Sarajcica_88 wrote:Govorim o svima koje ja poznajem, o ljudima sa kojima ja pricam svakodnevno. Njima je BiH tamo neka problematicna zemlja a Bosanci i Hercegovci neki tvrdoglavi (i zaostali, da se ne lazemo) ljudi koji upravo zbog tog svog mentaliteta nemaju nikakvu perspektivu .
Sa druge strane, neki imaju romantiziranu percepciju o BiH kao zemlja "sevdaha, meraka, dobrih, merhametlih ljudi i odlicnih cevapa, ali rekla bih da su oni ipak u manjini. Dakle nema sanse da ce me neko ubijediti da vecina Zagrepcana podrzava ovog covjeka.
Na kraju krajeva je ono sto vi ne razumijete da jedan covjek nema monopol na hrvatstvo. Vama se svidja njegov nacin razmisljanja, ok, fino, ali nemate pravo proglasavati sve koji se ne slaze sa njim "majorizatorima" i velikobosnjackim hegemonistima. Mislim pogledajte samo svoje tvrdnje "covjek samo govori istinu i svi koji se ne slazu sa tim bi najradije pretvorili Hrvate u BiH u nacionalnu manjinu". Pa mi reci da to nije sizofrenija najgore vrste.
Znači ne znaju mnogo o BH (apsolutno se slažem) i ti na osnovu toga zaključuješ da su oni protiv ideja koje Nino zastupa. Nije riječ o Nini nego o idejama i stavovima koje on iznosi.
Pa ja ipak mislim da ako pitamo te ZG-ovce da li su za ideju ravnopravnosti Hrvata u BH da bi ogromna većina bila za. Odnosno kada bi im predstavili ideje koje zastupa Nino i ideje koje zastupa Komšić, da bi ogromna većina podržala Ninine ideje.
A to da netko ima monopol na hrvatstvo nitko nije spominjao. Ne stavljaj nam riječ u usta. Ima svatko pravo biti onakvim Hrvatom kakvim on smatra da je najbolje. Ali u demokraciji će prevladavati većina. Zato i jeste demokracija. Uz, naravno poštivanje manjine u svakom obliku. Ali nesmije ta manjina nametati svoje ideje kao ravnopravne većini. Jer i nisu ravnopravne.
Tako je i sa Komšićem o kome Nino priča. Nemože šačica Hrvata koja podržaje Komšića i stvarno se smatra Hrvatima, nametati ostalim Hrvatima svoj izbor.