ja.neron wrote:koliko sam pročitao nisu ga oni svojevoljno otpustili već su mu na sastanku za iduću sezonu rekli da nema para za dovođenje novih igrača nakon čega je on izašao sa sastanka
Nije bio na sastanku, on je na odmoru.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
ja.neron wrote:koliko sam pročitao nisu ga oni svojevoljno otpustili već su mu na sastanku za iduću sezonu rekli da nema para za dovođenje novih igrača nakon čega je on izašao sa sastanka
Teško, negdje sam čitao da su imali 55 miliona funti gubitka u prošloj godini, i da vraćaju 110.000 dnevno kamataGlobus wrote:Pise na ovom linku gore il sam na nekom drugom procito da imaju 20 miliona funti za dovodjenje igraca .. i jos da ce se neki prodat od cega ce se jos nakupit 20-25 miliona ...
sumirprimus wrote:Od dvije stvari koje treba da se dese liverpulu prva je vjerovatno vec u toku...odlazak rafe...
Jos i onih hamerickih gazdi da se kutariŠu,i onda ce stat na svoje noge...
Po meni bi najbolje bilo da dodje onaj Trener Aston Vile,O'neil čini mi se,ili onaj brko iz Werdera,odličan trener koji gaji ofanzivni fudbal,a toga su u Liverpoolu sigurno gladni,poslije dosadnjakovića Rafe.Globus wrote:Konacno !
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... tatement-1
Eh sad ne znam kakvo je stanje sa Houllierom njega bih volio al cini mi se da je imo nekih problema u porodici pa zbog toga nije ni Wolfsburg preuzeo..ako ne on onda ne znam cito sam negdje mozda Hodgson ili Van Gaal ... nisu mi oni nesto mozda Van Gaal il jest al ne volim ga nest..ja bi "Ulijera"
elnino wrote:nemože Liverpool potonuti prije scuma s obzirom na dugove i gazde oba tima imaju jednake probleme scum ima 300 miliona funti duga a u Liv'pool-u nema toliko duga ali su tu vlasnici po meni bi najbolji scenarij bio kada bi onaj korejanac što je vlasnik kluba u kojem je ćiro trener kupio Liv'pool kao što se govorilo i onda bi ćiro preuzeo Liverpool ili da Liverpool kupe neki arapi
Napokon neko ko razumije situaciju u Liverpoolu. Nekada veliki klub je na apsolutnom rubu zbog ona dva lesinara. Sada su tu jos i Purslow i Chelsea fan Broughton. Rafa je bio jedina uzdanica liverpoolovih navijaca. Sada ga nema. Ne znam stvarno koji ce to trener svjetske klase pristati da radi u uslovima u kojima je radio Benitez. U Liverpoolu je sinoc odrzan protest na kojem su spalili americku zastavu. Navijaci pokusavaju spasiti klub.vaučer wrote:Nije uopće bitno hoće li se oni prodati ili ne.
Kako se Gerrard vucarao po travnjacima prošle godine skoro pa me vuče za jezik da kažem da je zaslužio da odjebe, ali to nije važno.
Bitno je da nema novaca za pojačanja, već dvije godine nije uloženo ni funte u klub a dug je opet uspio narasti za sto milijuna i danas se godišnje na ime kamata plaća oko 50 miliona funti.
U tri godine je Liverpool otišao od kluba s ukupno 40 miliona funti duga na klub koji godišnje kamate na dug plaća više od toga.
Tri jebene godine čovječe i već su na koljenima
Vlasnici su bitni i oni su jedini problem.
Tko će voditi momčad i tko će igrati je iskreno u ovom trenutku (kad su se riješili jedine osobe na funkciji koja je govorila istinu njima u lice) potpuno nebitno.
Zato ponavljam, uživajte u direktnom prijenosu najvećeg engleskog potonuća nakon Leeds uniteda.

Errr... jel ti razumiješ koncept 'ulaganja'.Admir_1984 wrote: Kako nije ulozeno u zadnje 2 godine, a transferi Johnsona i Aquliania?
I to je razlog zasto sanse Liverpool ne moze napraviti na gostovanjima? Pa bolan Arsenal, Manchester sa drugim timovima redovno deru ekipe iz donjeg doma engleske lige. Da Liverpool pobjedjuje i dominira nad slabijim timovima, a titule gubi u direktnim duelima sa jakim, onda bi inekako shvatio rafu. Jel on ikada pokusao da promjeni onu svoju debilnu formaciju u kojoj je jedini cilj da se ne primi gol?vaučer wrote:Errr... jel ti razumiješ koncept 'ulaganja'.Admir_1984 wrote: Kako nije ulozeno u zadnje 2 godine, a transferi Johnsona i Aquliania?
Ulaganjem se dodaje na vrijednost nečega.
Johnson i Aquilani su zamjenili dva prodana igrača na istim pozicijama za okvirno istu količinu novca.
Otišli igrači došao novac, otišao novac došli igrači.
Na kraju nula.
Ne vidim ja tu nikakvo ulaganje.
Johnson 18 + Aquilani 19 + Kyrgiakos 2 = 39m
Alonso 30 + Arbeloa 3.5 + Leto 3 = 36.5m
Ako ćemo to spojiti i sa zadniim zimskim prelaznim onda je ovako:
Dossena 4 + Voronin 2 = 6+39 = 45m
Maxi Rodriguez 0 = 36.5m
Dakle u Liverpool je 'uloženo' 36.5-45 = -8.5 milijuna funti
Ja bih radije da ništa ne ulažu..
Admir_1984 wrote:I to je razlog zasto sanse Liverpool ne moze napraviti na gostovanjima? Pa bolan Arsenal, Manchester sa drugim timovima redovno deru ekipe iz donjeg doma engleske lige. Da Liverpool pobjedjuje i dominira nad slabijim timovima, a titule gubi u direktnim duelima sa jakim, onda bi inekako shvatio rafu. Jel on ikada pokusao da promjeni onu svoju debilnu formaciju u kojoj je jedini cilj da se ne primi gol?vaučer wrote:Errr... jel ti razumiješ koncept 'ulaganja'.Admir_1984 wrote: Kako nije ulozeno u zadnje 2 godine, a transferi Johnsona i Aquliania?
Ulaganjem se dodaje na vrijednost nečega.
Johnson i Aquilani su zamjenili dva prodana igrača na istim pozicijama za okvirno istu količinu novca.
Otišli igrači došao novac, otišao novac došli igrači.
Na kraju nula.
Ne vidim ja tu nikakvo ulaganje.
Johnson 18 + Aquilani 19 + Kyrgiakos 2 = 39m
Alonso 30 + Arbeloa 3.5 + Leto 3 = 36.5m
Ako ćemo to spojiti i sa zadniim zimskim prelaznim onda je ovako:
Dossena 4 + Voronin 2 = 6+39 = 45m
Maxi Rodriguez 0 = 36.5m
Dakle u Liverpool je 'uloženo' 36.5-45 = -8.5 milijuna funti
Ja bih radije da ništa ne ulažu..
Park, Gibs, Macheda, Brown, OsheaSjecam se da su u drugom dijelu prosle sezone i slabiji i jaci timovi redovno primali po 3, 4, a u slucaju aston ville i 5 komada, tako da, da vjerovatno jeste. Ali imas pravo, Rafa je cesto potpuno opravdano bio kritikovan zbog svoje tvrdoglavosti. Govoris o drugim timovima Manchestera i Arsenala. Uporedi njihove rezervne igrace sa rezervom Liverpoola. Liverpool ima solidnih prvih 11, ali problem Liverpoola je nesto sto Englezi zovu depth in squad. Tu opet dolazimo na temu vlasnika i ulaganja u tim...