I sta bi? Jesu li vas popisali?
- klaki
#701 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Mene uvijek interesovalo nesto. I nije bas vezenao za popis, mozda indirektno, ali eto da pitam.
Sta mislite hocemo li mi ili nasi potomci docekati da se ova drzava preuredi, ukinu entiteti, kantoni, da se drzava podjeli na par dijelova radi lakseg upravljana i da napokon krenemo naprijed... ili ce se drzava prije raspasti :/ ?
Sta mislite hocemo li mi ili nasi potomci docekati da se ova drzava preuredi, ukinu entiteti, kantoni, da se drzava podjeli na par dijelova radi lakseg upravljana i da napokon krenemo naprijed... ili ce se drzava prije raspasti :/ ?
- fantom slobode
#702 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
znaci li to da ce i srpski radijator dobiti posebnu sifru ili ce biti medju ostalim radijatorima...It_is_a_Leclerc wrote:Hoće. Svaki odgovor će imati svoju šifru, bio on ponuđen ili opcionalan. Npr. neko se izjasnio kao radijator po nacionalnosti,i odgovor radijator dobija svoju šifru.kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?
ovo malo shege, a pitanje je ustvari da li ce one sto su napisali Bosanac i hercegovac...ubaciti u istu sifru sa Bosancima...
I da li ce npr. oni sa Venere, zajedno sa Marsovcima biti pod sifrom vanzemaljci...
Interesuje me da li ce biti onih sto ce se izjasniti kao sljedbenici kulta preCednika...jednog i jedinog.
-
mishic
#703 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Oko popisa džungla od propisa. Npr. DRŽAVA-DRŽAVLJANSTVO, a onda, ENTITET-ENTITETSTVO, naravno ako je logika zdrava. Popisivaći po svoj prilici će biti najveće žrtve popisa. Em što svatko svoje frustracije iskaljuje na njima em što ih slabo plaćaju em što ni osiguranje ni ugovori ni prijevoz i još niz stvari nisu riješeni. Oni će ugovore potpisivati po okončanju posla dok se vidi hoće li šta novca ostati da im se nešto plati. Žao mi ih. Po pet puta ulaze u pojedine kuće gdje idioti namjerno zakeraju kao da su popisivaći krivi za njihove frustracije. Nemojte njima zagorčavati i onako vrlo skromnu naknadu od koje mnogi plaćaju školovanje.
Last edited by mishic on 06/10/2013 13:15, edited 1 time in total.
-
miki.ba
#704 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Koiko sam samo srao na ovim temama o popisu, a na kraju cu ostati nepopisan, sreca dosta su i pisali po meni. 
- Horasio_Sarajlic
#705 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Šta s tim sto drze materijal kod kuce !? prebrojali koga ima vise-manje, pa po mahali pricaju "rezultate" !?Mudonja veliki wrote:pa dobra je stvar ispala što popisivači drže materijal kod kućeHorasio_Sarajlic wrote:Mudonja veliki wrote:po nezvaničnim podacima do kojih se ipak na razne načine dolazi bosanaca nema ni 1% zabilježeno tek na nivou statističke greške po Sarajevu i Tuzli
totalni krah
Bošnjaci su pokazali visoku samosvjest i ovo će biti velika pobjeda i potvrda nacionalne samosvjesti i identiteta Bošnjaka![]()
šesti dan popisa tek, i odmah velike mracne ideologije imaju eksl. nezvanicne podatke
jos devet dana popisa, a prvi rezultati znat ce se tek za 60.dana pocev od 15.okt., prema anketama koje je radila Evropska statisticka agencija jos 2009. kao uvod za popis u BIH, na upit o nacionalnosti na 20.000 ispitanika, 15% su se izjasnili Bosancima i Hercegovcima, ne budi nervozan ima jos do kraja polako
tako da se do nih ipak dolazi
dakle,prema onome što je do sada popisano i po onome do čega se uspjelo doći, a predstavlja ipak relevantan uzorak
tako je kako sam rekao
jedino ako Bosanci ne daju gol u posljednjim minutama
- cyprus
#706 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Neće.fantom slobode wrote:ovo malo shege, a pitanje je ustvari da li ce one sto su napisali Bosanac i hercegovac...ubaciti u istu sifru sa Bosancima...
-
muzicar_iz_parka
#707 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ne postoji entitenstvo, nego državljanstvo entiteta, ustavna kategorija kao i državljanstvo BiH, ako se ne varam isto tako su i republike u SFRJ imale svoje "državljanstvo".mishic wrote:Oko popisa džungla od propisa. Npr. DRŽAVA-DRŽAVLJANSTVO, a onda, ENTITET-ENTITETSTVO, naravno ako je logika zdrava. Popisivaći po svoj prilici će biti najveće žrtve popisa. Em što svatko svoje frustracije iskaljuje na njima em što ih slabo plaćaju em što ni osiguranje ni ugovori ni prijevoz i još niz stvari nisu riješeni. Oni će ugovore potpisivati po okončanju posla dok se vidi hoće li šta novca ostati da im se nešto plati. Žao mi ih. Po pet puta ulaze u pojedine kuće gdje idioti namjerno zakeraju kao da su popisivaći krivi za njihove frustracije. Nemojte njima zagorčavati i onako vrlo skromnu naknadu od koje mnogi plaćaju školovanje.
-
zavrzlama
#708 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Tih 15% su ljudi koji misle da je bosnjak isto sto i Bosanac i Hercegovac,pa se odlucuju za ovu drugu opciju jer je vise cool i kao ne dolazi se anam onima na hater,ako se izjasnis ko Bosanac i Hercegovac,a ustvari ne shvataju da svaki glas za opciju koja nije ustavna kategorija(dejtonom propisana) svoj glas daju onim koji ruse BIH...da je Bosanac i Hercegovac naciponalna i ustavna kategorija u ustavu BIH,tad bi svi trebali se izjasniti ko bosanci i hercegovci,medjutim danas je to opasno i kontraproduktivno po BIH...Horasio_Sarajlic wrote:Mudonja veliki wrote:po nezvaničnim podacima do kojih se ipak na razne načine dolazi bosanaca nema ni 1% zabilježeno tek na nivou statističke greške po Sarajevu i Tuzli
totalni krah
Bošnjaci su pokazali visoku samosvjest i ovo će biti velika pobjeda i potvrda nacionalne samosvjesti i identiteta Bošnjaka![]()
šesti dan popisa tek, i odmah velike mracne ideologije imaju eksl. nezvanicne podatke
jos devet dana popisa, a prvi rezultati znat ce se tek za 60.dana pocev od 15.okt., prema anketama koje je radila Evropska statisticka agencija jos 2009. kao uvod za popis u BIH, na upit o nacionalnosti na 20.000 ispitanika, 15% su se izjasnili Bosancima i Hercegovcima, ne budi nervozan ima jos do kraja polako
Last edited by zavrzlama on 06/10/2013 13:11, edited 1 time in total.
- Horasio_Sarajlic
#709 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
fantom slobode wrote:znaci li to da ce i srpski radijator dobiti posebnu sifru ili ce biti medju ostalim radijatorima...It_is_a_Leclerc wrote:Hoće. Svaki odgovor će imati svoju šifru, bio on ponuđen ili opcionalan. Npr. neko se izjasnio kao radijator po nacionalnosti,i odgovor radijator dobija svoju šifru.kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?![]()
![]()
ovo malo shege, a pitanje je ustvari da li ce one sto su napisali Bosanac i hercegovac...ubaciti u istu sifru sa Bosancima...
I da li ce npr. oni sa Venere, zajedno sa Marsovcima biti pod sifrom vanzemaljci...
Bosanac i Bosanac i Hercegovac ti je jedno te isto, izjasnjavas se po onome kako ti se drzava zove, to sam bas pitao jutros i dobio objasnjenje, primjerice ja koji zivim u Bosni sam Bosanac i Hercegovac i isto kao i stanovnik Hercegovine koji je Bosanac i Hercegovac, ne odredjuje geografsko podrucje naziv, vec naziv drzave.
Interesuje me da li ce biti onih sto ce se izjasniti kao sljedbenici kulta preCednika...jednog i jedinog.
-
muzicar_iz_parka
#710 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Procenat ostalih (osim 3 konstitutivna naroda) neće biti veći od 4% ukupnog stanovništva.
- fantom slobode
#711 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
A sad ce i da se vidi koliko je bilo onih sto su odradili Severinu...da vidimo ko ce priznati i napisati Hercegovac...cyprus wrote:Neće.fantom slobode wrote:ovo malo shege, a pitanje je ustvari da li ce one sto su napisali Bosanac i hercegovac...ubaciti u istu sifru sa Bosancima...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#712 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Upravo bio popisivač. Sve ok, korektan, napiše kako mu se kaže, od nas troje u kući tri vjere i tri nacije i dva jezika 
- fantom slobode
#713 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
ma nikad ne znas kad ce mlaz da te zakaci, ne bi bilo u redu...ti toliko prisutan, pa da te ignoriraju...miki.ba wrote:Koiko sam samo srao na ovim temama o popisu, a na kraju cu ostati nepopisan, sreca dosta su i pisali po meni.
-
dragan.s
#714 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Upravo tako, i svako ko ima BH državljanstvo mora imati i državljanstvo entiteta. Sviđalo se nekom to ili ne to takav je zakon.muzicar_iz_parka wrote: Ne postoji entitenstvo, nego državljanstvo entiteta, ustavna kategorija kao i državljanstvo BiH, ako se ne varam isto tako su i republike u SFRJ imale svoje "državljanstvo".
Zato je popisna rubrika tu konfuzna. Trebalo je samo upitati kojeg entiteta državljanstvo imate i gotovo.
-
miki.ba
#715 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Mozda navratim maksuzije da me popisaju.fantom slobode wrote:ma nikad ne znas kad ce mlaz da te zakaci, ne bi bilo u redu...ti toliko prisutan, pa da te ignoriraju...miki.ba wrote:Koiko sam samo srao na ovim temama o popisu, a na kraju cu ostati nepopisan, sreca dosta su i pisali po meni.Ima jos dana, kazu da je popis do 15-tog.
- fantom slobode
#716 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
miki.ba wrote:Mozda navratim maksuzije da me popisaju.fantom slobode wrote:ma nikad ne znas kad ce mlaz da te zakaci, ne bi bilo u redu...ti toliko prisutan, pa da te ignoriraju...miki.ba wrote:Koiko sam samo srao na ovim temama o popisu, a na kraju cu ostati nepopisan, sreca dosta su i pisali po meni.Ima jos dana, kazu da je popis do 15-tog.
- Horasio_Sarajlic
#717 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Bas zato sto je konfuzna postoji kvadratic "ne izjasnjava se", u Federaciji skoro pa niko nece se izjasniti po tom pitanju ili ce ipak ali u veoma malom broju, dok ce se u RS-u po tom pitanju izjasniti samo Srbi, i tu sva prica zavrsava, najsmjesnije po meni od svega jeste sto nacionalnost, vjera i sl. stvari nece pisati ni na jednom ID. dokumentu ...dragan.s wrote:Upravo tako, i svako ko ima BH državljanstvo mora imati i državljanstvo entiteta. Sviđalo se nekom to ili ne to takav je zakon.muzicar_iz_parka wrote: Ne postoji entitenstvo, nego državljanstvo entiteta, ustavna kategorija kao i državljanstvo BiH, ako se ne varam isto tako su i republike u SFRJ imale svoje "državljanstvo".
Zato je popisna rubrika tu konfuzna. Trebalo je samo upitati kojeg entiteta državljanstvo imate i gotovo.
-
miki.ba
#718 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Normalno da ne treba, Srebrenica ima vecinsko Srpsko stanovnisto jer je tamo pocinjen genocid, a ne zbog dva posto Bosanaca koji vole iskljucivo svoju domovinu.zavrzlama wrote:
zar treba sta objasnjavati
- Horasio_Sarajlic
#719 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Tipična priča radikala i nacionalsita, jel bili jedni drugi ili treci, ali jbg najsmjesnija prica od svega jeste da Bosanci i Hercegovci tim izjasnjavanjem ruse drzavu BIH, i pazite isti oni koji su u rovovima bili sa grbom ljiljana, i opet ti ljiljani nisu Bošnjački vec Bosanskifantom slobode wrote:Ovo je inace popis stanovnistva...kakvo rusenje?Cherry-Cherry wrote:Zapravo je obratno. Svaki glas za konstitutvne je glas koji ruši BiH.zavrzlama wrote: Tih 15% su ljudi koji misle da je bosnjak isto sto i Bosanac i Hercegovac,pa seo dlucuju za ovu drugu opciju jer je vise cool i kao ne dolazi s eanam onima na hater,ako se izjasnis ko Bosanac i Hercegovac,a ustvari ne shvataju da svaki glas za opciju koja nije ustavna kategorija(dejtonom propisana) svoj glas daju onim koji ruse BIH...da je Bosanac i Hercegovac mnaciponbalna i ustavna kategorija u ustavu BIH,tad bi svi trebali se izjasniti ko bosanci i hercegovci,medjutim danas je to opasno i kontraproduktivno po BIH...
- cyprus
#720 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Izvinite na vulgarnosti... al matere vam, prestanite srat... Morate li svaku temu usrat na isti način?

- Mister Yes
#721 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ostalih od 5% do 7% što znači da će Bošnjaka biti od 49% do 51%muzicar_iz_parka wrote:Procenat ostalih (osim 3 konstitutivna naroda) neće biti veći od 4% ukupnog stanovništva.
Oko ta dva postotka se lome koplja i to čisto iz psiholoških razloga. Čisto da se može reći "ima nas više od pola"
Ako je tačno da se Romi u Federaciji masovno izjašnjavaju kao Bošnjaci onda ćemo nabiti tih 51%. Nazdravlje
-
muzicar_iz_parka
#722 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ja se zapitam čemu popis uopšte kad sve navodno zna, koliko koga ima?
Tih 40+ miliona mogli su potrošiti da naprave novu bolnicu u Bihaću, više koristi.
Tih 40+ miliona mogli su potrošiti da naprave novu bolnicu u Bihaću, više koristi.
- It_is_a_Leclerc
#723 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Tako je. Od milion tema, vi nađete ovu gdje jedni drugima pomažemo da se na ispravan način popišemo, i ukakite je svojim budalaštinama. Čuj - ima čovjek nezvanične podatke sa popisa stanovništva.. Pa nije ovo prelazni rok u FK Olimpik, bog te neće..cyprus wrote:Izvinite na vulgarnosti... al matere vam, prestanite srat... Morate li svaku temu usrat na isti način?![]()
Neće. Posebnu šifru dobit će Bosanci, a posebnu Bosanci i Hercegovci. Prije popisa se digla prilična buka oko mogućnosti da se odgovori kao što su Musliman i Bošnjak vode pod istom šifrom, ali to nije u skladu sa pravilima Eurostata koja kažu - jedan odgovor - jedna šifra.fantom slobode wrote:znaci li to da ce i srpski radijator dobiti posebnu sifru ili ce biti medju ostalim radijatorima...It_is_a_Leclerc wrote:Hoće. Svaki odgovor će imati svoju šifru, bio on ponuđen ili opcionalan. Npr. neko se izjasnio kao radijator po nacionalnosti,i odgovor radijator dobija svoju šifru.kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?![]()
![]()
- Havatar
#724 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
mishic wrote:Oko popisa džungla od propisa. Npr. DRŽAVA-DRŽAVLJANSTVO, a onda, ENTITET-ENTITETSTVO, naravno ako je logika zdrava. Popisivaći po svoj prilici će biti najveće žrtve popisa. Em što svatko svoje frustracije iskaljuje na njima em što ih slabo plaćaju em što ni osiguranje ni ugovori ni prijevoz i još niz stvari nisu riješeni. Oni će ugovore potpisivati po okončanju posla dok se vidi hoće li šta novca ostati da im se nešto plati. Žao mi ih. Po pet puta ulaze u pojedine kuće gdje idioti namjerno zakeraju kao da su popisivaći krivi za njihove frustracije. Nemojte njima zagorčavati i onako vrlo skromnu naknadu od koje mnogi plaćaju školovanje.
- Mister Yes
#725 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Zna se u postotcima ali ne zna se u ukupnom broju. Ukupan broj može biti od 3,3 miliona do 3,6 miliona. Popis bi bio bacanje novca da nije te činjenice da je potreban za buduće investicije, planiranja itd. Čitaj, ovi na zapadu hoće tačno da znaju kakvo je stanje.muzicar_iz_parka wrote:Ja se zapitam čemu popis uopšte kad sve navodno zna, koliko koga ima?