir'o, referir'o, mogao sam to već objaviti bez ikakvih troškova i koju gengelu okrenuti od centrale.
Dao si mi ideju :thumbup: ...a taman zjape besposleni u HB.
BHCluster

#717 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
VjecitiStudent wrote: Ako uporedimo Komšićev boravak u Predsjedništvu, u odnosu npr. na vladavinu Ive Mire Jovića, osim što su umjesto HDZ-ovih hrvatskih apartčika, u ambasadore odlazili SDP-ovi hrvatski apartčici, kakve su konkretne posljedice bile za hrvatski narod?
Stvarno mi se ne da ispočetka.
Pisao sam o tome već stotine postova...jebote da sam to malo konceptir'o, uobličio, uteg'o, lektorir'o, referir'o, mogao sam to već objaviti bez ikakvih troškova i koju gengelu okrenuti od centrale.
Dao si mi ideju :thumbup: ...a taman zjape besposleni u HB.
Daj ba hafise uozbilji se niko normalan ne cita smeche danas.
ILVIIR

#718 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by ILVIIR »

Hafis wrote:
ILVIIR wrote:
Hafis wrote: Ovisi o izbornim rezultatima.

ubjedjen sam, da je bio raguz na covicevoj poziciji, pristao bi na onu varijantu sa 1 fiksnim kantonom ili na varijantu sa 5 kantona gdje bosnjak ima vecinu a hrvat iz drugih 5 kantona.
to se vidilo u onim izjavama za medije koje je davao poslje onih 10-satnih sastanaka, kako mu je bilo glupo i tesko argumentovati.

iskreno, ja samo iz tog razloga navijam za raguza, jer sam siguran da ce S-F biti rijesen u vrlo kratkom vremenu!
Last edited by ILVIIR on 16/07/2014 11:48, edited 1 time in total.
Hafis

#719 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote: Usput, sve i da Raguž prođe, jest on malo mekši po sarajevskim mjerilima, samo nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu. Što bi rekli - nije to više to.
Bitna je simbolika i poruka da jedna stranka ne može imati ekskluzivno pravo na člana predsjedništva. Ti znaš da se ja zalažem da se zatvori ta rupa i da jedan član predsjedništva bude zaista volja Hrvata. Ali sve dok se rupa ne zatvori, alternativa je da jedna stranka ima ekskluzivno pravo na člana predsjedništva a protiv toga se treba boriti. Kada se rupa zatvori onda će se i kod Hrvata u BiH pojaviti demokratija što je jedan od glavnih razloga zašto želim da se rupa zatvori. Ali dok se ne zatvori nema ni demokratije u Hrvata pa zato vam mi moramo pomoći jer Čović je zlo.
Ništa se s tim neće dobiti, sve da se Raguž i pogura u predsjedništvo. Čak se može samo izgubiti.
Znam da mu je strankau rasulu, vjerojatno neće moći polučiti neke respektabilne izborne rezultate, neće imati nekog upliva u većinski hrvatskim županijama i ostat će samo on u predsjedništvu kao fikus..i to veći fikus od ŽK jer je ovaj ipak imao veliku stranku iza sebe. U stvari nešto poput Budimira, a stranka će nestati definitivno.

Međutim dvije su činjenice:
1. Uvjeren sam da ne postoji dovoljan kapacitet glasova koji bi se navodno trebao usmjeriti k Ragužu. Izborna trka za bošnjačkog člana predjedništva ove godine je doista najinteresantnija od 1996., a uhodani organizatori izbornog inžinjeringa ove godine su stvarno rascjepkani i čak međusobno zavađeni.
2. Raguž nije Komšić i nije Budimir, i to je nešto što zasigurno nadilazi dosadašnje poznate metode upravljanja. Mislim da bi se na koncu gadno razočarali i rekli: a jesmo bili budale.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#720 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by pici »

jebte ko ce bitnut na celu drzave ev pretpostavimo iz reda hrvata covic nejma kolko nije dignuto optuznica protiv njega za pljacku, otimacinu, pronevjeru itd itd...iz reda srba cvijanovicka, pozaposljavala familiju po drzavnim tvrtkama samo sto jos nije kucne ljubimce ubacila u administraciju, valjda ih nejma...izetbegovic, o njemu da bog dragi sacuva i zakloni lopina i lupez nad lupezima...pa kaki smo mi to ovdjekan ljudi pa glasujemo za ovakve, mozemo biti samo gori odnjiHa...QQ LeLe
Danguba

#721 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Danguba »

BHCluster wrote:Lista v10.0

1. Martin Raguž - HDZ1990
2. Živko Budimir - SPP, DNZ BiH, SDU BiH, SPU BiH, SUND BiH i LDS BiH
3. Dragan Čović - HDZ BiH
4. Anto Popović - DF

1. Bakir Hadžiomerović - SDP
2. Bakir Izetbegović - SDA
3. Mustafa Cerić - Nezavisni kandidat
4. Fahrudin Radončić - SBB
5. Sefer Halilović - BPS
6. Emir Suljagić - DF
7. Adil Žigić - Nezavisni kandidat
8. Halil Tuzlić - Nezavisni kandidat
9. Mirsad Kebo - Nezavisni kandidat
10. Džebrail Bajramović - Stranka dijaspore BiH

1. Željka Cvijanović - SP, DNS, SNSD
2. Mladen Ivanić - PDP, SDS, SNS, NDP
3. Goran Zmijanjac - SPP

============================

To je lista \o/
Raguz, osoba koja zadovoljava sve kriterije. :D :izet:

Mladen Ivanic, najvjerovatnije i ne bude kandidat ove koalicije jer se Hadzijovan uzjogunio. Ako zatrazi od CIK-a povlacenje svog potpisa, koalicija nece imati mogucnost da ponudi drugoga tako da ce ostati samo Zeljko.Nije on toliko pametan da to osmisli ali zato kuhinja(koja cak i nije u BiH) radi punom parom da voda ode na Dodikov mlin.
Hafis

#722 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

ILVIIR wrote: ubjedjen sam, da je bio raguz na covicevoj poziciji, pristao bi na onu varijantu sa 1 fiksnim kantonom ili na varijantu sa 5 kantona gdje bosnjak ima vecinu a hrvat iz drugih 5 kantona.
to se vidilo u onim izjavama za medije koje je davao poslje onih 10-satnih sastanaka, kako mu je bilo glupo i tesko argumentovati.

iskreno, ja samo iz tog razloga navijam za raguza, jer sam siguran da ce S-F biti rijesen u vrlo kratkom vremenu!
U slučaju da Raguž stvarno prođe u predsjedništvo, što svakako podrazumijeva i stanovitu ''pomoć'' određenog broja glasova, a obzirom da njegova glasačka baza nema taj potencijal, postavlja se pitanje bi li on ikako bio i pozivan na te pregovore u svezi S-F.
Svakako da ne bi.
Pitaš li se zašto nitko nije Komšića zvao na te pregovore? Mislim, stvarana je nekakva slika u dirigiranim medijima da je bio pozivan, da je mogao otići, ''ali eto nije mu se nešto dalo'', ....a pravi odgovor leži u činjenici da je on dio problema, a ne dio rješenja, i bilo bi doista tugaljivo i žalosno da se pojavio tamo.
Znači, ista bi sudbina tu zadesila i Raguža. S tim, naglašavam, ako rezultati te ''moguće'' pobjede budu stvarno ''neobični'', to jest bude apsurdan odnos broja njegovih glasova i broja glasova njegove stranke. A pogotovo njihova regionalna zastupljenost.
Insider-BiH

#723 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Insider-BiH »

Bakir Hadžiomerović, kandidat Socijademokratske partije BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prije nešto malo više od dvije godine, 1.juna 2012. godine, smijenjen je sa dužnosti urednika televizijskog programa i multimedija Federalne televizije i raspoređen na mjesto komentatora.

Istom odlukom generalnog direktora Džemala Šabića smijenjen je i najbliži Hadžiomerovićev suradnik, urednik vijesti Damir Kaletović. Za urednika Informativno-političkog programa FTV imenovan je Avdo Avdić.

Od dana smjene, odnosno preraspoređivanja na mjesto komentatora Hadžiomerović ne samo da nije uradio, napisao nijedan komentar, ili napravio bilo kakav prilog za FTV, nego skoro da se uopće nije pojavljivao u zgradi televizije.

Za cijelo to vrijeme, Hadžiomerović je zahvaljujući „džentlmenskom“ dogovoru sa menadžementom FTV cijelo vrijeme uredno primao, i još uvijek prima, plaću koja iznosi 2.250 KM mjesečno.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/152 ... zivno.html
Mister Yes

#724 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Ništa se s tim neće dobiti, sve da se Raguž i pogura u predsjedništvo. Čak se može samo izgubiti.
Ništa se ne može ni dobiti ni izgubiti bez obzira za koga se glasa. Osim simbolike o kojoj sam pričao.
Hafis wrote:Znam da mu je strankau rasulu, vjerojatno neće moći polučiti neke respektabilne izborne rezultate, neće imati nekog upliva u većinski hrvatskim županijama i ostat će samo on u predsjedništvu kao fikus..i to veći fikus od ŽK jer je ovaj ipak imao veliku stranku iza sebe. U stvari nešto poput Budimira, a stranka će nestati definitivno.
To ono u fazonu “Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a HDZ90 možda u nestanak” :D

Neće nestati HDZ90. Pa nisu Hrvati borgovi pa da svi isto misle. Moraju postajati bar dvije stranke pobogu. Ja ću recimo osim za Raguža glasati i za njegovu stranku. Doduše samo za nivo federacije ali eto jedan glas više. :D
Hafis wrote:Međutim dvije su činjenice:
1. Uvjeren sam da ne postoji dovoljan kapacitet glasova koji bi se navodno trebao usmjeriti k Ragužu. Izborna trka za bošnjačkog člana predjedništva ove godine je doista najinteresantnija od 1996., a uhodani organizatori izbornog inžinjeringa ove godine su stvarno rascjepkani i čak međusobno zavađeni.
Oni koji su glasali za Komšića sigurno neće glasati ni za Bakira ni za Fahru ni za Rejsa 100%.
Dobar dio “lijevo orijentisanih patriota” (oni što su glasali za Komšića) će glasati za Raguža siguran sam. Ne svi (jedan dio će ipak izabrati vjernost SDP-u i DF-u) ali dovoljno jer će i jedan broj Hrvata glasati za Raguža pa će nadoknatiti taj gubitak.

Prije četiri godije je bilo ovakvo stanje:
Komšić 337.065
Krišto 109.758
Raguž 60.266
Lijanović 45.397

Recimo da će ovi “alternativci” što su bili za Lijanovića sada biti za Budimira. Raguž tada nije bio ni blizu medijski eksponiran kao što je danas i lako je moguće da dobar dio Hrvata nije ni znao za njega. Ali evo recimo da opet dobije samo 60.000 glasova od Hrvata. Da pobijedi HDZ kandidata treba mu još samo 50.000 glasova Bošnjaka. A Komšič imao 337.065.
REALNO bar 100.000 tih Komšićevih glasača će glasati za Raguža. Ostalih 237.065 će se raspodjeliti između Suljagića i Hadžiomerovića.
Hafis

#725 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Bio sam na konvenciji HDZ 90. Vidio sam dovoljno.
Nema tu 60 000 hrvatskih glasova.
Na žalost, žalosna je sudbina pluralizma u malobrojnih naroda: ili si s nama ili si protiv.
Raguž nije trebao ovo raditi prije promjene S-F.
Od tolikih silnih priče tipa ''harmonizacija - funkcionalni balans'' sve se u suštini svelo na borbu za fotelju člana predsjedništva.
Da je apstinirao od kandidature, ili barem predložio svog kandidata, donekle mu se moglo vjerovati, a ovako....?
Stranka je osuđena na propast. Kad vidim ekipu kandidata iz HNŽ(K), sve mi je jasno. ipak o nekim ovdašnjim stvarima malo više znam od vas većine.
Post Reply