Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#701 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Azarenka meni ima dosta zajedničkog sa Đokovićem.
Bas danas gledam mec i ona je upravo zenska verzija Djokovica i kontam da to napisem ovdje kad vidjeh ovaj tvoj post.
Upravo kao sto je Serena W zenska verzija Federera.

Jos uvijek mislim da je najbolji tenis Federera i Serene nedostizan za sve njihove rivale. Samo sto ga zbog godina sve rjedje i rjedje mogu igrati.
Nije baš to isto... Serena je još uvijek dominantna i u 90% slučajeva dobiva Azarenku, Sharapovu, Radwansku. Broj 1 nije zato što igra mali broj turnira.

S druge strane, Roger nema baš dobar učinak protiv Novaka, Rafe i Andyja zadnjih godina... očita im povremeno lekciju, ali to je sve rjeđe.
zarko.filip

#702 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

Leopold_IV wrote:
Perspektiva wrote:Nisu tu samo godine u pitanju. Lako je bilo plehati sve redom Federeru dok se nije pojavila i stasala trojka.

Tj. nije on toliko nazadovao, koliko je npr Djokovic strasno napredovao.

Sve ostalo je suplja prica, sta bi bilo kas bi bilo. . ;)

Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
Slazem se da je i Federer podigao nivo tenisa pojavom Nadala i Djokovica te da jedni druge tjeraju da igraju sve bolje.
Tehnika, gameplan, udarci...sve je isto, mozda cak i malo bolje zbog iskustva ali u 5 setu noge vise nisu tu da se namjesti na udarac, zbog umora pada % prvog servisa. Smanjuje mu se brzina, na neke dostizne loptice se vise i ne trudi potcati... o tome pricam.
O napredku Djokovica i Murraya dovoljno svjedoce rezultati.
Marej i Djokovic su trenutno bolji igraci od Federera.Cak iako ga ne dobiju sa 3:0 dovoljno im je da mec odvedu u 5 set u kome Rodzer objektivno nema sanse zbog godina,fizicke snage i sl.
Leopold_IV

#703 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

zarko.filip wrote:
Leopold_IV wrote:
Perspektiva wrote:Nisu tu samo godine u pitanju. Lako je bilo plehati sve redom Federeru dok se nije pojavila i stasala trojka.

Tj. nije on toliko nazadovao, koliko je npr Djokovic strasno napredovao.

Sve ostalo je suplja prica, sta bi bilo kas bi bilo. . ;)

Slazem se da je i Federer podigao nivo tenisa pojavom Nadala i Djokovica te da jedni druge tjeraju da igraju sve bolje.
Tehnika, gameplan, udarci...sve je isto, mozda cak i malo bolje zbog iskustva ali u 5 setu noge vise nisu tu da se namjesti na udarac, zbog umora pada % prvog servisa. Smanjuje mu se brzina, na neke dostizne loptice se vise i ne trudi potcati... o tome pricam.
O napredku Djokovica i Murraya dovoljno svjedoce rezultati.
Marej i Djokovic su trenutno bolji igraci od Federera.Cak iako ga ne dobiju sa 3:0 dovoljno im je da mec odvedu u 5 set u kome Rodzer objektivno nema sanse zbog godina,fizicke snage i sl.
Iz ovog sto si napisao proizlazi da imaju vise snage i kondicije a ne i da su bolji igraci...
Vrijeme i osvojene titule ce reci ko je bolji igrac.
Isto tako je 2003, 2004 bilo neukusno govoriti da je Roger bolji igrac od npr Agassija, ovaj na zalasku karijere, ovaj u zenitu...
Uostalom ATP lista gleda zadnjih godinu i kaze ko je kakav trenutno i kakav tenis igra...(izuziman slucajeve povreda i nerealnog rankinga zbog toga).
zarko.filip

#704 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

Pa zavisi kako gledas.Da je Rodzer bolji dobio bi sa 3:0 ili 3:1.Ocigledno je da su njih dvojica trenutno bolji od njega.Meni smeta prica kako je Rodzer slabo servirao,pravio neke neiznudjene greske i sl.Kada pobedi Raonica i sl.onda je to savrsenstvo od igre a kada izgubi od boljeg odmah je lose servirao ili mnogo gresio.Kao da se nista ne pitaju ni marej ni Djokovic a upravo je obrnuta situacija.Pitaju se Marej i Djokovic i od njih zavisi a nikako od Federera.
radostan dan

#705 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote: Vrijeme i osvojene titule ce reci ko je bolji igrac.
Isto tako je 2003, 2004 bilo neukusno govoriti da je Roger bolji igrac od npr Agassija, ovaj na zalasku karijere, ovaj u zenitu...
a neukusno je i govoriti i u agasijevo ime... :mrgreen: :wink:

"Ono što je Federer radio kada se pojavio, u velikoj meri sam zbog toga rekao zbogom tenisu. Jednostavno, to je bio drugačiji standard tenisa. Praktično su drugačija pravila kada ovi moci rade ono što mogu da rade. Igra je postala mnogo bolja. Federer je podigao nivo, zatim je Nadal dostigao taj nivo i podigao ga, a onda je Đoković u jednom periodu čak još više podigao nivo. Sada se odjednom priključio i Mari. Kada vidim prvu trojicu tenisera vidim ono što istorija naziva ’zlatim dobom tenisa’. Pričamo o verovatno trojici najboljih svih vremena. Đoković još uvek mora da pređe određeni put, ali imati trojicu najboljih u istoriji u istoj generaciji, to je neverovatno.“
necko_hz

#706 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Sigurno je zbog toga rekao zbogom, a ne zbog godina. Da je imao 26, a ne 36, vjerovatno bi se povukao, jer se dešava sasvim normalna stvar u tenisu - smjena generacija. :-)
radostan dan

#707 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

ehh, ma dobro, šilji ga i on malo, pa uvija, u oblandu mota...
nego, što ne spominjete, kod ovih novijih tenisera, od rodžera pa na dalje, da se ne pitaju se samo oni kad će u garažu, nego i sponzori...
necko_hz

#708 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Ma klasika moj @radosni, čisto uvijanje i kurtoazija. Ne rade to oni bezveze, za sev se dobija honorar, a pozitivne izjave o današnjem tenisu maksimalno populariziraju ovaj sport.

Svakako. Imaju obaveze jedni prema drugima.
Perspektiva

#709 Re: Australian open 2013

Post by Perspektiva »

Federer ni u cvijetu mladosti nije bazirao igru na snazi kao npr Nadal.

A slazem se cim osnujes porodicu i dobijes dijete nema nista vise od tenisa.
Njegova sreca sto nije imao konkurenciju kao danas pa je nakupio toliko titula.

radostan dan

#710 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

necko_hz wrote:Ma klasika moj @radosni, čisto uvijanje i kurtoazija. Ne rade to oni bezveze, za sev se dobija honorar, a pozitivne izjave o današnjem tenisu maksimalno populariziraju ovaj sport.

Svakako. Imaju obaveze jedni prema drugima.
ma naravno, sve je biznis i sve se naplaćuje, ne ispuštao mikrofon kao vilander ili ga se povremeno laćao kao agasi. :)
zato ti voliš ove starije, gdje je bilo manje šoubiza...
ali da znaš i ja pamtim smiješno kratke šorceve i skoro pa dokoljenice. :mrgreen:
necko_hz

#711 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Nemojte samo o lošoj konkurenciji Tita vam. :lol: Svi to loši konkurenti su svojevremeno redovno 'derali' Nadala u vrijeme dok je ovaj bio #2 na rang listi.

@radosni

Dobro, to i jeste razlog više što gotivim te stare tenisere, jer kad Connors kaže McEnrou 'You look like a baby, a ovaj njemu 'You can kiss my ass' na jednom egzibicionom meču, onda možeš zamislliti kolika je 'zla krv' između njih bila. :lol:
A imali su nekako više šlifa, moraš priznati. :mrgreen:
radostan dan

#712 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

čuj moram priznati... :-)
pa jedina dilema mlađih štovaoca tenisa je ko će dobiti.
mi smo imali duplu - ko će dobiti i hoće li se potući? ili bar sudiju srušiti sa stolice?
Leopold_IV

#713 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Ekscentricni likovi su dobrodosli u svakom sportu, ako jos uz to i znaju igrati...onda je to sjajno doba :-)
radostan dan

#714 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

e vidiš leopold, zato se meni novak sviđa, između ostalog...

evo ti nećka da ti potvrdi, ranije su sve bile različite psihe i individue, nemaš pojma kako će ko reagovati.
nisu keš ni konors ništa manje cvjećke od mekinroa, samo su za gram pametniji pa ranije kočili. :mrgreen:

meni je najveća psiha bio lendl. do kraja sam vjerovao da će da poludi i nekog da ubije reketom ili golim rukama.
i dok su drugi ispoljavali emocije, on ih je gutao. u stvari, vjerujem da je lud. :mrgreen: :mrgreen:

ehhh, divno viktorijansko doba kada čitav stadion navija za kris-evert, jer je martina :shock: lezbejka...

:mrgreen: :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 26/01/2013 14:47, edited 2 times in total.
Blek Stena

#715 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Nidje veze. Da se Djokovic ponasa mrvicu kao Mekenro bio bi proglasen za vrhunskog istocnjackog primitivca. I ovako mu se zamjera svaka glupost.
zarko.filip

#716 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

Ima jedna prica vezana za Borga.Covek koga su zvali Ice Man i koji na terenu nije progovarao rec,sve frustracije je lecio tako sto je tukao i maltretirao svoju suprugu.
zarko.filip

#717 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

radostan dan wrote:e vidiš leopold, zato se meni novak sviđa, između ostalog...

evo ti nećka da ti potvrdi, ranije su sve bile različite psihe i individue, nemaš pojma kako će ko reagovati.
nisu keš ni konors ništa manje cvjećke od mekinroa, samo su za gram pametniji pa ranije kočili. :mrgreen:

meni je najveća psiha bio lendl. do kraja sam vjerovao da će da poludi i nekog da ubije reketom ili golim rukama.
i dok su drugi ispoljavali emocije, on ih je gutao. u stvari, vjerujem da je lud. :mrgreen: :mrgreen:

ehhh, divno viktorijansko doba kada čitav stadion navija za kris-evert, jer je martina :shock: lezbejka...

:mrgreen: :mrgreen:
Ivan Grozni.Moj ljubimac.Sve titule bi dao za jedan Vimblidon.
Leopold_IV

#718 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Radosni, jedina razlika je u tome sto se Djokovic trudi biti duhovit, simpatican, luckast i u dobroj mjeri uspjeva u tome iako je ponekad malo na silu.
Connors, BigMc, Ivanisevic, Safin su jednistavno iskonske budaletine i oni se samo mogu truditi da koliko toliko budu u granicama normalnog ponasanja.
Publika te stvari voli i prepoznaje.
necko_hz

#719 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

radostan dan wrote:ehhh, divno viktorijansko doba kada čitav stadion navija za kris-evert, jer je martina lezbejka...
:lol: :lol: :dance:

Na stranu sve, ali Lendl je fakat bio čudna psiha. :-) U finalu RG-a 1984 nakon što je sudija dodijelio neki poen McEnrou, zaletio se, maše reketom i govori 'Are you afraid of him' ?! :lol: :lol: Nijedan teniser nije doživljavao ono što je on, ali je fakat bio mahnit. :mrgreen:

Pa onda imaš Connorsa i McEnroa, teške budaletine, koje se mrze više nego iko. Postavio sam na onoj temi isječak iz egzibicije, kada Connors dolazi do McEnroa i hoće da se bije sa njim. :lol: Jedino ko je odudarao od njih sviju je Bjorn Borg. Njega su svi poštovali i cijenili, JohnyMac nikada nije pravio eckese kada igra protiv njega, kao ni Jimbo, svi su ga maksimalno gotivili, radio je veliku stvar za tenis, popularizirao ga maksimalno, a nikome se nikad nije zamjerao.
Jedino se on i Vilas nisu podnosili i to su otvoreno pokazivali. :)
Perspektiva

#720 Re: Australian open 2013

Post by Perspektiva »

Image

:dance: :thumbup: :thumbup:
Bodkin

#721 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

Perspektiva wrote:

Image

:dance: :thumbup: :thumbup:
hahah joj malog djokice :D ovdje se vidi da je rodjen za kameru :-D
kisni indijanac

#722 Re: Australian open 2013

Post by kisni indijanac »

priča o mcenroe -u kao divljaku , budaletini, primitivcu i sl. pa tek onda velikom teniseru ne stoji, gledajući njegove epske protiv borga sam i zavolio tenis, nema takvih igrača više sa fantastičnim backhandom, igrom na mreži, boravkom u terenu za vrijeme čekanja oba servisa, sa savršenim servisom, e sad lomljenje reketa, svađanje sa sudijama su razlog da se on proglasi budaletinom...nek' bude, usput čovjek je imao rock bend, tenis mu nije bio sve u votaži zbog njega je u stvari na wimbledonu uveden zvučni signal pri padu loptice u out poslije servisa, možda ekscentrik, ali nikako divljak i jedan je od najvećih svih vremena zasigurno...nastase je bio šoumem, leconte....
radostan dan

#723 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

apsolutno tačno.
XI JINPING

#724 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Sutra bratu želim sve najbolje,da ga posluži zdravlje i sreća(valjda ga i sv.Sava malo pripomogne :D ) a neka pobjedi bolji
Leopold_IV

#725 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

XI JINPING wrote:Sutra bratu želim sve najbolje,da ga posluži zdravlje i sreća(valjda ga i sv.Sava malo pripomogne :D ) a neka pobjedi bolji
Bas me cudi da te brat nije poveo sa sobom u suncanu Australiju...
Locked