Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SkyLimit

#701 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by SkyLimit »

Liska wrote:Po meni da bi stupio novi rat, ne dao Bog, da se razumijemo, potrebno je da se zaboravi onaj stari, tj. da postoji u pričama nekih starih ljudi koji samo što nisu umrli. Ja sam u ratu proveo pet godina i toplo ga ne preporučujem nikome. Ako želite da ostanete invalidi bez ruka i noga, ako želite poginuti, ako želite oboljeti od PTSP-a i još mnogo drugih znanih i neznanih bolesti, sigurno ima i boljih načina od rata. S obzirom da svi mogu vidjeti kako su prošli, na svim stranama, učesnici rata, čovjek bi trebao biti velika budala pa se u to dobrovoljno uključiti. Ja znam da više neću, kao i moje dijete, jer poslije sljedećeg rata sigurno neće biti bolje, biti će još gore nego što je sada. Prema tome, postoje drugi i efikasniji načini za uređenje države i prevladavanje problema. Za početak iskren razgovor bez vrijeđanja i figa u džepu. Siguran sam da ovaj put ne postoji država koja bi mogla natjerati većinu stanovnika ove zemlje da učestvuju u bilo kakvom ratu. Ova država ne bi mogla sprovesti ni mobilizaciju da valja, a ne nešto drugo. Prema tome, čini mi se kako neki imaju mokre snove o ratu, i takvima bih poželio rat u kući.
Svrha života nije da budeš zadovoljan samim postojanjem. Sve i da se opet uspostavi Republika BiH na cijeloj teritoriji BiH ja opet ne bi bio zadovoljan, sve i da se vijori zastava sa ljiljanima u Zagrebu i Beogradu, ja bih htio da idem i dalje.

Od države tražim samo pristojnu opremu i snadbjevanje.
KIseljak12

#702 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by KIseljak12 »

SkyLimit wrote:
Liska wrote:Po meni da bi stupio novi rat, ne dao Bog, da se razumijemo, potrebno je da se zaboravi onaj stari, tj. da postoji u pričama nekih starih ljudi koji samo što nisu umrli. Ja sam u ratu proveo pet godina i toplo ga ne preporučujem nikome. Ako želite da ostanete invalidi bez ruka i noga, ako želite poginuti, ako želite oboljeti od PTSP-a i još mnogo drugih znanih i neznanih bolesti, sigurno ima i boljih načina od rata. S obzirom da svi mogu vidjeti kako su prošli, na svim stranama, učesnici rata, čovjek bi trebao biti velika budala pa se u to dobrovoljno uključiti. Ja znam da više neću, kao i moje dijete, jer poslije sljedećeg rata sigurno neće biti bolje, biti će još gore nego što je sada. Prema tome, postoje drugi i efikasniji načini za uređenje države i prevladavanje problema. Za početak iskren razgovor bez vrijeđanja i figa u džepu. Siguran sam da ovaj put ne postoji država koja bi mogla natjerati većinu stanovnika ove zemlje da učestvuju u bilo kakvom ratu. Ova država ne bi mogla sprovesti ni mobilizaciju da valja, a ne nešto drugo. Prema tome, čini mi se kako neki imaju mokre snove o ratu, i takvima bih poželio rat u kući.
Svrha života nije da budeš zadovoljan samim postojanjem. Sve i da se opet uspostavi Republika BiH na cijeloj teritoriji BiH ja opet ne bi bio zadovoljan, sve i da se vijori zastava sa ljiljanima u Zagrebu i Beogradu, ja bih htio da idem i dalje.

Sto bi reko Dzingis-Kan (google translate):
Najveći radost za čovjeka je da porazi svoje neprijatelje, da ih porobljene goni pred sobom, da im uzme sve što imaju, da vidi njihove voljene u suzama, da jase njihove konje, i da drži njihove supruge i kćeri u svom naručju
dječak sa šibicama

#703 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by dječak sa šibicama »

21. stoljece a bacaju se citati divljackih vojskovodja cuvenih po tome sto su njihove horde smrdile na 50 kilometara udaljenosti.
KIseljak12

#704 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by KIseljak12 »

dječak sa šibicama wrote:21. stoljece a bacaju se citati divljackih vojskovodja cuvenih po tome sto su njihove horde smrdile na 50 kilometara udaljenosti.
Ne vodim se ja tim citatom, nego me inspirisala prethodna izjava "Svrha života nije da budeš zadovoljan samim postojanjem. Sve i da se opet uspostavi Republika BiH na cijeloj teritoriji BiH ja opet ne bi bio zadovoljan, sve i da se vijori zastava sa ljiljanima u Zagrebu i Beogradu, ja bih htio da idem i dalje.

Od države tražim samo pristojnu opremu i snadbjevanje."

Glede Mongola, tesko da ih mozemo nazvati divljacima s obzirom da su ljudi ustanovili prostrano carstvo poznato po efikasnoj trgovini, sigurnim putevima s kraja na kraj Euroazije, te iznimnom religijskom tolerancijom, svim stvarima koje danas nemam u 21. stoljecu u BiH.
SkyLimit

#705 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by SkyLimit »

dječak sa šibicama wrote:21. stoljece a bacaju se citati divljackih vojskovodja cuvenih po tome sto su njihove horde smrdile na 50 kilometara udaljenosti.
Jedan veliki gospodin kada ga se usporedi recimo sa Praljkom i Blaškićem.

Nego da ne idemo od teme, s obzirom kakve krvožedne komšije Bošnjaci imaju, ne da im treba obavezni vojni rok već im je nužno jedno totalno militarističko društvo gdje će sve što je sposobno nositi pušku biti osposobljeno za vojnika.
Alfons Kauders

#706 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Alfons Kauders »

SkyLimit wrote:
Jedan veliki gospodin kada ga se usporedi recimo sa Praljkom i Blaškićem.

Nego da ne idemo od teme, s obzirom kakve krvožedne komšije Bošnjaci imaju, ne da im treba obavezni vojni rok već im je nužno jedno totalno militarističko društvo gdje će sve što je sposobno nositi pušku biti osposobljeno za vojnika.
I jos da umjesto ovih novih termoelektrana idemo na nuklearke. :)

Ali neka, lijepo je ovo kuhanje, da se malo narod dozove, da se podsjetimo s kakvim divljacima dijelimo ovaj prostor.
jao_situacije

#707 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by jao_situacije »

glup je svako ko misli da će negdje pobjeći u ratu
kad zapuca granice se hermetički zatvaraju
ko ne bude imao bar 20 milja eura u šteku da potplati sve koje bude trebao potplatiti, neće proći nigdje

švedska i njemačka jedva čekaju nove izbjeglice, samo se vi tješite i palamudite da će neko negdje pobjeći
pobjeći nećete moći, a hoćete li se znati braniti to je veliko pitanje
KIseljak12

#708 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by KIseljak12 »

jao_situacije wrote:glup je svako ko misli da će negdje pobjeći u ratu
ko ne bude imao bar 20 milja eura u šteku da potplati sve koje bude trebao potplatiti, neće proći nigdje

švedska i njemačka jedva čekaju nove izbjeglice, samo se vi tješite i palamudite da će neko negdje pobjeći
Kad bi to tako bilo = Cim mi ture pusku u ruke, poubijacu pola voda dok me ne savladaju. Tako da ne mislim da je pametna ta ideja na silu tjerat ljude da idu s puskom.
jao_situacije

#709 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by jao_situacije »

KIseljak12 wrote:
jao_situacije wrote:glup je svako ko misli da će negdje pobjeći u ratu

Kad bi to tako bilo = Cim mi ture pusku u ruke, poubijacu pola voda dok me ne savladaju. Tako da ne mislim da je pametna ta ideja na silu tjerat ljude da idu s puskom.
nisam ja govorio o nasilnoj mobilizaciji nego o bježanju
europi je pun kurac izbjeglica i sada su se već dobro izvježbali šta i kako sa izbjeglicama, 91 i 92 to nije bilo ovako
mi im ne trebamo, nemojte se bezveze zavaravati da će neko negdje izaći, pogotovo običan narod
bogati će potplatiti koga treba i imaju gdje da idu, kuće vikendice stanovi, i imaju papire
obični mujo iz mahale će eventualno do drugog kantona doći i to je to, a i tamo će ga dočekati rat

ne daj Bože rata, ali ovako bi bilo
insomnia78

#710 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
animals wrote:Ebala vas vojska ..
gubljenje vremena....
vidjelo se u proslom ratu, besmislenost vojske..
ako treba, nauci se ratovati za par dana..
vojska vjezba god dana,i onda te razbuca lovacko drustvo...
Slazem se. Vojska kojom bez nase dozvole mogu upravljati Covic i Ivanic nam ne treba, niti zelim da je finansiram.

Pravi odgovor na prijetnju je u dobro ustrojenim i opremljenim paravojnim snagama i rezervnim snagama MUP-a koje nece biti pod kontrolom drzavnih i federalnih "partnera"... To bi znacilo da MUP-ovi vecih kantona prosire rezervni sastav za dodatnih 500 do 1500 ljudi sa dugim cijevima, te da za podrsku imaju barem toliko ili vise pripadnika paravojnih organizacija koji bi mogli obavljati manje zahtjevne zadace. Dovoljno da ucini reprizu ovakvih avantura srpskohrvatskih politicara manje vjerovatnom.

Rado cu podrzati politicku opciju koja krene tim pravcem. :)
Eki paravojnim. A ko bi upravljo otim paravojnim formacijama, Šaja?
SkyLimit

#711 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by SkyLimit »

August Landmesser, čovjek koji odbija podići ruku na poznatoj fotografiji

Image

Mobiliziran je u njemačku vojsku i poginuo je kod grada Stona u Hrvatskoj u sukobu sa partizanima.

Ko je shvatio, shvatio.
insomnia78

#712 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by insomnia78 »

SkyLimit wrote:August Landmesser, čovjek koji odbija podići ruku na poznatoj fotografiji

Image

Mobiliziran je u njemačku vojsku i poginuo je kod grada Stona u Hrvatskoj u sukobu sa partizanima.

Ko je shvatio, shvatio.
Bego Begic. Covjek koji ne robuje dogmama. Zivi sretno i vrijeme provodi u igri sa unucicima
Image
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Fudo387

#713 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Fudo387 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GeeTnT

#714 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by GeeTnT »

Oplakah jbt... :-x :-x :lol: :lol:
Alfons Kauders

#715 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:
Alfons Kauders wrote:
animals wrote:Ebala vas vojska ..
gubljenje vremena....
vidjelo se u proslom ratu, besmislenost vojske..
ako treba, nauci se ratovati za par dana..
vojska vjezba god dana,i onda te razbuca lovacko drustvo...
Slazem se. Vojska kojom bez nase dozvole mogu upravljati Covic i Ivanic nam ne treba, niti zelim da je finansiram.

Pravi odgovor na prijetnju je u dobro ustrojenim i opremljenim paravojnim snagama i rezervnim snagama MUP-a koje nece biti pod kontrolom drzavnih i federalnih "partnera"... To bi znacilo da MUP-ovi vecih kantona prosire rezervni sastav za dodatnih 500 do 1500 ljudi sa dugim cijevima, te da za podrsku imaju barem toliko ili vise pripadnika paravojnih organizacija koji bi mogli obavljati manje zahtjevne zadace. Dovoljno da ucini reprizu ovakvih avantura srpskohrvatskih politicara manje vjerovatnom.

Rado cu podrzati politicku opciju koja krene tim pravcem. :)
Eki paravojnim. A ko bi upravljo otim paravojnim formacijama, Šaja?
Kantonalni MUP-ovi i opstine, zavisi kakav statut se napravi. :)
Liska

#716 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Liska »

SkyLimit wrote:

Ja sam mislio da od države trebamo tražiti bolji život i neku drugu vrstu snadbjedavanja. Stvarno mi nije jasno da ima netko tko nakon ovog zadnjeg rata gaji ikakvu iluziju da će u nekom idućem biti bolje. Kako neće biti paravojnih skupina, švercera i sličnih koji će odlučivati i o tvome životu ili smrti. I ne samo tvome, nego i o životu i smrti tvojih najmilijih. Završiće se kao i sada, pravi borci će umirati od gladi, a ratni profiteri će imati sve. Ako i njima jadnima išta ostane, jer ovo nije neka bogata zemlja. Nakon novog rata, ovdje bi mogli ostati samo oni koji su stvarno i funkcionalno nepokretni. Što se tiče onih priča o zatvaranju granica, ni Jugoslavija tj. Srbija to nije mogla izvesti, pa joj je dezertiralo preko 300 000 vojnih obveznika. Europi će biti lakše sve nas primiti i smjestiti, nego se plekati sa vojnim snagama i uspostavljati novi red među zavađenim plemenima, kako nas oni vide. Dobiće radnu snagu koja će htjeti i znati nešto produktivno raditi, sve ono što ovdje nisu mogli niti smjeli raditi. Jeste teško pobjeći iz BiH, ni sada nemamo graniceč pod kontrolom, a ne u nekom ratu kad bi većina snaga bila zauzeta nečim drugim. Ova država ne funkcionira ni u miru, a ne u ratu da bi bila sposobna nekoga natjerati na nešto. Ali eto, ako ti je stvarno do rata, nadam se da ćeš ga doživjeti u svemu onome najgorem što rat donosi, pa ćeš onda shvatiti što ti govorim.
agnostic_front

#717 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by agnostic_front »

Ko misli da mu treba ovo, neka fino svako ujutro navije alarm u 4 ili 5 sati, ode trčati 15-ak kilometara, poslije stotine sklekova i ode u streljanu da nauči pucati.

Ali jok, neću ja sam, de nek država, država mora nešto da uradi.
aratet

#718 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by aratet »

agnostic_front wrote:Ko misli da mu treba ovo, neka fino svako ujutro navije alarm u 4 ili 5 sati, ode trčati 15-ak kilometara, poslije stotine sklekova i ode u streljanu da nauči pucati.

Na ovoj temi uglavnom raspravljaju ljudi preko 20 godina, koje ne bi doticala ta odluka o vojnom roku, nego neke druge.

Naravno da nam ne treba to, ono što nam treba je popularizacija sportskih aktivnosti, hebo vojsku, da mi bi vidjeti budalu koja će ratovati nakon prethodnog iskustva.
jao_situacije

#719 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by jao_situacije »

i da za ove što prizivaju rat kontajući da će se ispaliti i dobiti socijalu prestanite srati, ako vam se ide 200 maraka je karta spakuj se i lagano u švabiju, perača guzica vazda fali

gospoda bi da zapuca ne bil se kako ispalila iz bosne, idi sad niko ti ne brani granice su otvorene
al jok nesposbna marva bi na klanju ubijanju silovanju da gradi bolji život bez trunke truda, jer je izbjeglica
Russki

#720 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Russki »

agnostic_front wrote:Ko misli da mu treba ovo, neka fino svako ujutro navije alarm u 4 ili 5 sati, ode trčati 15-ak kilometara, poslije stotine sklekova i ode u streljanu da nauči pucati.

Prvi put da se moram složiti s tobom.

Svaka ti dala :thumbup:

Jebo vas i rat i vojska i obuka i pichka materina!
Bodkin

#721 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Bodkin »

KIseljak12 wrote:
SkyLimit wrote:

Sto bi reko Dzingis-Kan (google translate):
Najveći radost za čovjeka je da porazi svoje neprijatelje, da ih porobljene goni pred sobom, da im uzme sve što imaju, da vidi njihove voljene u suzama, da jase njihove konje, i da drži njihove supruge i kćeri u svom naručju
A jeste jebeni svega mi :D
Bodkin

#722 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Tako i treba. Sarajevski mup svoju vojsku da ima, mostarski svoju i banjalucki svoju :thumbup: to muga dodje nesto kao tri vojske. Cek, to zvuci poznato :D
Streptokok

#723 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Streptokok »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Tako i treba. Sarajevski mup svoju vojsku da ima, mostarski svoju i banjalucki svoju :thumbup: to muga dodje nesto kao tri vojske. Cek, to zvuci poznato :D
Biva ta mostarska bi hrvatska bila?
uostalom, plan ne sadrzi bacanje komsija u jame pa ti se ne svidja?
Last edited by Streptokok on 19/01/2017 21:47, edited 1 time in total.
prog321

#724 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by prog321 »

SkyLimit wrote:

:lol:
Too.
Potpuno se slažem!
Ovo treba u svakoj školi pored islamske deklaracije na zid uokviriti :-D
Post Reply