Ništa ja nisam pokušao niti me to toliko interesuje samo raspravljamo.Svugdje u svijetu je jezik=narod osim u slučaju bosanskog jezika gdje zvanično u ustavu države BiH niti u u ustavu bilo koje druge države narod pod imenom Bosanci ne postoji .Kad i ako budu u ustavu to će biti sasvim druga pričaHavatar wrote:Bosanski jezik se tako zvao i to sto ste vi pokusali da ga svojatanjem pretvorite u srpski i hrvatski ne govori da taj jezik ne postoji nego govori o vasim zlim namjeramaarea51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod
Bosanski jezik
- area51
#701 Re: Bosanski jezik
-
chill001
#702 Re: Bosanski jezik
Jezik Bosnjaka je bosanski jezik. I Bosnjaci i naziv "bosanski" vode porijeklo od imena Bosna.area51 wrote:Ništa ja nisam pokušao niti me to toliko interesuje samo raspravljamo.Svugdje u svijetu je jezik=narod osim u slučaju bosanskog jezika gdje zvanično u ustavu države BiH niti u u ustavu bilo koje druge države narod pod imenom Bosanci ne postoji .Kad i ako budu u ustavu to će biti sasvim druga pričaHavatar wrote:Bosanski jezik se tako zvao i to sto ste vi pokusali da ga svojatanjem pretvorite u srpski i hrvatski ne govori da taj jezik ne postoji nego govori o vasim zlim namjeramaarea51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod
Znaci Bosnjaci=bosanski jezik.
- area51
#703 Re: Bosanski jezik
Ne negiram ništa,i Bošnjaci i bosanski jezik su u ustavu države u kojoj živim.chill001 wrote:area51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod![]()
Sta ovdje negiras nije mi jasno... Bosnjake ili bosanski jezik?
- Opetja033
#704 Re: Bosanski jezik
Ma naravno da nije. Poenta je bila u ironiji da o tome kako religija utice na formiranje narod prica osoba iz BiH koja ce se na popisu izjasniti kao Hrvat.Havatar wrote:Nije u pravu posto je vecina Srba napustila Sandzak i krenula na sjever tako da oni nikako ne bi mogli biti Srbi i da nisu bili muslimani .Opetja033 wrote:Ovdje je u pravu, barem djelomicno. Upravo i jedino ce se zbog procesa koji on spominje na popisu izjasniti kao - Hrvat.Havatar wrote: Bili bi Bosnjaci.
- area51
#705 Re: Bosanski jezik
A kojim jezikom govore ?Havatar wrote:A postoji li britanska nacijaBlack111 wrote:A koga ces intelektualca ti meni dati? Tunju?Ma daj molim te.
Tvrditi da govoris imenom jednog naroda, dok istodobno za isti taj narod tvrdis da ne postoji, negiras ga, je van svake pameti. Npr. ja govorim engleskim jezikom, a englezi su izmisljena nacija a ja sam Amerikanac. To je ta "logika".
Pa ti tvrdis da je jedno modificirano, a da drugo nije, i temeljeno ni na cemu osim na tvojoj nekoj slobodnoj ocjeni, tocnije zelji. Daj mi te dokaze za koje tvrdis.![]()
- Opetja033
#706 Re: Bosanski jezik
Nikada se u historiji ove drzave jezik njenog naroda nije nazivao "bosnjackim" vec samo i iskljucivo bosanskim. Dakle jos od prvog pomena bosanskog jezika koji datira iz 15 stoljeca. Isto kao sto se narod ove zemlje nikada nije nazivao tzv "bosancima" vec samo i iskljucivo Bosnjanima, odnosno kasnije Bosnjacima.area51 wrote:Ništa ja nisam pokušao niti me to toliko interesuje samo raspravljamo.Svugdje u svijetu je jezik=narod osim u slučaju bosanskog jezika gdje zvanično u ustavu države BiH niti u u ustavu bilo koje druge države narod pod imenom Bosanci ne postoji .Kad i ako budu u ustavu to će biti sasvim druga pričaHavatar wrote:Bosanski jezik se tako zvao i to sto ste vi pokusali da ga svojatanjem pretvorite u srpski i hrvatski ne govori da taj jezik ne postoji nego govori o vasim zlim namjeramaarea51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod
- bdzs
#707 Re: Bosanski jezik
Jasno i preciznochill001 wrote:Jezik Bosnjaka je bosanski jezik. I Bosnjaci i naziv "bosanski" vode porijeklo od imena Bosna.
-
chill001
#708 Re: Bosanski jezik
Ne znam sto se raspravljamo sa ovim srpskim i hrvatskim trolovima.
Umjesto da ih ignorisemo mi sebe ponizavamo odgovarajuci na njihova idiotska pitanja i pravdamo im se jos.
Umjesto da ih ignorisemo mi sebe ponizavamo odgovarajuci na njihova idiotska pitanja i pravdamo im se jos.
- LBVIEW
#709 Re: Bosanski jezik
Sta trolu ciji su preci propagandom SPC i Vase Pelagica zvani "krajcar"chill001 wrote:Jezik Bosnjaka je bosanski jezik. I Bosnjaci i naziv "bosanski" vode porijeklo od imena Bosna.area51 wrote: Ništa ja nisam pokušao niti me to toliko interesuje samo raspravljamo.Svugdje u svijetu je jezik=narod osim u slučaju bosanskog jezika gdje zvanično u ustavu države BiH niti u u ustavu bilo koje druge države narod pod imenom Bosanci ne postoji .Kad i ako budu u ustavu to će biti sasvim druga priča
- BHCluster
#710 Re: Bosanski jezik
area51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod

Kojim jezikom pricaju Dalmatinci, Istrani, Zagorci???
- area51
#711 Re: Bosanski jezik
Jezikom hrvatskog naroda,uglavnom.BHCluster wrote:area51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod
- ioannes
#712 Re: Bosanski jezik
Bosnjanin,Bosnjak,Bosanac su jedan te isti pojam,to je ocigledno
- BHCluster
#713 Re: Bosanski jezik
Znaci teorija Jezik=Natod nije tacna.area51 wrote:Jezikom hrvatskog naroda,uglavnom.BHCluster wrote:area51 wrote:Na zemaljskoj kugli postoji više hiljada jezika i samo jedan nosi naziv po geografskom pojmu a to je Bosanski
Jezik=narod
- area51
#714 Re: Bosanski jezik
Ko su Bošnjani i Bosanci ?ioannes wrote:Bosnjanin,Bosnjak,Bosanac su jedan te isti pojam,to je ocigledno
-
Hedg
#715 Re: Bosanski jezik
Da si ikad slušao Besima Spahića, znao bi.
- ioannes
#716 Re: Bosanski jezik
@BHCluster
nisu dalmatinci,Istrani i zagorci narod
- area51
#717 Re: Bosanski jezik
@BH Cluster
Jesu li Zagorci,Dalmatinci,Istrani narodi ?
Jesu li Zagorci,Dalmatinci,Istrani narodi ?
- area51
#718 Re: Bosanski jezik
Ja isključivo govorim o ustavnim kategorijama a ne o sembercima,krajišnicima,bosancima,hercegovcima,drinjacima,romanijcima...Hedg wrote:Da si ikad slušao Besima Spahića, znao bi.
- BHCluster
#719 Re: Bosanski jezik
Dalmatinci i Istrani kao narod postoje i prije dolaska Hrvata ako na to ciljas.ioannes wrote:@BHCluster
- SmokingMan
#720 Re: Bosanski jezik
Ma njihov je problem što mi živimo u realnosti,nismo nebeski narod opterećen lažima...chill001 wrote:Ne znam sto se raspravljamo sa ovim srpskim i hrvatskim trolovima.![]()
- ioannes
#721 Re: Bosanski jezik
area51 wrote:Ko su Bošnjani i Bosanci ?ioannes wrote:Bosnjanin,Bosnjak,Bosanac su jedan te isti pojam,to je ocigledno
da se ne zavaravamo previse.....
Bosnjanin,Bosnjak,Bosanac aludiraju na jedan te isti pojam
sto je to poslje politicki,drzavotvorno ,regionalno itd. dobilo razliku....je nebitno
- BHCluster
#722 Re: Bosanski jezik
Ako govoris o ustavnim kategorijama po Ustavu Bosne i Hercegovine, Bosanski jezik i Bosnjaci su Ustavna kategorija.area51 wrote:sembercima,krajišnicima,bosancima,hercegovcima,drinjacima,romanijcima...
- area51
#723 Re: Bosanski jezik
Jesu li sad u ustavu Hrvatske narodi ili nacionalne manjine ? Koliko ih je bilo na zadnjem popisu u HR,i jednih i drugih i trećih ?BHCluster wrote:Dalmatinci i Istrani kao narod postoje i prije dolaska Hrvata ako na to ciljas.ioannes wrote:@BHCluster
- ioannes
#724 Re: Bosanski jezik
da, ali nisu vise u etnickom i drzavotvornom smislu niti narod niti etnijaBHCluster wrote:Dalmatinci i Istrani kao narod postoje i prije dolaska Hrvata ako na to ciljas.ioannes wrote:@BHCluster
Last edited by ioannes on 25/09/2013 13:22, edited 1 time in total.
- area51
#725 Re: Bosanski jezik
Pa ko to spori pobogu si brate ?BHCluster wrote:Ako govoris o ustavnim kategorijama po Ustavu Bosne i Hercegovine, Bosanski jezik i Bosnjaci su Ustavna kategorija.area51 wrote:sembercima,krajišnicima,bosancima,hercegovcima,drinjacima,romanijcima...
Ja samo pokušavam da ti objasnim da se u BiH govori jezikom naroda a da taj narod ne postoji ( da ne postoji u ustavu BiH).