OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#701 Re: PIK.ba-all about
ima narod para ali ne da
radije bi da ti uvali iz garaže što mu ne treba
- Atego
#702 Re: PIK.ba-all about
i ja sam ove skužio,ko veli da se ne ofira sa pravim nick-om.ili traže baš bezobrazna sniženja na tvoju cijenu ili u javnim pitanjima napišu ne "vrijedi to ni pola" od tražene cijene,da bi se onda javio sa pravim nick-om i ponudio malo više od tog prethodnog.sve neki lukavi i spretni trgovci,a onda mu u završenim artiklima vidim plastični led sat(0.80$ na ebay-u) platio 15 KMSmokingMan wrote:Nikada mi neće biti jasno zašto gotovo niko ne čita opis proizovda koji se prodaje,oči mi bodu i besmislena pitanja o cijeni artikla koja je jasno navedena,a još na to kada navedeš da zamjena ne dolazi u obzir ....A on te još uz to pita može li zamjena za kuhinju,namještaj,mobitel,... ,ma svašta.![]()
Skontao sam da tu i likova koji imaju duple accounte,na jednome sve uredno prijavljeno,a na drugome se vidi oznaka o još neprijavljenoj adresi stanovanja i broju telefona.Da makar znaju sačekati 2-3 dana prije nego što postave pitanje u P.M,bili bi manje providni.
- SmokingMan
#703 Re: PIK.ba-all about
Ništa više doli bezobrazluk.Black swan wrote:ima narod para ali ne da
-
Melo15
#704 Re: PIK.ba-all about
Imate li koga predloziti s pika za patike, trenerke, da ste narucivali i da zadovoljni? Svaki drugi profil prodaje tene sad...
-
Mustang1
#705 Re: PIK.ba-all about
Meni se cini da sve one patike i odjeca sto se po piku prodaje ima i na pijaci samo sto je na piku skuplje i to dosta.
- SmokingMan
#706 Re: PIK.ba-all about
Najezda iste robe,samo cijene drugačije.90% robe je plagijat loše kvalitete,jeftina nabavka u odnosu na nerealne cijene.
-
gilla
#707 Re: PIK.ba-all about
Prva stvar koju moraju uvesti je sortiranje ovih radnja ili da mozemo sakriti pojedine, postalo je smijesno, cak me odvraca od uopste koristenja pika.
Zatrpaju kategorije oglasima, jos nigdje cijene, ne odgovaraju na poruke, sms, upite....strasno.
Zatrpaju kategorije oglasima, jos nigdje cijene, ne odgovaraju na poruke, sms, upite....strasno.
-
Inok
#708 Re: PIK.ba-all about
PIK je gotov, zarada im je svedena na minimum dišu na škrge
- Atego
#709 Re: PIK.ba-all about
a ovo tvrdiš na osnovu čega ?Inok wrote:PIK je gotov, zarada im je svedena na minimum dišu na škrge
-
Melo15
#710 Re: PIK.ba-all about
Zato i pitam da nemate slucajno nekog provjerenogSmokingMan wrote:Najezda iste robe,samo cijene drugačije.90% robe je plagijat loše kvalitete,jeftina nabavka u odnosu na nerealne cijene.
- Truba
#711 Re: PIK.ba-all about
pisao sam im da knjige razvrstavaju po žanrovima
likovim imaju 5000 unosa... udzbenici, komunistička literatura, stare knjige, islamska literatura... dok se probiješ do jednog SFa otpadoše naočale
užas
onda pretraga unutar jednog prodavača koliko sam vidio ne postoji
likovim imaju 5000 unosa... udzbenici, komunistička literatura, stare knjige, islamska literatura... dok se probiješ do jednog SFa otpadoše naočale
užas
-
Inok
#712 Re: PIK.ba-all about
ne hadžija gazda ko prije nema se za kifleAtego wrote:a ovo tvrdiš na osnovu čega ?Inok wrote:PIK je gotov, zarada im je svedena na minimum dišu na škrge
-
Inok
#713 Re: PIK.ba-all about
bbcode svakog artikla ili html code da možeš postavit po raznim forum sajtovima.Black swan wrote:pisao sam im da knjige razvrstavaju po žanrovima
užas
-
probook
#714 Re: PIK.ba-all about
gilla wrote:Prva stvar koju moraju uvesti je sortiranje ovih radnja ili da mozemo sakriti pojedine, postalo je smijesno, cak me odvraca od uopste koristenja pika.
Tako je. Stave radnje 500 tel, svaka cijena po dogovoru i sve moze, ali dodji u radnju. Ma necu da dolazim, reci mi cijenu i sve ostalo da ne trosim vrijeme dzaba.
- w0rld
#715 Re: PIK.ba-all about
Babska prava prica, nikakavo obrazlozenje nisi naveo na osnovu cega tvrdis da je olx.ba gotov, cak suprotno mislim da im je zarada veca nego ikada.Inok wrote:ne hadžija gazda ko prije nema se za kifleAtego wrote:a ovo tvrdiš na osnovu čega ?Inok wrote:PIK je gotov, zarada im je svedena na minimum dišu na škrge
- SmokingMan
#716 Re: PIK.ba-all about
Jedan lik trubi sa tri različita neverifikovana accounta,ne konta da mi postavlja ista pitanja za auto. 
-
lajkujMe
#717 Re: PIK.ba-all about
Meni je pik postao pravo smetljiste, elem im serveri spori. Elem nisu nista popravljali na sajtu ne pamtim od kad sem da su nabasali cijene.
- Truba
#718 Re: PIK.ba-all about
ne mogu naći link na istekle artikle
jel to neki bag?
jel to neki bag?
-
tap3ah75
#719 Re: PIK.ba-all about
Znate li od koga provjerenog da uzmem of njega playstation 3 na olx?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#720 Re: PIK.ba-all about
Izgleda da nema više te opcije, već neko vrijeme je nema ni u mene, propalo mi je dosta artikala jer sam ih imao dosta oglasa pa mi bilo mrsko da ih obnavljam.Black swan wrote:ne mogu naći link na istekle artikle
jel to neki bag?
- Jasko78
#721 Re: PIK.ba-all about
Nažalost PIK pokazuje sve više neprofesionalnosti i umjesto da olakšaju rad svojim korisnicima oni ga još više otežavaju ovakvim i sličnim primjerima.
Pored toga što se nisu udostojili da uvedu određene kategorije knjiga kao što je to uradio recimo jedan Kupindo,oni su trenutno zaposlili osobu/osobe koje nemaju blagog pojma o sortiranju i kategorisanju literature po žanrovima.
Bavim se prodajom knjiga preko 4 godine na PIK-u i nekoliko puta sam prešutio na ovakvu vrstu grešaka sa njihove strane,ali ovoga puta je stvarno previše.
Prijavljivanje artikala od strane ''pik kredit-lovaca'' je sasvim ok,njima su potrebni krediti ,neki od njih zaista opravdano prijavljuju artikle zarad opšteg dobra sviju,ali većina ih nije upućeno u oblasti u koje guraju svoj nos,pa tako prijavljuju i ono što treba ali i ono što ne treba.To i nije otkrivanje neke tople vode,i ne čudi nikoga,ali svakako da mene recimo čudi-kako je moguće da se administracija upeca na neke od njihovih grešaka i kako je moguće da oni ne vide da griješe na tako jednostavnim i banalnim primjerima?
Kontaktirao sam gospodina na informacijama,koji je bio jako kulturan (kao što je zaista uvijek slučaj) i rekao mi da ima još žalbi od strane nekih korisnika koji su također danas bili iznenađeni sa istim problemom koji sam i ja imao.Nakon što sam objasnio gospodinu na informacijama da je osoba koja je zadužena za moderiranje ovog tipa pogriješila na preko najmanje 30 knjiga u mom slučaju ( a dobio sam ih ukupno preko 50 od kojih je 20-tak također diskutabilno po pitanju sortiranja ali na njih sam zažmurio) isti je obećao da će ga kontaktirati i porazgovarati sa njim.Ja sam zamolio ako je moguće da ja lično kontaktiram tu osobu ili ona mene kako bi olakšali svima,dobio sam odgovor - da dotična osoba radi od kuće i da se kontakt sa njom ne može uspostaviti.
Nakon toga sam opet nazvao PIK jer me je ''gospodin moderator'' u međuvremnu zasuo sa još 20-tak poruka u inboxu sa obavještenjem o promjeni kategorije i upozorenjem da kršim pravila portala,i dobio sam informaciju od operatera da je sa dotičnim uspostavljena komunikacija i da je isti pojasnio kako po njemu te knjige ''više vuku'' na beletristiku a ne na osnovnu školu iako je na svakoj od njih jasno navedeno da su namjenjene za određene razrede osnovne škole.
Znači imamo osobe koje imaju svoje vlastite kriterije i njima je sasvim nebitno šta je navedeno na pojedinim knjigama od strane izdavača !??
Sasvim opravdano mogu da sumnjam - kako se i ovdje radi o zapošljavanju nekompetentnih osoba na određene pozicije vjerovatno također preko štele uz meze i šljivu.
Ja ću sve knjige koje su navedene kao knjige za osnovnu školu IZ PRINCIPA ponovo vratiti u kategoriju ''OSNOVNA ŠKOLA'' a ako budem suspendovan neka ovdje prije toga ostane jasan dokaz kako se sve desilo.
Evo samo tri primjera od preko 30 koje sam danas dobio a u kojima je dokaz očite greške od strane ''pedantnog'' moderatora kojeg ovog prilikom (ako čita) molim da me kontaktira preko poruke ili telefona prije napravi sličnu budalaštinu,inače ću biti primoran da odem direktno u sjedište PIK-a i porazgovaram sa nekim na većoj instanci po pitanju ove problematike.
Sada ću navesti tri primjera,a molim Vas da posebno obratite pažnju - šta je navedeno na prednjim koricama pri vrhu svake od knjiga !
PRIMJER BR. 1
image post

PRIMJER BR . 2
image uploader

PRIMJER BR. 3

Kao što se vidi,na svakoj od knjiga se pri vrhu vidi za koji razred osnovne škole je neka od knjiga namjenjena.
Pored toga što se nisu udostojili da uvedu određene kategorije knjiga kao što je to uradio recimo jedan Kupindo,oni su trenutno zaposlili osobu/osobe koje nemaju blagog pojma o sortiranju i kategorisanju literature po žanrovima.
Bavim se prodajom knjiga preko 4 godine na PIK-u i nekoliko puta sam prešutio na ovakvu vrstu grešaka sa njihove strane,ali ovoga puta je stvarno previše.
Prijavljivanje artikala od strane ''pik kredit-lovaca'' je sasvim ok,njima su potrebni krediti ,neki od njih zaista opravdano prijavljuju artikle zarad opšteg dobra sviju,ali većina ih nije upućeno u oblasti u koje guraju svoj nos,pa tako prijavljuju i ono što treba ali i ono što ne treba.To i nije otkrivanje neke tople vode,i ne čudi nikoga,ali svakako da mene recimo čudi-kako je moguće da se administracija upeca na neke od njihovih grešaka i kako je moguće da oni ne vide da griješe na tako jednostavnim i banalnim primjerima?
Kontaktirao sam gospodina na informacijama,koji je bio jako kulturan (kao što je zaista uvijek slučaj) i rekao mi da ima još žalbi od strane nekih korisnika koji su također danas bili iznenađeni sa istim problemom koji sam i ja imao.Nakon što sam objasnio gospodinu na informacijama da je osoba koja je zadužena za moderiranje ovog tipa pogriješila na preko najmanje 30 knjiga u mom slučaju ( a dobio sam ih ukupno preko 50 od kojih je 20-tak također diskutabilno po pitanju sortiranja ali na njih sam zažmurio) isti je obećao da će ga kontaktirati i porazgovarati sa njim.Ja sam zamolio ako je moguće da ja lično kontaktiram tu osobu ili ona mene kako bi olakšali svima,dobio sam odgovor - da dotična osoba radi od kuće i da se kontakt sa njom ne može uspostaviti.
Nakon toga sam opet nazvao PIK jer me je ''gospodin moderator'' u međuvremnu zasuo sa još 20-tak poruka u inboxu sa obavještenjem o promjeni kategorije i upozorenjem da kršim pravila portala,i dobio sam informaciju od operatera da je sa dotičnim uspostavljena komunikacija i da je isti pojasnio kako po njemu te knjige ''više vuku'' na beletristiku a ne na osnovnu školu iako je na svakoj od njih jasno navedeno da su namjenjene za određene razrede osnovne škole.
Znači imamo osobe koje imaju svoje vlastite kriterije i njima je sasvim nebitno šta je navedeno na pojedinim knjigama od strane izdavača !??
Sasvim opravdano mogu da sumnjam - kako se i ovdje radi o zapošljavanju nekompetentnih osoba na određene pozicije vjerovatno također preko štele uz meze i šljivu.
Ja ću sve knjige koje su navedene kao knjige za osnovnu školu IZ PRINCIPA ponovo vratiti u kategoriju ''OSNOVNA ŠKOLA'' a ako budem suspendovan neka ovdje prije toga ostane jasan dokaz kako se sve desilo.
Evo samo tri primjera od preko 30 koje sam danas dobio a u kojima je dokaz očite greške od strane ''pedantnog'' moderatora kojeg ovog prilikom (ako čita) molim da me kontaktira preko poruke ili telefona prije napravi sličnu budalaštinu,inače ću biti primoran da odem direktno u sjedište PIK-a i porazgovaram sa nekim na većoj instanci po pitanju ove problematike.
Sada ću navesti tri primjera,a molim Vas da posebno obratite pažnju - šta je navedeno na prednjim koricama pri vrhu svake od knjiga !
PRIMJER BR. 1
image post

PRIMJER BR . 2
image uploader

PRIMJER BR. 3

Kao što se vidi,na svakoj od knjiga se pri vrhu vidi za koji razred osnovne škole je neka od knjiga namjenjena.
- Jasko78
#722 Re: PIK.ba-all about
Predložio sam im da se uvede kategorija " Knjige za djecu" gdje bi se mogle sortirati razne vrste knjiga isključivo za djecu,ali navodno to bi im predstavljalo veliki problem jer bi imali puno posla sa prebacivanjem takvih knjiga s obzirom na veliki broj korisnika koji prodaju knjige.
Kao da oni moraju prebaciti te knjige a ne sami korisnici koji se mogu obavjestiti da je otvorena nova kategorija u koju se u nekom razumnom roku isti mole da sve knjige te vrste prebace u novu kategoriju.
Umjesto da se pitaju ; kako olakšati,kako pomoći,kako unaprijediti , oni gledaju da ; otežaju,zakompliciraju,i jednom riječju ogade ulazak na isti portal dok sve vrljeme odlično zarađuju.
Da ne govorim o drugim vrstama propusta i bezobrazluka na odjelu literature gdje se jednom gigantu od knjižare "Knjiga.ba" - dozvole da po čitav dan obnavlja artikle i tako zatrpavaju sve druge prodavače,jer imaju preko 20.000 knjiga koje su objavili.
Malo im je što se na svim mjestima reklamiraju,pa je potrebno da i ovdje zatrpavaju non-stop druge prodavače koji se više i ne vide.
Jednom rječju - jad i čemer kao i sve drugo u ovoj napaćenoj zemlji.
Kao da oni moraju prebaciti te knjige a ne sami korisnici koji se mogu obavjestiti da je otvorena nova kategorija u koju se u nekom razumnom roku isti mole da sve knjige te vrste prebace u novu kategoriju.
Umjesto da se pitaju ; kako olakšati,kako pomoći,kako unaprijediti , oni gledaju da ; otežaju,zakompliciraju,i jednom riječju ogade ulazak na isti portal dok sve vrljeme odlično zarađuju.
Da ne govorim o drugim vrstama propusta i bezobrazluka na odjelu literature gdje se jednom gigantu od knjižare "Knjiga.ba" - dozvole da po čitav dan obnavlja artikle i tako zatrpavaju sve druge prodavače,jer imaju preko 20.000 knjiga koje su objavili.
Malo im je što se na svim mjestima reklamiraju,pa je potrebno da i ovdje zatrpavaju non-stop druge prodavače koji se više i ne vide.
Jednom rječju - jad i čemer kao i sve drugo u ovoj napaćenoj zemlji.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#723 Re: PIK.ba-all about
Imao sam i ja jednu sličnu situaciju sa jednim artiklom.
Artikal je bio u odgovarajućoj kategoriji da bi prijavom bio premješten u drugu kategoriju, pa nakon dva dana opet prijavom vraćen u prethodnu, odgovarajuću kategoriju gdje mu je i mjesto i tako je neko zaradio 6 pikredita ni na šta. Nigdje veze...
Artikal je bio u odgovarajućoj kategoriji da bi prijavom bio premješten u drugu kategoriju, pa nakon dva dana opet prijavom vraćen u prethodnu, odgovarajuću kategoriju gdje mu je i mjesto i tako je neko zaradio 6 pikredita ni na šta. Nigdje veze...
- beni-bu-man
#724 Re: PIK.ba-all about
Hos da ti ja prodam tricutap3ah75 wrote:Znate li od koga provjerenog da uzmem of njega playstation 3 na olx?
- Truba
#725 Re: PIK.ba-all about
ma ja sam ih molio i kumio samo da uvedu žanrove npr
sf i fantastika
triler
ljubić
ne moraju dalje ići
dovoljno je raščlambe
ništa drugo nego slika i prilika BOSNE
sf i fantastika