Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
- Danguba
#701 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Srazmjerno zlocinima pocinjenim u BiH, je li Srbija raspisala i JEDNU interpolovu potjernicu za Srbima za pocinjene zlocine???
-
rasuta_riza
#702 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Rahmetli Alija, sigurno nije bio zao čovjek niti čovjek koji bi to učinio svom narodu. Pravio je greške, nije da nije, ali da je takvo nešto hladna srca mogao da uradi naš Did,-nikada!Toffee karamela wrote:Stvarno razmišlja li iko o ovoj činjenici kada ide ispirati usta njime i kačiti mu kriminal i ostale budalaštine. Možda je i ranije sazrio kao sva seljačka djeca, mlad otišao u policijsku školu i službu, pa to donekle objašnjava tu hrabrost i pribranost koju je tada pokazao. Ali uprkos tome to ne mijenja činjenicu da je svojevoljno došao u grotlo rata da brani svoj narod kada je mogao ladno ostati u MUP-u Srbije da maše lepezom iznad Slobine glave. Kao što su mnogi Bošnjaci pa i Albanci radili tokom cijelog rata. Srbijanci su također imali svoje ne-srpske ikebane koje su prikazivali urbi et orbi kao dokaz njihovog jugoslovenstva, od Mihalja Kertesa i Legije Ulemeka pa nadalje. Niko Nasera ne bi otjerao sigurno. A danas se ljudi prodaju za malo bolje felge za auto, garsonjeru u Ferhadiji ili poslanički mandat.rasuta_riza wrote:Naser Orić-čovjek sa 25 god (ovdje i sada se i ljudi sa 30 i kusur godina zovu mladićima, ne bez razloga) je preuzeo na sebe odbranu najjebenije regije koju je Armija pokrivala.
Pogledajte samo sadašnje (ne sve naravno ali ogromnu većinu 25 godišnjaka-pa nisu u stanju sami o sebi da se pobrinu za par dana a kamoli što više).Naseru Oriću bi trebalo otvoriti nešto kao edukativni centar na čelu kojeg bi on bio upravnik da sadašnju infantilnu i umišljenu generaciju bh muškića propusti kroz razvojni program, da ih nauči da budu muškarci i zreli ljudi, a ne da budu nuliteti koji si umišljaju da se svijet vrti oko njih samom činjenicom da su se na istome pojavili.
Neku noć gledam snimak iz '92, kolone tenkove koja gmiže iz pravca Srbije preko mostova na Drini, osjetila sam jezu u kostima, sad usred SA 20 godina poslije....A zamislite kako je Naseru i njegovima bilo gledati sve to, slušati tutnjavu gusjenica, aviona, sa malo ili nimalo oružja, i izdržati sve do 1995 kad ih je katil Alija predao na pladnju četnicima. Dabogda gorio u onom natkrivenom kaburu do sudnjega dana!
O rahmetli Predsjedniku sve najbolje!
-
NikadStakor
#703 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
No moze se ne primjetit koliko su se uzbudili branitelji Naserobog lika i djela. Uvrede, nebuloze, vjestacko keslanje i slicno. i tako sve u krug. Raja bi vas mozda i uzela ozbiljno da vi imate ista da spocitate svom sefu, ali to u strategiji nastupa na forumu nije dozvoljeno. Hadzija ne bi imao razumjevanja za to. Znaci, i jeste gangster, "nesto sam cuo", ali nije on kriv drzava mu dozvolila
On nije gangter, on je samo malo gangster
Koliko sam upratio, vec drugi lik koji otvotreno govori kako "zna" Nasera, od kojih jedan cak i garantira sigurnost ako mu se kaze u lice.
Neka Nasera neka odgovara AKO ima za sta. Sacekajte bar da vidite ima li za sta, kasnije cete ozbiljnije izgledat. To za ove "naivne" koji nista ne cuju i ne vide.
Koliko sam upratio, vec drugi lik koji otvotreno govori kako "zna" Nasera, od kojih jedan cak i garantira sigurnost ako mu se kaze u lice.
Neka Nasera neka odgovara AKO ima za sta. Sacekajte bar da vidite ima li za sta, kasnije cete ozbiljnije izgledat. To za ove "naivne" koji nista ne cuju i ne vide.
- tik_tak
#704 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
ja te opet pitam, sta ti licno znas da je Naser uradio? ne sto ti je komsija ispricao a njemu rekao kolega sa posla koji ima druga koji je dobar sa Naserom. znaci sta znas a da si ti bio svjedok tome? evo podijeli ovdje ako te vec strah tuzilastva itd.NikadStakor wrote:No moze se ne primjetit koliko su se uzbudili branitelji Naserobog lika i djela. Uvrede, nebuloze, vjestacko keslanje i slicno. i tako sve u krug. Raja bi vas mozda i uzela ozbiljno da vi imate ista da spocitate svom sefu, ali to u strategiji nastupa na forumu nije dozvoljeno. Hadzija ne bi imao razumjevanja za to. Znaci, i jeste gangster, "nesto sam cuo", ali nije on kriv drzava mu dozvolilaOn nije gangter, on je samo malo gangster
![]()
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
-
rasuta_riza
#705 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
NikadStakor wrote:No moze se ne primjetit koliko su se uzbudili branitelji Naserobog lika i djela. Uvrede, nebuloze, vjestacko keslanje i slicno. i tako sve u krug. Raja bi vas mozda i uzela ozbiljno da vi imate ista da spocitate svom sefu, ali to u strategiji nastupa na forumu nije dozvoljeno. Hadzija ne bi imao razumjevanja za to. Znaci, i jeste gangster, "nesto sam cuo", ali nije on kriv drzava mu dozvolilaOn nije gangter, on je samo malo gangster
![]()
@Štakor, ti si se previše začahurio u piljarski mentalitet. Jednostavno nisi sposoban sagledati stvari u širinu i dubinu. Recimo ja konkrentno što god pisao o Naseru jal fino,jal ružno meni ni u džep ni iz džepa. Ako ga poštuju i cijene njegovi Podrinjci, a cijene zašto ne bih i ja.
Fol je u tome, da Naser Orić u ovoj priči nije samo obični Naser sa JMBG kao ja i ti, već je on institucija preko koje se podriva kredibilitet naše države. I to na način koji je najpodliji i najprljaviji, kao da na pr.Njemačka tuži Poljake što su 1939 pokokali vod njihovih vojnika koji su napali Poljsku. Sama činjenica da su se baš na njega tako naoštrili govori o posebnom vidu kvalitete istog Nasera. Ne trzaju oni za salonske i štabske oficire koji su aninimusi kurcu ne znači ni njima i na nama.
Ovdje govorimo o Naseru, komandantu odbrane Srebrenice, nema gore tačke u BiH koja bila u gorem položaju od te. I u takvom okruženju je za višestruko nadmoćne četnike Naser bio "Ali-baba sa 40 hajduka". Takav se mudonja ne rađa svaki dan, moraš priznati. Naravno, da i ostali njegovi vojnici nisu bili kao on, sve to ne bi imalo smisla.
Da li je gangster, jalija, reketaš, o tome neka se odluče pravosudne institucije BiH a nikako Srbije, i ako jeste treba da bude odgovoran pred zakonom kao i svi, bez obzira na njegovo herojstvo.
I s te strane, interpol Srbije nek se nosi u rodnu p.materinu, jer je opće pravilo da je mjesno nadležan sud onaj gdje je počinjeno krivično djelo a to može biti samo sud BiH.
Pa ako ćemo tako, onda naši mogu da podignu tonu potjernica za krvoloke raznih kalibara koji su počinili zločine u BiH a sada su ugledni građani Srbije (sjećaš se "škorpiona"?) A oni su pičkin dim kakva je sve "stoka s istoka" harala ovdje.
Ne kužiš da je Naser postao institucija, njegov kohezivni faktor se ogleda u tome da su se inače nepomorljivi bošnjački političari sastali i jednoglasno podržali Nasera, Hakiju i ostale nam heroje.
To četnike žulja više od samog Nasera, on je probni balon da se vidi koliko smo čvrsti i jedinstveni, ako i jesmo a tu gdje jesmo da razjebu. Dolazi 100 obljetnica početka I SR, Srbija je u očima Zapada neformalni okidač za to, Srbi dižu spomenike Principu a šalju potjernice za Naserom i ostalima. Ti od drveća šume ne vidiš.
Naser, Meholjić i ostali su postali naša posljednja odbrana od njih, ako oni padnu u njihove ralje, to je dokaz da smo pizdurine od naroda i svi smo slijedeći na redu. Ko je onda, general Dudaković?
Priča ima mnogo dublji nivo od samog šamaranja i reketarenja na koje se stalno pozivaš kada se njegovo ime spomene, to je u svemu ovome apsolutno nebitno. Isto je bilo i sa Ganićem i Divjakom. I da se država, pa kakva je takva je nije angažovala oko istih, ovi bi trunuli u požarevačkim i kruševačkim buharama.
- tik_tak
#706 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
post za 10, sve receno.rasuta_riza wrote:NikadStakor wrote:No moze se ne primjetit koliko su se uzbudili branitelji Naserobog lika i djela. Uvrede, nebuloze, vjestacko keslanje i slicno. i tako sve u krug. Raja bi vas mozda i uzela ozbiljno da vi imate ista da spocitate svom sefu, ali to u strategiji nastupa na forumu nije dozvoljeno. Hadzija ne bi imao razumjevanja za to. Znaci, i jeste gangster, "nesto sam cuo", ali nije on kriv drzava mu dozvolilaOn nije gangter, on je samo malo gangster
![]()
@Štakor, ti si se previše začahurio u piljarski mentalitet. Jednostavno nisi sposoban sagledati stvari u širinu i dubinu. Recimo ja konkrentno što god pisao o Naseru jal fino,jal ružno meni ni u džep ni iz džepa. Ako ga poštuju i cijene njegovi Podrinjci, a cijene zašto ne bih i ja.
Fol je u tome, da Naser Orić u ovoj priči nije samo obični Naser sa JMBG kao ja i ti, već je on institucija preko koje se podriva kredibilitet naše države. I to na način koji je najpodliji i najprljaviji, kao da na pr.Njemačka tuži Poljake što su 1939 pokokali vod njihovih vojnika koji su napali Poljsku. Sama činjenica da su se baš na njega tako naoštrili govori o posebnom vidu kvalitete istog Nasera. Ne trzaju oni za salonske i štabske oficire koji su aninimusi kurcu ne znači ni njima i na nama.
Ovdje govorimo o Naseru, komandantu odbrane Srebrenice, nema gore tačke u BiH koja bila u gorem položaju od te. I u takvom okruženju je za višestruko nadmoćne četnike Naser bio "Ali-baba sa 40 hajduka". Takav se mudonja ne rađa svaki dan, moraš priznati. Naravno, da i ostali njegovi vojnici nisu bili kao on, sve to ne bi imalo smisla.
Da li je gangster, jalija, reketaš, o tome neka se odluče pravosudne institucije BiH a nikako Srbije, i ako jeste treba da bude odgovoran pred zakonom kao i svi, bez obzira na njegovo herojstvo.
I s te strane, interpol Srbije nek se nosi u rodnu p.materinu, jer je opće pravilo da je mjesno nadležan sud onaj gdje je počinjeno krivično djelo a to može biti samo sud BiH.
Pa ako ćemo tako, onda naši mogu da podignu tonu potjernica za krvoloke raznih kalibara koji su počinili zločine u BiH a sada su ugledni građani Srbije (sjećaš se "škorpiona"?) A oni su pičkin dim kakva je sve "stoka s istoka" harala ovdje.
Ne kužiš da je Naser postao institucija, njegov kohezivni faktor se ogleda u tome da su se inače nepomorljivi bošnjački političari sastali i jednoglasno podržali Nasera, Hakiju i ostale nam heroje.
To četnike žulja više od samog Nasera, on je probni balon da se vidi koliko smo čvrsti i jedinstveni, ako i jesmo a tu gdje jesmo da razjebu. Dolazi 100 obljetnica početka I SR, Srbija je u očima Zapada neformalni okidač za to, Srbi dižu spomenike Principu a šalju potjernice za Naserom i ostalima. Ti od drveća šume ne vidiš.
Naser, Meholjić i ostali su postali naša posljednja odbrana od njih, ako oni padnu u njihove ralje, to je dokaz da smo pizdurine od naroda i svi smo slijedeći na redu. Ko je onda, general Dudaković?
Priča ima mnogo dublji nivo od samog šamaranja i reketarenja na koje se stalno pozivaš kada se njegovo ime spomene, to je u svemu ovome apsolutno nebitno. Isto je bilo i sa Ganićem i Divjakom. I da se država, pa kakva je takva je nije angažovala oko istih, ovi bi trunuli u požarevačkim i kruševačkim buharama.
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
- travnik
#707 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Najžalosnije od svega, što god ovog prepucavanja SA-BL-BG, nitkom nije stalo istinskih do žrtava i iste su potpuno zanemarene. Činjenica je da je stradalo jako puno srpskih civila (postoje snimke, slike, izjave svjedoka i sl.), a to je u ovom bildanju patriotizma sa jedne i druge strane zanemareno. Prije svega, to je minus našem pravosuđu koje nije procesuiralo odgovorne za zločine, a koje tako daje alat u ruke Srbiji da radi ovo što radi. Naše pravosuđe je već tradicionalno tromo, ali očigledno nije ni u interesu da se mnogi zločini procesuiraju jer se vjerojatno netko štiti. Sa druge strane, u Srbiji i RS-u da zaista žele da odgovorni izađu pred lice pravde, ne bi radili ovako i rušili dogovore između pravosudnih institucija dvije države.
Ovakve nakaradnosti odgovaraju samo političarima. Ovi će u BL zapjeniti kako su Srbi ugroženi, kako se ne odgovora za zločine nad Srbima, kako institucije na nivou države rade protiv Srba i sl., te tako dodatno napasti državu i osvojiti koji glas više. Ovi iz SA će orkestrirano ustati u obranu osumnjičenih i natjecat će se tko će biti veći patriota. Što je ishod svega? Odgovorni za zločine se neće dovesti pred sud i žrtvama će se zbog političkih igrica sa njima nanijeti novi zločin. Žalosno je da niti jedni, a niti drugi, ne mare za žrtve, neovisno tko to bio. Također, žalosno je da će i jedni i drugi na ovoj temi imati političke koristi, a građani u oba entiteta štetu.
Ovakve nakaradnosti odgovaraju samo političarima. Ovi će u BL zapjeniti kako su Srbi ugroženi, kako se ne odgovora za zločine nad Srbima, kako institucije na nivou države rade protiv Srba i sl., te tako dodatno napasti državu i osvojiti koji glas više. Ovi iz SA će orkestrirano ustati u obranu osumnjičenih i natjecat će se tko će biti veći patriota. Što je ishod svega? Odgovorni za zločine se neće dovesti pred sud i žrtvama će se zbog političkih igrica sa njima nanijeti novi zločin. Žalosno je da niti jedni, a niti drugi, ne mare za žrtve, neovisno tko to bio. Također, žalosno je da će i jedni i drugi na ovoj temi imati političke koristi, a građani u oba entiteta štetu.
- hamza_sa
#708 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Pjenis, puno pjenis!!!!NikadStakor wrote:No moze se ne primjetit koliko su se uzbudili branitelji Naserobog lika i djela. Uvrede, nebuloze, vjestacko keslanje i slicno. i tako sve u krug. Raja bi vas mozda i uzela ozbiljno da vi imate ista da spocitate svom sefu, ali to u strategiji nastupa na forumu nije dozvoljeno. Hadzija ne bi imao razumjevanja za to. Znaci, i jeste gangster, "nesto sam cuo", ali nije on kriv drzava mu dozvolilaOn nije gangter, on je samo malo gangster
![]()
ZNAM - NE ZNAM?!?!?
Necu vise ulaziti u rasprave sa tobom jer mi je jasno ko si i sta si, ali zarad drugih koji prate ovu temu, napisacu ti sljedece.
Sva ova frka oko Nasera je pocela ovom raspisanom potjernicom za njim. smrdija ne priznaje presude suda u Hagu gdje je Naser dokazao da nije ratni zlocinac, tako da:
ZNAM da Naser Oric nije ratni zlocinac jer je 3. jula 2008. godine pravosnaznom odlukom medjunarodnog suda u Hagu oslobodjen svih optuzbi.
Posto smo mi pravna drzava i u smislu toga ovdje vazi ono da niko nije kriv dok mu se ne dokaze suprotno, pa shodno tome Naser niti je hapsen, niti osudjivan, niti zatvaran zbog bilo kakvog kriminala ili kriminalnih radnji, tako da:
NE ZNAM da je Naser Oric kriminalac!!!!!
A, sada ti ako mozes i imas dokaze.
-
burger_pasa
#709 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Kad je trebalo Bosnu branit, onda su nam svi bili dobrodosli, pa cak i one konzerve sa isteklim datumom. A danas kad nas je ponovo dunjaluk obuzeo, zaboravili smo sta znaci cetnicka granata, cetnicki metak, vijesti srne i silni beogradski dobrovoljci.
Svak onaj ko je trunku doprinijeo u odbrani zemlje je HEROJ drzave.
Svak onaj ko je trunku doprinijeo u odbrani zemlje je HEROJ drzave.
-
calculator
#710 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Nije svih optužbi, nego samo onih koji su mu do tog suđenja bili stavljeni na teret. Ukoliko tužilac pronađe i postavi u optužnici nove dokaze, suđenje može biti nastavljeno.hamza_sa wrote:...ZNAM da Naser Oric nije ratni zlocinac jer je 3. jula 2008. godine pravosnaznom odlukom medjunarodnog suda u Hagu oslobodjen svih optuzbi.
Posto smo mi pravna drzava...
- MOSALJOZE
#711 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Kad sam gledao gostovanje kod Senada,mislim da je Vasvija rekla kako je Naser oslobodjen i za ovaj slučaj,na osnovu kojeg je srbija raspisala potjernicu
-
calculator
#712 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
MOSALJOZE wrote:Kad sam gledao gostovanje kod Senada,mislim da je Vasvija rekla kako je Naser oslobodjen i za ovaj slučaj,na osnovu kojeg je srbija raspisala potjernicu
Pogledaj taj dio još jednom
- hamza_sa
#713 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
calculator wrote:Nije svih optužbi, nego samo onih koji su mu do tog suđenja bili stavljeni na teret. Ukoliko tužilac pronađe i postavi u optužnici nove dokaze, suđenje može biti nastavljeno.hamza_sa wrote:...ZNAM da Naser Oric nije ratni zlocinac jer je 3. jula 2008. godine pravosnaznom odlukom medjunarodnog suda u Hagu oslobodjen svih optuzbi.
Posto smo mi pravna drzava...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

A, koliko sam upoznat tuzilac (sem ako ne mislis na smrdiju) nema i nije nasao nove dokaze, niti i da ih nadje ne moze pokrenuti novi postupak, jer koliko vidim pokusavas povuci paralelu sa slucajem "Perisic", koji je skroz druga stvar, posto je u njegovom slucaju revizija presude pokrenuta zbog toga sto je jedno drugo sudsko vijece, za iste stvari za koje je on bio optuzen i oslobodjen, vec osudilo mislim Milovanovica, tako da je tuziteljstvo u tom slucaju naslo pravni osnov za pokretanje gore pomenute revizije presude.
Naser Oric je oslobodjen svih optuzbi i nije ratni zlocinac!
A, ovo smijanje u vezi BiH kao pravne drzave necu komentarisati.
- BHCluster
#714 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Digitron malo si se presao, znamo mi i citati i slusati, ali radisebe nemoj lagati jer emotivni oziljci se vrlo tesko zarastaju samo pitaj psihijatra u hagu.calculator wrote:MOSALJOZE wrote:Kad sam gledao gostovanje kod Senada,mislim da je Vasvija rekla kako je Naser oslobodjen i za ovaj slučaj,na osnovu kojeg je srbija raspisala potjernicu
Pogledaj taj dio još jednom
Last edited by BHCluster on 05/02/2014 12:12, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#715 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
sustina je,srbija raspisuje vanredne opce izbore,i tjeralicu za ratnim komadantom arbih iz srebrenice...
-
burger_pasa
#716 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Sustina je da je srbija kurva prokleta, koja zivi u kamenom dobu, u dobu kad su se drugi ljudi ugnjetavali, izrabljivali i na kraju ubijali... to je zemlja koju svaki Bosnjak treba mrzit do sudnjeg dana, koliko su nam zla i nepravde nanijeli... doci ce i taj dan.
Patrioti zemlje Bosne bi trebali imat crvenu liniju price o ratu i desavanjima u Bosni. I svakog onog ko tu liniju predje ili pokusa preci, po nosu lupit, da nauci zauvijek, da sa takvim stvarima nema diskusij.
Patrioti zemlje Bosne bi trebali imat crvenu liniju price o ratu i desavanjima u Bosni. I svakog onog ko tu liniju predje ili pokusa preci, po nosu lupit, da nauci zauvijek, da sa takvim stvarima nema diskusij.
- BHCluster
#717 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Ovo oko Orica i drugi ce zavrsiti na isti nacin kao sa:
1. Ejupom Ganićem
2. Jovanom Divjakom
itd...
1. Ejupom Ganićem
2. Jovanom Divjakom
itd...
- kingofsnake
#718 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Emir Imamović Pirke:
To što se pravosudni teror Srbije nad građanima, državljanima BiH, može tumačiti kao sredstvo na putu do beogradskog cilja u Banja Luci, naravno ne znači kako u Sarajevu treba odmahnuti rukom i SMS-om upozoriti Nasera Orića da do iza izbora odgodi eventualni prelazak granice u bilo kojem pravcu. Sasvim suprotno: zaštita državljanina BiH koji, uz ostalo - ili prije svega - ima hašku potvrdu da je nevin, manifestiranje je odgovornog ponašanja, baš kao što bi manifestiranje neodgovornog bilo smetanje Tužiteljstvu BiH u istrazi istog tog državljanina, po optužnici koja se ne kosi sa Članom 10. Statuta Haškog tribunala, u kojem piše: „Niko ne može biti suđen za djelo za koje je već suđen od strane Međunarodnog krivičnog tribunala.’“ Ma šta mi ili bilo ko o tom sudu mislio.
The End, Ende, Konec, Fine, Kонец, Fin, Kraj
To što se pravosudni teror Srbije nad građanima, državljanima BiH, može tumačiti kao sredstvo na putu do beogradskog cilja u Banja Luci, naravno ne znači kako u Sarajevu treba odmahnuti rukom i SMS-om upozoriti Nasera Orića da do iza izbora odgodi eventualni prelazak granice u bilo kojem pravcu. Sasvim suprotno: zaštita državljanina BiH koji, uz ostalo - ili prije svega - ima hašku potvrdu da je nevin, manifestiranje je odgovornog ponašanja, baš kao što bi manifestiranje neodgovornog bilo smetanje Tužiteljstvu BiH u istrazi istog tog državljanina, po optužnici koja se ne kosi sa Članom 10. Statuta Haškog tribunala, u kojem piše: „Niko ne može biti suđen za djelo za koje je već suđen od strane Međunarodnog krivičnog tribunala.’“ Ma šta mi ili bilo ko o tom sudu mislio.
The End, Ende, Konec, Fine, Kонец, Fin, Kraj
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#719 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
ovaj slučaj je pouka za sve bošnjake da vide pravo lice srbije
oni traže i one koji su radili za njih i svojim izjavama potvrđivali velikosrpske teorije
link
oni traže i one koji su radili za njih i svojim izjavama potvrđivali velikosrpske teorije
link
-
staradis
#720 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Jebo ti ovu drzavu politicari jedu govna nista konkretno nisu uradili
- jon_jovi
#721 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Kakav je to konkretno vojni uspjeh Nasera Orića u zoni njegove odgovornosti i šire?rasuta_riza wrote:NikadStakor wrote:No moze se ne primjetit koliko su se uzbudili branitelji Naserobog lika i djela. Uvrede, nebuloze, vjestacko keslanje i slicno. i tako sve u krug. Raja bi vas mozda i uzela ozbiljno da vi imate ista da spocitate svom sefu, ali to u strategiji nastupa na forumu nije dozvoljeno. Hadzija ne bi imao razumjevanja za to. Znaci, i jeste gangster, "nesto sam cuo", ali nije on kriv drzava mu dozvolilaOn nije gangter, on je samo malo gangster
![]()
- relativno84
#722 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
jon_jovi wrote:Kakav je to konkretno vojni uspjeh Nasera Orića u zoni njegove odgovornosti i šire?
Uspjeh je taj da je narod s velikim gubitcima prezivio totalno okruzenje od 92-95, nije se tamo jela humanitarna pomoc koja je dolazila u promilima, narod se hranio plijenom posle akcija koje je pravila armija s Naserom na celu. Na taj nacin se dolazilo i do potrebne vojne opreme ali i do jos potrebnije hrane za izgladnjeli narod.
Zar ima veceg vojnog uspjeha nego kad znas da si bio na celu grupe koja je omogucila da su i dan danas
hiljade zive i pored tih nepovoljnih okolnosti s oruzano nadmocnijim neprijateljem, zahvaljujuci tim njegovim potezima u ratu, a da ga nisu izvukli na kraju vjerujem da bi jos hiljada bilo zivo, naravno i Srebrenica bi bila van okvira rs.
- karanana
#723 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
svaka cast hrvatskoj sto je izdala potjernicu za milovanovicem.
- dobojlija81
#724 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Manojlom jel?karanana wrote:svaka cast hrvatskoj sto je izdala potjernicu za milovanovicem.
- sinuhe
#725 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Koliko je to hrane moglo biti u nekoliko srpskih sela za koja ne vjerujem da su bila u potpunosti naseljena?
U Srebrenici je bilo mozda i preko 30 hiljada stanovnika do proljeca 93.
U Srebrenici je bilo mozda i preko 30 hiljada stanovnika do proljeca 93.