Svrha života nije da budeš zadovoljan samim postojanjem. Sve i da se opet uspostavi Republika BiH na cijeloj teritoriji BiH ja opet ne bi bio zadovoljan, sve i da se vijori zastava sa ljiljanima u Zagrebu i Beogradu, ja bih htio da idem i dalje.Liska wrote:Po meni da bi stupio novi rat, ne dao Bog, da se razumijemo, potrebno je da se zaboravi onaj stari, tj. da postoji u pričama nekih starih ljudi koji samo što nisu umrli. Ja sam u ratu proveo pet godina i toplo ga ne preporučujem nikome. Ako želite da ostanete invalidi bez ruka i noga, ako želite poginuti, ako želite oboljeti od PTSP-a i još mnogo drugih znanih i neznanih bolesti, sigurno ima i boljih načina od rata. S obzirom da svi mogu vidjeti kako su prošli, na svim stranama, učesnici rata, čovjek bi trebao biti velika budala pa se u to dobrovoljno uključiti. Ja znam da više neću, kao i moje dijete, jer poslije sljedećeg rata sigurno neće biti bolje, biti će još gore nego što je sada. Prema tome, postoje drugi i efikasniji načini za uređenje države i prevladavanje problema. Za početak iskren razgovor bez vrijeđanja i figa u džepu. Siguran sam da ovaj put ne postoji država koja bi mogla natjerati većinu stanovnika ove zemlje da učestvuju u bilo kakvom ratu. Ova država ne bi mogla sprovesti ni mobilizaciju da valja, a ne nešto drugo. Prema tome, čini mi se kako neki imaju mokre snove o ratu, i takvima bih poželio rat u kući.
Od države tražim samo pristojnu opremu i snadbjevanje.