Nino Raspudić

Post Reply
benderr

#701 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

Sarajcica_88 wrote:[quote="Josip321"
Dakle nema sanse da ce me neko ubijediti da vecina Zagrepcana podrzava ovog covjeka.
Milan Bandić nažalost suvereno vlada u Zagrebu. :(
Raspudić prema viđenom u emisijama na HRT-u posjeduje mnogo veće vještine i inteligenciju od dotičnog tako ako bi mogli u nekoliko crta pojasniti zašto je Raspudić ideolog zla.
Možda i promjenim mišljenje.
dječak sa šibicama

#702 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by dječak sa šibicama »

A dobro, ti sad nasla o zagrepcanima, koga briga sta oni misle o Bosni, i misle li ista. Oni su ionako snobovski opcinjeni sami sobom. a bogami i ne mozes ti poznavati svih milion Zagrepcana, pa da tvrdis da oni ovo, ili oni ono.

I sta si se uhvatila monopola na hrvatstvo, guslas stvari koje nema veze sa pricom. Nino Raspudic nije politicar, on je samo komentator politicke scene, kao i svi mi obicni ljudi. Covjek jednako kritizira i HDZ politiku, kao sto kritizira politiku tzv. bosnjackih stranaka.

20 i nesto stranica je napisano o tom covjeku, nazvan je ideologom hercegbosanskog zla, pa cekaj malo, zbog cega? de ba, pa nismo ovce. Covjek je pojedincima ideolog zla, jer se zalaze za prava Hrvata, on naprosto nista drugo ni ne govori. Niti koga vrijedja, niti protiv bilo koje druge nacije govori bilo sto lose.

Ocito da nije problem u Raspudicu.
Josip321

#703 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Josip321 »

Sarajcica_88 wrote:Govorim o svima koje ja poznajem, o ljudima sa kojima ja pricam svakodnevno. Njima je BiH tamo neka problematicna zemlja a Bosanci i Hercegovci neki tvrdoglavi (i zaostali, da se ne lazemo) ljudi koji upravo zbog tog svog mentaliteta nemaju nikakvu perspektivu .

Sa druge strane, neki imaju romantiziranu percepciju o BiH kao zemlja "sevdaha, meraka, dobrih, merhametlih ljudi i odlicnih cevapa, ali rekla bih da su oni ipak u manjini. Dakle nema sanse da ce me neko ubijediti da vecina Zagrepcana podrzava ovog covjeka.

Na kraju krajeva je ono sto vi ne razumijete da jedan covjek nema monopol na hrvatstvo. Vama se svidja njegov nacin razmisljanja, ok, fino, ali nemate pravo proglasavati sve koji se ne slaze sa njim "majorizatorima" i velikobosnjackim hegemonistima. Mislim pogledajte samo svoje tvrdnje "covjek samo govori istinu i svi koji se ne slazu sa tim bi najradije pretvorili Hrvate u BiH u nacionalnu manjinu". Pa mi reci da to nije sizofrenija najgore vrste.

Znači ne znaju mnogo o BH (apsolutno se slažem) i ti na osnovu toga zaključuješ da su oni protiv ideja koje Nino zastupa. Nije riječ o Nini nego o idejama i stavovima koje on iznosi.
Pa ja ipak mislim da ako pitamo te ZG-ovce da li su za ideju ravnopravnosti Hrvata u BH da bi ogromna većina bila za. Odnosno kada bi im predstavili ideje koje zastupa Nino i ideje koje zastupa Komšić, da bi ogromna većina podržala Ninine ideje.

A to da netko ima monopol na hrvatstvo nitko nije spominjao. Ne stavljaj nam riječ u usta. Ima svatko pravo biti onakvim Hrvatom kakvim on smatra da je najbolje. Ali u demokraciji će prevladavati većina. Zato i jeste demokracija. Uz, naravno poštivanje manjine u svakom obliku. Ali nesmije ta manjina nametati svoje ideje kao ravnopravne većini. Jer i nisu ravnopravne.
Tako je i sa Komšićem o kome Nino priča. Nemože šačica Hrvata koja podržaje Komšića i stvarno se smatra Hrvatima, nametati ostalim Hrvatima svoj izbor.
angelo

#704 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by angelo »

Sarajcica_88 wrote: Pravi Agrameri su ti koji su najneprijateljski nastrojeni prema BiH Hrvatima.

Pogledaj samo komentare na klipovima starih zagrebackih pjesama na youtubu :D
BiH Hrvati kotiraju među Agramerima (kojih je sve manje) po prilici kao Srbi. Ne mislim o Bandiću ništa loše ali čak i u vrijeme najgore komunističke diktature nikad dotepenec nije dogurao do gradonačelnika. :D
Josip321

#705 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Josip321 »

angelo wrote:Jebiga, pravi Agrameri su u manjini, Danas je Zagreb prepun dotepenaca. A istina je, većinu boli k...c za zbivanja u BiH.
A tko su to pravi Agrameri. Što se ponaški kaže: "Od čijih su kuća"?
Gdje im je geografski ishodište???
benderr

#706 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

Sarajcica_88 wrote:
angelo wrote:Jebiga, pravi Agrameri su u manjini.
Pravi Agrameri su ti koji su najneprijateljski nastrojeni prema BiH Hrvatima.

Mislite purgeri?
Ljudi čiji su bake i djedovi s obe strane rođeni u Zagrebu? To je definicija purgera bez odstupanja s bilo koje strane.
Poznajem samo trojicu prijatelja koji odgovaraju definiciji i također imamo zajedničke prijatelje iz BiH bez obzira bili oni Hrvati ili neke druge nacionalnosti i nitko nije neprijateljski raspoložen prema njima zbog njihovog porijekla.
Nadam se kako i ostale stavove ne definirate prema youtub komentarima.
dječak sa šibicama

#707 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Sarajcica_88 wrote:

Apsolutna neistina, pravi Agrameri skoro i ne postoje, a ti koji su se tebi predstavili kao takvi, nisu nista drugo nego dotepanci sa Korduna i Banije, cuveni pistolj doktori i njihovi potomci. Nakon ulaska Jugoslovenske armije u Zagreb `45, grad su preplavili osloboditelji mahom sa Kozare, Korduna, Banije, od kojih je svaki imao pistolj za pojasom kao glavni argument prilikom zauzimanja stanova, i slicno. Ono malo preostalih zagrepcana, nazvali su ih pistolj doktori.
Josip321

#708 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Josip321 »

Sarajcica_88 wrote:

Branka Šeparović npr.????? Kažeš da ona kao pravi zagrepčanac ima nisko mišljenje o Hercegovcima.
Ili rodicim muž, 6-7 koljeno zagrebčana, ima toliko ružno mišljenje o Hercegovcima da je jednu oženio.

A recimi tko su pravi Agrameri?
Last edited by Josip321 on 18/10/2013 23:09, edited 1 time in total.
angelo

#709 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by angelo »

benderr wrote: Mislite purgeri?
Ljudi čiji su bake i djedovi s obe strane rođeni u Zagrebu? To je definicija purgera bez odstupanja s bilo koje strane.
Poznajem samo trojicu prijatelja koji odgovaraju definiciji i također imamo zajedničke prijatelje iz BiH bez obzira bili oni Hrvati ili neke druge nacionalnosti i nitko nije neprijateljski raspoložen prema njima zbog njihovog porijekla.
Purgeri je nešto novija riječ, ali složio bih se da su to sinonimi. Nitko koga ja znam ne iskazuje neku netrpeljivost prema BH Hrvatima, samo tvrdim da purgeri polako postaju manjina u svom gradu. Nema tu pomoći, takva su demografska kretanja, rat je učinio svoje.
Josip321

#710 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Josip321 »

angelo wrote:
Purgeri je nešto novija riječ, ali složio bih se da su to sinonimi. Nitko koga ja znam ne iskazuje neku netrpeljivost prema BH Hrvatima, samo tvrdim da purgeri polako postaju manjina u svom gradu. Nema tu pomoći, takva su demografska kretanja, rat je učinio svoje.

Odgovori na moje gornje pitanje molim te.
benderr

#711 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

dječak sa šibicama wrote:
Sarajcica_88 wrote:

Apsolutna neistina, pravi Agrameri skoro i ne postoje, a ti koji su se tebi predstavili kao takvi, nisu nista drugo nego dotepanci sa Korduna i Banije, cuveni pistolj doktori i njihovi potomci. Nakon ulaska Jugoslovenske armije u Zagreb `45, grad su preplavili osloboditelji mahom sa Kozare, Korduna, Banije, od kojih je svaki imao pistolj za pojasom kao glavni argument prilikom zauzimanja stanova, i slicno. Ono malo preostalih zagrepcana, nazvali su ih pistolj doktori.
Nemoj pretjerivati. Ali jedno je istina.
Purgere jedino i možeš pronaći na obrubima Zagreba koji je u vrijeme početka Titine Jugoslavije prekriven kukuruzištima i poljima. Frend mi baš priča kak mu stari veli da bi nazvao luđakom svakog ko bi zamišljao zgrade i tramvajsku prugu u tim kvartovima na periferiji.
Centar i je bil najviše izložen migracijama.
angelo

#712 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by angelo »

dječak sa šibicama wrote: Nakon ulaska Jugoslovenske armije u Zagreb `45, grad su preplavili osloboditelji mahom sa Kozare, Korduna, Banije, od kojih je svaki imao pistolj za pojasom kao glavni argument prilikom zauzimanja stanova, i slicno. Ono malo preostalih zagrepcana, nazvali su ih pistolj doktori.
Čuo sam za taj izraz. :mrgreen:
Jebi ga, imali smo u XX stoljeću dva rata koji su dosta promijenili demografsku strukturu Hrvatske, pa tako i Zagreba. :-)
Sarajcica_88

#713 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Sarajcica_88 »

Ma ljudi, u svakodnevnom zivotu niko te nece ruzno gledati ako se ponasas kulturno i vaspitano. Pobogu ja sam Bosanka i jos imam muslimansko ime pa nisam dosad dozivjela nikakvih neprijatnosti zbog svog porijekla. ZG je zapad po tom pitanju.

Ali jednostavno nije istina da postoji neka rasirena podrska za Raspudica i njegove ideje u Zagrebu. Ljudi su jednostavno ravnodusni uglavnom.
Last edited by Sarajcica_88 on 18/10/2013 23:16, edited 1 time in total.
benderr

#714 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

angelo wrote:
Manjina su odavno. :(
Pogle koga smo mi Zagrepčani izabrali za gradonačelnika. Katastrofa.
Nema nam spasa.
angelo

#715 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by angelo »

Josip321 wrote:

Odgovori na moje gornje pitanje molim te.
Pa mislim da su ti već drugi odgovorili. Danas je i taj naziv anakronizam. Dva rata su učinila svoje.
kowalski1

#716 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by kowalski1 »

nino je mala beba u odnosu na izvjesnog danijela iz bl, koji se odnedavno sa njim pojavljuje na obn. otprilike te emisije su se svele na priču o "vještačkoj bosni koju treba ukinuti" o "sarajevskim ekstremistima" i slično. pozivanje na rušenje ustavnog poretka je kažnjivo po svim zakonima samo kod nas je valjda poželjno.
ne mislim da ne treba da imaju pravo na stav, naravno da imaju, ali pozivanje na uništenje države svagdje je zabranjeno.
benderr

#717 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

Sarajcica_88 wrote:Ma ljudi, u svakodnevnom zivotu niko te nece ruzno gledati ako se ponasas kulturno i vaspitano. Pobogu ja sam Bosanka i jos imam muslimansko ime pa nisam dosad dozivjela nikakvih neprijatnosti zbog svog porijekla. ZG je zapad po tom pitanju.

Ali jednostavno nije istina da postoji neka rasirena podrska za Raspudica i njegove ideje u Zagrebu. Ljudi su jednostavno ravnodusni uglavnom.
Ni ne znam ideju koju Raspudić zastupa, kako ne bi bio ravnodušan.
Po treći put te molim, navedi u kratkim crtama njegove ideje jer nije izgledao toliko loš u emisijama na HRT-u. Pogotovo u emisji "Peti dan". Ima zanimljiva stajališta i razmišljanja.
Sarajcica_88

#718 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Sarajcica_88 »

benderr wrote: Po treći put te molim, navedi u kratkim crtama njegove ideje jer nije izgledao toliko loš u emisijama na HRT-u.
Ukratko: da Hrvati trebaju imati svoj entitet.
benderr

#719 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

Sarajcica_88 wrote:
benderr wrote: Po treći put te molim, navedi u kratkim crtama njegove ideje jer nije izgledao toliko loš u emisijama na HRT-u.
I zato je ideolog zla?
Očekivao sam mnogo gore činjenice.
Ako se vi u BiH složite da Bošnjaci imaju entitet, Srbi imaju entitet i Hrvati imaju entitet ne vidim razlog da Raspudića nazivate ideologom zla.
Sarajcica_88

#720 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Sarajcica_88 »

benderr wrote: I zato je ideolog zla?
Ako se vi u BiH složite da Bošnjaci imaju entitet, Srbi imaju entitet i Hrvati imaju entitet ne vidim razlog da Raspudića nazivate ideologom zla.
Pa to da je ideolog zla je rekao samo melodramaticni otvarac teme. Ogromna vecina Bosnjaka nije nikada cula za Raspudica i uopste nema formirano misljenje o njemu. Sto se mene licno tice: nije da ga ne volim, ali ne simpatisem njegove ideje.

Ovo drugo necu da komentarisem :-)
Last edited by Sarajcica_88 on 18/10/2013 23:32, edited 1 time in total.
Havatar

#721 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Havatar »

benderr wrote:
Sarajcica_88 wrote:
I zato je ideolog zla?
Onda i vi Srbima u Hrvatskoj dajte ponovo entitet , ne vidim razlog sto im ne bi dali
benderr

#722 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

kowalski1 wrote:nino je mala beba u odnosu na izvjesnog danijela iz bl, koji se odnedavno sa njim pojavljuje na obn. otprilike te emisije su se svele na priču o "vještačkoj bosni koju treba ukinuti" o "sarajevskim ekstremistima" i slično. pozivanje na rušenje ustavnog poretka je kažnjivo po svim zakonima samo kod nas je valjda poželjno.
ne mislim da ne treba da imaju pravo na stav, naravno da imaju, ali pozivanje na uništenje države svagdje je zabranjeno.
Tek sad vidim.
Ako je ovo istina onda vas i razumijem. Promjene treba uvoditi dogovorom, a ne nametanjem sile s koje god ona strane dolazila.
benderr

#723 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by benderr »

Sarajcica_88 wrote: Ovo drugo necu da komentarisem :-)
Havatar wrote: Onda i vi Srbima u Hrvatskoj dajte ponovo entitet , ne vidim razlog sto im ne bi dali
Pardon.
Nisam vidio post koji je postavio kolega kowalski1.
Replicirao sam poviše.
dječak sa šibicama

#724 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Sarajcica_88 wrote:
Nije tacno, opet.

Vidis kako izvlacis stvari iz konteksta i lazes. On se zalaze za sljedece, ako postoje dva entiteta, zasto onda nebi postojao i treci.

Ili ukinuti ova dva, ili osnovati treci, jer ocito je da ovakvo stanje ne vodi nicemu.
Skijaš

#725 Re: Nino Raspudić ideolog hercegbosanskog zla

Post by Skijaš »

dječak sa šibicama wrote:20 i nesto stranica je napisano o tom covjeku
Sasvim neopravdano. On je ništa više od hrvatskog Fatmira Alispahića.
nazvan je ideologom hercegbosanskog zla
Takođe neopravdano, ideolozi su bili ljudi poput Tuđmana i Šuška.
Covjek je pojedincima ideolog zla, jer se zalaze za prava Hrvata
Raspudić griješi jer promoviše nepravedna rješenja. Nije neka mudrost ismijati sarajevske političare, materijala ima dovoljno. Ali kada se to poprati prijedlogom dalje etnoteritorijalizacije, ili podjele javnog TV servisa na monoetničke kanale, uzalud ti sva rječitost jer tad nisi liska no šupak, promotor ideje koja je u Haagu definisana kao udruženi zločinački projekat.
Post Reply