punta wrote:sve su to djeca cobani amateri neznalice i trkaci na srecu
da su stvarno dobri vozili bi za neku svjetski poznatu ekipu prave utrke
vec je bilo na piku golfova sa izmjenjenim tahografom koji kad ides npr 100 pokazuje 180 i slicno
Punta, nemoj da budes bezobrazan i vrijedjas istinske majstore brze i spretne voznje kakvi se ovdje pojavljuju. To su ipak likovi koji su svoja znanja i vjestine izbrusili na vise nego respektabilnih 20.000 do 30.000 predjenih kilometara u svom zivotu i kao takvi vladaju svim tajnama i majstorijama sportske voznje. Talentirani su to momci, ne treba njima puno kilometara za volanom, odmah oni sve skontaju i savladaju.
Zmigavce daju samo levati, propisno odstojanje drze djeca, iz trake za skretanje na semaforu se uvaljuju znalci, preticati u raskrsnici bez semafora nije nikakav problem - ko brine o pjesacima, sta ce oni tu itd. Van grada, gdje uzivam da im krv popijem, svoje frustracije i nesposobnost da iole kvalitetnije brze voze nadomiruju preticanjem na punoj liniji, u nepreglednoj krivini, a pedesetak puta sam dozivio i usred tunela. Zajednicko im je to da se svi ipak nakon kraceg ili duzeg proganjanja kaknu u gace a brada im se trese pri brzini vecoj od 150 km/h. Manje vise, prije ili kasnije, ukrasi ih i ono cuveno RIP pa vjecno ostanu legende u srcima lakovjerne mladezi i uplakanih roditelja.
Jedino me po gradu zezaju sto su cunjeve zamijenili drugim autima u redovnom saobracaju pa vec neko vrijeme vrebam priliku da svezem lijepu samarcinu prvom koji mi naleti jer sve teze normalno vozim auto po gradu i tome se konacno mora poceti stajati u kraj.
Nek hebu mater svoju, ako nemaju para za Grobnik u Rijeci (a Luzani u Banja Luci su defacto zatvoreni) nek voze prema Igmanu od Hadzica i izivljavaju se, tamo se ionako vozi brdska utrka pa neka se tamo stele i takmice medjusobno. A i saobracaj je tamo vrlo rijedak. Mogu i svoje trebice povesti da im navijaju i drze fige. A ne po gradu da nas maltretiraju i terorisu. Kao da nam nije dosta terora politicara i kriminalaca.