Senaid Memić - ALL ABOUT
- Haris.ba
#701 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Zna li neko dokle je došlo ra regulacionim planom Pejton?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#702 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
vidim zidaju nešto na pijaci pored freša...
šta se ono gradi veliki temelji kod piste...
- _Reds_
#703 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Nevjerovatno ali moguće, i to u zoni slijetanja aviona.Black swan wrote:vidim zidaju nešto na pijaci pored freša...
- Truba
#704 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
nadam se da je benzinska
da neće na sprat
- O'zone
- Globalni moderator
#705 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Stanovi sa predivnim pogledom koji nikad neće biti u opasnosti da bude zaklonjen nekom drugom građevinom
Obezbjeđeno rano jutarnje buđenje sa letom u 6:00 h
- Streptokok
#706 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Ne, nego je doticni prije rata bio policijski kerovodja, a sad nam kroji zivote i sudbinu.O'zone wrote:Mislim-nisam siguran-ali mislim da je kerovođa zbog Arkadaša koje Fikret ima čini mi se da ih i uzgaja...Haris.ba wrote:Ako je tebi ok pripadnika Armije nazvati kerovođa - i neimati osjećaja za granicu u novinarskom tekstu - ok.
Vidiš, ja bih najradije da nema ni jednog, ni drugog, ni trećeg. Ali, eto postoje. I da li ih treba kritikovati? Naravno.
Stvar je samo kako. Onaj tekst je odvratan ad hominem primjer. I primjer kako ne treba.
E sad, tekst polazi od premise da su zagadili Vrelo Bosne. I pretpostavljam da se misli simbolično. Jedini direktni zagađivač bi mogao biti Budnjo - koji na Vrelu Bosne ima restoran. Ali, koliko znam - ima mobilna septička, pa nema zagađenja.
Mema nema nikakve nadležnosti nad Vrelom Bosne, to je Kanton. Fikro je u Skupštini kantona. On bi se mogao možda i prozivati.
Vidiš, imam iskustva sa možda najboljim hotelijerom u Bosni, a i šire. Čovjek je iz ničega napravio hotel. I dalje gradi. I opet "narod" mu prigovara (konkurent Budnjin). Tako da samo mi recite ime ko je trebao biti umjesto Budnje? Možda Slovenci koji su na Ilidži napravili (uz svesrdnu pomoć i naših) 30 miliona duga.
Da skratim. Kakav narod - takva vlast. I smiješno je pisati o Memi, Fikri i Budnji, a zaboravljati odakle oni potiču. Tekstovi koje treba pisati da ne bi bilo Meme, Fikre i Budnje jeste kako je stanovnik Ilidže bacio kesu kroz prozor - i staviti ga na stub srama. Kako mu je ulaz zgrade prljav. Kako se svađa sa komšijom oko voćke. Kako u Velikoj aleji baca smeće kada hoda, kako gleda nelegalno napraviti objekat, kako ga ne zanima postupak donošenja regulacionog plana...
Text nikakav na principu "Hamo vidi mu glave"...
- golfiista
#707 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Čovjek je krojač svoje sudbine. Sta si ti uradio da tebi bude bolje?
Jesi li završio fakultet od kojeg ima hljeba? Jesi li naučio tri strana jezika? Jesi li pokusao napraviti mini solarnu elektranu? Jesi li nekada ustao ujutro, pogledao se u ogledalo i ugledao čovjeka koji je pametniji to jutro od jutra prije tog? Jesi li poradio na sebi kako bi i drugi imali fajde od boljeg tebe? ...ili si samo čekao nekoga da to učini za tebe i da tvoj život bude bolji zato sto je neko drugi to omogućio? Ili jednostavno sve sto nisi uspio hoćeš da vjeruješ da je za to neko drugi kriv sto ima hotel, sto ima poslanički mandat ili sto je zaslužan za nešto sto ti direktno nemaš fajde.
Lave, prošlo je vrijeme kada je neko drugi mislio za tebe ili radio zamene, vrijeme je da se uključiš u svoj život, sto prije to bolje za tebe ali i za sve oko tebe.
Budi krojač svoje sudbine.
Jesi li završio fakultet od kojeg ima hljeba? Jesi li naučio tri strana jezika? Jesi li pokusao napraviti mini solarnu elektranu? Jesi li nekada ustao ujutro, pogledao se u ogledalo i ugledao čovjeka koji je pametniji to jutro od jutra prije tog? Jesi li poradio na sebi kako bi i drugi imali fajde od boljeg tebe? ...ili si samo čekao nekoga da to učini za tebe i da tvoj život bude bolji zato sto je neko drugi to omogućio? Ili jednostavno sve sto nisi uspio hoćeš da vjeruješ da je za to neko drugi kriv sto ima hotel, sto ima poslanički mandat ili sto je zaslužan za nešto sto ti direktno nemaš fajde.
Lave, prošlo je vrijeme kada je neko drugi mislio za tebe ili radio zamene, vrijeme je da se uključiš u svoj život, sto prije to bolje za tebe ali i za sve oko tebe.
Budi krojač svoje sudbine.
- Truba
#708 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
vjeruj mi ja ih i ne čujem a tu sam bukvalno ispod kad slijeće... jučer sam gledao neki veliki bukvalno vidim one čibulje kad mu se pomijeraju na krilima kao da se malo zajebao pa nakrivio avion...O'zone wrote:Stanovi sa predivnim pogledom koji nikad neće biti u opasnosti da bude zaklonjen nekom drugom građevinomObezbjeđeno rano jutarnje buđenje sa letom u 6:00 h
ali oni rijetki gosti koji dođu od silnih snobova kojima je ilidza daleko ( njihove riječi) kad nadleti avion bukvalno hoće pod stol
uvijek ponavljam više mi je smetao lift na alipašnu nego avion doduše na alipašnu sam pravo kratko bio
- Thorgerson
#709 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Treba neko reci memicu da se ne mora bas na svakom slobodnom m2 nesto izgraditi...
Samo cekam jedan dan i po pisti da krenu rovit il da krenu sklanjat tramvajsku stanicu..
Samo cekam jedan dan i po pisti da krenu rovit il da krenu sklanjat tramvajsku stanicu..
-
statixx
#710 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Radio sam u jednoj firmi, a sef nam bio seoski covjek, mlad, dosao u Sarajevo radi novootvorene filijale, nije se bas nagledao aviona. I tako, sjedimo mi u kancelariji i prolazi avion, kad lik sav ushicen skoci, gleda, ne moze da se nacudi, pa kaze "Sjooo, sjeeebote, jeste vidili kako je mocan...". 
- Truba
#711 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
doduše i ja sam snob
jednom sam trebao preći u neku firmu u grand centru...rođo mi sredio preko zagreba... neš se nismo oko para dogovorili ali me prpa bila kako ću dolaziti na posao sa čengić vile
a vidi sad... skoro najdulja realcija mi ništa...jes da se izmorim psihički pogotovo posljednja 3 dana kad sam zaredom zaboravljao slušalice za mobitel... čega sam se naslušao
dvojac iz ahatovića pljuje po dobrinji jer je daleko... a onda jedan pita a gdje smo mi? kaže mi smo van konkurencije
zaključiše da je super na dobrinji imaju 4 linije do ggrada i da je super gdje god da si kad imaš auto
još negdje sam vidio da se nešto gradi al zaboravio napomenuti
meni je misterij što ne naprave ništa iznad terminala... kao kakav tržni centar
- golfiista
#712 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Black swan wrote:doduše i ja sam snobjednom sam trebao preći u neku firmu u grand centru...rođo mi sredio preko zagreba... neš se nismo oko para dogovorili ali me prpa bila kako ću dolaziti na posao sa čengić vile
![]()
![]()
![]()
a vidi sad... skoro najdulja realcija mi ništa...jes da se izmorim psihički pogotovo posljednja 3 dana kad sam zaredom zaboravljao slušalice za mobitel... čega sam se naslušao
dvojac iz ahatovića pljuje po dobrinji jer je daleko... a onda jedan pita a gdje smo mi? kaže mi smo van konkurencije
![]()
![]()
zaključiše da je super na dobrinji imaju 4 linije do ggrada i da je super gdje god da si kad imaš auto
![]()
![]()
![]()
hajde sad pročitaj šta si napisao, pa nam probaj prevesti na jedan od službenih jezika u BiH. Hvala.
- Truba
- vješalica
#714 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Neboder ide na terminalThorgerson wrote:Treba neko reci memicu da se ne mora bas na svakom slobodnom m2 nesto izgraditi...
Bice visociji od fahrovog hhaha
- golfiista
#715 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Black swan wrote:neću
Pošteno
-
jefff
#716 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Među preživjelim logorašima bio je prisutan i načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić koji je i sam bio zarobljen i prošao pakao zatvora na Palama.
„I sam sam bio zarobljen i preživio sve što ste i vi prošli i ova manifestacija je radi vas koji ste doživjeli najveća poniženja koja čovjek može doživjeti. Moramo biti jaki i stameni da pomažemo jedni druge, da budemo ljudi kako nam se ovo zlo nebi ponovilo“, kazao je Memić.
Prigodan program izveli su učenici ilidžanske Prve osnovne škole i Udruženja „Bašlija“.
- Truba
#717 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
jel to istina ili petlja?
- Bradafilozof
#718 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
To je on samo imao ruzan san u stambolu.
-
mario001
#719 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Istina, cetnici su mu pocupali sve nokte i zubeBlack swan wrote:jel to istina ili petlja?
- Bradafilozof
#720 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
daj nam više detalja o tome, gdje, kada i gdje je bio poslije toga?mario001 wrote:Istina, cetnici su mu pocupali sve nokte i zubeBlack swan wrote:jel to istina ili petlja?
-
mario001
#721 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Mislim da je bilo u Vojkovicima, uhvatili su ga sa kamionom punim naoruzanja koje je vozio za Sarajevo, odatle su ga odveli na Pale, mucili na ranije opisan nacin.Bradafilozof wrote:daj nam više detalja o tome, gdje, kada i gdje je bio poslije toga?mario001 wrote:Istina, cetnici su mu pocupali sve nokte i zubeBlack swan wrote:jel to istina ili petlja?
Ne znam kada je tacno razmjenjen samo
- Bradafilozof
#722 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
da, povukao oruzje za preprodaju. Sa istim poslom se okusao i poslije rata, nako povratka iz dijaspore. No sim mu robije zaglavi.mario001 wrote:Mislim da je bilo u Vojkovicima, uhvatili su ga sa kamionom punim naoruzanja koje je vozio za Sarajevo, odatle su ga odveli na Pale, mucili na ranije opisan nacin.Bradafilozof wrote:daj nam više detalja o tome, gdje, kada i gdje je bio poslije toga?mario001 wrote:[q
Istina, cetnici su mu pocupali sve nokte i zube
Ne znam kada je tacno razmjenjen samo
- Truba
#723 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
sto na pale kad je kula bliza?
i kud bas u vojkovicima oni su bas naoruzani
i kud bas u vojkovicima oni su bas naoruzani
-
jefff
#724 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Kandidati SDA-SBB za načelnike: Koldžo, Efendić, Ajnadžić, Memić, Ejubović, Smajić, Dević i Berilo
Objavljeno u kategoriji BiH na 09.06.2016 14:02:41
Naslovna BiH Kandidati SDA-SBB za načelnike: Koldžo, Efendić, Ajnadžić, Memić, Ejubović, Smajić, Dević i Berilo
Sa jedne od press konferencija KO SDA Sarajevo
Na sinoć održanoj sjednici Kantonalnog odbora SDA Sarajevo utvrđeni su prijedlozi kandidata za načelnike sarajevskih općina, koji su usaglašeni sa koalicionim partnerom SBB, piše novinska agencija Patria.
Zajednički kandidati SDA-SBB su za Općinu Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, Novi Grad Semir Efendić, Hadžiće Hamdo Ejubović, Vogošću Edin Smajić, Centar Nedžad Ajnadžić, Ilidžu Senaid Memić, Trnovo Ibro Berilo i Ilijaš Mahir Dević.
Omer Čevra, portparol SBB izjavio je za Patriu da se koalicioni partneri za sada još uvijek nisu usaglasili oko imena zajedničkog kandidata za načelnika općine Stari Grad. Kao nezavisni kandidat na ovim izborima izlazi Ibrahim Hadžibajrić, koji je u prethodnom mandatu bio načelnik SBB u Starom Gradu.
-
MAN-lion's coach
#725 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Kako Nedžad Koldžo u NS pa zar nije bio 2,5 mandata?????