Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#701 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

ja.neron wrote:koliko sam pročitao nisu ga oni svojevoljno otpustili već su mu na sastanku za iduću sezonu rekli da nema para za dovođenje novih igrača nakon čega je on izašao sa sastanka

Nije bio na sastanku, on je na odmoru.
ultima_palabra

#702 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Globus wrote:Pise na ovom linku gore il sam na nekom drugom procito da imaju 20 miliona funti za dovodjenje igraca .. i jos da ce se neki prodat od cega ce se jos nakupit 20-25 miliona ...
Teško, negdje sam čitao da su imali 55 miliona funti gubitka u prošloj godini, i da vraćaju 110.000 dnevno kamata :-)
sumirprimus

#703 Re: Liverpool FC

Post by sumirprimus »

Od dvije stvari koje treba da se dese liverpulu prva je vjerovatno vec u toku...odlazak rafe...
Jos i onih hamerickih gazdi da se kutariŠu,i onda ce stat na svoje noge...
udrch

#704 Re: Liverpool FC

Post by udrch »

sumirprimus wrote:Od dvije stvari koje treba da se dese liverpulu prva je vjerovatno vec u toku...odlazak rafe...
Jos i onih hamerickih gazdi da se kutariŠu,i onda ce stat na svoje noge...
:thumbup:
Jebo ih više taktika koju igraju već deset godina..
BSn

#705 Re: Liverpool FC

Post by BSn »

Sad kad pocnu trazit menadzera, k'o Dzeko transfer.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#706 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

Valjda ce konacno i sunce ogrijati Anfield Road :thumbup:
Globus

#707 Re: Liverpool FC

Post by Globus »

Konacno !
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... tatement-1

Eh sad ne znam kakvo je stanje sa Houllierom njega bih volio al cini mi se da je imo nekih problema u porodici pa zbog toga nije ni Wolfsburg preuzeo..ako ne on onda ne znam cito sam negdje mozda Hodgson ili Van Gaal ... nisu mi oni nesto mozda Van Gaal il jest al ne volim ga nest..ja bi "Ulijera" :D
Šibicar

#708 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

Globus wrote:Konacno !
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... tatement-1

Eh sad ne znam kakvo je stanje sa Houllierom njega bih volio al cini mi se da je imo nekih problema u porodici pa zbog toga nije ni Wolfsburg preuzeo..ako ne on onda ne znam cito sam negdje mozda Hodgson ili Van Gaal ... nisu mi oni nesto mozda Van Gaal il jest al ne volim ga nest..ja bi "Ulijera" :D
Po meni bi najbolje bilo da dodje onaj Trener Aston Vile,O'neil čini mi se,ili onaj brko iz Werdera,odličan trener koji gaji ofanzivni fudbal,a toga su u Liverpoolu sigurno gladni,poslije dosadnjakovića Rafe. :mrgreen:
vaučer

#709 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

A po meni bi bilo nabolje da shvatite zašto je Benitez raskinuo ugovor i koji je scenarij sad na stolu.
Nakon Beniteza neće klub voditi nikakav klasni trener već prvenstveno poslušan trener.
Netko tko neće govoriti u javnosti protiv pljačke koju provode američki vlasnici.
Poslije Svjetskog će usljediti rasprodaja najmanje dva velika igrača (sigurno Gerrard te ili Torres ili Mascherano) za najmanje 60 miliona funti od čega će se na zamjene potrošiti ne više od 50% sredstava dok će se ostatkom pokrivati dug koji su na klub natovarili amerikanci.

A u međuvremenu lagano klizanje niz tablicu.
Jes u pičku materinu kako će nam sunce zasjat.. :x

Uživajte u početku kraja nekad velikog kluba..
Globus

#710 Re: Liverpool FC

Post by Globus »

E vidis O'Neill je dobar pravo i mlad trener on bi mogo i bio bi dobro rijesenje al sumnjam mislim da bi njega trebalo platit masno a ne mogu to ovi vlasnici .. A brku ne bih komentarisao nisam njegov fan on sad vako sad nako :D a manite se gluposti da ce se prodat Torres i Gerrard .. svake godine se prodaju pa se nikad prodat ..normalno da ce se prodat nekad ali obadvojica iste sezone nece sigurno ...
vaučer

#711 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nije uopće bitno hoće li se oni prodati ili ne.
Kako se Gerrard vucarao po travnjacima prošle godine skoro pa me vuče za jezik da kažem da je zaslužio da odjebe, ali to nije važno.
Bitno je da nema novaca za pojačanja, već dvije godine nije uloženo ni funte u klub a dug je opet uspio narasti za sto milijuna i danas se godišnje na ime kamata plaća oko 50 miliona funti.
U tri godine je Liverpool otišao od kluba s ukupno 40 miliona funti duga na klub koji godišnje kamate na dug plaća više od toga.
Tri jebene godine čovječe i već su na koljenima

Vlasnici su bitni i oni su jedini problem.
Tko će voditi momčad i tko će igrati je iskreno u ovom trenutku (kad su se riješili jedine osobe na funkciji koja je govorila istinu njima u lice) potpuno nebitno.

Zato ponavljam, uživajte u direktnom prijenosu najvećeg engleskog potonuća nakon Leeds uniteda.
elnino

#712 Re: Liverpool FC

Post by elnino »

nemože Liverpool potonuti prije scuma s obzirom na dugove i gazde oba tima imaju jednake probleme scum ima 300 miliona funti duga a u Liv'pool-u nema toliko duga ali su tu vlasnici po meni bi najbolji scenarij bio kada bi onaj korejanac što je vlasnik kluba u kojem je ćiro trener kupio Liv'pool kao što se govorilo i onda bi ćiro preuzeo Liverpool ili da Liverpool kupe neki arapi
BSn

#713 Re: Liverpool FC

Post by BSn »

elnino wrote:nemože Liverpool potonuti prije scuma s obzirom na dugove i gazde oba tima imaju jednake probleme scum ima 300 miliona funti duga a u Liv'pool-u nema toliko duga ali su tu vlasnici po meni bi najbolji scenarij bio kada bi onaj korejanac što je vlasnik kluba u kojem je ćiro trener kupio Liv'pool kao što se govorilo i onda bi ćiro preuzeo Liverpool ili da Liverpool kupe neki arapi

Ova mi je do sada najjaca - Ciro trener Liverpoola. Realnija je ona "Dzeko u Realu". Jos ako taj naivac Koreanac stvarno konta tako nesto, onda navijaci nece, k'o do sada, spaljivati americke zastave, nego ce spaljivati sebe. :D
elnino

#714 Re: Liverpool FC

Post by elnino »

ni meni se to posebno nesviđa ali s obzirom na sadašnje stanje to bi bilo odlično
sa2101

#715 Re: Liverpool FC

Post by sa2101 »

vaučer wrote:Nije uopće bitno hoće li se oni prodati ili ne.
Kako se Gerrard vucarao po travnjacima prošle godine skoro pa me vuče za jezik da kažem da je zaslužio da odjebe, ali to nije važno.
Bitno je da nema novaca za pojačanja, već dvije godine nije uloženo ni funte u klub a dug je opet uspio narasti za sto milijuna i danas se godišnje na ime kamata plaća oko 50 miliona funti.
U tri godine je Liverpool otišao od kluba s ukupno 40 miliona funti duga na klub koji godišnje kamate na dug plaća više od toga.
Tri jebene godine čovječe i već su na koljenima

Vlasnici su bitni i oni su jedini problem.
Tko će voditi momčad i tko će igrati je iskreno u ovom trenutku (kad su se riješili jedine osobe na funkciji koja je govorila istinu njima u lice) potpuno nebitno.

Zato ponavljam, uživajte u direktnom prijenosu najvećeg engleskog potonuća nakon Leeds uniteda.
Napokon neko ko razumije situaciju u Liverpoolu. Nekada veliki klub je na apsolutnom rubu zbog ona dva lesinara. Sada su tu jos i Purslow i Chelsea fan Broughton. Rafa je bio jedina uzdanica liverpoolovih navijaca. Sada ga nema. Ne znam stvarno koji ce to trener svjetske klase pristati da radi u uslovima u kojima je radio Benitez. U Liverpoolu je sinoc odrzan protest na kojem su spalili americku zastavu. Navijaci pokusavaju spasiti klub.

http://www.youtube.com/watch?v=NCK2o0nH ... re=related

Image

Image
Admir_1984

#716 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

Ma u kakvim uslovima je to radio, pa nije imao u ekipi 20 retarda :-) :-) Ja gledam samo igru na zelenom terenu i jasno je da jasnije ne moze biti da je rafa dostigao limit sa ovim timom. Nema igre, nema rezultata, nema nicega. Trener je odgovoran za rezultate na terenu, njih nije bilo i cao, gotova stvar. Ti dugovi i slicne stvari su neshto sto se tice vlasnike i oni zbog toga trebaju da odgovaraju. Kako nije ulozeno u zadnje 2 godine, a transferi Johnsona i Aquliania?
sa2101

#717 Re: Liverpool FC

Post by sa2101 »

Slazem se, svaki trener treba odgovarati za igru svoga tima. Rafa nije bezgresan, daleko od toga. Ali svakom treneru se takodjer treba dati podrska da bi ostvario rezultat. Novac za Aquilanija i Johnsona je sakupljen prodajom Keana, Alonsa i drugih igraca, s tim da, koliko ja znam Liverpool jos uvijek duguje Portsmouthu nekih sedam miliona. Sav budzet kojim je Rafa raspolagao dolazio je od prodaje igraca, vlasnici nisu ulozili ni penija. Torres i Reina citavu sezonu daju ocajne izjave, i haman preklinju i pozivaju vlasnike da uloze u tim kako bi se Liverpool mogao takmiciti sa najboljima. Kada dugovi kluba pocnu utjecati na tim, na rezultate na terenu kao i na cjelokupnu atmosferu u momcadi, onda je to ozbiljan problem, i ne tice se samo vlasnika. Onaj ko pomnije prati Liverpool ce znati i kakve su se borbe odvijale medju celnicima kluba i koliko je to utjecalo na tim. Bez obzira sad na sve debate oko Beniteza, neki ga vole, neki mrze, to je sada irelevantno (mada je i nacin na koji je otpusten poprilicno degutantan). Vazno je da je Liverpool u velikoj opasnosti, i da je administracija u slijedecih 12 mjeseci postala sasvim realan scenarij kojeg se navijaci Liverpoola pribojavaju.
vaučer

#718 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Admir_1984 wrote: Kako nije ulozeno u zadnje 2 godine, a transferi Johnsona i Aquliania?
Errr... jel ti razumiješ koncept 'ulaganja'.
Ulaganjem se dodaje na vrijednost nečega.

Johnson i Aquilani su zamjenili dva prodana igrača na istim pozicijama za okvirno istu količinu novca.
Otišli igrači došao novac, otišao novac došli igrači.
Na kraju nula.
Ne vidim ja tu nikakvo ulaganje.

Johnson 18 + Aquilani 19 + Kyrgiakos 2 = 39m
Alonso 30 + Arbeloa 3.5 + Leto 3 = 36.5m
Ako ćemo to spojiti i sa zadniim zimskim prelaznim onda je ovako:
Dossena 4 + Voronin 2 = 6+39 = 45m
Maxi Rodriguez 0 = 36.5m

Dakle u Liverpool je 'uloženo' 36.5-45 = -8.5 milijuna funti

Ja bih radije da ništa ne ulažu..
Admir_1984

#719 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

vaučer wrote:
Admir_1984 wrote: Kako nije ulozeno u zadnje 2 godine, a transferi Johnsona i Aquliania?

Johnson i Aquilani su zamjenili dva prodana igrača na istim pozicijama za okvirno istu količinu novca.
Na kraju nula.

Maxi Rodriguez 0 = 36.5m

I to je razlog zasto sanse Liverpool ne moze napraviti na gostovanjima? Pa bolan Arsenal, Manchester sa drugim timovima redovno deru ekipe iz donjeg doma engleske lige. Da Liverpool pobjedjuje i dominira nad slabijim timovima, a titule gubi u direktnim duelima sa jakim, onda bi inekako shvatio rafu. Jel on ikada pokusao da promjeni onu svoju debilnu formaciju u kojoj je jedini cilj da se ne primi gol?
sa2101

#720 Re: Liverpool FC

Post by sa2101 »

Admir_1984 wrote:
vaučer wrote:

Na kraju nula.

Maxi Rodriguez 0 = 36.5m

I to je razlog zasto sanse Liverpool ne moze napraviti na gostovanjima? Pa bolan Arsenal, Manchester sa drugim timovima redovno deru ekipe iz donjeg doma engleske lige. Da Liverpool pobjedjuje i dominira nad slabijim timovima, a titule gubi u direktnim duelima sa jakim, onda bi inekako shvatio rafu. Jel on ikada pokusao da promjeni onu svoju debilnu formaciju u kojoj je jedini cilj da se ne primi gol?

Sjecam se da su u drugom dijelu prosle sezone i slabiji i jaci timovi redovno primali po 3, 4, a u slucaju aston ville i 5 komada, tako da, da vjerovatno jeste. Ali imas pravo, Rafa je cesto potpuno opravdano bio kritikovan zbog svoje tvrdoglavosti. Govoris o drugim timovima Manchestera i Arsenala. Uporedi njihove rezervne igrace sa rezervom Liverpoola. Liverpool ima solidnih prvih 11, ali problem Liverpoola je nesto sto Englezi zovu depth in squad. Tu opet dolazimo na temu vlasnika i ulaganja u tim...
Globus

#721 Re: Liverpool FC

Post by Globus »

Joj ya zaboravio Ciru :lol: Neki dan na tvu bilo da je na odmoru i da je najavio da je spreman preuzeti Liverpool..to je bilo prije nego je Benitez dobio otkaz ... jooooj :lol: :lol: :lol: da mi je vidjet na sta ce to licit :oops: :lol:
mikelandjelo

#722 Re: Liverpool FC

Post by mikelandjelo »

steta sto je rafa otisao
veliki trener al nije se moglo sa limitiranim ulaganjem americkih gmazova.
da je rafa imao pare ko anceloti, venger il ferguson osvojio bi u ovih 6 godina 10 trofeja.

YNWA
Admir_1984

#723 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

Sjecam se da su u drugom dijelu prosle sezone i slabiji i jaci timovi redovno primali po 3, 4, a u slucaju aston ville i 5 komada, tako da, da vjerovatno jeste. Ali imas pravo, Rafa je cesto potpuno opravdano bio kritikovan zbog svoje tvrdoglavosti. Govoris o drugim timovima Manchestera i Arsenala. Uporedi njihove rezervne igrace sa rezervom Liverpoola. Liverpool ima solidnih prvih 11, ali problem Liverpoola je nesto sto Englezi zovu depth in squad. Tu opet dolazimo na temu vlasnika i ulaganja u tim...
Park, Gibs, Macheda, Brown, Oshea :-) :-) Isto tako u velikoj vecini slucajeva kada ova tri najjaca kluba ne sovoje u gostima tri boda, posteno se nafulaju, a Liverpool sanse haman da ne moze napraviti. I niste upravu kada kazete da su ti vlasnici, dugovi i sta ja znam razlog sto igraci ne igraju najbolje. Oni redovno primaju plate, a sto ne igraju najbolje kriv je trener i niko vishe. Pa i onaj Riera je bio jedan od najboljih krilnih igraca Spanske lige, a sta je u Liverpoolu pokazao. Isto tako onaj Babel, jedan od najboljih mladih igraca u svoje vrijeme, a u Liverpoolu nishta znacajno. Garant i za to vlasnici krivi

Isto tako lik forsira Kuyta na krilu, a on je tamo potpuno ogranicen igrac.
vaučer

#724 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Zaključimo priču, ne ide nikud.
Meni je problem prvenstveno u razjebanoj upravi i konstantnoj, prolongiranoj shizofreniji oko kluba koja traje otkad su ova dva idijota probala dovesti Klinsmanna, te u medijima koji su kontinuirano zabadali gdje ide i ne ide. Mislim da je ta bolesna atmosfera ostavila danka i na igračima prošle sezone a vapaji Torresa, Reine i Carraghera kroz medije to i potvrđuju.
Po tebi očito to nema veze jedno s drugim i kriv je samo Rafael Benitez, kriv jer je živ izgleda.

Raditi u sigurnom okruženju koje te podržava i potiče i raditi u atmosferi podapinjanja, spletkarenja i lopovluka jeočito isto.

Usput primjei Riere i Babela su ti wow, super..
Riera da je bio to što ti kažeš ne bi koštao 8 miliona funti a Liverpool da je klub kakav nije ne bi uskratio prije potvrđena sredstva za dovođenje Davida Silve što je i uvjetovalu kupovinu Riere kao krpanja u zadnji čas.

Babel je dobio milion prilika i nije mu Benitez kriv što je pokazivao malo.
Kad je pred kraj prošle sezone okrenuo javno ploču i počeo vrijednije raditi, dobivao e još i više vremena na terenu.

Zaključimo priču, jednoobrazan si i misliš da je sve bijelo a samo Rafa crn.
kecher II

#725 Re: Liverpool FC

Post by kecher II »

LFC je u situaciji nesto slicno kao nasa reprezentacija, losa uprava, tj u slucaju LFC-a vlasnici su prezaduzeni a ''vlasnici'' nase reprezentaacije korumpirani, ne moze se tako pravit zdrav tim i ostvarivat uspjesi.
Post Reply