juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KENJAC

#701 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:
KENJAC wrote: Godine 1985 Palestinci su oteli brod Achille Lauro , elem bilo je tu i mrtvih (Amerikanac Jevrejskog porijekla) ali ono sto je ostalo jako malo jasno je detalj da je Abu Abas , glavni i odgovorni tog teroristickog akta' poslije toga zavrsio ni manje ni vise nego u Jugoslaviji. Legenda kaze da je poslie otisao u Austriju , mada postoje indicije da se odmah poslije vratio u YU i ostao malo duze ! Vidim , ovdje ima metuzalema osim mene , pa ako se ko sjeca tog dogadjaja ......

lauro aćile, jel se tako kaže, pa otmica alberta moravije prije toga, smrt sandra pertinija, sve to u tih 5 godina.
abu abas je kupovao oružje u jugi.
AKILE LAURO tako se kaze ! Ma poznato je da su "nesvrstani " se hranili u Jugoslaviji ! Eeeeee da mi ostadosmo nesvrstani !
KENJAC

#702 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

dajdza-ze wrote:
KENJAC wrote:
Ali Kemal wrote:Image
Pored ove slike treba ustati ! Da se razumijemo , i Kicanovica sam volio , naravno samo u reprezentaciji ! Ne mogu da vjerujem da je Kindze imo veceg navijaca od mene ! Majko rodjena , hoce li vise ikad Bosna dozivit Grenobl ! Ovim redom : Kindze , Princ sa Neretve, Vaha i Leteci Mostarac ... tu za mene pocinje i zavrsava BiH sport !
Pade mi na pamet nesto drugo , vezano za kosarku. Mi u raju smo imali jedan kos. Tabla , iverica ukrali sa gradilista i fino ofarbana a obruc pravi pravcati. I , sad , kako je to stajalo ? Kos je bio zavezan spagom u vrhu i tamo na drugom kraju zavezan za veliki kamen , a u dnu kosa , kao protuteg bila su naslonjena vilika kamenja. Sve to je bilo smjesteno na jednoj visokoj garazi ! Dakle , ako pukne spaga , sve to , ta kamenja i taj kos pada dole po nama ! Danas bi za takvo nesto (barem ovdje na zapadu) bili optuzeni za pokusaj ubistva ! Al .... nikad niko nije se povrijedio tako ! Eto , taka je bila sva Yugoslavija. Sve nesto na konopce , poduprto kamenjem..... al niko se nije povrijedio !
Poz. Jesi li ti iz Zenice?
Nisam jarane nego iz Sarajeva! Sto ? Jeste li i vi vezali koseve ?
radostan dan

#703 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Eeeeee da mi ostadosmo nesvrstani !

pa jesmo nesvrstani...neće nas niko.
VCorp

#704 Re: juga 1950.-1990.

Post by VCorp »

KENJAC wrote:
Ali Kemal wrote:Image
Pored ove slike treba ustati ! Da se razumijemo , i Kicanovica sam volio , naravno samo u reprezentaciji ! Ne mogu da vjerujem da je Kindze imo veceg navijaca od mene ! Majko rodjena , hoce li vise ikad Bosna dozivit Grenobl ! Ovim redom : Kindze , Princ sa Neretve, Vaha i Leteci Mostarac ... tu za mene pocinje i zavrsava BiH sport !
Pade mi na pamet nesto drugo , vezano za kosarku. Mi u raju smo imali jedan kos. Tabla , iverica ukrali sa gradilista i fino ofarbana a obruc pravi pravcati. I , sad , kako je to stajalo ? Kos je bio zavezan spagom u vrhu i tamo na drugom kraju zavezan za veliki kamen , a u dnu kosa , kao protuteg bila su naslonjena vilika kamenja. Sve to je bilo smjesteno na jednoj visokoj garazi ! Dakle , ako pukne spaga , sve to , ta kamenja i taj kos pada dole po nama ! Danas bi za takvo nesto (barem ovdje na zapadu) bili optuzeni za pokusaj ubistva ! Al .... nikad niko nije se povrijedio tako ! Eto , taka je bila sva Yugoslavija. Sve nesto na konopce , poduprto kamenjem..... al niko se nije povrijedio !
A zemljama zapadne Europe gospoda od djece su igrala na pravim koševima i nisu se morali misliti šta bi bilo da kome padne kamen na glavu. Bilo je odličnih stvari u Jugoslaviji, to samo desničar neće priznati ali druže moj ljudima je vlast ispirala mozak o bratstvu i jedinstvu i naplata je dosla devedesetih za život u laži.
KENJAC

#705 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

radostan dan wrote:
Eeeeee da mi ostadosmo nesvrstani !

pa jesmo nesvrstani...neće nas niko.
Jebo te , sve ekonomije sto sad napreduju su nam iz ruke jeli ! Zamisli jarane imat neogranicen izvoz u Kinu i Indiju ... samo te dvije drzave ! Danas se Fiat i GM naopako okrecu da se probiju na Indijsko trziste. Svi ovi lafo teroristi su nam veliki jarani bili. Svi dolazili , zajebavali se po Jugi i nikom dlaka nije falila. Kako zavlada "novi svjetski poredak" svi oni postadose pedofili , tirani jebo te cak i kanibali :shock: Pa kako nam Tileta niko ne gricnu ?
... a to sto kazes "niko nas nece" !!! Ma ko ce nas vake, poseri nas !
radostan dan

#706 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

novi svjetski poredak stvorio jugoslaviju, najnoviji je rasturio...šaban, čeda ili pod najpoznatijim nik nejmom - stari, imao sreće da bude na pravom mjestu u pravom trenutku...prosto kao pasulj.
to što narodi nisu prepoznali istorijski trenutak i šansu da ostave glib balkana iza sebe, da se u hodu prestroje i zadrže poziciju provodnika/poluprovodnika, druga je i duga čapri...

Ma ko ce nas vake
najčešće germani, onda italijanci, i rusijanci na kraju. trebamo im...
isto kao što kasirki trebaju žute banke od 10, 20 i 50 feninga, kad se trguje, kupuje, prodaje, kad se raskusurava veća novčanica.
stakasa

#707 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:novi svjetski poredak stvorio jugoslaviju, najnoviji je rasturio...šaban, čeda ili pod najpoznatijim nik nejmom - stari, imao sreće da bude na pravom mjestu u pravom trenutku...prosto kao pasulj.
to što narodi nisu prepoznali istorijski trenutak i šansu da ostave glib balkana iza sebe, da se u hodu prestroje i zadrže poziciju provodnika/poluprovodnika, druga je i duga čapri...

Ma ko ce nas vake
najčešće germani, onda italijanci, i rusijanci na kraju. trebamo im...
isto kao što kasirki trebaju žute banke od 10, 20 i 50 feninga, kad se trguje, kupuje, prodaje, kad se raskusurava veća novčanica.
On je bio maher, tu govora nema. Mozda i najveci. Helena Herera, Rinus Mihels... Ta klasa
dajdza-ze

#708 Re: juga 1950.-1990.

Post by dajdza-ze »

Pade mi na pamet nesto drugo , vezano za kosarku. Mi u raju smo imali jedan kos. Tabla , iverica ukrali sa gradilista i fino ofarbana a obruc pravi pravcati. I , sad , kako je to stajalo ? Kos je bio zavezan spagom u vrhu i tamo na drugom kraju zavezan za veliki kamen , a u dnu kosa , kao protuteg bila su naslonjena vilika kamenja. Sve to je bilo smjesteno na jednoj visokoj garazi ! Dakle , ako pukne spaga , sve to , ta kamenja i taj kos pada dole po nama ! Danas bi za takvo nesto (barem ovdje na zapadu) bili optuzeni za pokusaj ubistva ! Al .... nikad niko nije se povrijedio tako ! Eto , taka je bila sva Yugoslavija. Sve nesto na konopce , poduprto kamenjem..... al niko se nije povrijedio ![/quote]
Poz. Jesi li ti iz Zenice?[/quote]
Nisam jarane nego iz Sarajeva! Sto ? Jeste li i vi vezali koseve ?[/quote]
Da. Neki od Zenicana koji su kasnije "stvorili ime" doduse u dresovima nama "mrskih neprijatelja" poceli na tim kosevima. Joj kad se sjetim. A nasa garaza nije bila toliko visoka pa smo zakucavali i mi koji nismo imali sanse da zakucamo na normalnom kosu. A glavna recenica je bila "sta zakucavas koji kurac sjeba kos".
stakasa

#709 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

:mrgreen:
radostan dan

#710 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Da. Neki od Zenicana koji su kasnije "stvorili ime" doduse u dresovima nama "mrskih neprijatelja" poceli na tim kosevima.
savić?
stakasa

#711 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
Da. Neki od Zenicana koji su kasnije "stvorili ime" doduse u dresovima nama "mrskih neprijatelja" poceli na tim kosevima.
savić?
Zar On nije Nevesinjac? Odlican igrac. Potcjenjen
radostan dan

#712 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

moguće, samo mi se čini da je on stasao u čeliku...kako podcjenjen? izuzetno cjenjen...

vidi..ono u veti tita i rehagela, mihelsa, koga si već pomenuo, zaboravih...
malo sa godinama i iskustvom postajem čangriziv...ima i drug stari dobrih aferima što se raspala jugoslavija. nije ni njegovo maslo za ramazana, što bi se reklo.
ako je država preduzeće, ako sebe doživljavaš kao direktora tog preduzeća, glavnog i odgovorog...ako si vizionar kao što te je pratio glas...nisi direktore preduzeo sve radnje da preduzeće funkcioniše i nakon tebe.
popunjavanjem rupa, lijepljenjem zakrpa, sve jedno... ili smanjivanjem ingerencija lokalnog nivoa ili stvaranjem uslova za uspostavljanje demokratskog aparata i njegovog daljeg razvijanja.
jbg, on čekao da posenili i da ga kao marionetu koriste.
no dobro, lako je sad pametovati...u svakom slučaju, meni je dobro bilo sa njim.
KENJAC

#713 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

dajdza-ze wrote:
Da. Neki od Zenicana koji su kasnije "stvorili ime" doduse u dresovima nama "mrskih neprijatelja" poceli na tim kosevima. Joj kad se sjetim. A nasa garaza nije bila toliko visoka pa smo zakucavali i mi koji nismo imali sanse da zakucamo na normalnom kosu. A glavna recenica je bila "sta zakucavas koji kurac sjeba kos".
Ha ha ha ... a mi smo imali dvije garaze na raspolaganju. Jedna je bila dobre visine ali je teren isao nizbrdo , tako da onaj sto je u odbrani u dobroj prednosti ! Mi smo to zvali "prednost domaceg terena" :-D A imali smo drugu garazu , teren ravan , asfalt , milina ! Problem je sto je garaza bila visoka 3, 20 m plus kos ... nije ni Stojko Vrankovic mogo zakucat ! Ih .... a to je nista gdje smo fudbala igrali !!!!
stakasa

#714 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:moguće, samo mi se čini da je on stasao u čeliku...kako podcjenjen? izuzetno cjenjen...

vidi..ono u veti tita i rehagela, mihelsa, koga si već pomenuo, zaboravih...
malo sa godinama i iskustvom postajem čangriziv...ima i drug stari dobrih aferima što se raspala jugoslavija. nije ni njegovo maslo za ramazana, što bi se reklo.
ako je država preduzeće, ako sebe doživljavaš kao direktora tog preduzeća, glavnog i odgovorog...ako si vizionar kao što te je pratio glas...nisi direktore preduzeo sve radnje da preduzeće funkcioniše i nakon tebe.
popunjavanjem rupa, lijepljenjem zakrpa, sve jedno... ili smanjivanjem ingerencija lokalnog nivoa ili stvaranjem uslova za uspostavljanje demokratskog aparata i njegovog daljeg razvijanja.
jbg, on čekao da posenili i da ga kao marionetu koriste.
no dobro, lako je sad pametovati...u svakom slučaju, meni je dobro bilo sa njim.
92-e se u Mostaru dize celicna zavjesa, hermeticki zatvoren dotok informacija sa Istoka. S te strane posmatraj moje postove. Do rata nije bio u centru paznje koliko je bio koristan na terenu.
Josip Broz Tito alltså! Helenio Herera u smislu da je i politika posao, struka, umjece vladanja. A on je vladao skoro pa savrseno. Sada svako, a tako je vjerovatno bilo uvijek kroz istoriju, kuka na novonastalu situaciju, nije kako je bilo, sve se okrenulo... Ne samo na Balkanu, svugdje. Promjenilo se je bilo i Josipu vise nego sada. Fora je znati prepoznati situaciju i pravilno reagovati. A njegove reakcije su bile kao da je imao kristalnu kuglu. Od sake jada napraviti sto je on napravio - to je politicka umjetnost.
Raspad Jugoslavije - on je najveci krivac. Ko Taras Buljba - ja sam te rodio... Isto kao kada autoritativni babo prerano umre pa poslje njega nastane sou. Ali se nisam na to obazirao kad sam napisao da je Stari tvorac totalnog fudbala. Ne, odnosi se samo na period vladanja i kako je dosao na vlast. Pa on o svojoj djeci nije vodio racuna a ne da ga boli kurac sta ce biti sa zemljom poslje njega.
Do mene je, nisam bio dovoljno jasan glede ovog dvojca bez kormilara
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#715 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Prekjuce gledam na nekom sportskom kanalu "Zlatni momenti YU sporta" 1991 i demontažu Italije na Eurobasketu :thumbup:
KENJAC

#716 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

_BataZiv_0809 wrote:Prekjuce gledam na nekom sportskom kanalu "Zlatni momenti YU sporta" 1991 i demontažu Italije na Eurobasketu :thumbup:
A ja gledo emisiju o Atini Bojadzi !!! Jebo te skroz sam bio zaboravio na ovu zenu ! Covjece , nedaj Boze da je kojim slucajem Amerikanka sad bi s njom punili onu temu USA fan page ! Al jebi ga , nasa je , pa jos Makedonka .... koga to interesuje !
... a to sto pricas za kosarkase ! Pa covjece tih godina nije bilo demontaze Italije , bila je totalna destrukcija Evropske kosarke ! Nikad necu prezalit sto tad ne vidjosmo sa "garavim" cija majka pivske boce tri godine nije prala ... Al jebaji ga !
radostan dan

#717 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote:
Ali se nisam na to obazirao kad sam napisao da je Stari tvorac totalnog fudbala. Ne, odnosi se samo na period vladanja i kako je dosao na vlast.
Do mene je, nisam bio dovoljno jasan glede ovog dvojca bez kormilara
skotO iz prve, dont vori...
radostan dan

#718 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

_BataZiv_0809 wrote:Prekjuce gledam na nekom sportskom kanalu "Zlatni momenti YU sporta" 1991 i demontažu Italije na Eurobasketu :thumbup:
gledao si -sos kanal-...
evo šta sam ja na istom, jutros u 07.00 gledao :

hajduk - dinamo 2:3
dinamo - velež 4:3
vojvodina - sloboda 2:0
rad - c. zvezda 0:2
partizan - željezničar 0:2
stakasa

#719 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
gledao si -sos kanal-...
evo šta sam ja na istom, jutros u 07.00 gledao :

hajduk - dinamo 2:3
dinamo - velež 4:3
vojvodina - sloboda 2:0
rad - c. zvezda 0:2
partizan - željezničar 0:2
Sjecam se te Dinamo Velez 4 :3 ko da je jucer bio Sportski pregled. Za te prilike osamdesetih slika ko mljeko bila.
Mogu se i ovde gledat svi ti kanali odozdo ali ja to ne smijem sebi uplatit, nista od mene ne bi bilo
stakasa

#720 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Kad spomenu Vojvodinu... Kakav je igrac bio Dzimi Maric. Ko Elkjer
radostan dan

#721 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote: Sjecam se te Dinamo Velez 4 :3 ko da je jucer bio Sportski pregled. Za te prilike osamdesetih slika ko mljeko bila.
Mogu se i ovde gledat svi ti kanali odozdo ali ja to ne smijem sebi uplatit, nista od mene ne bi bilo
joj što ti meni vučeš na forumaša, zaboravio sam mu nik, počinje sa mi...michio, mikacha, tako nekako...
raspredamo, pa se na kraju kolektivno sjebemo..a mangupe? :D
samo mi potvrdi - da ti je meksiko 86. najbolje prvenstvo, i - da si navijao za dance (kao i ja)...još se sjećam tog razgovora.
stakasa

#722 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
stakasa wrote: Sjecam se te Dinamo Velez 4 :3 ko da je jucer bio Sportski pregled. Za te prilike osamdesetih slika ko mljeko bila.
joj što ti meni vučeš na forumaša, zaboravio sam mu nik, počinje sa mi...michio, mikacha, tako nekako...
raspredamo, pa se na kraju kolektivno sjebemo..a mangupe? :D
samo mi potvrdi - da ti je meksiko 86. najbolje prvenstvo, i - da si navijao za dance (kao i ja)...još se sjećam tog razgovora.
Jasta je vec najbolje. Ali sam navijo za Maradonu, tad je Diego preokreno negativan trend a Madzer iz Porta zakuco. Da je pobjedio Rumenige druga bi se prica pricala
radostan dan

#723 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

sve, sve, ali danci...a drugi favoriti belgija, zbog enca šifoa i golmana, jel bješe prudom? ima li su oni dva izvrsna golmana u nizu, fafa i prudoma, ne mogu sad da se sjetim koji je koji u kom periodu...

edit -
koji je koji u kom periodu
:shock: :? :roll: :lol:
stakasa

#724 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Tad su Sovjeti odigrali fantazija i brzo ispuhali. Belgijanci su po meni precjenjeni bili - sto kazes golman i Sifo. Danci, to je nesto posebno
kakavdanakneiskustvu

#725 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

na sportklubu to cesto bude u poluvremenu kosarkaskih prenosa
Locked