Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
El_comadante wrote:da li neko zna da li se rodni list može izvatiti u I sarajevo ako je neko rodjen u RSu prije rata npr. Višegra, Foča, Rogatica, Kalnovik itd.?
Ne može moraš u Opštini u kojoj si rođen i uzet će ti 15 maraka jer si musliman, imaš možda ime koje oni smatraju da je muslimansko iako možda i nisi, pa ćete domaćinski i oglobiti.
Ja bi tebi uzeo 15000 jer si glup, i dao ih muslimanu da plati 15 za rodni list i uvjerenje o državljanstvu
Black swan wrote:zna li iko broj muslimana u IS
posebno me zanimaju starosjedioci kula i kotorac
Ima Viteškića u Kotorcu, na Kuli ne znam da ih ima i da ih je bilo, uglavnom ima ih dosta u Kotorcu, o Kijevu i Trnovu da ne govorim, uglavnom su se svi vratili.
karanana wrote:kako to da u sarajevskim opstinama rodni list i tako te slicne papire dobijes dzaba a tamo se placaju 15 maraka?
Uvjerenje košta 3 KM a izvodi 5 KM i sve zavisi od toga da li ti treba administrativna taksa, jer se ona plaća, tako je i u Sarajevskim opštinama. Ovo ti je info iz prve ruke.
karanana wrote:kako to da u sarajevskim opstinama rodni list i tako te slicne papire dobijes dzaba a tamo se placaju 15 maraka?
Uvjerenje košta 3 KM a izvodi 5 KM i sve zavisi od toga da li ti treba administrativna taksa, jer se ona plaća, tako je i u Sarajevskim opštinama. Ovo ti je info iz prve ruke.
rodni list je dzaba u opstini centar, nista se ne placa.
rodni list je dzaba u opstini centar, nista se ne placa.
zavisi u koju svrhu se uzima, za LK je džaba, ali ako je u neku drugu svrhu plaća se taksa.