BravoDozer wrote:Meni je samo neshvatljiva kolicina zatucanosti ljudi...
Evo jedno pitanje, za sve vas koji smatrate da je Bitno biti...B, H ili S u BiH - zasto vam je to bitno?
Da li ce vam to, u ovakvoj BiH kakva danas jeste, etnicki rastrojena i razbucana, donijeti bilo sta bolje u zivotu u smislu ekonomskog rasta, zaposlenja, boljeg obrazovanja, jace vladavine prava, boljeg zdravstvenog sistema...bilo sta?
Ja garantujem da ostanak na ovakvom sistemu drzave nista od toga apsolutno NIJE MOGUCE, i da cemo betoniranjem stanja samo sami sebe jos vise unazaditi i udaljiti od civilizovanog svijeta.
Dajte mi argumente da grijesim, ali bazirane na parametrima koje sam spomenuo, i ja cu se prvi pisati kao Bosnjak, i to sve velikim slovima.
Popis 2013 - nezgodna pitanja
-
Krushna mrva
#701 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
-
Krushna mrva
#702 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
To je jedini put, razbucati sistem ovakav kakav je, druge nemacindrlimindrli wrote:Odgovor je jednostavan, nece, bas kao sto nece doci do poboljsanja svega sto si nabrojao ako se izjasnis kao Bosanac,Dozer wrote: Evo jedno pitanje, za sve vas koji smatrate da je Bitno biti...B, H ili S u BiH - zasto vam je to bitno?
Da li ce vam to, u ovakvoj BiH kakva danas jeste, etnicki rastrojena i razbucana, donijeti bilo sta bolje u zivotu u smislu ekonomskog rasta, zaposlenja, boljeg obrazovanja, jace vladavine prava, boljeg zdravstvenog sistema...bilo sta?
Japanac, tulipan...
-
cindrlimindrli
#703 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
A pocecete od Bosnjaka.Krushna mrva wrote:To je jedini put, razbucati sistem ovakav kakav je, druge nemacindrlimindrli wrote:Odgovor je jednostavan, nece, bas kao sto nece doci do poboljsanja svega sto si nabrojao ako se izjasnis kao Bosanac,Dozer wrote: Evo jedno pitanje, za sve vas koji smatrate da je Bitno biti...B, H ili S u BiH - zasto vam je to bitno?
Japanac, tulipan...
Aha, kad predjemo na konkretne stvari i odmaknemo se od ispraznih frazetina onda plana nema. Vec vidjenoDozer wrote:Vidis, upravo sam ti rekao u kojem pravcu razmislja tvoj mozak, i nisam pogrijesio ni za milimetar.
Procitaj ponovo moj post, pa onda svoj, i reci mi sta se ne slaze u njima, odnosno o cemu pricam ja, a na sta si okrenuo ti (stipu i mene da vristim)
- Dozer
#704 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
@Cindrli
Lupetas k'o Maksim po diviziji, a uopste nisi shvatio moj post na koji si odgovorio.
Kad budes razumio sustinu onoga sto sam napisao ovdje:
A ne razumijes sta govorim upravo radi ovoga:
Lupetas k'o Maksim po diviziji, a uopste nisi shvatio moj post na koji si odgovorio.
onda mozemo komunicirati. Do tad, nastavi se busati svojim bosnjastvom koje ti sluzi...za sta ono tacno bi...?Meni je samo neshvatljiva kolicina zatucanosti ljudi...
Evo jedno pitanje, za sve vas koji smatrate da je Bitno biti...B, H ili S u BiH - zasto vam je to bitno?
Ja garantujem da ostankom na ovakvom sistemu drzave nista od toga apsolutno NIJE MOGUCE, i da cemo betoniranjem stanja samo sami sebe jos vise unazaditi i udaljiti od civilizovanog svijeta.
Dajte mi argumente da grijesim, ali bazirane na parametrima koje sam spomenuo, i ja cu se prvi pisati kao Bosnjak, i to sve velikim slovima.
A ne razumijes sta govorim upravo radi ovoga:
95% onih rodjenih nakon 1978 jednostavno su bili premladi da razumiju onaj stari sistem, pa su svoje tinejdzerstvo proveli u nebulozama zvanim cetnici, ustase, balije, klanje, silovanje, ubijanje, itd., i onda je sasvim logicno da nemaju nikakvu referencu na bilo sta drugo osim postojanja Bosnjaka, Hrvata i Srba. I "cinjenice" da se oni medjusobno mrze.
O ovima jos mladjima suvisno je bilo sta reci u ovom kontekstu. Nazalost.
Last edited by Dozer on 14/09/2013 21:55, edited 2 times in total.
- Havatar
#705 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
I vasi stavljaju djecu u svoje glupave kampanjeKrushna mrva wrote:BravoDozer wrote:Meni je samo neshvatljiva kolicina zatucanosti ljudi...
Ja garantujem da ostanak na ovakvom sistemu drzave nista od toga apsolutno NIJE MOGUCE, i da cemo betoniranjem stanja samo sami sebe jos vise unazaditi i udaljiti od civilizovanog svijeta.
Dajte mi argumente da grijesim, ali bazirane na parametrima koje sam spomenuo, i ja cu se prvi pisati kao Bosnjak, i to sve velikim slovima.oni su toliko zaslijepljeni da i ne vidi da ce nas postojeci sistem dokusuriti brze nego sto misle. Ali kome to mozes pricati? Ovima sto djecu stavljaju u spotove svoje glupe kampanje?
-
Grizley
#706 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Davne 1930 je novinar John Gibbons napisao:
"...Meni je ipak najčudnije od svega kako se oni svu skupa tako savršeno slažu jedni sa drugima."
-Gibbons, London to Sarajevo, str. 180.
Tri godine prije toga slično je mišljenje iznio i jedan američki autor:
" Ovdje čovjek može vidjeti bosanskog seljaka pravoslavne vjere kako ubacuje milostinju u šoljicu slijepog muslimana koji čuči i svira gusle pred ulazom u džamiju. Gledajući one mirne male male prodavnice u kojima se poslovno druže kršćani, muslimani i jevreji, a svaki od njih poslije odlazi svojim putem u katedralu, džamiju ili sinagogu, upitao sam se nije li tolerancija ipak jedna od najvećih ljudskih vrlina."
-Hornby, Balkan Sketches, str. 153.
Turci su u 19. stoljeću sve stanovnike BiH nazivali Bošnjacima ali na domaćem jeziku jedini narod koji je sebe nazivao Bošnjacima su bili bosanski muslimani, dok se katolici sami sbe nazivali Latinima ilikršćanima a pravoslavni su sebe nazivali Vlasima ili hrišćanima.
Benjamin Kalay, povjesničar i bivši diplomata, austrougarski ministar finansija od 1882 - 1903 nadao se da će proširiti značenje riječi Bošnjaci na sve pripadnike svih vjerskih zajednica...
"...Meni je ipak najčudnije od svega kako se oni svu skupa tako savršeno slažu jedni sa drugima."
-Gibbons, London to Sarajevo, str. 180.
Tri godine prije toga slično je mišljenje iznio i jedan američki autor:
" Ovdje čovjek može vidjeti bosanskog seljaka pravoslavne vjere kako ubacuje milostinju u šoljicu slijepog muslimana koji čuči i svira gusle pred ulazom u džamiju. Gledajući one mirne male male prodavnice u kojima se poslovno druže kršćani, muslimani i jevreji, a svaki od njih poslije odlazi svojim putem u katedralu, džamiju ili sinagogu, upitao sam se nije li tolerancija ipak jedna od najvećih ljudskih vrlina."
-Hornby, Balkan Sketches, str. 153.
Turci su u 19. stoljeću sve stanovnike BiH nazivali Bošnjacima ali na domaćem jeziku jedini narod koji je sebe nazivao Bošnjacima su bili bosanski muslimani, dok se katolici sami sbe nazivali Latinima ilikršćanima a pravoslavni su sebe nazivali Vlasima ili hrišćanima.
Benjamin Kalay, povjesničar i bivši diplomata, austrougarski ministar finansija od 1882 - 1903 nadao se da će proširiti značenje riječi Bošnjaci na sve pripadnike svih vjerskih zajednica...
- Dozer
#707 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
A do dolaska Osmanlija u Bosnu, tu nije bilo ni Srba, ni Bosnjaka, ni Hrvata, ni muslimana.
Bili su Bosanski pravoslavci i katolici, Bogumili, Bosanska crkva i Bosancica.
@Havatar
@Havatar
Gdje Bosanci imaju kampanje?I vasi stavljaju djecu u svoje glupave kampanje
-
Krushna mrva
#708 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ne znam sta da ti kazem, ne znam fakat kako bar to sa klipovima s djecom ne mozes presutitiHavatar wrote:I vasi stavljaju djecu u svoje glupave kampanje
- Havatar
#709 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Imaju itekakoDozer wrote:A do dolaska Osmanlija u Bosnu, tu nije bilo ni Srba, ni Bosnjaka, ni Hrvata, ni muslimana.
@HavatarGdje Bosanci imaju kampanje?I vasi stavljaju djecu u svoje glupave kampanje
- Havatar
#710 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Sto da presutim kad to rade i jedni i drugi a ti hoces to da prebacis samo jednim.Krushna mrva wrote:Ne znam sta da ti kazem, ne znam fakat kako bar to sa klipovima s djecom ne mozes presutitiHavatar wrote:I vasi stavljaju djecu u svoje glupave kampanje
-
cindrlimindrli
#711 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ove je vazda bio najbolji argument kod onih koji se zakoprcaju u svojim dobrimDozer wrote:Lupetas k'o Maksim po diviziji, a uopste nisi shvatio moj post na koji si odgovorio.
Pa isto za sta i tebi sluzi tvoje navodno bosanstvo...za sta ono tacno bi...?Dozer wrote:Do tad, nastavi se busati svojim bosnjastvom koje ti sluzi...za sta ono tacno bi...?
A je li? Pa ja sam rodjen prije 78 i onda skupa sa vecinom svoje generacije zavrsio tako sto sam tinejdjerske godineDozer wrote:95% onih rodjenih nakon 1978 jednostavno su bili premladi da razumiju onaj stari sistem, pa su svoje tinejdzerstvo proveli u nebulozama zvanim cetnici, ustase, balije, klanje, silovanje, ubijanje, itd., i onda je sasvim logicno da nemaju nikakvu referencu na bilo sta drugo osim postojanja Bosnjaka, Hrvata i Srba. I "cinjenice" da se oni medjusobno mrze.
O ovima jos mladjima suvisno je bilo sta i reci u ovom kontekstu. Nazalost.
proveo u krvi do vrata. Kad sve saberem, ovi poslije 78 su prosli bolje, oni su to samo na televizoru gledali.
O cemu bi ti pricao mladjima, kako je nekad bilo lijepo i kako su svi zivjeli u slozi i miru i onda...pauza, fast forward...
e onda je potpisan Dayton?
- BHCluster
#712 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Bošnjak 
Agnostik
Bosanski jezik

Agnostik

Bosanski jezik

- Liga Rojalista
#713 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Do dolaska turaka nije bilo bošnjaka? Sjedi jedanDozer wrote:A do dolaska Osmanlija u Bosnu, tu nije bilo ni Srba, ni Bosnjaka, ni Hrvata, ni muslimana.
@HavatarGdje Bosanci imaju kampanje?I vasi stavljaju djecu u svoje glupave kampanje
- perfect_guy
#714 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
čovjek te pita konkretnoHavatar wrote: Imaju itekako
- Havatar
#715 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Vode kampanju putem svih medija i sredstava informisanjaperfect_guy wrote:čovjek te pita konkretnoHavatar wrote: Imaju itekako
- BHCluster
#716 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Havatar wrote:Vode kampanju putem svih medija i sredstava informisanjaperfect_guy wrote:čovjek te pita konkretnoHavatar wrote: Imaju itekako
- Havatar
#717 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Sta je smijesno, da necu ja da mu trazim vijesti o njihovim aktivnostima i klipove koje prave ? Nek trazi na Klixovom portalu sve se uredno prati, nek trazi na internetu , na youtube ako ga zanima .BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- BHCluster
#718 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Znaci internet.Havatar wrote:Sta je smijesno, da necu ja da mu trazim vijesti o njihovim aktivnostima i klipove koje prave ? Nek trazi na Klixovom portalu sve se uredno prati, nek trazi na internetu , na youtube ako ga zanima .BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- Dozer
#719 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Dokaz?Liga Rojalista wrote:Do dolaska turaka nije bilo bošnjaka? Sjedi jedanDozer wrote:A do dolaska Osmanlija u Bosnu, tu nije bilo ni Srba, ni Bosnjaka, ni Hrvata, ni muslimana.
@cindrlimindrli
Ovo, ko fol podsmijavanje, samo je dokaz da i dalje ne razumijes sta sam napisao u prethodnim postovima. Da razumijes, ne bi iste sekunde sve obrnuo na nesto sto ja nisam ni spomenuo.Ove je vazda bio najbolji argument kod onih koji se zakoprcaju u svojim dobrimnamjerama.
Meni moje Bosanstvo sluzi kao nacionalni identitet, kao nesto sto svakome na planeti govori odakle sam i kojoj drzavi pripadam. Po tome vrlo lako moze znati i o istoriji te moje drzave, ali i njenog cjelokupnog naroda.Pa isto za sta i tebi sluzi tvoje navodno bosanstvo...za sta ono tacno bi...?
Tebi Bosnjastvo?
A ovo:
Ako je istina, onda je i posebno zalosno. Zalosno je upravo zato sto nisi u stanju realno sagledati situaciju. Ili, druga varijanta, jesi u stanju, ali tebi situacija odgovara jer si dio lopovske etno-nacionalisticke kamarile.Pa ja sam rodjen prije 78 i onda skupa sa vecinom svoje generacije zavrsio tako sto sam tinejdjerske godine
proveo u krvi do vrata.
- Dozer
#720 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Pa eto, be nice i nadji mi upravo ti. Kako mi tebi sve fino nadjemo i pokazemo, aHavatar wrote:Sta je smijesno, da necu ja da mu trazim vijesti o njihovim aktivnostima i klipove koje prave ? Nek trazi na Klixovom portalu sve se uredno prati, nek trazi na internetu , na youtube ako ga zanima .BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd' i ti onda bidni fini, pa isto tako meni/nama.
- Havatar
#721 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Postavljali su drugi prelistaj ovu i slicne teme.Dozer wrote:Pa eto, be nice i nadji mi upravo ti. Kako mi tebi sve fino nadjemo i pokazemo, aHavatar wrote:Sta je smijesno, da necu ja da mu trazim vijesti o njihovim aktivnostima i klipove koje prave ? Nek trazi na Klixovom portalu sve se uredno prati, nek trazi na internetu , na youtube ako ga zanima .BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd' i ti onda bidni fini, pa isto tako meni/nama.
-
cindrlimindrli
#722 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Meni moje Bosnjastvo sluzi kao nacionalni identitet, kao nesto sto svakom na planeti govori odakle sam i kojoj drzaviDozer wrote:Meni moje Bosanstvo sluzi kao nacionalni identitet, kao nesto sto svakome na planeti govori odakle sam i kojoj drzavi pripadam. Po tome vrlo lako moze znati i o istoriji te moje drzave, ali i njenog cjelokupnog naroda.
Tebi Bosnjastvo?
pripadam. Ili mozda pomisle da sam iz Tunguzije kad kazem da sam Bosnjak?
Jedini koji nije u stanju realno sagledati situaciju si ti i tebi slicni, vasa vizija drzave zavrsava unutar 300 kvadrataDozer wrote:Ako je istina, onda je i posebno zalosno. Zalosno je upravo zato sto nisi u stanju realno sagledati situaciju. Ili, druga varijanta, jesi u stanju, ali tebi situacija odgovara jer si dio lopovske etno-nacionalisticke kamarile.
sarajevske kotline. Samo si pogrijesio kad si napisao kako mladjima nemas sta pricati, oni su ti sansa, mene i slicne
niko ziv ne moze ubijediti u dobronamijernost beogradskih nvo koje propagiraju bosanstvo. Ove mladje mozda opet
zajebes, k'o sto ste mene jednom, nisam ni sagledao yutel i koncert za ljubav svih nasih naroda i narodnosti(komsija
voda) a vec su mi parkirali artiljerijski divizion iznad glave. Taman sto sam prezivio i malo prodisao eto te opet da me
jebes. Pa ne moze vise jaro, dobro je.
- Dozer
#723 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Nastavljas lupetati, ali nema veze.
Dok se cijeli svijet nacionalno poistovjecuje sa svojim drzavama, ti se, kao Bosnjak, poistovjecujes - s cime?
I kad pasos izvadis bilo gdje, na njemu pise Bosna i Hercegovina, a ne Bosnja i Hercegovina. Tako da ti Bosnjak nije nacionalni, nego etnicki identitet. Samo, eto, treba malo zavrglat mozak i skontat da nacionalni identitet ne ponistava etnicki... Ali tesko to ide, izgleda...
A ja ti bas i nisam beogradska NVO, nego rodjeni Sarajlija...al' eto. Neka bude po tvom...
Dok se cijeli svijet nacionalno poistovjecuje sa svojim drzavama, ti se, kao Bosnjak, poistovjecujes - s cime?
TI kad kazes vani da si Bosnjak - ljudi te tupo gledaju, pa te onda, ondako usput pitaju - jel' to iz Bosne? A ti kad kazes da jeste, onda oni kazu - aha, BosanacMeni moje Bosnjastvo sluzi kao nacionalni identitet, kao nesto sto svakom na planeti govori odakle sam i kojoj drzavi
pripadam. Ili mozda pomisle da sam iz Tunguzije kad kazem da sam Bosnjak?![]()
I kad pasos izvadis bilo gdje, na njemu pise Bosna i Hercegovina, a ne Bosnja i Hercegovina. Tako da ti Bosnjak nije nacionalni, nego etnicki identitet. Samo, eto, treba malo zavrglat mozak i skontat da nacionalni identitet ne ponistava etnicki... Ali tesko to ide, izgleda...
A ja ti bas i nisam beogradska NVO, nego rodjeni Sarajlija...al' eto. Neka bude po tvom...
- BHCluster
#724 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ma ne to se upravo desava Hrvatima i Srbima kada odu u "maticu" kazu mi smo Srbi ili Hrvati a oni njima cim otvore usta kazu ne vi ste Bosanci.Dozer wrote:Nastavljas lupetati, ali nema veze.
Dok se cijeli svijet nacionalno poistovjecuje sa svojim drzavama, ti se, kao Bosnjak, poistovjecujes - s cime?TI kad kazes vani da si Bosnjak - ljudi te tupo gledaju, pa te onda, ondako usput pitaju - jel' to iz Bosne? A ti kad kazes da jeste, onda oni kazu - aha, BosanacMeni moje Bosnjastvo sluzi kao nacionalni identitet, kao nesto sto svakom na planeti govori odakle sam i kojoj drzavi
- Havatar
#725 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja
Ako kaze Bosnjak oni kazu to je onaj hrabri narod koji se nenaoruzan branio od onih koji su nad njim pocinili genocid . I nije ni Bosana i Hercegovina nego Bosna i HercegovinaDozer wrote:Nastavljas lupetati, ali nema veze.
Dok se cijeli svijet nacionalno poistovjecuje sa svojim drzavama, ti se, kao Bosnjak, poistovjecujes - s cime?TI kad kazes vani da si Bosnjak - ljudi te tupo gledaju, pa te onda, ondako usput pitaju - jel' to iz Bosne? A ti kad kazes da jeste, onda oni kazu - aha, BosanacMeni moje Bosnjastvo sluzi kao nacionalni identitet, kao nesto sto svakom na planeti govori odakle sam i kojoj drzavi