Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
21%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
7
6%
Decathlon
30
28%

Total votes: 108

emmir1

#701 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

ins wrote:I po meni je najveci problem Konzum. I mislim da je to OZBILJAN problem! :run:

Pricati o "problemu" sa Zarom i stavljati je kontekts sa Belissimom je glupost epskih razmjera, i spada u bisere foruma u 2014.

To je isto kao pricati da je lose sto se otvara Apple shop, jer te stvari moze praviti i Cajavec, kao i da Porsche salon sputava Famos u njegovom usponu :run: Toj Zari i Inditex grupaciji se nisu oduprle Talijanska ili Francuska tekstilna industrija, i mi ovdje imamo forumase koje sanjaju da ce se proces globalizacije slomiti ni vise ni manje nego u BiH! :lol:

Sto se domace industrije tice, a da ovako postavimo: otvaranje svakog novog shopping centra snizava cijene zakupa u starim, i ako SCC kod sebe privuce najveca imena, mozda se time otvara sansa domacim brendovima da udju u Importanne ili BBI ili gdje li vec, a gdje do sada nisu imali sanse? A ako tu sansu ne iskoriste, onda im mozda ipak nema pomoci?

Ja sam to uporedio pa me slobodno staviš u bisere.

Ja ću pak da budem ubijeđen u ono što sam napisao , da je Zara i Belisima što se tiče krajnjeg proizvoda na istom nivou.

Meni je biser da ti povlačiš takve glupave paralele kao što je poređenje Apple uređaja sa komadom garderobe.

Komad pamuka je komad pamuka , majicu od njega napravi i Zara i Belisima.

Sve je to već viđeno i samo kopiraju jedni od drugih i meni u majici nema ništa softificirano.

Ta Zara proizvodi po trećim zemljama po svijetu gdje tehnologija ništa ne znači niti je potrebna da se napravi komad garderobe.

Ja sam prije par godina bio u jednoj zemlji u posjeti prijatelju koji me odveo u fabriku koja radi za Disel , ljudi bosi rade , prljavo strašno , ali naprave dnevno 1000-2000 komada jeansa.

Zara je dakako veća firma i tvrdim da između krajnjeg proizvoda ima vrlo malo razlike , sve ostalo je marketing.
Ambrozija

#702 Re: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

Bila veceras, @lady mozes lijepo prhodati, guzva je, ali je prostrano pa se i ne primijeti, normalno se hoda - tako da ne moras cekati mjesec dana da odes :D
daxon

#703 Re: Sarajevo City Center

Post by daxon »

Ma pustite krpice, nego ima li kakve dobre papice, nekih egzotičnih restorančića i tako to?
freakapotamus

#704 Re: Sarajevo City Center

Post by freakapotamus »

....
Last edited by freakapotamus on 31/07/2017 14:34, edited 1 time in total.
emmir1

#705 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

ladyblue18 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nigella wrote:Radnje ko radnje sitna buranija se sigurno tamo nece oblaciti.
Zara je baš za kokuze. Slab kvalitet mateijala, modeli kao mame moje prijateljice koja joj je šila cijeli život itd. Uspjeh Zare baš leži u niskoj cijeni i maloj seriji jednog modela, ne u kvalitetu, ni exluzivi, ni cijeni kojom se skida krem.
Jbg moze ona biti za kokuze i realno slabog kvaliteta ali njihove cijene su tolike da su vecini preskupi, pa i meni. A to samo govori u kakvom smo stanju ekonomskom.

Šta nije skupo?

Koja je prihvatljiva cijena haljine recimo na ovom bh tržištu.

Obična haljina za svaki dan npr.

pamuk
karanana

#706 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

50 maraka

Sent from my iPhone using Tapatalk
mali_balon

#707 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

Ima li utegnutih prodavacica ko u Mepasu u Mostaru, posebno se isticu prima sport radnje :D , sve u pripetim trenerkama :D
JeremyJ

#708 Re: Sarajevo City Center

Post by JeremyJ »

Dvije su stvari pozitivne:
-otvoreno je novih radnih mjesta
-zgrada iako megalomanska i urbanisticki upitna, ipak se ne uklapa lose u okolinu. Svakako bolje nego ruglo prije toga.

Nazalost, ovo je jos jedan bastion potrosackog drustva, ekskluzivno odrediste vise srednje i bogate klase.

Sto se shopping centra tice, nista posebno.
gnjev

#709 Re: Sarajevo City Center

Post by gnjev »

Kolko` je kafa :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#710 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

ladyblue18 wrote:Jbg moze ona biti za kokuze i realno slabog kvaliteta ali njihove cijene su tolike da su vecini preskupi, pa i meni. A to samo govori u kakvom smo stanju ekonomskom.
Ne znam koje su cijene Zare u Sarajevu. U Madridu su hlače u prosjeku 20 eura, što jeste jeftino, iako je ono sve krpa slabo sašivena. Osim toga, nadam se da će posebno šiti za naše tržište, jer sa svojih 173 visine, što i nije neka visina, su mi svake hlače bile kao vehabijama, a svaki rukav malo ispod lakata :roll: Šiju za žene do 155cm, što jeste samo za njihovo tržište.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#711 Re: Sarajevo City Center

Post by KatarinaKosaca »

Znači od hrane samo ta pasta? Ima li u naznakama hoće li se otvoriti? Općenito koliko ima praznih poslovnih prostora?
gustaVege

#712 Re: Sarajevo City Center

Post by gustaVege »

ladyblue18 wrote:I ja zamjeram za Konzum, puna mi je Kapa konzuma na svakom cosku, a nase markete na prste mozes prebrojati.
:thumbup:
StupskaBitanga

#713 Re: Sarajevo City Center

Post by StupskaBitanga »

mene je iznenadilo koliko ljudi ima u mercator galeriji Alta
the_stick

#714 Re: Sarajevo City Center

Post by the_stick »

slazem se sa pricom oko konzuma... ali jedini krivac za konzumovo sveprisustvo smo MI - potrosaci... ne mozes zamjeriti bbi ili scc ili bilo kome drugom sto je konzumu izdao prostor ako konzum taj prostor uredno placa i ako od konzuma dobijas bolje uslove nego od ostalih... ali MI kao potrosaci, kojima kao smeta konzum, mozemo ga poceti zaobilaziti.. kad se to desi, konzumi ce se poceti zatvarati istom brzinom kojom su se i otvarali.. a posto se to nece desiti, uzalud ovdje o konzumu pricate...
gustaVege

#715 Re: Sarajevo City Center

Post by gustaVege »

BadCopy wrote:Ja konto brejka
archi_a

#716 Re: Sarajevo City Center

Post by archi_a »

Podrzavam projekat i veselim se zavrsetku radova menscini vise nego iko. Svi argumenti protiv, ako se spomene broj od 1000 radnih mjesta, padaju u vodu i o tome ustvari nema rasprave.
Sada o necemu drugom..... pa majku mu ebem. Jesmo li mi gradjani drugog reda? Nigdje, ali nigdje u svijetu se ne bi mogao pustiti u rad poludovrsen objekat. Pa i ova polovica koja je navodno zavrsena, to nije. I dok ljudi ulaze na glavni ulaz, iznad njihovih glava su zaboravljenje kofe sa raznoraznim premazima. Bocni ulazi su prljavi i zatvoreni a stubovi su nezavrseni i samo premazani temeljnom bojom. Ovo je nepostivanje nas kao gradjana i nas kao kupaca. I na kraju ovo je ono sto pravi razliku izmedju EU i nas. Nama se svako poluupakovano govno moze prodati pod gotovo.
Last edited by archi_a on 20/03/2014 23:02, edited 1 time in total.
gustaVege

#717 Re: Sarajevo City Center

Post by gustaVege »

Naslovnica wrote:Kako dobiše upotrebnu dozvolu?!
8-) :lol:
gustaVege

#718 Re: Sarajevo City Center

Post by gustaVege »

Zatamnjena stakla wrote:i kakav je wc :mrgreen:
gustaVege

#719 Re: Sarajevo City Center

Post by gustaVege »

newlevel wrote:Spremam se vecedas otici, ako mji ne bude mrsko, slikam wc, da vide i ostali isplati li se doci.

Sent from my Nokia 3310.
StupskaBitanga

#720 Re: Sarajevo City Center

Post by StupskaBitanga »

tu na marijin dvoru u zgradama imaš lokalni Bingo Megamarket i Konzum sve jedan do drugog i nekako mi je logično da ćeš prije ova dva izabrati (domaća) nego Konzum
karanana

#721 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

malo mi je puno 1000 pa cak kazu i 1500 radnih mjesta, ali ako bakir tako kaze, onda je vjerovatno tacna cifra.
freakapotamus

#722 Re: Sarajevo City Center

Post by freakapotamus »

KatarinaKosaca wrote:
ladyblue18 wrote:Jbg moze ona biti za kokuze i realno slabog kvaliteta ali njihove cijene su tolike da su vecini preskupi, pa i meni. A to samo govori u kakvom smo stanju ekonomskom.
Ne znam koje su cijene Zare u Sarajevu. U Madridu su hlače u prosjeku 20 eura, što jeste jeftino, iako je ono sve krpa slabo sašivena. Osim toga, nadam se da će posebno šiti za naše tržište, jer sa svojih 173 visine, što i nije neka visina, su mi svake hlače bile kao vehabijama, a svaki rukav malo ispod lakata :roll: Šiju za žene do 155cm, što jeste samo za njihovo tržište.
Bilo bi super kad bi takve cijene bile, ali neće. Znam po Mostaru, a i po okolnim državama. Minimalno duplo.

Moći će se u P&B kupiti kad budu sniženja za te pare (neko je spomenuo već)

Pripremaju se "restorani", moglo bi ih par u par dana biti otvoreno, ali ne znam šta nude.
VenomousV

#723 Re: Sarajevo City Center

Post by VenomousV »

jesu bili danas otvoreni zara, pull&bear, bershka?
u 20:20, kad sam ja bila zatvorene te radnje

nisam se dugo zadrzavala al' mi je totalno bezze ono sto sam vidjela, u smislu poluzavrsenih radova, prljavo od prasine, garaza kao da je jos u izgradnji (da dodam bocu jogurta i tetrapak mlijeka pored jednog auta, pretpostavljam ostalo od radnika)
ne znam sto su toliko pozurili jer ova polovicnost mi je katastrofalna :roll: s druge strane, mislim da ce SCC biti super kad sve zavrse (ako se to ikad dogodi, obzirom da su vidjeli kako nam mogu podvaliti polovicno odradjen posao)
freakapotamus

#724 Re: Sarajevo City Center

Post by freakapotamus »

VenomousV wrote:jesu bili danas otvoreni zara, pull&bear, bershka?
u 20:20, kad sam ja bila zatvorene te radnje
Ne. Od sutra rade.
VjecitiStudent

#725 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

archi_a wrote:Podrzavam projekat i veselim se zavrsetku radova menscini vise nego iko. Svi argumenti protiv, ako se spomene broj od 1000 radnih mjesta, padaju u vodu i o tome ustvari nema rasprave.
Sada o necemu drugom..... pa majku mu ebem. Jesmo li mi gradjani drugog reda? Nigdje, ali nigdje u svijetu se ne bi mogao pustiti u rad poludovrsen objekat. Pa i ova polovica koja je navodno zavrsena, to nije. I dok ljudi ulaze na glavni ulaz, iznad njihovih glava su zaboravljenje kofe sa raznoraznim premazima. Bocni ulazi su prljavi i zatvoreni a stubovi su nezavrseni i samo premazani temeljnom bojom. Ovo je nepostivanje nas kao gradjana i nas kao kupaca. I na kraju ovo je ono sto pravi razliku izmedju EU i nas. Nama se svako poluupakovano govno moze prodati pod gotovo.
:-)
Ne bi bilo rasprave kad bi u ove trgovine sada počeli da dolaze nekakvi potpuno novi posjetioci. Kako su u pitanju sve jedni te isti stanovnici Sarajeva, 1km potrošen ovdje, znači 1km manje potrošen negdje drugo, unutar istog grada.
Post Reply