Talasi referenduma

Post Reply
Mister Yes

#701 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

zavrzlama wrote: Ebiga do tebe je Hafise..
Moj ti je savjet da kad god se osjećaš umorno i zbunjeno toliko da ne znaš ni kome odgovaraš, uzmi pauzu i odmori se. Poslušaj, spomenut ćeš me.
zavrzlama wrote:problem je sto antibosanska elita kod BIH hrvata zeli da uvuce bosnjake u tu pricu,NE RADI treceg entiteta ,nego iskljucivi da se dokaze MZ i nebosnjacima da i bosnjaci teze nekim podjelama i svom komadicu BIH
zavrzlama

#702 Re: Talasi referenduma

Post by zavrzlama »

Mister Yes wrote:
zavrzlama wrote: Ebiga do tebe je Hafise..
Moj ti je savjet da kad god se osjećaš umorno i zbunjeno toliko da ne znaš ni kome odgovaraš, uzmi pauzu i odmori se. Poslušaj, spomenut ćeš me.
zavrzlama wrote:problem je sto antibosanska elita kod BIH hrvata zeli da uvuce bosnjake u tu pricu,NE RADI treceg entiteta ,nego iskljucivi da se dokaze MZ i nebosnjacima da i bosnjaci teze nekim podjelama i svom komadicu BIH
ebiga sad...ja se borim protiv ideologije a ne nikova i forumasa...pa da li te nazivam hafisom li hafisa mister yes ,nije uopste bitno..obojica se protiv moje drzave i mog politickog ubjedjenja :D ...kolioko mi je stalo do toga sta ti i doticni pisete i mislite je i cinjneica da ne obracam paznju ko pise :D
Hafis

#703 Re: Talasi referenduma

Post by Hafis »

spreca wrote:
Hafis wrote:
"palermo"
Moguće, ali tek onda kada ta podjela bude išla u prilog BOšnjacima, dakle, kada se pobezbijedi da Mostar pripada Bošnjacima,
Pa Mostar i danas pripada Bošnjacima. Žive i rade u cijelom gradu.
da Neum bude bošnjački
Neum je i danas bošnjački. A posebice ljeti kada bošnjačka koncentracija doseže veću razinu nego recimo u Sarajevu ili Zenici. Samo šteta što nema niti jedne džamije, pa barem da ljeti radi.
Nesikiraj se Hafize........napravicemo mi i dzamiju......i ne jednu......mozda i za tebe nadjemo kakvo mjesto...ipak si ti Hafiz
Aha....i Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska.
Hafis

#704 Re: Talasi referenduma

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote: A šta ja imam od tog pedlja države, recimo od pedlja u Kalesiji, Ustiprači ili Šekovićima kada postoji snažna ideološka struja koja bi me najradije vidjela u Splitu ili Zagrebu?..i koja recimo na primjer zahtjev za nekakvim hebenim kanalom na Hrvatskom jeziku smatra ustaštvom, fašizmom, separatizom, bobanštinom i da prostiš salonaštvom. Što će mi pedalj u Kalesiji kada mi ne daš pedlja ni u mom dvorištu?
Imao si pa si se pokazao los domacin.
Zato ti je uskraceno ekskluzivno pravo upravljanja tim dvoristem. :D
Ooooo đes' upravitelj dvorišta...nisam ti odmah Audi prepoznao :)
Chika Krlja

#705 Re: Talasi referenduma

Post by Chika Krlja »

Hafis wrote: A šta ja imam od tog pedlja države, recimo od pedlja u Kalesiji, Ustiprači ili Šekovićima kada postoji snažna ideološka struja koja bi me najradije vidjela u Splitu ili Zagrebu?..i koja recimo na primjer zahtjev za nekakvim hebenim kanalom na Hrvatskom jeziku smatra ustaštvom, fašizmom, separatizom, bobanštinom i da prostiš salonaštvom. Što će mi pedalj u Kalesiji kada mi ne daš pedlja ni u mom dvorištu?
Ne shvaćaš Hafise.I ustiprača i Kalesija i Šekovići i svaka druga opština je i hrvatska i srpksa i bošnjačka tj.bosanska ili bosanskohercegovačka kako je na Zavnobihu odlučeno.Sve je zajedničko i televizijski kanali su zajednički.Šta će vam kanal kad ima FTV i BHRTV koji su i hrvatski koliko i ostalih naroda i narodnosti.Mnogo nam je i ovo kanala što imamo a što im je samo cilj zavađat narod na nacionalnoj a ja bi reko i nacionalističkoj osnovi.
spreca

#706 Re: Talasi referenduma

Post by spreca »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Imao si pa si se pokazao los domacin.
Ooooo đes' upravitelj dvorišta...nisam ti odmah Audi prepoznao :)
Vidis...dobar domacin je na Audiju.....a los na tovaru ili ti ga na magarcu
madner

#707 Re: Talasi referenduma

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote: To se tice zgrade Predsjednistva.
Ja i? Zgrada predsjedništva je gorila jer se nisu mogli dogovoriti ko da je čuva. A da ima samo FMUP takve dileme nebi bilo.

Bilo bi idealno da mi samo daješ informacije bez tvojih zaključaka i mišljenja. Ovako ispada isto kao kad mi referent donese statističke podatke a onda mi ih počne objašnjavati. Dođe mi da ga onim papirima po glavi. :roll:
Rekoh ti da si pobrkao loncice, na kom nivou je predsjednistvo, federalnom ili drzavnom i ko je po Deytonu isto cuvao?

Pa dajem ti informacije. Informacija je da veze nemas, podatak je kada ti samo sturo ukazem na propuste pa iz toga neko mora zakljuciti da li IQ veci od sobne temperature ili nije. Opet si nesto naucio, samo sporo usvajas nova saznanja. :D
zavrzlama

#708 Re: Talasi referenduma

Post by zavrzlama »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
madner wrote: To se tice zgrade Predsjednistva.
Ja i? Zgrada predsjedništva je gorila jer se nisu mogli dogovoriti ko da je čuva. A da ima samo FMUP takve dileme nebi bilo.

Bilo bi idealno da mi samo daješ informacije bez tvojih zaključaka i mišljenja. Ovako ispada isto kao kad mi referent donese statističke podatke a onda mi ih počne objašnjavati. Dođe mi da ga onim papirima po glavi. :roll:
Rekoh ti da si pobrkao loncice, na kom nivou je predsjednistvo, federalnom ili drzavnom i ko je po Deytonu isto cuvao?

Pa dajem ti informacije. Informacija je da veze nemas, podatak je kada ti samo sturo ukazem na propuste pa iz toga neko mora zakljuciti da li IQ veci od sobne temperature ili nije. Opet si nesto naucio, samo sporo usvajas nova saznanja. :D
Nemoj tako @madner,previse mu je za danas...toliko drugi primjecuju njegovo politicko umijece i prepoznatljivost pisane rijeci ,da je moja malenkost njegovu repliku meni mislila da je od Hafisa :D ..
Skijaš

#709 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote: Kud ćeš boljeg pokazatelja od činjenice da tvoj prijedlog rješenja niko ne samo da ne zagovara, nego uopšte ne spominje :-D
Ko da bi Bill Gates bio milijarder da su svi kontali ono što je on skontao.
Mislim da je poređenje neprikladno jer je tvoje rješenje i dalje svima neprihvatljivo dok je Gatesu njegovo donijelo svjetsko priznanje. Odnosno, nije dovoljno samo biti mimo svih, mimo svih je i ona budala koja je karala psa. Zamisli da on počne rezonovati kao ti, šta njih briga što ga ja mećem cuki, ja sam avangarda, balkanska verzija Bill Gatesa. Tako i ti, pišeš nebuloze kojim nema podrške ni u SDA, ni u HDZ-u, niti u nekoj drugoj stranci, zemlji ili kontinentu. I tako, karaš cuku a misliš da praviš novi Windows.
Ali da ne duljimo dalje, činjenica je da oni pri vrhu piramide uvijek znaju više od onih pri dnu piramide.

Dodik navodi da mu je Štajnberg u jednom trenutku rekao da u Republici Srpskoj "moraju prihvatiti činjenicu da ovdje postoji većina koja je zainteresovana za sudbinu države, a da bi manjina mogla imati zaštitu po međunarodnim konvencijama. Pitam ga na koju većinu misli, političku ili nacionalnu, a on, nije ni trepnuo, kaže - nacionalnu."
fakat

#710 Re: Talasi referenduma

Post by fakat »

Hafis wrote:
zavrzlama wrote: ....problem nebosnjacima je sto ce bosnjaci dobiti bitku za BIH bez pusaka,znam frustrirajuce je za mrzitelje BIH ali takav im grah pao...pa iz nemoci sami predlazu sta je bosnjacima najbolje...bosnjacima je najbolje kad nista ne cine :wink:
U čemu su više nego odlični.
Stara dobra bliskoistočna izreka kaže: zašto bilo što činiti, kada možeš ćućati i ćekati...ha ja
Bliskoistocna?....Cuo sam jedino za staru crnogorsku koja kaze: "Ko radi taj i grijesi, zato je bolje nista ne raditi".
Basvod

#711 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

Chika Krlja wrote:
Ne shvaćaš Hafise.I ustiprača i Kalesija i Šekovići i svaka druga opština je i hrvatska i srpksa i bošnjačka tj.bosanska ili bosanskohercegovačka kako je na Zavnobihu odlučeno.Sve je zajedničko i televizijski kanali su zajednički.Šta će vam kanal kad ima FTV i BHRTV koji su i hrvatski koliko i ostalih naroda i narodnosti.Mnogo nam je i ovo kanala što imamo a što im je samo cilj zavađat narod na nacionalnoj a ja bi reko i nacionalističkoj osnovi.
A sta to ima srpsko ili hrvatsko u Kalesiji i bosnjacko u Sekovicima?
Ta prica o zajednickom svakom pedlju BiH je obicna komunisticka floskula jer to na terenu, u stvarnom zivotu, odavno ne postoji.
seln

#712 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
seln wrote: Ja nigdje ne tvrdim da sam strucnjak niti da imam fanove, niti da ce forum izgubiti kvalitet ako ga napustim.
Takodje ne dajem prognoze za buducnost, na odrzivost sistema, niti laprdam o stvarima o kojima nemam pojma, samo da bih maskirao moje politicke pozicije.
I tako kad malo bolje razmisliš ti ustvari nisi imao originalan post otkad sam ja na forumu. Ja se ne sjećam da imaš stav o bilo čemu izuzev "mi smo najači" i "bujrum probajte". Plus očajni pokušaji humora i nekog vulgarnog isfrustriranog branjenja nečega od nekoga. Ali mora i to neko raditi predpostavljam. Samo se dogovorite jer bezveze je da vas 20 drugoligaša to radite a @madner i @skijaš sve ostalo. Ne mogu ljudi osvojit. Nije to ko birvaktile kada su Jordan i Pippen sve razvaljivali. A i oni su imali i Kukoča i Rodmana i Harpera i Kerra i Longleya. Ljudima treba pomoć. Sa druge strane sam ja a nih dvojica su sasvim sami :D
Mala iskompleksirana gomilo jada, vidimo na postovima ko je frustriran. Od pocetnih "argumenata", wikipedia znanja i pokusaja duhovitosti, ostalo je samo mantranje "podijeliti...podijeliti...podel...ovaj, podijeliti" :-)
Ti si ovdje dvorska luda, nista vise. Ne zivi forum od slaganja, inace bi ti daaavno dobio posao u rudniku Banovici.
seln

#713 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

zavrzlama wrote:
Hafis wrote:
zavrzlama wrote: i..na svaki njihov poziv za trecim,javno zatraziti mapu tog entiteta,pitanje"Jeli Posavina dio istog"
Nije, također ni Banja luka a vjerojatno ni Bijeljina.
Ebiga hafise,ako se ti odrices neceg sto i tebi pripada(svaki pedalj BIH) nemozes mene na to prisiliti,ni moralnio,ni ustavno ni ljudski...jebeno je kad su moralnost,ustav i ljudskost protiv tvog politickog opredjeljenja,pa ti kao jedini preostali adut ostane ,da suprotnu stranu ubijedis kako je zlo za njih ustvari dobro :D
Mene je vec ubijedio da BiH treba biti bosnjacka. Dobro mu ide.
seln

#714 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
Ti se šališ ali filozofija nečinjenja ( wu wei - Tao Te Ching) jeste pravi put..
Jaooooooo breeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol:
Od Dabica do Tao Te Chinga...srpska spaga.
seln

#715 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
Danguba wrote: Imao si pa si se pokazao los domacin.
Ko je onda dobar domacin? Ko ima ekskluzivno pravo da upravlja svakim dvoristem?
Jednim, bosanskim, upravljace Bosnjaci.
seln

#716 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Basvod wrote:
Chika Krlja wrote:
A sta to ima srpsko ili hrvatsko u Kalesiji i bosnjacko u Sekovicima?
Ta prica o zajednickom svakom pedlju BiH je obicna komunisticka floskula jer to na terenu, u stvarnom zivotu, odavno ne postoji.
Zahvaljujuci srbima, doista nema nista. Ali bice. Bosnjacko u Sekovicima. :wink:
Skijaš

#717 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Basvod wrote:
Chika Krlja wrote:
A sta to ima srpsko u Kalesiji i bosnjacko u Sekovicima?
Zajedničko pravo nad čitavom BiH se ne temelji na nekadašnjem, sadašnjem ili budućem broju Hrvata u Bijeljini ili Foči. Uvijek je bilo demografski homogenih područja i rat je to podebljao ali to ne mijenja činjenicu da je sve zajedničko. Danas Srbi u Banja Luci čine ogromnu demografsku većinu, ali se grb opštine ipak mora mijenjati jer je dosadašnji imao obilježje samo srpskog naroda. I to po presudi Ustavnog suda BiH. To je ustavni okvir i na to se misli kada neko kaže kako svaki pedalj BiH pripada i jednom i drugom i trećem narodu.
Basvod

#718 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

To su sve obicne formalnosti i slova na papiru.
U stvrnosti prosetaj bosnjackom zastavom kroz BL i srpskom kroz Kalesiju i zagarantovan ti je degenek. Toliko o "zajednickim pedljima".
seln

#719 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Basvod wrote:To su sve obicne formalnosti i slova na papiru.
U stvrnosti prosetaj bosnjackom zastavom kroz BL i srpskom kroz Kalesiju i zagarantovan ti je degenek. Toliko o "zajednickim pedljima".
PolaHko ba...sabur...sve u svoj vakat. :wink:
zavrzlama

#720 Re: Talasi referenduma

Post by zavrzlama »

Tu smo znaci....A zasto BIH zastava ne smije u Banja Luku,koga ona vrijedja i zasto?...koga vrijedja repka BIH u B. Luci.

Ostavimo po strani bosnjacke i srpske zastave...Sta je problem BIH zastava koja ne asocira ni na jedan narod...to je sustina na koju treba obratiti paznju i dati iskren odgovor....

BIH je drzava srba ,hrvata,bosnjaka i ostalih, obiljezja drzave BIH se moraju uvazavati na svakom pedlju BIH,sto znaci da ja mogu kao bosnjak se slobodno osjecati slobodan i u Sekovicima i u Sirokom Brijegu a tako isto i srbin i hrvat i ostali..
muha_sa

#721 Re: Talasi referenduma

Post by muha_sa »

koja je to :?
seln

#722 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

muha_sa wrote:
koja je to :?
Svaka koja nije cpncka, bre.
Basvod

#723 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

zavrzlama wrote:
Tu smo znaci....A zasto BIH zastava ne smije u Banja Luku,koga ona vrijedja i zasto?...koga vrijedja repka BIH u B. Luci.

Ostavimo po strani bosnjacke i srpske zastave...Sta je problem BIH zastava koja ne asocira ni na jedan narod...to je sustina na koju treba obratiti paznju i dati iskren odgovor....

BIH je drzava srba ,hrvata,bosnjaka i ostalih, obiljezja drzave BIH se moraju uvazavati na svakom pedlju BIH,sto znaci da ja mogu kao bosnjak se slobodno osjecati slobodan i u Sekovicima i u Sirokom Brijegu a tako isto i srbin i hrvat i ostali..
Pa BiH zastava nije problem ima je svugdje.
Kako ce se Srbin osjecati slobodno u Sirokom Brijegu ako su tamo nepozeljna srpska obiljezja i sve ono sto jednog Srbina cini Srbinom. Isto tako tebe u BL ili Hrvata u Kalesiji.
Da bi se Srbin osjecao slobodno u Sirokom potrebno je mnogo toga. Ne samo slovo na papiru. Odnosi medju ljudima su osnova svega. Covjek se ne moze osjecati slobodno u sredini koja ga ne prihvata.
zavrzlama

#724 Re: Talasi referenduma

Post by zavrzlama »

Basvod wrote:
zavrzlama wrote:

Pa BiH zastava nije problem ima je svugdje.
Kako ce se Srbin osjecati slobodno u Sirokom Brijegu ako su tamo nepozeljna srpska obiljezja i sve ono sto jednog Srbina cini Srbinom. Isto tako tebe u BL ili Hrvata u Kalesiji.
Da bi se Srbin osjecao slobodno u Sirokom potrebno je mnogo toga. Ne samo slovo na papiru. Odnosi medju ljudima su osnova svega. Covjek se ne moze osjecati slobodno u sredini koja ga ne prihvata.
uzmi BIH zastavu pa setaj po B.luci...

drugo..da bi se svi osjecali slobodni potrebno je vjrsko u vjerske objekte,etnicko u kUD,a javno na ulicu...

znaci jedna policija,jedna obiljezja,jedna drzavna,entiteska i kantonalna zastava..eto ti rjesenja....zamisli koliko je glava spaseno sto imamo jedinstevne registarske tablice..
Basvod

#725 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

zavrzlama wrote:
uzmi BIH zastavu pa setaj po B.luci...

drugo..da bi se svi osjecali slobodni potrebno je vjrsko u vjerske objekte,etnicko u kUD,a javno na ulicu...

znaci jedna policija,jedna obiljezja,jedna drzavna,entiteska i kantonalna zastava..eto ti rjesenja....zamisli koliko je glava spaseno sto imamo jedinstevne registarske tablice..
I jedna nacija... bosanska jel tako? :-D
A Srbe i Hrvate u vjersku skupinu i kulturno umjetnicko drustvo. :-) U misiju rupu.
Post Reply