Protesti u Turskoj
- Danguba
- klaki
#702 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
http://showdiscontent.com/
http://showdiscontent.com/img/nytimes-polis.jpg
http://showdiscontent.com/img/olu-kiz.jpg - DISTURBING Ubijena djevojka
Tako ti je to kad policija, institucija napravljena da sluzi gradjanjima i da ih brani, krene u napad.
Da oce turci popalit sve vladine zgrade.
edit: I NEMOJ MOLIM TE ERDOGANE DA NAM TI PRICAS O MIRU I POMAGANJU BALKANU
Tako ti je to kad policija, institucija napravljena da sluzi gradjanjima i da ih brani, krene u napad.
-
Heller
#703 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Vidim ovdje glupana koji izjednacavaju komuniste i borce za sekularizam ima za izvoza 
Razdvajanje religije i države, uuuuuuuuuu komunizam
- Danguba
#704 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
oce, oce...eno leteklaki wrote:http://showdiscontent.com/
vise lideri balkana vise u istanbulu nego on kod njih...sto li
- klaki
#705 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ma bice bjezanja (mislim politicara kod nas) kada dođe vrijeme blagog narodaDanguba wrote:
oce, oce...eno lete![]()
vise lideri balkana vise u istanbulu nego on kod njih...sto li![]()
- klavirdžija
#706 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Turska ima solidno razvijen komunistički pokret, što i nije čudno s obzirom na prilike, tj prilično primitivan i surov kapitalizam koji ih je decenijama "krasio". Međutim, iako znaju stvoriti puno buke, posebno vezano za radničke praznike itd, odavno, a posebno nakon pada komunizma u ostatku Evrope su izgubljeni u vremenu i prostoru… Stoga ne čude ni ovi pokušaji da se nekako "dokažu", makar to bilo i na silu.
Neko spomenu izgradnju srednje klase… To nije toliki problem, jer je solidno razvijena. Međutim, uglavnom se radi o Ataturkovoj "struji" koja gleda na zapad kao da će im svi odgovori stići otuda. Ne bi me iznenadilo da ta "demokratska" srednja klasa upravo uglavnom i stoji iza ovih nemira, kada demokratija ne pomaže onda može i na silu...
Neko spomenu izgradnju srednje klase… To nije toliki problem, jer je solidno razvijena. Međutim, uglavnom se radi o Ataturkovoj "struji" koja gleda na zapad kao da će im svi odgovori stići otuda. Ne bi me iznenadilo da ta "demokratska" srednja klasa upravo uglavnom i stoji iza ovih nemira, kada demokratija ne pomaže onda može i na silu...
-
ime_kojeg_nema
#707 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Istanbul, Istanbul,
U tvojim očima,
A na tvojim usnama poema,
Istanbul, Istanbul,
Bježim noćima,
Traže me u sedam država
Istanbul, Istanbul,
Noć te pokrila,
Lijepa si dok spavaš,
Kao revolucija,
Istanbul, Istanbul,
Ubiće me dan,
Svaka zemlja -- ista murija
Merhaba svima pa i belaju,
Jallah, Jallah, Jallah, Jallah,
Jallah, Jallah, Jallah
Godinama putujemo tudjim zemljama,
Godinama daleko iznad oblaka,
Murija me,
Murija me traži noćima
Murija me traži,
Mene nema
Ratujemo i pjevamo,
Od sunca do neba,
Ratujemo i pjevamo,
Kako nam i treba,
Jallah, Jallah, Jallah, Jallah,
Jallah, Jallah, Jallah
Istanbul, Istanbul,
Ubićemo strah,
Majko moja jak sam noćas,
Ko' anarhija,
Tvoje oči crne,
Sad su moja zastava,
Razvaljenog državnog sistema
Last edited by ime_kojeg_nema on 02/06/2013 19:11, edited 1 time in total.
- славянин
#708 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Sjecam se kako jedan oficir iz Turske vojske reagova kad jedan nas pripadnik OS BiH rece da mora ici u Djamiju na dzumubaxul wrote:hahahah pa jesi li svjestan sta bi ta ista vojska pocinila nad ovim komunistima koji sad protestuju bolan bolan? kakvi bolan veci sukobi pa ova količina ljudi koji protestuju prema onim RT snimcima bi mozda mogla stat na jedan prosječni istanbulski derbi.славянин wrote:Lijepa vojska, hop jedes g*vna hop nema vlade .baxul wrote:stani malo fakat prizivate intervenciju vojske?Do sada je Turska sekularnost spasavana barem 10 puta vojskom.Ali ovaj Erdoan se nekako malo jace drzi za stolicu - al kako je krenulo ovi protestici mogu izazvati vece sukobe , policija moze malo jace da krene u suzbijanje - pogodite ko ce doci da spasi demokratiju i narod
![]()
pogledaj malo proteste sa kojima se erdogan 2007 nosio tu je chp doslovno tvrdio da brani sekularizam pa vojska ni mukaet. ne kontam sta vi konkretno smatrate da je pogrešno i korumpirano trenutno u turskoj pa navalili? ovo sad ti je ako hoćeš i pokazatelj koliki stepen demokratičnosti se postigao pod erdoganom. a vidi šta bude kad vojska vlada: http://en.wikipedia.org/wiki/Counter-Guerrilla
Ni u jednoj zemlji protesti nisu poceli tako sto je doslo milion ljudi za jedan dan (sem u Srbiji
- bogoljub
#709 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ko može vjerovati da je ovo zbog sjeće nekih drveća?
Kako navodi Amnesti internešnal, dvoje ljudi je poginulo na protestima u Turskoj. Policija je privela 1000 ljudi, na 90 različitih protestnih skupova širom zemlje.
Bumerang krvi i nedaća koje je Erdogan poslao na nevine ljude Sirije se polahko vraća njima. Univerzalni zakon prirode je takav.Žao mi je naroda!
Kako navodi Amnesti internešnal, dvoje ljudi je poginulo na protestima u Turskoj. Policija je privela 1000 ljudi, na 90 različitih protestnih skupova širom zemlje.
Bumerang krvi i nedaća koje je Erdogan poslao na nevine ljude Sirije se polahko vraća njima. Univerzalni zakon prirode je takav.Žao mi je naroda!
- Herr Flick
- Co0l
#711 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Chmoljo otkljucaji dok jos nije kasno 
- Jolpaz
#712 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Protesti u kojima učestvuje cca 10000 protestanata, u gradu od cca 17 000 000 stanovnika, zbog "urbanizma"?
Pričamo o opštem nezadovoljstvu ?
Pričamo o opštem nezadovoljstvu ?
-
baxul
#713 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
kakve to veze ima sa time što sam ja rekao?славянин wrote:
Sjecam se kako jedan oficir iz Turske vojske reagova kad jedan nas pripadnik OS BiH rece da mora ici u Djamiju na dzumunecu citirat nebi bilo fino... (mislili bi da provociram vjernike)
Ni u jednoj zemlji protesti nisu poceli tako sto je doslo milion ljudi za jedan dan (sem u Srbijimoraju oni ) i srusili vladu.... kap po kap i eto Tahrir trga bla bla.Ovdje vlast debelo grijesi jer se pokusava obracunati sa demonstrantima agresivnim ponasanjem policije - sto uzrokuje jos vise protesta.
fakt je da komunisti protestuju na taksimu (skupa sa lgbt, eko-udruženjima, navijačkim skupinama i antikapitalističkim muslimanskim grupama).
1 Maj 1977, Taksim - pola miliona ljudi protestuje, vojska upada puca i ubija 34-42 ljudi. danas nema 50K ljudi policiji naređeno da prekinu nasilje i policija poslušala. za sad nema potvrđeno mrtvih.
Heller wrote:Vidim ovdje glupana koji izjednacavaju komuniste i borce za sekularizam ima za izvoza
pogledaj samo 3 posta iznad svog
- Herr Flick
#714 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ukoliko Erdogan ne smisli neko dobro rjesenje za ovo,bojim se da bi moglo imati strasne posljedice.Kao sto vec neko napisa nije ovo zbog par drveca..Ovako je pocinjalo i u Arapskim zemljama

- bogoljub
#715 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
A PAZI SAD OVOOO
Sirijske vlasti strogo su osudile policijsku brutalnost i represiju nad mirnim demonstracijama u Istanbulu i ostatku Turske. Turskom premijeru Erdoganu je poručeno da ili prestane s nasiljem nad demonstratima ili neka podnese ostavku.
"Zahtjevi turskog naroda ne zaslužuju ovakvo nasilje. Ako Erdogan nije u stanju stvari riješiti mirnim putem, trebao bi podnijeti ostavku", istaknuo je sirijski ministar informacija, Omran al-Zoubi. "Erdoganova represija protiv mirnih demonstranata pokazuje do kolike je mjere isključen iz stvarnosti", rekao je. Također je naglasio kako turski prosvjednici "nisu teroristi", kako ih vladajući nazivaju.
"Još uvijek ima vremena da Erdogan zaustavi nasilje, u suprotnom neka pobjegne u Dohu, tamo bi ga mogli primiti", rekao je Zoubi.
Još uvijek mi je slika pred očima gdje Erdogan (Američki i cionistički poslušnik) Govori kako ASAD u Siriji treba da ode i da ga unište pobunjenici!
Sirijske vlasti strogo su osudile policijsku brutalnost i represiju nad mirnim demonstracijama u Istanbulu i ostatku Turske. Turskom premijeru Erdoganu je poručeno da ili prestane s nasiljem nad demonstratima ili neka podnese ostavku.
"Zahtjevi turskog naroda ne zaslužuju ovakvo nasilje. Ako Erdogan nije u stanju stvari riješiti mirnim putem, trebao bi podnijeti ostavku", istaknuo je sirijski ministar informacija, Omran al-Zoubi. "Erdoganova represija protiv mirnih demonstranata pokazuje do kolike je mjere isključen iz stvarnosti", rekao je. Također je naglasio kako turski prosvjednici "nisu teroristi", kako ih vladajući nazivaju.
"Još uvijek ima vremena da Erdogan zaustavi nasilje, u suprotnom neka pobjegne u Dohu, tamo bi ga mogli primiti", rekao je Zoubi.
Još uvijek mi je slika pred očima gdje Erdogan (Američki i cionistički poslušnik) Govori kako ASAD u Siriji treba da ode i da ga unište pobunjenici!
- славянин
#716 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Davno ja reko, kad cujete na vjestima najavu protesta u BiH protiv prekomjerne sjece drva - spremite se revolucija pocinjeHerr Flick wrote:Ukoliko Erdogan ne smisli neko dobro rjesenje za ovo,bojim se da bi moglo imati strasne posljedice.Kao sto vec neko napisa nije ovo zbog par drveca..Ovako je pocinjalo i u Arapskim zemljama![]()
- Challenger__
#717 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
bogoljub wrote:A PAZI SAD OVOOO![]()
![]()
![]()
- Klavikula
#718 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"

ne znam, ali ovaj covjek na srednjoj lijevoj slici mi ne djeluje kao neko ko bi juriso na policiju. mozda grijesim.
- Herr Flick
#719 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
славянин wrote:Davno ja reko, kad cujete na vjestima najavu protesta u BiH protiv prekomjerne sjece drva - spremite se revolucija pocinjeHerr Flick wrote:Ukoliko Erdogan ne smisli neko dobro rjesenje za ovo,bojim se da bi moglo imati strasne posljedice.Kao sto vec neko napisa nije ovo zbog par drveca..Ovako je pocinjalo i u Arapskim zemljama![]()
- bogoljub
-
Dr_dre
#721 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Sa ba sirijske vlasti imaju osudjvatiSirijske vlasti strogo su osudile policijsku brutalnost i represiju nad mirnim demonstracijama u Istanbulu i ostatku Turske. Turskom premijeru Erdoganu je poručeno da ili prestane s nasiljem nad demonstratima ili neka podnese ostavku.
- Herr Flick
#722 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
'Turski prosvjed u 90 sekundi'
- beautyfool
#723 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
moRemo ih mi primiti ko izbjeglice, imamo mi suma i parkova 
-
Ponosan
#724 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
na izborima Erdoan i njegova stranka dobili su dvotrecinsku vecini,i upravo to sto ti kazes ako ne mogu Komunusti na izborima dobiti ono sto zele onda hoce na silu,rusenjem,paljenjem i ocekujuci podrsku Zapada... Turska je za mnoge zapadne zemlje pojam sto se ekonomije tice,pa i demokratije,jer narod bira vlast a ta ista vlast radi ono sto vecina hoce i to je to...sacica kriminalaca i pljackasa nastoje destabilizirati vlast i urusiti imidz Turske u svijetu...klavirdžija wrote:Turska ima solidno razvijen komunistički pokret, što i nije čudno s obzirom na prilike, tj prilično primitivan i surov kapitalizam koji ih je decenijama "krasio". Međutim, iako znaju stvoriti puno buke, posebno vezano za radničke praznike itd, odavno, a posebno nakon pada komunizma u ostatku Evrope su izgubljeni u vremenu i prostoru… Stoga ne čude ni ovi pokušaji da se nekako "dokažu", makar to bilo i na silu.
- Co0l
#725 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Današnja atmosfera u Istambulu više je festivalska sa pojedincima koji pozivaju Erdogana da se povuče, a drugi plešu i pjevaju.