Napisao sam ja već, koji te iznos zanima? Prije par dana sam dobio pošiljku od 230$ i na nju platio poreze i ostala sranja 121 KM + 3 KM kao neka dostava BH Pošta.denis1977 wrote:Zna li neko koliko ide na carinu tj.dali se carini,koliko za postarinu,ili napisite sta ste kupili i koliko ste doplatili prilikom preuzimanja,nisam nikad kupovao preko palpaya,namjeravam pa me zanima.
NoName Tableti - all about
Moderator: Benq
-
febo_acm
#701 Re: NoName Tableti - all about
-
denis1977
#702 Re: NoName Tableti - all about
Discball wrote:Još jednom da malo pomognem ovdje, naručio tablet na pandawill.com - stigao za 24 dana, da nisam reagovao stajao bi još koji dan više na carini. Naša carina mi obračunala 10% umjesto 5% koliko je carina na tablete, nisam se nešto previše bunio jer je to povećalo cijenu 17KM, što mi je bilo prihvatljivo. Ja sam kupovao na Black Friday kada su velika sniženja na sve artikle tako da sam tablet kome je inače cijena 210 USD platio 188 USD (sa poštarinom), inače na pandawill.com su sve cijene sa poštarinom worldwide. Preporučujem korištenje opcije singapore post, zbog trackinga i sigurnosti plati se bukvalno par dolara.
Za svoj tablet sam platio carine, pdv i još nekih gluposti 102KM a sam tablet s poštarinom je bio 300KM preračunato, model Freelander PD90. Inače Freelander je najveći kineski proizvođač GPS uređaja, a prema nekim info sa neta radi uređaje za Garmin, što bi trebalo da bude barem neka garancija za kvalitetu.
Samim tabletom sam oduševljen, obzirom da samsung košta barem 2,5 puta više. Završna obrada uređaja je odlična a i dizajn je jako dobar. Realno da vam neko ne pokaže etiketu, rekli bi ste zasigurno da je neka bijesna marka. Unutar samog uređaja su dvije baterije (što ga čini malo težim) ali ja to smatram za prednost. Inače na netu sam našao neke instrukcije za zamjenu baterije što je i najveća mana svih tableta, jer kad vam ode baterija postaje poprilično beskoristan uređaj ako ne možete zamijeniti bateriju, a za ove uređaje su baterije već široko dostupne na tržištu jer su standardne, za razliku od nekih brand name tableta, tako da više ima logike kupovati jefniniji uređaj, pa na kraju iako ga treba zamijeniti, mijenja se za novi napredniji i bolji opet za manje novaca.
Jos me zanima mozes li na tabletu pokrenuti igricu 8 ball pool,
http://www.miniclip.com/games/8-ball-po ... player/en/
-
denis1977
#703 Re: NoName Tableti - all about
Zhìxin wrote:Napisao sam ja već, koji te iznos zanima? Prije par dana sam dobio pošiljku od 230$ i na nju platio poreze i ostala sranja 121 KM + 3 KM kao neka dostava BH Pošta.denis1977 wrote:Zna li neko koliko ide na carinu tj.dali se carini,koliko za postarinu,ili napisite sta ste kupili i koliko ste doplatili prilikom preuzimanja,nisam nikad kupovao preko palpaya,namjeravam pa me zanima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#704 Re: NoName Tableti - all about
đe se može provjeriti ovaj tracking number? RB199250698CN
-
sema911
#705 Re: NoName Tableti - all about
ako je hakalin il djasminov samo kod njih mozes to provjerit a njih znas gdje ces naciiJoseMujica wrote:đe se može provjeriti ovaj tracking number? RB199250698CN
kojom postom je polsano,. odakle,. sta koliko
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#706 Re: NoName Tableti - all about
http://globalshippingtracking.ebay.com/ ... b/ship.jspJoseMujica wrote:đe se može provjeriti ovaj tracking number? RB199250698CN
Izgleda dao ti FAKE broj
- JoseMujica
#707 Re: NoName Tableti - all about
danke..evo još jedan case da otvorim

-
nino90
#708 Re: NoName Tableti - all about
jesam li vam reko da je sve to yajebancija i da ne narucujete 
- JoseMujica
#709 Re: NoName Tableti - all about
pa znali smo mi i bez tebe al nam se merak zahebavati
zamisli kako bi dosadan januar bio da ne bi Hakale & Co. 
zato sad i po samom oglasu već 99,9% znam jeli scam ili nije
zato sad i po samom oglasu već 99,9% znam jeli scam ili nije
- amortizer
#710 Re: NoName Tableti - all about
Koje je zayebancija?reni-90 wrote:jesam li vam reko da je sve to yajebancija i da ne narucujete
Hem ce nam vratiti pare, hem cemo dobiti tablete (vec poslani
-
Melami
#711 Re: NoName Tableti - all about
zbog vas sam i ja narucio ovaj jeftini tablet, ako mi ne posalje Tn odmah otvaram case.
- Discball
#712 Re: NoName Tableti - all about
Na ovom mom možeš pokrenuti i kompleksnije u zahjevnije igre jer ima dvije jezgre po 1,6. Ako uzmeš tablet za cca 100USD ili ti 150KeMa platićeš dadžbina oko 60 KeMa.denis1977 wrote:Discball wrote:Još jednom da malo pomognem ovdje, naručio tablet na pandawill.com - stigao za 24 dana, da nisam reagovao stajao bi još koji dan više na carini. Naša carina mi obračunala 10% umjesto 5% koliko je carina na tablete, nisam se nešto previše bunio jer je to povećalo cijenu 17KM, što mi je bilo prihvatljivo. Ja sam kupovao na Black Friday kada su velika sniženja na sve artikle tako da sam tablet kome je inače cijena 210 USD platio 188 USD (sa poštarinom), inače na pandawill.com su sve cijene sa poštarinom worldwide. Preporučujem korištenje opcije singapore post, zbog trackinga i sigurnosti plati se bukvalno par dolara.
Za svoj tablet sam platio carine, pdv i još nekih gluposti 102KM a sam tablet s poštarinom je bio 300KM preračunato, model Freelander PD90. Inače Freelander je najveći kineski proizvođač GPS uređaja, a prema nekim info sa neta radi uređaje za Garmin, što bi trebalo da bude barem neka garancija za kvalitetu.
Samim tabletom sam oduševljen, obzirom da samsung košta barem 2,5 puta više. Završna obrada uređaja je odlična a i dizajn je jako dobar. Realno da vam neko ne pokaže etiketu, rekli bi ste zasigurno da je neka bijesna marka. Unutar samog uređaja su dvije baterije (što ga čini malo težim) ali ja to smatram za prednost. Inače na netu sam našao neke instrukcije za zamjenu baterije što je i najveća mana svih tableta, jer kad vam ode baterija postaje poprilično beskoristan uređaj ako ne možete zamijeniti bateriju, a za ove uređaje su baterije već široko dostupne na tržištu jer su standardne, za razliku od nekih brand name tableta, tako da više ima logike kupovati jefniniji uređaj, pa na kraju iako ga treba zamijeniti, mijenja se za novi napredniji i bolji opet za manje novaca.to legendo,to se trazi,znaci na tablet ce doci jos oko 100km dodatnih nameta.
Jos me zanima mozes li na tabletu pokrenuti igricu 8 ball pool,
-
problemos
#713 Re: NoName Tableti - all about
Da li mi neko moze pomoci oko ovoga? Dobio sam email da uradim sledece:
If you are unable to work things out with the seller or do not hear back from them in 7 days, please respond to your case in the Resolution Center and choose the "Escalate" option.
eh sad interesuje me kako da pronadjem ovu escalate option jer sve sam provjerio i nisam uspio
If you are unable to work things out with the seller or do not hear back from them in 7 days, please respond to your case in the Resolution Center and choose the "Escalate" option.
eh sad interesuje me kako da pronadjem ovu escalate option jer sve sam provjerio i nisam uspio
-
vucko1985
#714 Re: NoName Tableti - all about
Ja više vjerujem Hakali i Jasminu nego našoj carini
(životno iskustvo)
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#715 Re: NoName Tableti - all about
Polahko brate, gdje zuris ?do not hear back from them in 7 days,
-
vucko1985
#716 Re: NoName Tableti - all about
problemos wrote:Da li mi neko moze pomoci oko ovoga? Dobio sam email da uradim sledece:
Cekaj dan dva i vratice ti pare, nema potrebe da radiš više bilo što.
-
problemos
#717 Re: NoName Tableti - all about
ma otvorio sam case prije par dana a jutros su mi poslali taj email da to uradim a nisam uspio pa kontam mozda je neko im`o slican problemun1ted wrote:Polahko brate, gdje zuris ?do not hear back from them in 7 days,
-
vucko1985
#718 Re: NoName Tableti - all about
Iskreno bi volio da dodju svima tableti samo radi naše carine
...kad se kolona nareda sa racunima od 25 do 34 dolara to bi bio dernek
.... ima da nabiju žuljeve raspakivajuci i pakirajuci
hehe
- Tsubasa
#719 Re: NoName Tableti - all about
Ja bih vala zbog sebe da mi dodjevucko1985 wrote:Iskreno bi volio da dodju svima tableti samo radi naše carine
-
denis1977
#720 Re: NoName Tableti - all about
Isproba li ti ovu igru,Discball wrote:denis1977 wrote:Na ovom mom možeš pokrenuti i kompleksnije u zahjevnije igre jer ima dvije jezgre po 1,6. Ako uzmeš tablet za cca 100USD ili ti 150KeMa platićeš dadžbina oko 60 KeMa.Discball wrote: http://www.miniclip.com/games/8-ball-po ... player/en/
nisu mi interesantne kompleksne igre samo me zanima ova,na xperia arc s neradi iako se moze igrati gta III,u specifikacijama tableta pise da ima flash player pa me zanima moze li pokrenuti igru,jesi li isprobao koliko izdrze baterije na tabletu,kakav je displej radi li na dodir nokta ili plasticnih predmeta,za koliko se moze naci kompatibilan 3g modem.Nize specifikacije nebi uzimao ovaj je sasvim solidnih performansi,ima i boljih ali skupljih.
Izvini sto te gnjavim zagrizao sam tj.najvjerovatnije cu kupiti ovaj tablet.
kad je ovaj Black Friday.
- JoseMujica
#721 Re: NoName Tableti - all about
ih Vule a zaboravljaš one 3,5 markice u pošti da se plate za carinski pregled?! 2,5 carini + 1 poštici i nas 50 u redu...malo po malo i nabere se burazvucko1985 wrote:Iskreno bi volio da dodju svima tableti samo radi naše carine...kad se kolona nareda sa racunima od 25 do 34 dolara to bi bio dernek
.... ima da nabiju žuljeve raspakivajuci i pakirajuci
hehe
- makaranka
#722 Re: NoName Tableti - all about
kad su makli dzasmina, ja pokrenila case,u roku od 8h vratili mi pare.tako sad i kad su makli hakalu ja pokrenila case 22.1 i jos nikakvih obavjeti ni povrata.jel moguce da na kraju ne dobijem pare?? ja tila kad mi vrate pare da trazim drugi tablet.
ni hakala ni dzasmin mi nisu dali tn.
vecer prije nego su ukinuli hakalu(ja san redovito provjeravala jel jos tu) spustio je cjenu od onog jeftinog sa 24,88 na 15$ .
od koga se sad jeftino narucuje?
vecer prije nego su ukinuli hakalu(ja san redovito provjeravala jel jos tu) spustio je cjenu od onog jeftinog sa 24,88 na 15$ .
od koga se sad jeftino narucuje?
-
Mustang1
#723 Re: NoName Tableti - all about
Pa sta's narucivati vidis da ne ide ?

- makaranka
#724 Re: NoName Tableti - all about
pa da bude interesantnijeBubalo1 wrote:Pa sta's narucivati vidis da ne ide ?![]()
samo sta je nada ku**a
-
loni_5
#725 Re: NoName Tableti - all about
cekam vec 3 dana još mi nisu pare vratili! da cekam ili? kako su vama odma vratili?