Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#701 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by It_is_a_Leclerc »

Great Cornholio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ne. Meni je jako žao što su muslimani, zahvaljujući dijelom i Gavrilu, došli u poziciju da preko noći od begova postanu fukara, da im se otima zemlja, ruše džamije, seljaka Islamska zajednica iz Sarajeva u Beograd, da im se domovina dijeli na kojekakve banovine, te su, u konačnici, postali meta iracionalne mržnje Srba koji im kroz dva genocida naplaćuju nepostojeći dug.

Da nije bilo ove budale, Austrougarska bi se raspala na nekoj konferenciji tipa Pariški ili Bečki kongres, a Bosna bi imala daleko bolji položaj.
Bilo je malo begova, malo je muslimana uživalo za vrijeme vladavine osmanlija i austrogarskog carstva, puno je više muslimana živjelo životom dostojnim čovjeka za vrijeme SFRJ, to će ti većina muslimana ( onih koji nisu potomci begova kojima su partizani oduzeli većinu imovine) reći, pa ako lažu oni lažem i ja.
Koliko god da ih je bilo, oteti im imovinu, nacionalizirati je, a od njih načiniti sirotinju nije uredu, nije pošteno i nije civilizirano. Ja znam da to teško pada ovim rezidualnim komunistima u BIH koji cvile za danima kad se moglo upasti na tuđe, proglasiti vlasnika za domaćeg izdajnika, a njegovu zemlju uzeti sebi, ali, gospodo, ta vremena, baš kao i vremena kad smo morali poštovati ovog dvostrukog ćosavog ubicu, su davno davno iza nas.

Gavrilo Princip i njegov čin su nanijeli neizmjernu štetu muslimanskom stanovništvu na području koje će poslije rata postati Kraljevina SHS. U to nema nikakve smunje.
Great Cornholio

#702 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Great Cornholio »

Ma kakav Gavrilo, za begove su gori bili "izrodi" poput onog sina hećima Bećira, budeletine Tala :D
Great Cornholio

#703 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

It_is_a_Leclerc wrote:
Great Cornholio wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ne. Meni je jako žao što su muslimani, zahvaljujući dijelom i Gavrilu, došli u poziciju da preko noći od begova postanu fukara, da im se otima zemlja, ruše džamije, seljaka Islamska zajednica iz Sarajeva u Beograd, da im se domovina dijeli na kojekakve banovine, te su, u konačnici, postali meta iracionalne mržnje Srba koji im kroz dva genocida naplaćuju nepostojeći dug.

Da nije bilo ove budale, Austrougarska bi se raspala na nekoj konferenciji tipa Pariški ili Bečki kongres, a Bosna bi imala daleko bolji položaj.
Bilo je malo begova, malo je muslimana uživalo za vrijeme vladavine osmanlija i austrogarskog carstva, puno je više muslimana živjelo životom dostojnim čovjeka za vrijeme SFRJ, to će ti većina muslimana ( onih koji nisu potomci begova kojima su partizani oduzeli većinu imovine) reći, pa ako lažu oni lažem i ja.
Koliko god da ih je bilo, oteti im imovinu, nacionalizirati je, a od njih načiniti sirotinju nije uredu, nije pošteno i nije civilizirano. Ja znam da to teško pada ovim rezidualnim komunistima u BIH koji cvile za danima kad se moglo upasti na tuđe, proglasiti vlasnika za domaćeg izdajnika, a njegovu zemlju uzeti sebi, ali, gospodo, ta vremena, baš kao i vremena kad smo morali poštovati ovog dvostrukog ćosavog ubicu, su davno davno iza nas.

Gavrilo Princip i njegov čin su nanijeli neizmjernu štetu muslimanskom stanovništvu na području koje će poslije rata postati Kraljevina SHS. U to nema nikakve smunje.
Nema pravde na ovom dunujaluku, a i poštenja je vrlo malo :)

Nego,za muslimane je gori je Tale od Gavrila :twisted: :D
desni

#704 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by desni »

Ma terorista klasični,zlikovac.Zanimljivo je kako je Hašekov lik Dobri Vojak Švejk prokometarisao ubistvo nadvojvode:,,Ubili nam Turci prestolonasljednika,rekao sam ja da im nismo trebali uzimati Bosnu to je njihova zemlja".Sad zamisli čuda kad neki neupućeni čitalac počne učiti historiju iz književnosti,pa nauči da Ferdinanda nije ubio Srbin nego Turci,pa još zaključi da je to tu negdje :lol: .Inače baš na ovoj temi se da primjetiti koliko je forumaša ispranog mozga srpskim nacionalizmom kao i onih koji misle da je sve objašnjeno u djelima Moše Pijade i sličnih mislilaca samoupravnog socijalizma.
theTruePath

#705 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by theTruePath »

Ne. Meni je jako žao što su muslimani, zahvaljujući dijelom i Gavrilu, došli u poziciju da preko noći od begova postanu fukara
I dan danas smo.Zato je najvise kriv komunizam,ali dijelom i Turska.Jer svako ko je mogao(a obicno su to bili begovi i njihovi blizi) je pobjegao za Tursku,a ono sto je ostalo je komunizam srusio jos vise

Tako od nekada ponosnih bosnjaka koji nisu dali na svoje nastade fukara koji se ulizuje svakome
theTruePath

#706 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by theTruePath »

desni wrote:Ma terorista klasični,zlikovac.Zanimljivo je kako je Hašekov lik Dobri Vojak Švejk prokometarisao ubistvo nadvojvode:,,Ubili nam Turci prestolonasljednika,rekao sam ja da im nismo trebali uzimati Bosnu to je njihova zemlja".Sad zamisli čuda kad neki neupućeni čitalac počne učiti historiju iz književnosti,pa nauči da Ferdinanda nije ubio Srbin nego Turci,pa još zaključi da je to tu negdje :lol: .Inače baš na ovoj temi se da primjetiti koliko je forumaša ispranog mozga srpskim nacionalizmom kao i onih koji misle da je sve objašnjeno u djelima Moše Pijade i sličnih mislilaca samoupravnog socijalizma.
Pa okupator je okupator,ali ja svakako podrzavam spomenike sultanu pa sto ne i caru
theTruePath

#707 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by theTruePath »

I ako cemo realno bosnjci vole svakog svog okupatora,sultana jer im je on zjenica u oku i jer su vladali i imali najbolji svoj period tokom njegovog vakta,cara jer ih nije dirao i modernizirao Bosnu,Titu jer je bog zna sta uradio :D volimo i Alju

jedino sto je karakterisitcno za nas je da ne volimo nikoga dok je tu,dok vlada..tek kad umre pocnemo ga dizati u nebo :lol:
janko_007

#708 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by janko_007 »

Cybernetic wrote: Cinjenice:

- jugoslavenski nacionalist
- inspiriran anarhistickim atentatima i socijalistickom literaturom
- mrzio SPC, srpske aristokrate i burzuje
- ubio zenu koja vec godinama nije mogla zatrudniti
- ubio okupatorskog krvopiju
- borac za slobodu svih juznih Slavena
- Janka, Gojenog i jarane proganja u njihovim nocnim morama
vidim da pominjes moje ime. Naravno u negativnom kontekstu. Nigdje ja nisam rekao da Gavrilo nije bio jugoslovenski nacionalista. Jugoslavija je tada bila nesto imaginarno, zec u sumi. Niko tada nije znao kako bi ona izgledala. Za te balave pubertetlije je to bilo kao danas da dobiju kartu za finale Champions lige, ili da se poslije utakmice Borac-Zeljo svi skupa potuku sa policijom, pa da se onako razbijenih noseva i puni flastera sutra u skoli sepure pred kokicama iz razreda. Da je Gavrilo docekao Acinu Jugoslaviju, sestojanuarsku diktaturu ili pristup Jugoslavije Trojnom paktu za vrijeme namjesnika Pavla Karadjordjevica, odmah bi se isclanio iz Mlade Bosne i upisao u Jehove svjedoke ili Harikrisnu i nikada mu vise ne bi palo napamet da se igra napunjenim pistoljima.
Great Cornholio

#709 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

theTruePath wrote:
desni wrote:Ma terorista klasični,zlikovac.Zanimljivo je kako je Hašekov lik Dobri Vojak Švejk prokometarisao ubistvo nadvojvode:,,Ubili nam Turci prestolonasljednika,rekao sam ja da im nismo trebali uzimati Bosnu to je njihova zemlja".Sad zamisli čuda kad neki neupućeni čitalac počne učiti historiju iz književnosti,pa nauči da Ferdinanda nije ubio Srbin nego Turci,pa još zaključi da je to tu negdje :lol: .Inače baš na ovoj temi se da primjetiti koliko je forumaša ispranog mozga srpskim nacionalizmom kao i onih koji misle da je sve objašnjeno u djelima Moše Pijade i sličnih mislilaca samoupravnog socijalizma.
Pa okupator je okupator,ali ja svakako podrzavam spomenike sultanu pa sto ne i caru
Kada su ih davit stali Morići su zapjevali "Sarajevo široko si, oj tvrđavo mračna li si, sultan care proklet li si kad ti sablja pravdu kroji, na zulumu carstvo stoji"

Bodkin

#710 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
Cybernetic wrote:
nosara wrote:Sve je to dnevna politika...

Nego, ja bih se ubio kad bih dijelio iste stavove sa najcrnjim srpskim kleronacionalistima, koji, kao i ostali desnicari u regionu, listom proglasavaju Principa velikosrpskim nacionalistom i pravoslavcem... Prava slozna braca... :-)
Uopce ne vide koliko su slicni jedni drugima.

Mitovi bosnjackog revizionizma o Principu:

- bio velikosrpski nacionalist
- terorist
- ubio trudnu zenu
- ubio finog beckog ciku
- uzrok Prvog svj. rata

Mitovi srpske nacionalisticke propagande:

- ikona srpstva
- vidovdanski heroj
- pravoslavni mucenik
- borac za slobodu posebno srpskog naroda

Cinjenice:

- jugoslavenski nacionalist
- inspiriran anarhistickim atentatima i socijalistickom literaturom
- mrzio SPC, srpske aristokrate i burzuje
- ubio zenu koja vec godinama nije mogla zatrudniti
- ubio okupatorskog krvopiju
- borac za slobodu svih juznih Slavena
- Janka, Gojenog i jarane proganja u njihovim nocnim morama
:lol:
Borac za slobodu svih Juznih Slavena a na sudjenju izjavio da je bio za Jugoslaviju gdje ce Srbija biti Pijemont sto znaci da je bio za Jugoslviju u kojoj ce Srbija i Srbi biti jednakiji od drugih sto dalje znaci da je bio za Veliku Srbiju

Kakva zavidna moc dedukcije. Zajebao si i serloka. Jel to dalje znaci da je isao u crkvu? Dalje znaci da je mrzio pedere. Evo ga, gavro bio i homofob

Sent from my Lumia using Tapatalk
Great Cornholio

#712 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

theTruePath wrote:
Kakve veze sevdah ima s ovom temom,jarane previse si cudan :lol:[/quote]

Ima veze, ima veze veličanje okupatora sa onim što je uradio Gavrilo, i zato bi trebalo prestati veličati okupatore, jer Bog nam zapovjeda " Ne ubij!"

Sevdalinka je kažu bosanska gradska pjesma, i mnogi ih vole,ne samo bosnaci, i ne samo zbog muzike već i zbog tekstova :)

Prokleti nek' su babo Sejmeni, što tvoga sina Marka tjeraju

theTruePath

#714 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by theTruePath »

evo i tebi onda jedna:

Na prestolju sedi sultan silni Ekber car

http://www.youtube.com/watch?v=0KVOuLDYHeY
theTruePath

#715 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by theTruePath »

Razbolje se sultan Sulejman aman aman padisah :(

http://www.youtube.com/watch?v=QdurC0LXQcs
Great Cornholio

#716 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

theTruePath wrote::lol:
A ako misliš da su i austrougarski okupatori bili pozitivni pogledaj tv dramu "Inat" sa Miodragom Krivokapićem i Zijahom Sokolovićem u glavnim ulogama, ako ne voliš podanički odnos sigurno će ti se svidjeti :)
Great Cornholio

#717 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

theTruePath wrote:Razbolje se sultan Sulejman aman aman padisah :(

Ja sam na strani Husein kapetana Gradaščevića, a njega ubi Sultan uz pomoć domaćih izdajnika :(

Ripicipi

#718 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Ripicipi »

Great Cornholio wrote:
A ako misliš da su i austrougarski okupatori bili pozitivni pogledaj tv dramu "Inat" sa Miodragom Krivokapićem i Zijahom Sokolovićem u glavnim ulogama, ako ne voliš podanički odnos sigurno će ti se svidjeti :)
Cim je tu Miodrag, to nesto smrdi :oops:
CungaLunga

#719 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by CungaLunga »

Great Cornholio wrote:
Ima veze, ima veze veličanje okupatora sa onim što je uradio Gavrilo, i zato bi trebalo prestati veličati okupatore, jer Bog nam zapovjeda " Ne ubij!"
A šta je to uradio Princip?
Great Cornholio

#720 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

theTruePath wrote:Razbolje se sultan Sulejman aman aman padisah :(

Ko li ovo noćas pjeva, šta se ovo Bosnom čuje, ulicama moga grada, čudna pjesma odjekuje.
A po čemu da se prepoznamo, Bosno moje mladosti i sna, zar mi više pjevati drage pjesme što ih srce zna...

Pjevaju se pjesme razne, i u njima svega ima, al' ostaju duše prazne a srce ih i ne prima...
Sultane, alahimanet, Care, aufiderzen :)

Great Cornholio

#721 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

CungaLunga wrote:
Great Cornholio wrote:
Ubio pretstolonadsljednika jednog imperijalističkog carstva, i njegovu ženu.
Great Cornholio

#722 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Ripicipi wrote:
Great Cornholio wrote:
Cim je tu Miodrag, to nesto smrdi :oops:
:D :bih:
CungaLunga

#723 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by CungaLunga »

Great Cornholio wrote:
CungaLunga wrote:
Great Cornholio wrote:
Ubio pretstolonadsljednika jednog imperijalističkog carstva, i njegovu ženu.
Pa onda nema problema, u Sarajevu se srećom prestalo sa veličanjem ubice,
za okupatora ćemo o tom potom.
Ripicipi

#724 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Ripicipi »

CungaLunga wrote:
Pa onda nema problema, u Sarajevu se srećom prestalo sa veličanjem ubice,
za okupatora ćemo o tom potom.
Da je neki Mujo Mujic u ratu ubio Karadzica, da li bi ga smatrao ubicom???
Bodkin

#725 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Bodkin »

Eee to nije isto

Sent from my Lumia using Tapatalk
Post Reply